Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...

 (Luettu 202902 kertaa)

attila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 180
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #260 : 23.03.2014, 14:49:12 »
Hehehe, Loordi vetäisit passinkadottamissäädön tosiaankin "lupaavalla" alueella, hyvä että kuitenkin taisi hässäkkä lopulta jotenkin selvitä (Canberran kautta mitä ilmeisimmin?) Itse mietin että Somalimaa (jonka leima muuten siistimpi/terävämpi kuin Etiopian töherrykset!) on myös varsin "suositeltava" paikka hukata passinsa, koska maata ei virallisesti ole olemassa, mikä luonnollisesti vaikuttaa naapurimaiden (lähetystöjen) byrokratiassa negatiivisesti. Siellä tapasin viime vuonna espanjalaisen jäbän, joka tyylikkäästi oli hukannut passinsa (kenties taskuvarkaan uhrina) välittömästi Etiopian vastaiselta rajalta maahan astuttuaan ja leiman saatuaan, päätyen olemaan sitten ns. jumissa Hargeisassa; Espanjan lähetystö Addisissa ei vaikuttanut iloiselta tai kovin yhteistyöhaluiselta. En tiedä miten tässä lopulta kävi, saatanpa kysäistä immigrationin jäbältä, kun kerran kontakti syntyi.

Starbucks: minulle sanottiin passia edellisen kerran uusiessani, että vanha täytyy luovuttaa uutta noudettaessa, mutta lopulta kukaan ei muistanut asiaa ja sain täten pitää vanhan passini. Tämä oli Suomen suurlähetystön kautta hoidettu juttu outside Finland. Hyvä uutinen tuo R-Kioski.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #261 : 23.03.2014, 17:28:02 »
Hehehe, Loordi vetäisit passinkadottamissäädön tosiaankin "lupaavalla" alueella, hyvä että kuitenkin taisi hässäkkä lopulta jotenkin selvitä (Canberran kautta mitä ilmeisimmin?)

Canberran kautta, mutta ensin tarvitsi hollantilaisten apua päästäkseen lentokoneeseen ilman passia. Eipä se oikeasti sen hankalampaa ole, siinä vain joutuu vähän säätämään. Ja esimerkiksi Australiaan tarvitsi hakea viisumi maahan päästäkseen ja joutui immigrationin puhutteluun ja sellaista pientä.

Kyllähän suomalainen tuommoisesta selviää helpommin kuin musta mies aidolla passilla. Niin se vain menee.

mattila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #262 : 24.03.2014, 13:42:03 »
Joo täällä tosiaan on suunnitteilla vetästä reissu Pitcairnille. Olen jo vuoden päivät kuumotellu itteeni sillä kohteella ja taitaa olla "sesonki" siellä päin aina syksyllä, joten loka-joulukuussa 2015 jos pääsis sen parin viikon setin heittää siellä. Hinnat vaan aika suolaset, alkaen 4 900 USD / reissu.
53650

henqqa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #263 : 03.09.2014, 23:38:00 »
On tässä suunnitteilla reissu Uuteen-Seelantiin ja ajateltiin, että yhdistetäänpä joku Etelä-Tyynenmeren tropiikkisaaristo tähän reissuun. Kartoittelin vaihtoehtoja esimerkiksi juuri tästä threadista, mutta myös muualta. Vaikuttaisi siltä, että paras kohde viikon levytykseen olisi Tonga. Kyllä luit oikein, viikko on aikaa tälle eikä oikein enempää löydy aikaa, ehkä päivä kaksi päälle maksimissaan.

