Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)

 (Luettu 5999 kertaa)

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Toinen Japaninmatkani alkaa pian. Lento Tokioon lähtee ensi lauantaina ja Tokiossa ollaankin sitten sunnuntaina. Matkapäiväkirjaani kirjoittelen tällä kertaa osoitteeseen http://lottimus.livejournal.com/ Saa kommentoida joko tänne tai suoraan tuohon päiväkirjaan. Edellinen Japaninmatkapäiväkirjani löytyy pallontallaajista osoitteesta: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=8841

Kiitos pallontallaajien, että bongasin täältä Finnairin tarjousketjusta viime helmikuussa ensimmäisen viikonlopputarjouksen "Tokio 399€". On tätä reissua siis jonkin aikaa jo odoteltukin. :-p

Lennämme siis Tokioon; siellä olen 22.7.-31.7. Tuohon aikaan mahtuu esimerkiksi Sumidagawa no hanabi - ilotulitusjuhla Sumida-joella Asakusassa 28.7. Luvassa nähtävyyksiä, karaokea ja yleistä ihmettelyä.

Tokion jälkeen suuntaamme kahdeksi päiväksi (31.7.-2.8.) Kawaguchikoon Fujin juurelle. Toisena näistä päivistä on tarkoitus käydä Fuji-Q Highland -huvipuistossa. Puistossa on mm. maailman kolmanneksi nopein vuoristorata. Muitakin kivoja laitteita löytyy! Toisena näistä päivistä on tarkoitus ihan vaan viihtyä luonnossa ja ottaa valokuvia. :-p

Seuraavaksi menemme Kiotoon; siellä olemme 2.-9.8. Viime Kansain reissulla vietin vain yhden päivän Kiotossa, mutta siellä olisi ollut todella paljon nähtävää. Siksi tällä kertaa Kiotolle on varattu vähän pidempi aika. :-) Olemme yrittäneet saada meille järjestettyä teeseremonia-tapahtumaa, jossa meillä olisi jopa suomenkielinen opas. Toivotaan että tämä onnistuu!

Seuraavaksi menemme kahdeksi päiväksi Gifuun ja Kakamigaharaan (9.-11.8.). Ystäväni, joka on reissussa mukana, on viettänyt kyseisellä alueella 10kk lukioaikoinaan vaihdossa. Menemme tapaamaan hänen ystäviään ja host-perhettään, sekä meille on järjestetty vierailu hänen japanilaisessa lukiossaan. 10.8. Kakamigaharassa on jälleen hanabi- eli ilotulitusjuhla, joten käymme taas sellaista katselemassa.

Lopuksi menemme vielä takaisin Tokioon, ja vietämme siellä siis loppuajan 11.-20.8. Luvassa siellä on mm. 17.-19.8. järjestettävä maailman suurin sarjakuvatapahtuma Comiket. Toivon myös saavani  alkumatkasta ostettua lipun Olivia Lufkinin keikalle, joka järjestetään 12.8.

Tässä perusrunko reissustamme. Saavun siis Tokioon sunnuntaina 22.7., mutta uskon että ensimmäisen kerran pääsen kirjoittelemaan vasta 23.7., koska vietän ensimmäisen yöni kapselihotellissa ja uskon että siellä ei ole tietokonetta/nettiyhteyttä. 23. päivä siirryn kuitenkin hostelliin, jossa tietokoneita yhteyksineen on tarjolla. Jos jossain sattuu välillä löytymään ilmainen wlan, niin voin jotain _pientä_ kirjoitella Nintendo DS:n selaimen avulla. :-D Painotan tosiaan sanaa pientä, koska sillä ei kovin nopeasti kirjoitella. ^^;

Palaillaan!

http://lottimus.livejournal.com/

Jiikku

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Kuulostaa hienolta
« Vastaus #1 : 19.07.2007, 11:06:47 »
Mukavaa lukea kokemuksistanne, varokaa maanjäristyksiä ja radioaktiivista vuotoa.

