Australia - minne mennä?

 (Luettu 62245 kertaa)

MinnieM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #20 : 05.08.2009, 11:36:47 »
Itse suunnittelen marras-joulukuulle noin kuukauden reissua Australian itärannikolle. Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi Sydneysta lentää Brisbaneen, sitten autoillen välit Noosa TAI Colandra-> Rainbow beach TAI Hervey Bay-> Town of 1770-> Airlie Beach-> Townsville-> Mission beach-> Cairns. Näistä kohteista olisi tarkoitus piipahtaa Fraser Islandilla, Whitsundaysilla ja Magnetic Islandilla. Miltä kuulostaa, tuleeko kuukauteen liian tiukka aikataulu? Jos, niin mitä kannattaisi tipauttaa pois?

Entä hostellit marraskuun lopussa-joulukuun lopussa, onko niissä tilaa vai kannaattaako varata ajoissa? Ilmeisesti on NIIN sesonkiaikaa matkustaa tuonne kuin olla ja voi.. :-\ Ehkä Sydney voi olla joulun alla täynnä, mutta entäpä nämä pienemmät kaupungit? Rajoittaa vapautta tietysti varailla ajoissa, mutta yösija olisi kiva saada...

Milma

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 469
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #21 : 05.08.2009, 12:25:03 »
Itse suunnittelen marras-joulukuulle noin kuukauden reissua Australian itärannikolle. Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi Sydneysta lentää Brisbaneen, sitten autoillen välit Noosa TAI Colandra-> Rainbow beach TAI Hervey Bay-> Town of 1770-> Airlie Beach-> Townsville-> Mission beach-> Cairns. Näistä kohteista olisi tarkoitus piipahtaa Fraser Islandilla, Whitsundaysilla ja Magnetic Islandilla. Miltä kuulostaa, tuleeko kuukauteen liian tiukka aikataulu? Jos, niin mitä kannattaisi tipauttaa pois?

Kyllä tuon reitin ehtii kuukaudessa ajaa. Ilmeisesti tulette pois Cairnsista lentäen, ette autolla? Monet noista paikoista on aikamoisia käpykyliä, joissa en ainakaan itse jaksanut päivää tai kahta pidempään olla. Fraser Island, Whitsundays ja Magnetic Island ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja. Cairnsissa itsessään ei ole paljon näkemistä, mutta kun lähtee vähän kaupungin ulkopuolelle, niin sieltä löytyy enemmän mielenkiintoista näkemistä.

En jaksa nyt lähteä etsimään karttaa, mutta muistini mukaan reitti on myös ihan järkevästi suunniteltu ajomatkojen suhteen. Välimatkat on pitkiä, mutta ei mahdottomia.

blanco

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #22 : 08.05.2010, 17:14:25 »
No niin,

vähän elämää tähänkin ketjuun: eli heinäkuussa suunta noin viideksi viikoksi ausseihin, jossa heti alkuun viikon sukellussafari Cairnsista (Korallimeri, Cod hole ja valliriutta) ja sen jälkeen olis varattuna asuntoauto kolmeksi viikoksi ja suunnitelmissa edetä reitti Cairns-Brisbane, josta sitten paluulennot.

Haluaisinkin kuulla vähän muiden ihmisten vinkkejä, että miten kannattaisi Cairns-Brisbane reitti muotoilla ja missä kannattaisi käydä. Sukellus, meri ja koralliaktiviteettia on ihan tarpeeksi tuossa viikon liveaboardilla, eli lähinnä kiinnostais mukavat ja lyhyet bushwalkit, "luonnon" nähtävyydet kuten sademetsät, putoukset, kanjonit, hienot maisemat etc. Heittäkää ideoita. Loman teema on ajella campervanilla, lenkkeillä, patikoida, lukea, juoda kaljaa ja ottaa iisisti.

Kannattaako aluksi suunnata jonkin matkaa Cairnsista pohjoiseen Cairns Northern Beaches aluueelle tai onko joku piipahtanut Atherton Tablelandsissa esim Lake Eachamin, Millaa Millaan tai Waterfall Circuitin alueella. Ainakin LP:n mukaan em. alueilta pitäisi löytyä luonnon rauhaa ja hyviä makeavesilaguuneita ja komeita maisemia.

