Istanbul+muu Turkki :)

 (Luettu 18982 kertaa)

hanna71

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 684
  • Profiili
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #20 : 23.12.2014, 18:37:19 »
Kysäisenkin täällä vinkkejä ja kommentteja reittisuunnitelmaani.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla lennän Istanbuliin ja aikaa tähän osuuteen kolmen kuukauden reissustani on 9 päivää. Olen innokas arkeologia-fani ja ensimmäiseksi kun alan suunnittelemaan reissujani katson Unescon maailmanperintökohteet kohdemaastani. Mm. tämän perusteella olen suunnitellut tälläistä: Istanbul (olen ollut siellä aiemmin eli ihan hirveän montaa päivää en aio siellä olla) - Edirne (?)- Canakkale - Bursa - Istanbul.

Edirnestä kuulisin mielelläni mielipiteitänne. Onko siellä kiinnostaa nähtävää, muutakin siis Unescon listan moskeijan lisäksi? Vai olisiko viisaampi viettää väliin ja viettää enemmän aikaa jossain muualla?

Onko bussiyhteydet OK reittini varrella? Tarvitseeko lippuja ostaa etukäteen? Muuttaisitko reittiä jotenkin, ja miksi?

Kaikenlaiset parannusehdotukset reittiin kuunnellaan mielellään.

inomu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 139
  • Profiili
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #21 : 23.01.2015, 17:14:43 »
Harmi, etten huomannut viestiäsi aiemmin sillä tein viime kesänä tuon saman kierroksen. Toivottavasti oli hyvä reissu!
Vastaan jos joku tarvitsee tietoa tulevaisuudessa. Liput busseihin kannattaa ostaa päivää aikaisemmin, kesällä ehkä vieläkin aikaisemmin. Hyviä yhtiöitä on mm. Kamil Koc, Metro, Vatan, Ulusoy. Turkissa linja-autoasemat on aina kaukana keskustasta, mutta kaikki yhtiöt tarjoavat kuljetuksen keskustan ja linja-autoaseman välillä.
Edirnessä ei ole noiden Unesco-kohteiden lisäksi paljoa muuta nähtävää. Yksi päivä riittää hyvin tutustumiseen, esim. päiväretki Istanbulista. Kannattaa kokeilla paikallista paistettua maksaa. Itse kävin kaupungissa Kirkpinar-painifestivaalien aikaan, joka oli aika hauska kokemus. Samoin Canakkale+Troija on päivässä nähty, Gallipolin jos halua nähdä kannattaa varat yksi päivä lisää. Bursassa menee mukavasti 2-3 päivää, hätäisempi ehtii nähdä oleellisimman myös päivässä.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #22 : 27.07.2015, 05:27:42 »
Taas on se aika elämästä, että jalkapallon MM-karsintalohkot on arvottu ja perinteisesti vierasmatkojen suunnittelu alkaa välittömästi. Aina niihin on tarkoitus ympätä jotain muutakin kuin se peli mikä aina kaiken lisäksi vielä hävitäänkin.

Iran on listalla muutenkin ja nyt kun naapurimaassa on peli, niin tästähän saa hyvän reissun. Kartasta katsomalla Itä-Turkissa ei ainakaan mitään kovin isoja kaupunkeja näy, mutta Erzurum näyttää olevan hubi ja maayhteys Iranin Tabrizista toiminee jollain tavalla.

Onko tuolla mitään elämää mihin kannattaisi pysähtyä vai lähinnä vain maisemia ja läpikulkumatkaa?

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #23 : 27.07.2015, 18:47:45 »
Erzerum oli mielestäni ihan kiva parin yön pysäkki. Kaupungissa on Turkin suurin laskettelukeskus. Keväällä tai syksyllä samoilla vuorilla saattaisi olla kiva vaellelle - jos siellä on ylipäätänsä vaellusreittejä.

Toinen mahdollisuus on se, että lentäisitkin Tbilisiin ja sieltä maitse Karsin kautta Iraniin. Kars on tunnettu Orhan Pamukin kirjasta ja seutu on maisemiltaan tiettävästi Turkin jylhintä. Alueella on myös syrjäisiä luostareita tms.


P.S. Istanbul on aina vaan yhtä sykähdyttävä. Keväällä pysähdyin siellä kymmenen vuoden tauon jälkeen ja hämmästelin kaupungin turistivilinää. Turkkilaiset ovat hurahtaneet matkailuun: shoppailu-, hotelli- ja ruokailualueita on levittäytynyt eri puolille kaupunki ja etenkin herkkusuille on tarjolla mitä ihanimpia aistielämyksiä! Basaareissa on tavaraa hurumykky, myös spesiaalikopiotavaraa (kuten Valentinon lenkkareita). Vaikka Turkissa ollaan tinkiminen ei ole pop: todella hankala saada mitään alennuksia!
« Viimeksi muokattu: 27.07.2015, 18:53:40 kirjoittanut UsvaAuer »

ALTAR

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #24 : 14.10.2015, 15:39:19 »
Meillä on Sideen lähtö tiistaina 20. päivä tätä kuuta, ja ollaan viikko. Lennetään Antalyaan ja sieltä mennään bussilla Sideen.

