Finnair

 (Luettu 186496 kertaa)

star-crossed

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #480 : 19.02.2017, 19:36:41 »
Jeps, pisteet tulivat Finnair Plus -tilille puolisentoista kuukautta kotiin paluun jälkeen.
Can’t keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I.

conard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 379
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #481 : 19.06.2017, 15:35:46 »
Finskin uutiskirjeessä eilen: palkintopisteiden siirto henkilöltä toiselle on nyt mahdollista 10€ maksamalla. Musta tää oli kiva tieto ja saattaisi helpottaa jonkun upgrademäärän kokoon saamista.

Klose

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #482 : 29.06.2017, 23:30:43 »
Bkk lento tuli hesaa myöhässä tänään , lähti takasin 1.5h myöhässä.
Lähtee huomenna myös  bkk-hesa tunnin myöhässä.

Mitähän tämä tarkoittais ? Ei voi olla niin että tunnin myöhästyminen vaikuttaa seuraaviin lentoihin ja päiviin ?
Myöhästykö tänään finskin hesan lennot laajalti tunnin tai reilusti yli koska venttasivat bkk konetta ? Ei hyvää päivää.

Tiedottaako finski missään mitään yleisesti kaikille näistä myöhästymisketjuista ?
Lentojen tilanteita kertoilevat sivuillaan mutta se on oma tarinansa.
Myöhästymiset pelkästään pitäisi kertoa omalla sivullaan , tekstiviestit matkustajille on oma juttunsa.

cha am fani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 561
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #483 : 30.06.2017, 14:39:05 »
Oletko lentämässä lähipäivinä Bangkokiin, jos tämä ahdistaa? Myöhästymisiin on niin monta syytä. Muilta sivuilta voi kyllä seurata, miten lennot myöhästyy. Itselläni on varattu lennot Bangkokiin Lokakuun lopussa mutta jos sattuu muutaman tunnin myöhästyminen ei haittaa, koska olen Thaimaassa melkein 6 kk.

reflektia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 59
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #484 : 01.07.2017, 10:18:17 »
Bkk lento tuli hesaa myöhässä tänään , lähti takasin 1.5h myöhässä.
Lähtee huomenna myös  bkk-hesa tunnin myöhässä.

Mitähän tämä tarkoittais ? Ei voi olla niin että tunnin myöhästyminen vaikuttaa seuraaviin lentoihin ja päiviin ?
Myöhästykö tänään finskin hesan lennot laajalti tunnin tai reilusti yli koska venttasivat bkk konetta ? Ei hyvää päivää.

Tiedottaako finski missään mitään yleisesti kaikille näistä myöhästymisketjuista ?
Lentojen tilanteita kertoilevat sivuillaan mutta se on oma tarinansa.
Myöhästymiset pelkästään pitäisi kertoa omalla sivullaan , tekstiviestit matkustajille on oma juttunsa.

Jostain syystä kone myöhästyi 28.6 noin 3 tuntia, joka aiheutti pienempiä myöhästymisiä etiäpäin kahdelle seuraavalle päivälle. Tänään näyttäisi olevan jo ihan ajallaan. Samalla koneella lentävät tuota väliä, joten eivät pysty kirimään kuin 1-2 tuntia päivässä aikataulua. Noita voi tarkkailla esim flightradarista jos on kiinnostusta.

conard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 379
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #485 : 15.01.2018, 18:10:06 »
Matkaraportti Finnairin business-luokasta Helsinki-Phuket

Kirjoitetaanpa muutama sana taannoisesta reissusta, kun pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni Finnairin uuden A350:n business-penkille. Homma hoitui siis pisteillä (50 000 finskin palkintopistettä). bisnesoikeuksiin kuuluu erillinen matkatavarapalvelu ja turvatarkastus. Näistä ei juuri ollut hyötyä, koska jonoa ei ollut muutenkaan (loistava muuten se finavian itsepalvelulaukkujättö!). Tämän jälkeen sitten non-shengenpuolen loungeen ja siellä saunaan. Olin ollut tuolla saunassa aikaisemminkin. Se on saunanakin varsin mainio ja yleensä saa omin päin saunoa. Parien löylyjen jälkeen on erittäin mukava istahtaa G&T:lle ja appeen pariin. Finskin loungehan on upea ja ainakin tuohon aikaan mukavan rauhallinen.