Entäs kannataako ajaa ihan Lakefieldin ja Cape Melvillen kansallispuistoihin asti vai skipata ne ja lähteä valumaan kohti etelää ja Townsivilleä, Bowenia ja Airlie Beachia?

Entäs paljon puhuttu, monien kehuma ja osan parjaama Whitsundays Islands?

Myöskin Brisbanen päästä saa heittää ideoita. Niin iso maa ja niin vähän aikaa, että meinaa hermot mennä kun yrittää tuon LP:n pienen kartan kanssa suunnitella tuota reittiä.

Arpa on heitetty. antakaa ideoita ja säästäkää minulta suuren suuri vaiva. thänks.
nemmän iskuja, enemmän kärpäsiä.

Milma

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 469
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #23 : 08.05.2010, 18:45:24 »
Kun teillä kerran on kolme viikkoa aikaa, niin en suunnittelisi reittiä turhan tarkkaan. Pysähtykää siellä, mikä tuntuu kivalta paikalta. Tuossa aikaisemmin mainitsinkin esim. Fraser Islandin (mitä ei kannata skipata) ja Magnetic Islandin. Whitsundayssa päivän, pari purjehdus.

Atherton Tablelandseilla kävin ajelemassa matkalla Cairnsista etelään. Tosin se oli aikaa, jolloin hurrikaani Larry(?) oli juuri riehunut ko. seuduilla. Siitä syystä esim. Millaa Millaan ympäristössä oli aika paljon reittejä poikki. Mutta kannattaa käydä tutustumassa seutuun.

Cairns-Bundaberg reitillä on vähän isompia, joskin melko tylsiä kaupunkeja; Townsville, Rockhampton, Mackay sekä pienenpiä tuppukyliä, jotka eivät välttämättä tarjoa juuri mitään. Tai sitten sattuman kaupalla voi löytää matkan varrelta jonkin helmen. Bundabergista etelään päin mennessä välimatkat paikkojen välillä alkavat jonkin verran lyhentymään ja nähtävääkin on enemmän.

Brisbanekään ei minua hirveästi sytyttänyt, mutta Gold Coast sen sijaan kuului lempipaikkoihini.

Jos reissulta haluaa lämpöä, niin sitten kannattaa pysytellä pohjoisessa. Etelämmässä illat ja yöt eivät ole heinäkuussa kovinkaan lämpöisiä. Villasukat kannattaa pakata mukaan!

Ei kannata stressata liikaa reitin kanssa. Käytännössä ainakin Rockhamptoniin asti reitissä ei juurikaan ole valinnanvaraa.

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #24 : 09.05.2010, 21:05:40 »
Haluaisinkin kuulla vähän muiden ihmisten vinkkejä, että miten kannattaisi Cairns-Brisbane reitti muotoilla ja missä kannattaisi käydä -- lähinnä kiinnostais mukavat ja lyhyet bushwalkit, "luonnon" nähtävyydet kuten sademetsät, putoukset, kanjonit, hienot maisemat etc.

Suosittelisin viettämään viikon Athertonin alueella ja Daintreessä, ovat molemmat hienoja mestoja, ja sitten suuntaamaan hiljakseen etelään. Kuten mainittu, heinäkuussa on sydäntalvi, joten jo Fraserin leveysasteilla kelit ovat huonolla tuurilla hyvinkin kalsakat eli sinne ei välttämättä kannata kiiruhtaa. Daintreetä pohjoisemmaksi taas en usko että campervanilla pääseekään (en ole kokeillut, mutta tietääkseni siellä on lähinnä pieniä sorateitä ja potholeja).

Cairns-Brisbane-reitin varrelta suosittelen jo mainittujen lisäksi Eungella National Parkia pari tuntia Mackaysta länteen. Viehättävää seutua ja ainoa paikka jossa olen Ausseissa päässyt ihastelemaan platypusta luonnonolosuhteissa pitkiä aikoja putkeen; kaikkialla muualla platypukset elävät läpitunkemattoman sameissa ropakoissa, mutta Eungellassa kirkasvetisen Broken Riverin sillan alla asui ainakin pari vuotta sitten vilkas platypusperhe.

Whitsundaysilla Hamilton Island on turistihelvetti Mallorcan malliin, mutta monet muut Whitsundaysin saaret ovat erittäin nättejä. Ei siellä silti ehkä montaa päivää silti kulu; Airlie Beach on melko mielenkiinnoton kaupunki ja pidemmät purjehdukset saaristossa varsin tyyriitä.