T. Jiikku

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #2 : 19.07.2007, 11:33:46 »
Jesh! Odottelinkin jo pistätkö matkapäiväkirjaa pystyyn  :) Vinkkejä Fujin seudulta odotellaan innolla  :wink: Ja hei, käykää ihmeessä Gionissa syömässä kun kerta Kiotossa pidemmän aikaa olette, on vaivan väärti kun viimein löytää englanninkielisellä menulla varustetun paikan  8) Hauskaa matkaa!
 All work and no play makes Jack a dull boy -

laurra

 • Reissaaja
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #3 : 19.07.2007, 12:00:27 »
Lainaus käyttäjältä: Larppa
Vinkkejä Fujin seudulta odotellaan innolla  


heh, pakko tassa lahettaa terkkuja fujilta..  palaudun par aikaa pyoraretkelta jonka tein lake kawaguchikon ympari. mukava tapa viettaa paiva ja nakee kaikenlaista. erityisen mukava luontoshokki neonvalojen jalkeen. kilometreja pyoralla kertyy parikymmenta.

huomenna olisi tarkotus kavuta kukkula ylos. itse vuori ei ole toistaiseksi nayttaytynyt. taytyy olla tosi kirkas paiva, jotta nakyy. kawaguchikossa riittaisi useammaksikin paivaksi tekemista, esim kuumia kylpyloita ja muita. jaisin mielellani hengaamaan, ellei kioto kutsuisi.

Ks house MT Fuji on muuten siistein ja mukavin koskaan nakemani hostelli.
 The world is mine when i wake up ~

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #4 : 25.07.2007, 05:03:50 »
Jahas, just kun paasin koneelle onkin Livejournal sitten zipannut. Kirjoittelenpa siis tahan tamankertaisen viestini ja siirran sen sitten Livejournaliin kun paasen jalleen koneelle.

Eilen lahdettiin aamupaivalla metrolla kohti Shinjukua. Shinjukulla kiertelimme ja ihmettelimme ihmismassoja seka shoppailimme. Putiikit olivat melko tyyriita, mutta onneksi liikkeissa oli juuri menossa alennusmyynnit, niin sain ostettua pari paitaa ihan kohtuuhintaan!

Naa Tokion keskustat on kylla ihan jattimaisia. Ihan mahdotonta loytaa ketaan tai mitaan. Meilla kesti hyvin pitkaan loytaa Riku ja Einari Shinjukun vilskeesta. Lopulta onnistuimme kuitenkin tulemaan pitkan tekstiviestittelyn jalkeen samaan paikkaan.

Eilen oli kaunis paiva. Aurinko paistoi pilvettomalta taivaalta ja oli todella lammin. Ei kuitenkaan niin kuuma kuin ensimmaisena paivana, koska ilmankosteus ei ollut niin korkea ja valilla jopa tuuli vahan. Mielestani oikein miellyttava ilma!

Kun aurinko alkoi laskemaan Shinjukussa, lahdimme junalla kohti Shibuyaa. Shibuyassa on maailman ruuhkaisin tienristeys, josta kulkee paivittain ihan mielettomasti ihmisia. Joka kerta kun valot vaihtuivat ihmiset vain jostain maan alta keraantyivat ylittamaan tieta. Laitan tastakin kuvia kunhan paasen taas kayttamaan aajiin tietokonetta. Oli kaunista! <3___<3

Shibuyalla haimme ruokakaupasta vahan naposteltavaa ja istahdimme syomaan ja ihmettelemaan ihmisvilinaa. Ei voi ymmartaa, etta arki-iltana jengia on noin paljon liikenteessa.

Syonnin jalkeen menimme pelihalliin kokeilemaan kivoja peleja. Itse pelasin vain pop n musicia ja kavin purikurassa tyttojen kanssa. Pojat kokeilivat pelihallin jokaista pelia, mutta hitti oli silti heidan paikantamansa tanssipelikone. Ede ja aajii olivat koko paivan etsineet Shinjukusta tanssipelikonetta ja nyt he vihdoin sen loysivat ja olivat onnellisia!  :D

Nyt on jalleen lammin paiva, aurinko vahan paistelee pilviverhon valista. Kohta lahdemme kohti Uenon elaintarhaa ja illalla suunnitelmissa on kayda porukalla karaokessa. Kirjoittelenpa lisaa taas kun paasen koneelle!

ariku

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Kysymyss?
« Vastaus #5 : 12.08.2007, 16:48:50 »
Hei lottimus! Minä olen suunnitellut Japanin reissua ensi kesäksi Osakaan. Ja nyt haluaisin kysyä siitä sinun viimevuotisesta majapaikastasi että mitä pidit tasosta? Oliko se hotelli siisti vai oliko siellä epämääräisiä ötököitä nurkissa pyörimässä? Olisin erittäin kiitollinen vastauksesta. Kiitos jo etukäteen!