Tarkemmin katselin, että Tongan saariryhmistä Ha'apai kuulostaisi parhaimmalta. Saaret Lifuka ja Uolevi pääsääntöisesti. Nyt vaan kun tarkemmin paneuduin asiaan alkaa tuosta Tongan reissusta kehkeytymään aikamoinen lentojen viikko, kun Aucklandista lennetään ensin Tongan pääkentälle, josta sitten Ha'apaihin ja takaisin samaa reittiä. Lentoajankohtien sopimattomuus jo itsessään saattaa viedä pari päivää viikosta vaan siihen, että odotellaan seuraavaa päivää, että päästään päämäärään (tai vaihtoehtoisesti takaisin tullessa). Tottakai varmaan muualtakin kuin sieltä päämäärästä löytyy tekemistä, mutta jos ollaan näin kiireaikataululla liikenteessä niin haluaisi vaan sinne palmujen alle nopeasti levyttämään :)

Ei teillä olisi suositella mitään yksinkertaisempaa viikon settiä tropiikin saarilla Aucklandista tai ylipäätänsä Uudesta-Seelannista käsin?

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #264 : 04.09.2014, 08:21:05 »
On tässä suunnitteilla reissu Uuteen-Seelantiin ja ajateltiin, että yhdistetäänpä joku Etelä-Tyynenmeren tropiikkisaaristo tähän reissuun. Kartoittelin vaihtoehtoja esimerkiksi juuri tästä threadista, mutta myös muualta. Vaikuttaisi siltä, että paras kohde viikon levytykseen olisi Tonga.

Minua kiinnostaisi tietää miksi päädyit juuri Tongaan?  :)

Galanga

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #265 : 04.09.2014, 09:29:53 »
Miten olisi Samoa? Aucklandista pääsee suoralla lennolla edullisesti, rantaa löytyy ja saaria on helppo ja halpa kiertää paikallisbussilla. Itse en ehkä viikon lomasta uhraisi montaa päivää lentokoneessa ja -kentillä istuskeluun. 

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #266 : 04.09.2014, 22:58:48 »
Minulla olisi mahdollisuus toteuttaa pitkäaikainen unelmani joulun tienoilla, eli visiitti jollekin Tyynenmeren saarista. Aikaa kolmisen viikkoa. Tarkoitus olisi ottaa lunkisti rannalla ja sukeltaa ainakin muutamia kertoja. Rupee olemaan sadekautta vähän mestasta riippuen, mutta eipä voi mitään.

Koska olen opiskelija, haluaisin selviytyä tästä jotakuinkin järkevän summan puitteissa, joten pähkäilen parhaillaan sitä mitä kaikki muutkin Tyynellemerelle suuntaavat: minkä saarista valita? Olen tästä ketjusta ja muualtakin saanut sellaisen kuvan, että Fidzi on Tyynenmeren saarista edullisimmasta päästä, mutta näin alustavan kartoituksen jälkeen olen käsittänyt, että mikäli mielii paremmille mestoille, on otettava joku monen sadan euron hulabulapassi ja sitouduttava sitten siihen sisältyviin majapaikkoihin ja niiden pakollisiin meal planeihin. Kuulostaa.. amerikkalaiselta ja rajoittavalta? Millä Fidzin saarista te olette käyneet? Onko löytynyt omatoimisesti matkustettavia helmiä hulahula-vyöhykkeen ulkopuolelta?

Galanga, Samoakin vaikuttaa kiinnostavalta. Reppureissarin näkökulmasta olisi mukavaa, että saarilla liikkuminen olisi suhteellisen halpaa ja vaivatonta, ja ettei paremmille rannoille päästäkseen tarvitsisi välttämättä mitään passia, joka maksaa suunnilleen enemmän kuin lennot Oseaniaan...

mattila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #267 : 05.09.2014, 10:55:23 »
Kysymys: mikä on Etelämeren kohteista kaikkein edullisin? Lähinnä asuminen, safkat ja bisset?
53650