Etelämpänä Noosa on käymisen arvoinen, mutta tähdätkää sinne keskellä viikkoa - viikonloppuisin parkkeeraus Noosassa on hermojaraastavan vaikeaa.

Päivän nuukailuvinkki camppaajalle: valtion metsissä eli state foresteissa yöpyminen on ilmaista ja laillista. Jotkut niistä ovat tylsää talousmetsää, mutta jotkut toiset upeita luonnonnähtävyyksiä, ja omaa rauhaa on paljon enemmän kuin sadan lapsiperheen valtaamalla leirintäalueella. Mitään palveluita state forestissa ei  tietenkään ole, mutta jos jonakin iltana sähkötolppaa ei erityisesti kaipaa, niin metsätien poskeen leiriytyminen ja Etelän Ristin tiirailu voi olla erilainen kokemus.

Brisbane on mainettaan parempi, mutta autottomalle helposti kuolettavan tylsä paikka, koska kaupunki on laaja ja julkinen liikenne lauttaliikennettä lukuunottamatta hidasta ja epäluotettavaa. Kokemisen arvoista julkisen liikenteen ulottuvilla:

- West Endin kahvila- ja baarikatu, Boundary Street
- West Endin lauantaimarkkinat (nämä kaksi eivät, epäkäytännöllistä kyllä, sijaitse vierekkäin)
- elävän musiikin skene Fortitude Valleyssä
- CityCat-ajelu keskustan siltojen alitse
- piknik Holman Street Ferry Terminalissa (omat piffit mukaan: puistossa on grillit, kuten kaikissa Queenslandin puistossa)
- kalliokiipeily Kangaroo Pointissa (jyrkänteessä on koukut ja niiden juurella välinevuokraamo)
- South Bankin keinolaguuni ja vapaa-ajanviettoalue
- Roma Street Parklands ja/tai Mt. Coothan kasvitieteellinen puutarha

Stradbroke Island Brisbanen edustalla on käymisen arvoinen, mutta sinne ei yhdeksi päiväksi ehkä kannata mennä, koska julkisilla matka kestää lähes kolme tuntia suuntaansa.


Ruuhkis

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 360
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #25 : 02.12.2010, 22:16:08 »
Tuota reittiä suunnitellut Australiaan. Eli onko Sydney-Melbourne välillä jokin tai joitain paikkoja missä kannattaisi vierailla ? Blue Mountains on jo huomioitu ja sinne onkin tarkoitus suunnata. Kaupungit ei taas kauheasti kiinnosta.

Mietinässä vain lentäisikö Sydneystä vaiko Melbournesta Hobartiin........

Edit. Jaa, että kyseessä onkin yksi hienoimmista pätkistä koko kengurumaassa.

Just.  :P 
« Viimeksi muokattu: 02.12.2010, 22:55:40 kirjoittanut Ruuhkis »

Ruuhkis

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 360
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #26 : 05.12.2010, 14:21:50 »
Jaahas.

Jos pitäisi valita niin Alice Springs ja kahden yön kestävä retki ( pidempikin kävisi) outbackeillä sisältäen Ulurun vaiko Tasmania? Junamatka Sydneystä Alice Springsiin on ollut haaveena mutta onko se hintansa arvoinen?

Pahoittelen varsin sekavaa kysymyksenasetteluani mutta....huh huh.....ompas iso paikka ja budjetti paukkuu.

 

Johnny-Castle

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 63
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #27 : 05.12.2010, 14:34:38 »
Onko kukaan käyny white haven beachillä? Oliko hieno paikka?

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 942
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #28 : 06.12.2010, 13:28:21 »
Jos pitäisi valita niin Alice Springs ja kahden yön kestävä retki ( pidempikin kävisi) outbackeillä sisältäen Ulurun vaiko Tasmania? Junamatka Sydneystä Alice Springsiin on ollut haaveena mutta onko se hintansa arvoinen?

Itse menisin Tasmaniaan. Pitkä junamatka on toivottoman tylsä, ja yöllä junassa on järjettömän kylmä.
Soarele este galben

wce

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #29 : 07.12.2010, 09:39:29 »
Jos pitäisi valita niin Alice Springs ja kahden yön kestävä retki ( pidempikin kävisi) outbackeillä sisältäen Ulurun vaiko Tasmania? Junamatka Sydneystä Alice Springsiin on ollut haaveena mutta onko se hintansa arvoinen?