Ps. ja tarkoitan nyt siis sitä Hotel Raizan Minamikan hotellia.

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #6 : 13.08.2007, 08:54:52 »
Pidin Raizan Minamikanista paljon! Ainakaan noin talvella ei minkaanlaisia otokoita nurkissa pyorinyt. Erittain siisti hotelli hintatasoonsa nahden, suosittelen! Ainoana miinuspuolena on se, etta huoneet olivat kaikki tupakoiville, eli huoneissa oli pieni pinttynyt tupakanhaju. Kerkesi se kuitenkin halveta suurimmilta osin muutaman paivan kuluessa.

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Japanissa 9.7.-18.8.
« Vastaus #7 : 10.06.2008, 21:13:44 »
Olen nyt aika ajoissa liikkeellä, kun seuraava reissuni alkaa vasta 4 viikon kuluttua, mutta alkaa jo innostus pikkuhiljaa puskea päälle.

Ajattelin tähän edellisen perään mainita, että olen taas lähdössä Japaniin tuossa 8.7. ja tällä kertaa reissuni kestää 6 viikkoa. Vähän erilainen reissu on luvassa. Kirjoittelin pienen suunnitelman tuonne edellisen matkapäiväkirjani jatkoksi osoitteeseen http://lottimus.livejournal.com . Sinne tulen taas päivittämään kuulumisia tämänkin kesän reissulta.

Saa taas ihmeessä kommentoida joko tänne tai suoraan päiväkirjaan. :-)

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Vs: Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #8 : 19.07.2008, 11:40:43 »
Mahtavia kuvia Lottimus sun blogissa, erityisesti rakastan noita ruokakuvia  :D Kaikki hopi hopi nyt lukemaan Lottimuksen seikkailuista Japanissa, tässä on tosiaan paikallista väriä ja makua  ;) Olisihan se myös pitänyt arvata että ne muumi-tuotteet ovat kova sana tuliaisina  ;D Nyt sitten tiedän mikä on torakka japaniksi  :P
 All work and no play makes Jack a dull boy -

arivaan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #9 : 19.07.2008, 13:43:42 »
Hei, yritin katsoa jokaisen matkapäiväkirjasi alusta jo tätä mutta ei ainakaan sattunut silmään. Olisi siis kiva lukea jonkinlainen esittely kirjoittajasta ennen pidempää matkapäiväkirjojen selailua. Esimerkiksi ikäluokkaa, miksi on kiinnostunut maasta (jos kolmas matka jo meneillään :)), kielitaito kiinnostaisi myös aika paljon. Muutakin yleistä voi vähän kirjoittaa. Jos tällainen jossain jo on, niin saisinko linkin :)

Saisiko myös lisätietoja viimeisimmän matkasi kielikoulusta, eli minkä tyyppinen se on, mistä keksit sen, paljonko se maksaa ja miten se on käytännössä toiminut?

Kiitos hienoista matkapäiväkirjoista! :)

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Vs: Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #10 : 20.07.2008, 13:05:46 »
Moikka!

Juu voin ma vahan kertoa itsestani ja sellasta. Oon 21-vuotias tytto, hei vaan. Nimi on Lotta. Opiskelen Suomessa paa-aineenani japanologiaa eli japanin kielta ja kulttuuria. Nyt syksylla alkaa kolmas vuosi kyseista alaa. Osaan siis jo japania tassa vaiheessa jonkin verran. Ekalla reissullani, jonka matkapaivakirja loytyy taalta en kielta osannut, joten kaikki oli viela aika uutta. Nyt osaa jo asioida kaupassa ja lukea ravintolan menua, seka kommunikoida japaniksi ystavien kanssa.