Galanga

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #268 : 05.09.2014, 14:04:40 »
Olin viime marras-joulukuussa Samoalla ja Fijillä. Netistä lukemani perusteella sai etukäteen tosiaan sen kuvan, että Fiji olisi se kaikkein backpacker-ystävällisin saari niin budjetin kuin muunkin kannalta. OK, Fijillä on transportaatiot ym turistifasiliteetit kehittyneempiä kuin Samoalla, mutta Samoa oli kyllä mun kokemuksen mukaan halvempi maa matkustaa. Samoalla maksoimme (matkustin poikaystäväni kanssa) yksinkertaisesta beach falesta alle 20 e/hlö/vrk ja hinta sisälsi majoituksen lisäksi aamupalan ja illallisen. Näin oli ainakin kaikissa paikoissa, joissa me yövyimme. Ateriat oli maittavia ja sai kyllä mahansa täyteen. Samoalla ei oikeastaan Apian ulkopuolella ollut juurikaan ravintoloita, joten majapaikassa ateriointi oli hyvä vaihtoehto. Beach falethan on sitten tosi yksinkertaisia, avoimia majoja, joissa saa ns. kaihtimet tai verhot laitettua seinien eteen yöksi tai jos muutenkin haluaa yksityisyyttä. Majoissa on ainoastaan patjat lattailla, ei muuta. Itse tykkäsin kyllä falessa nukkumisesta hirmuisesti. Usein falet oli ihan muutaman metrin päässä merestä ja oli kiva mennä nukkumaan tähtiä tuijotellen ja  aaltoja kuunnellen :) Bussilla matkustaminen oli halpaa ja muutaman tunnin matka maksoi pari euroa. Bussissa matkaaminen oli myös hauska kokemus, sillä bussissa soi usein musiikki täysillä ja ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja avuliaita.

Fijillä vietimme lähes koko aikamme Yasawa-saarilla. Pääsaarta emme siis kierrelleet, mutta muilta kuulimme, ettei sen rannat ole kovin ihmeellisiä. Yasawilla oli kyllä todella upeita rantoja!  Meille yritettiin aluksi kovasti kaupata Bula passia, joka olisi sisältänyt venematkat saarille/saarilla, majoituksen ja ruoat, mutta passi oli mielestämme niin kallis, että päädyimme ottamaan vain yhdensuuntaisen venematkan Yasawille ja neuvottelimme paikan päällä majoituksien hinnat erikseen. Yasawillakin majoituksen hintaan kuului aina ateriat (3 ateriaa päivässä), mutta kun yhdessä saaressa oli yleensä vain yksi majapaikka eikä muita ravintoloita niin majapaikassa ateriointi oli ainoa vaihtoehto. Maksoimme Yasawilla majoituksesta n. 25-35 e/hlö/vrk riippuen paikasta, mutta aina meillä oli oma mökki omalla kylppärillä.  Monet, joita tapasimme, olivat ostaneet Bula passin, mutta lopulta olivat sitä mieltä, että se tuli kalliimmaksi kuin, että olisi neuvotellut hinnat erikseen majapaikkojen kanssa.

Se, kumpi saarivaltioista on hienompi, on tietty makuasia. Mä tykkäsin ite enemmän Samoasta, koska siellä oli jotenkin hauskempi fiilis ja ihmiset olivat aidosti ystävällisiä eikä kukaan yrittänyt kusettaa tai kaupata mitään. Bussissa pääsimme matkustamaan kerran ilmaiseksi, kun kuskilla ei ollut antaa tarpeeksi vaihtorahaa. Fijillä taas meille alettiin heti kauppaamaan Bulapasseja ym. , mikä oli välillä ärsyttävää kun oli Samoalla tottunut kävelemään rauhassa. Yasawilla porukka oli kuitenkin tosi ystävällistä kun sinne saakka pääsi :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #269 : 06.09.2014, 14:54:31 »
mutta kun yhdessä saaressa oli yleensä vain yksi majapaikka eikä muita ravintoloita niin majapaikassa ateriointi oli ainoa vaihtoehto.

Tarkoitatko todellakin saarta vai rantaa? Kuulostaa todella hiljaiselta...

Miten vertaisitte Samoaa ja Fidzia muihin trooppisiin rantakohteisiin maailmassa. Saaret ovat kaukana ja kalliiden matkojen päässä, ovatko sen väärtti vai saako saman kokemuksen muuallakin?