Mielestäni Australian "Great Train Journeys" eivät todellakaan ole rahansa arvoisia. Liput todella kalliita, penkit todella epämukavia ja tarjoilu junassa kallista...eikä maisemmissakaan ole hurraamista kun suurin osa matkasta tehdään yöllä pimeän aikaan.

Kaikesta kritiikistä huolimatta Uluru on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen. Joo, se on "vain" kivi keskellä aavikkoa, mutta kuten Bill Bryson sanoi "there is something magical about it, you can't take your eyes off it".

Ruuhkis

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 360
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #30 : 07.12.2010, 12:12:50 »

Kaikesta kritiikistä huolimatta Uluru on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen. Joo, se on "vain" kivi keskellä aavikkoa, mutta kuten Bill Bryson sanoi "there is something magical about it, you can't take your eyes off it".

Kyllä se itselläni alkaa siihen kääntyä että Alice Sprigsiin lennot ja muutaman päivän retki Uluruun. Rock! ;D 

Mutta mutta. Blue Mountains ja pari yötä ajatellut olla. Mikähän olis hyvä tukikohta niin että pääsisi noille patikointireiteille? Ja missä ihmeessä Blue Mountainseilla on ne luolat mistä aboriginaalien käsimaalauksia löytyy?

Kangaroo Island. Jos sinne (?) niin minne?

Kiittäen, Ruuhkis


Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #31 : 07.12.2010, 15:12:47 »
^ Hyva valinta ruuhkis! Onhan Tasmania todella kaunis (ja kannattaa menna, jos rahavarat antaa periksi) ja vahaturistinen, mutta kylla minakin menisin mielummin Uluruun. Ok, siella on iso kivi, mutta alueena se on muutenkin jotenkin maaginen- upea variskaala on valokuvaajan unelma. Muutenkin autiomaat vetoaa, ehka koska meilla Suomessa niita ei ole.
She rides rollercoasters but never screams

Lissukka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 256
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #32 : 10.12.2010, 22:38:03 »
Määkin suosittelisin Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon- akselia, jos on pakko valita. Tasmania on myös upea! Jos otat opastetun kierroksen, missä yövytään dingojen haisteltavana taivasalla (suosittelen!), niin The rock tour oli aivan mainio!
http://www.therocktour.com.au/

Mutta kantsii ehdottomasti lentää eikä mennä junalla, junat on usein kalliimpia. Alice ei ole mikään ihmeellinen kaupunki, joten siellä ei kannata kauaa viipyä. Monet hostellit muuten Ausseissa hakevat vieraansa lentokentältä, kannattaa kysyä - me saatiin usein, ainakin pienemmissä paikoissa, ilmainen kyyti :)

Kangaroo Islandia kehuttiin paljon mutta jätimme sen väliin törkeän hintatason vuoksi. Päiväretket olivat 200 dollarin kieppeillä, ja jos meni itsekseen lautalla, niin on pakko joko ottaa auto mukaan tai vuokrata se, joten sekin tuli tosi kalliiksi. Harmittaa vähän ne Remarkable rocksit ja ruskeat kengurut, mutta kierrettiin kyllä melkein koko muu manner, joten ehkä sitten seuraavalla kerralla :)

White haven beach on upea ranta, jossa on vitivalkoista hiekkaa ja paljon turisteja :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #33 : 13.12.2010, 15:56:43 »
Mitenköhän liftaaminen sujuu Australiassa?

Mielessä olisi nimenomaan Darwin - Sydney -välin liftaaminen. Mitään nähtävyyksiä ei ole tarkoitus katsella, kunhan tappaisi aikaa tien päällä. Joissain, poissa ihmisten jaloista, joulusesonki olisi vietettävä...

Lumppari

 • Vieras
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #34 : 22.03.2011, 02:31:58 »
Hei! Ens talveksi Australiiaan suuntaavana kysyisin että miten siellä on järkevintä liikkua? Itärannikkoa olisi tarkoitus kiertää ja Alice Springssisäs käydä. Work&Holiday kyseessä joten mitkä lueet ovat parhaimpia työn teon kannalta? Lähinnä baarialan töitä ja tietenki perus hedelmätarhailua yms.