Talla hetkella opiskelen siis kielikoulussa Kiotossa. Kavin viime kesana Kiotossa moikkaamassa suomalaista ystavaani, joka opiskeli kyseisessa koulussa. Hanen innoittamanaan ajattelin tana kesana itsekin kokeilla koulua. Naita kielikoulujahan loytyy jokaisesta vahankaan suuremmasta kaupungista, joten mieleisensa voi valita. Ma valitsin Kioton, koska rakastan tata kaupunkia ja sen vanhaa kulttuuria (johtuen jokseenkin tuosta alavalinnastani :-p). Hintaa nailla kuukauden pituisilla kielikursseilla on euroissa siina tuhannen euron pintaan, mutta siis tahan ainakin kuuluu myos homestay eli isantaperheessa asustelen ja taalla saan aamupalat ja illalliset.

Kielikoulusta ei ole tahan mennessa pahaa sanottavaa. Mun Intermediate B -tasolla me kaytetaan pelkastaan japanin kielta, mika on hyva asia. Jos jotain sanaa ei esimerkiksi ymmarra, niin se selitetaan japaniksi eika heti aleta kayttamaan englantia. Viikko on takana, joten en viela kokonaisuudesta osaa sanoa, mutta kirjoittelen tuonne matkapaivakirjaani sitten aina tuntemuksiani. :-p

Kiinnostus Japaniin lahti alunperin joskus 2000-luvun vaihteessa, yllaripyllari, animesta. Tassa kun ikaa on tullut lisaa (no okei oon viela nuori! :-D) ja kun on paassyt vahan syvemmalle tahan japanilaiseen kulttuuriin (eli toisin sanoen kaymaan taalla jo muutamia kertoja ja nyt asumaan perheessa), niin kiinnostuksenkohteet on muuttuneet. Eli talla hetkella rakastan eniten Japanissa tata vanhaa japanilaista perinnekulttuuria. Tykkaan kayda temppeleissa, pyhatoissa, linnoissa, asua japanilaisessa perinteisessa kodissa (jollaisessa onnekseni saan nyt asua) ja syoda ihanaa japanilaista ruokaa! ;-D

Ma uskon etta monelle muullekin on kaynyt nain - kiinnostus on lahtenyt jostain populaari-ilmiosta mutta sitten kun tanne on paassyt kaymaan niin on rakastunut niin moniin uusiin asioihin ja sitten on vain pakko palata uudestaan ja uudestaan. :-)

arivaan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Tokio-Fuji-Kioto-Gifu-Tokio 22.7.-20.8.2007 (SK)
« Vastaus #11 : 20.07.2008, 14:23:01 »
Omakin kiinnostukseni Japaniin alkoi animesta, taisi olla vuosi 2000. Ensimmäiselle Japanin matkalle olen lähdössä vasta nyt, elokuun alussa. En enää ole pahemmin animea katsonut, mutta kiinnostus maata kohtaan oli kuitenkin melkein alusta asti laajempi kuin vain anime. Olisi varmaan hienoa itsekin kokea japanilaisen perheen luona asuminen, mutta en tiedä, järjestyykö sellaista sitten koskaan :) Ikää on nyt jo 23, ja parin vuoden matkasuunnitelmat alkaa olla jo tehty, joten aika vanhana sitä tulisi toisen perhettä häiritsemään mentyä :P Pitää ehkä silti harkita tuotakin. Itsellä Japanin kielen opiskelu on alusta asti sujunut hitaasti harrastepohjalla, eikä kielenkäyttöharjoitusta ole paljonkaan ollut. Lähinnä sarjojen katsomisesta saatavaa kuunteluharjoitusta, josta myös jonkin verran oppii.

No, lähdenpäs nyt häiritsemästä sinun matkakertomustasi. Kiitos taustatiedoista, ainakin minusta blogia on paljon mukavampi alkaa lukea, kun tietää kirjoittajasta jotain :)

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 324
  • Profiili
  • watia.fi
Japanissa 22.12.-3.1.
« Vastaus #12 : 13.12.2008, 16:40:59 »
Oon lähdössä taas Japaniin päin ja kirjoittelen tuttuun tapaan matkapäiväkirjaa, mutta tällä kertaa uuteen osoitteeseen http://lottimus.blogspot.com/

Tämän päivän postauksessa on vähän tietoja että missä käydään ja mitä tehdään. Saa taas ihmeessä kommentoida ja lähettää kysymyksiä joko tähän tai suoraan blogiin. :-)