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #270 : 06.09.2014, 17:59:01 »
Oma mielipiteeni on että Tyynenmeren saaret verrattuna esim etelä Thaimaan saariin,  ei ero ole niin valtava että lentäisin puoltoista vuorokautta ja maksaisin lennoista minimissään  puoltoista tonnia, jos siis vaan hienoja rantoja haluaa nähdä. Niitä tosiaan löytyy lähempääkin. Sitten suosittelen ehdottomasti saarilla käyntiä, jos  on vaikka maailmanympäri matkalla ja/tai Oceanian suunnalla muutenkin. Omat kokemukset Tyynenmeren saarista löytyy Tongasta, Samoasta ja Fidzistä.

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #271 : 06.09.2014, 18:57:26 »
Omat kokemukset Tyynenmeren saarista löytyy Tongasta, Samoasta ja Fidzistä.

Mitä pidit Fidzistä ja Samoasta? Kumpaa suosittelet kolmen viikon reppureissulle, jos hakusessa on edullinen majoitus, helppo ja halpa transportaatio, mukavat rannat, mahdollisesti trekkausta ja kenties muutama dyykkikin?

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #272 : 07.09.2014, 06:38:02 »
Tongalla ja Samoalla olin 2005. Samoasta tykkäsin enemmän. Pääsaarelta löytyi sillon halpaa majoitusta ja  hienot valkoiset hiekkarannat.
Fijin visiitistä ei ole kuin reilu vuosi ja se mulla meni hiukan pieleen sateiden takia. 3 päivää viikosta satoi sen verran paljon että itse saareen tutustuminen jäi aika vähiin. Budjetti majoituksesta mulla ei oo Fijin osalta tietoa.
Fiji on lentojen osalta aika inhimillinen. Air Pacific vai onko se nykyään Air Fiji lentää Hongkongiin , joten Fijille voi päästä yhdellä pysähdyksellä ja mitä kattelin omia lentoja sinne aikoinaan niin ne HKG-NAN-HKG lennot ei ollu mitään kalliita. Niitä ois saanut 550-600 eurolla, joten hyvään HEL-HKG-HEL tarjoukseen yhdistettynä,  Fijille vois päästä jopa alle 1100 euron. Aina täytyy vaan muistaa että jos suora HEL-HKG on noin 10 tuntia, niin se on toiset 10 tuntia HKG-NAN.
Unohtu että oon käynyt myös Guamilla ja Saipanilla. USA meininkiä tietysti, ei tosin ihan niin "pahaa" kuin Honolulussa. Noille saarille pääsee kanssa yhdellä stopilla ja Japanista lento ei ole kauhean pitkä.

henqqa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #273 : 13.09.2014, 16:00:59 »
Tulikin sitten päädyttyä Samoaan! Joulukuun eka viikko siis siellä ja nyt pitäis kai keksiä, että mitä siellä tekisi levytyksen lisäksi. Onko kenelläkään paikalla käyneistä jotain must-see/must-do -juttuja muistissa Samoalta, jotka voisi suorittaa viikon reissulla? Tervetulleita ovat myös vinkit koskien majoituksia :)

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #274 : 13.09.2014, 16:52:27 »
Tulikin sitten päädyttyä Samoaan!
Kuin myös!  :) Kannattaa ostaa LP:n Samoa-kappale. Se on ostettavissa PDF:nä erikseen, maksoin siitä 3.5 euroa.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #275 : 03.10.2014, 14:53:08 »
Mistäs nyt moinen innostus paratiisisaarille, kun ketju on aivan liekeissä? Kuten tuossa jo jotkut sanoo ja jotkut eivät sitä vielä tiedä, niin ei tuolla mitään saarihyppelyä voi harrastaa. Siis sellaista, että käydäänpä tässä nyt nämä lähes kaikki saarivaltiot, kun kerran ollaan täällä päin.

Fidzi on se pahin turistirysä, Tonga ja Samoa taistelevat kakkosijasta. Vähemmän tunnettu, mutta kuitenkin helposti saavutettavissa oleva ja otsikossa mainittu Vanuatu ei sitten ole kenenkään tutkaan tarttunut viime viesteissä?