Vaimo kuumottelee Turkin nykytilannetta, joten matka on vaarassa peruuntua. Koska reissu on eBookersin kautta, niin ei viitsisi kovin hatarin perustein perua, koska tulee niin pahasti persnettoa.

Uskaltaako Sideen matkata?

Lech

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 315
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #25 : 14.10.2015, 19:07:14 »
Uskaltaa. Suuremmissa kaupungeissa kannattaa ehkä välttää mielenosoituksia ja sellaista varmuuden vuoksi, muttei tuolla nyt mikään varsinainen poikkeustila ole edes Istanbulissa. Liikenneonnettomuuden riski on edelleen paljon suurempi syy olla lähtemättä kuin terrori-iskun tms. väkivaltaisuuden varsinkin kun puhutaan puhtaista lomakohteista.

veera.elina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« Vastaus #26 : 17.05.2019, 19:17:41 »
Alanya on kaunis, vaikka siellä käykin todella paljon turisteja. Kunhan osaa niissä oikeissa paikoissa käydä ja syödä niin saa Alanyasta aivan eri kuvan. Siellä järjestetään myös vaikka mitä ihania retkiä, vaikka me jäätiinkin huijauksen kohteeksi onneksi löydettiin luotettavaa porukkaa keihinkä voidaan luottaa!
Ennen kuin tulimme alanyaan ja ottaneet yhteyttä Pashaan, halusimme varata päiväaktiviteetteja ja retkiä Alanyassa. Tulimme Alanyaan ja kävelimme kadulla ja ostimme päiväretken sieltä, koska se oli halvempaa. Luulimme, että se olisi sama matka Pashan kanssa, koska myyjä joka myi meille retkemme puhui täydellistä englantia, ja hän lupasi meille monia asioita, pamukkale-matkalla on englanninkielinen opas, englantilainen ryhmä ja kaikki retken kulut sisältyy hintaan hinnalla .. Joten me varasimme sen, ja se oli muutama euroa halvempi. No, retkipäivänä odotimme hotellissa hyvin pitkään .. Bussi oli myöhässä 45 minuuttia, me soitimme numeroon joka luki varauslipussamme, eikä kukaan vastannut .. No, lopulta bussi tuli, mutta se oli todella vanha, ilmastointi ei toiminut, opas puhui huonosti englantia, hän ei kertonut meille mitään, pakotti meidät nahkakauppoihin, kulta-kauppoihin, viinikauppoihin, ihan hullu päivä! Myyjä, joka myi meille matkan, kertoi meille, että kaikki sisältyy hintaan, mutta meidän oli maksettava pamukkale-sisäänkäynnistä. Tosi törkeetä. Tämän retken jälkeen mekin tajuamme nyt että ei ole järkeä riskeerata koko retkeä parin euron hinta eroavaisuuden takia.
Halusimme kiertueella Pashan kanssa, tällä kertaa Kappadokiaan. Pyysimme Pashaa tulemaan hotelliimme saadaksemme vähän lisätietoa matkoista. Hän on turkkilainen kaveri, hauska, kutsuu itseään Pashaksi :) Hänen hinnat ovat kalliimpia kuin kadulla, mutta vain muutaman euron. Odotimme hotellin aulassa bussia kohti Kappadokiaa. Kirjoitimme Pashalle WhatsAppissa aamulla 04:00 ja kysyimme, missä on bussi (se oli myöhässä 15 minuuttia, hän kirjoitti takaisin, että 3 minuuttia myöhemmin bussi tulee hakemaan meidät). Niinpä bussi tuli ja ja nappasi meidät kyytiin. Opas puhui taas huonosti englantia ja hän oli venäläinen niinkuin yli puolet asiakkaistakin bussissa. Soitimme Pashalle ja kerroimme hänelle tästä ongelmasta, hän sanoi reippaasti että korjaa sen. Taukopaikalla uusi bussi tuli hakemaan meidät missä meillä oli todella kiva ja taitava englanninkielinen opas ja muutkin asiakkaat puhui englantia. Todella iso plussa Pashalle tästä että korjasi asian niin nopeasti! :) Jos haluat ostaa halvalla osta kadulta mutta ole valmiina yllätyksiin ja lisäkuluihin, se on aina riskialtista...