Pätkis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 345
  • Profiili
  • Tarinoita Maailmalta
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #35 : 22.05.2011, 16:26:01 »
Lisätäänpä oma kysymys muiden jatkoksi:

Onko kellään jakaa kokemuksia Sunshine Coastista?
Sinne suuntaan syksyllä työnhakuun :)

Lab4

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #36 : 27.05.2011, 11:30:24 »
Ite tulossa kans ausseihin syksyllä!  8) suunnitelmissa ois lentää balin kautta darwiniin lokakuussa, sieltä lentäen adelaideen. Onko ihmisillä paljon kokemuksia adelaidesta? luulisi ainakin töitä löytyvän kun turistikeskittymä on muualla..

fnla

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #37 : 27.05.2011, 21:01:15 »
Lisätäänpä oma kysymys muiden jatkoksi:

Onko kellään jakaa kokemuksia Sunshine Coastista?
Sinne suuntaan syksyllä työnhakuun :)

Henkilökohtaista kokemusta ei ole, mutta hyvä ystäväni on opiskellut nyt lähes 1,5 vuotta Sunshine Coastin yliopistossa. Lähinnä opiskelijaelämästä siellä olen siis kuullut, bileitä ja baareja kuulemma riittää :D Alueena on kuulemma tosi ihanaa, kaverini on viihtynyt hyvin. Töitä hän on itse yrittänyt siellä myös hankkia, ainakaan koulun oheen ei oo onnistunut saamaan yhtäkään paikkaa 1,5 vuoden aikana, vaikka on tosi moneen paikkaan hakenut. Voi olla että on helpompaa saada kokopäiväinen työ sieltä :)

Itse oon menossa käymään Sunshine Coastilla 2012 tammikuussa :)

dragu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #38 : 29.05.2011, 13:17:00 »
Tässä myös suunnitteilla kuukauden reissu Itä-Australiaan ja Queenslandiin joskus syksymmällä. Sellasta fundeerasin että miten toimivaa tuo maansisäinen liikkuminen esim. busseilla on kun itse en omista ajokorttia. Alue Cairnsin pohjoispuolella (Daintree/Cape Tribulation) vaikuttaa aika makeelta paikalta mutta onko kukaan tehnyt tarkempaa tutkimusta paikan hintatasosta? Mitä noita LP:hen kirjattuja hintoja lueskelee niin hiukset meinaa pudota päästä. Vaikka australian dollareita ovatkin niin kolminumeroinen hinta yöstä hirvittää. Hostellejakaan ei kuitenkaan joka paikasta löydy joten teltta mukaan?

aussietraveller

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Vs: Australia - minne mennä?
« Vastaus #39 : 30.05.2011, 18:31:24 »
Lisätään nyt omat reissukelat jonon jatkoksi ja jos jollain tulee hyviä vinkkejä mieleen niin antaa palaa vaan  :D  Kävin koulusta valmistumisen jälkeen 3,5 viikon reissussa Thaimaassa ja pääasiassa Kambodzhassa. Tän jälkeen fiilikset siitä, miten haluaa tulevat vuodet viettää muuttu aika radikaalisti.

Tarkoitus on lopettaa duunit ja luopua kämpästä joskus  ensi vuoden tammikuussa ja ostaa menolippu Bangkokiin, tai jonnekin sinne päin, mistä parhaan tarjouksen saa. Sen jälkeen kierrän Etelä-Thaimaan läpi Malesiaan ja Singaporeen ja ehkä Indonesiaan ennen Australian pohjois-osiin siirtymistä WH-viisumilla, mikä täytyy vielä hommata. Ideanani on ollut lentää joko Cairnsiin tai Darwiniin ja aloittaa duunin metskaaminen sieltä. Sitten joskus syssymmällä siirtyä jonnekin Sydneyn suuntaan.

Reissun päämäärä on opetella surffaamaan, nähdä uusia mestoja, tavata hyvää porukkaa ja näiden mahdollistamiseksi tehdä duunia Suomea taatusti lämpimämmissä olosuhteissa. 8)

Saako tuolta pohjoisesta hyvin duunia joskus maaliskuun aikoihin. Taskusta löytyy rakennusinssin paperit ja oon suunnitellut joko raksahommia, tai hedelmän poimimista, perussettiä ilmeisesti  ;D