Kerrataan vielä joitain moneen kertaan sanottuja asioita ranskalaisilla viivoilla:

- Maat eivät ole mitään paratiisisaaria vaan aivan puhtaita kehitysmaita, roskaisia ja paskaisia
- Turismi-infra on mitä sattuu, helposti myös erittäin hyvää silti
- Ihmiset ovat aidon ystävällisiä ja moikkailevat loputtomiin vaikka ovat ennenkin nähneet valkoihoisia
- Kukaan ei kuseta, koska ei ole mitään kusetuskulttuuria keksitty
- Hinnat ovat kalliita, koska suurin osa on tuontitavaraa
- Island time on aivan oma aikakäsityksensä eikä sovi kiireiselle valkoihoiselle jännittäjälle tai muulle aikataulun tutkijalle

velipekka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 82
 • If u only do it once
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #276 : 29.11.2014, 13:17:53 »
Tuonne lähtiessä fiiliksiä voi viritellä esim Netflixistä löytyvästä "South Pacific- etelänmeren aavoilla" - dokumenttisarjasta. Aevan upeaa.
Tuonne pitää päästä vielä kun hengittää..

heikki.vesa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #277 : 20.12.2014, 16:51:44 »
Morjensta. Olisko jollain vinkkejä edullisista majoitus vaihtoehdoista, jos sellaisia edes on, Cookinsaarilla, Rarotongalla. Samoan majoitukset kiinnostaa myös. Ollaan lähdössä ensi kesänä kiertelemään maailmaa perheen kanssa, 4hlö, ja nämä kaksi paikkaa olis matkan varrella. Molemmissa paikoissa ollaan kuukausi.

Hepp

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #278 : 21.12.2014, 10:44:18 »
http://www.tiarevillage.co.ck/index.php täällä olin itse puoli vuotta sitten. Palvelu hyvää, rauhallinen sijainti, uima-allas jees. Miinuksena kävelymatka rannalle n. 2,5km tosin kuntoilun kannalta ite tykkäsin ja paikalliset asukkaat kyllä ottaa liftareita kyytiin 90% tod. näköisyydellä.  Muutaman kerran pysähtyivät autolla ja tarjosivat oma-aloitteellisesti kyytiä. :) saarella on myös joku backpacker-hostelli jossa on sitten sitä nuorempaa true-traveller-väkeä. Kovin montaa budjetti vaihtoehtoa en löytänyt ja noista kahdesta silloin tarjolla olleesta suosittelen tiarea rauhallisuusen takia.

henqqa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tyynenmeren saaret; Fiji, Tonga, Samoa, Vanuatu...
« Vastaus #279 : 30.12.2014, 05:52:20 »
Morjensta. Olisko jollain vinkkejä edullisista majoitus vaihtoehdoista, jos sellaisia edes on, Cookinsaarilla, Rarotongalla. Samoan majoitukset kiinnostaa myös. Ollaan lähdössä ensi kesänä kiertelemään maailmaa perheen kanssa, 4hlö, ja nämä kaksi paikkaa olis matkan varrella. Molemmissa paikoissa ollaan kuukausi.
Samoasta voisin mainita ainakin Lalomanu Beachin Taufua Beach Falesin. Lungi fiilis ja kaikinpuolin hyvä mesta. Aamiainen ja illallinen kuului hintaan, ja kun sitä ruokaa riitti, niin eipä tarvinnut muuta hirveästi syödäkään. Itse vietimme tuolla 6 yötä kolmen viikon Uuden-Seelannin kiertoajelun jälkeen lähinnä löhölomaillen ja rentoutuen, ja siihen tarkoitukseen toimi oikein hyvin. Muutamat travellaajat olivat siellä pari yötä ja jatkoivat matkaa vuokra-autollansa. Tapasin ko. majoituksessa huippu persoonia vähän sieltä sun täältä maailman kolkkia.