No sitten lennolle. Penkki oli mukava, mutta ei mikään megamiellyttävä laiskanlinna. Mutta se, että saa jalat suoraksi heti on kyllä hienoa. Samppakaljaa tuotiin käteen saman tien, telkkari oli iso ja viihdetarjonta hyvää (oli muuten varsin hyvät oltavat sikaosastollakin tilan ja ohjelmiston osalta, joten uutta finskin konetta voi kyllä kehua). Olin tilannut ruoaksi etukäteen tilattavista poron entrecotea ja tuo safka oli kyllä törkeän hyvä! Siis kerta kaikkisen upea ruoka, jota olisin hehkuttanut missä tahansa paremmassa ravintelissa. Samalla tarjottimella tuli myös alkupala, erilaisia kaloja, mutta siis lämpimän ruoan olemassaolon vuoksi sen joutui syömään ensin ettei jäähdy. Erittäin hyvä tuo graavilohta yms. sisältänyt alkupalakin. Sitten välijuustot: tykkään juustoista silloin kun ne ovat hyviä, mutta usein lautaselle tuodut eivät ole olleet makuuni. No, nämä kaksi olivat varmasti paras juustolautanen, jota olen missään saanut! Kuulostaa hullulta hehkuttelulta, mutta en voinut kuin päätä pyöritellä kun noita lapioin kurkkuuni. Jälkkäriksi oli sitten jotain geishakeksejä ja mäntyjäätelöä, joista jätskin skippasin, koska se on mielestäni heikko esitys (tullut maistettua).

Sitten viinit: huippukamaa kaikki tyynni! Finskin samppanja nyt ei ole mitään kummoista, mutta onhan samppa aina hyvää. Mutta kaksi erilaista valkkaria, jotka molemmat huippukamaa (toinen riesling, toinen ranskalainen 50/50 sauvignon blanc/semillon), kaksi erilaista punkkua (bordeaux st. estephe ja supertoscanalainen) ja jälkkäriviini (ei liian makea sauternes) olivat kaikki itsessään nautintoja ja sopivat mainiosti tarjolla olevien safkojen kanssa. Finnairia on tässä mielessä kehuttu, mutta viinejä harrastaneenakin olin erittäin vaikuttunut.

Ruskeiden viinojen puolelta löytyi maukas konu camus xo. xo-calvados oli myös, ei itselleni niin maistunut. viskit bulkkia. Mutta sitten se, että napue-tonicia tarjoillaan, on kyllä kohtuukovajuttu, kun tuo ei ihan ilmaista ole baarissakaan. Kylmät karpalotkin löytyi drinkkiin, ainoastaan tonic oli sitä perusbulkkia.

Nukkuminen oli 190-senttiselle hiinä ja hiinä. Selällään mahtui olemaan kyllä pitkällään, mutta jalkatila kapeni loppua kohden, joten jalkoja ei juurikaan liikuteltu. Sivuttain ollessa myöskään polvien kohdalla ei ollut liikaa tilaa, joten mitään megahyvää unta ei saanut. Uskoisin kuitenkin, että vähän lyhyempi henkilö voisi kokea tuon hyvinkin miellyttäväksi pediksi.

Summa summarum, bisnes muutti lennon kärvistelystä nautinnoksi. Vähän harmitti kun loppui. Kuinka paljon siitä sitten olisi valmis maksamaan oikeasti? Ehkä 200 € /suunta. Paluumatkalle tuli meiliä, jossa upgradea tarjottiin 336€ hintaan. Se oli meille liikaa. Ja niin oli monille muillekin, koska business oli käytännössä tyhjä (ehkä 6 matkustajaa), mutta sikaosasto täynnä. Eli ehkä tuossa olisi vielä hinnoittelussa petrattavaa.

Menen uudestaankin, jos saumaa joskus tulee.

clubi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 306
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #486 : 16.01.2018, 10:57:41 »
Mielenkiintoinen raportti..sait kuulostamaan jopa niin hyvältä että saatan joskus kokeilla. :)

forssi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #487 : 22.02.2018, 13:19:42 »
1.2.2018, lennon AY 021  piti lähteä 19.50 kohti Puerto Plataa, boarding oli ajallaan, mutta sitten istuimme koneessa 5 tuntia lentokentällä Helsinkissä, saaden yhden vesipullon. Kapteeni ilmotti syyksi, ettei ole henkilökuntaa toimittamaan laukkuja koneeseen. Lopulta matkaan 01.05, ja perillä oltiin 05.33 h myöhässä, tein korvaushakemuksen Finnairille, bumerangi tuli, kun kuulemma poikkeukselliset sääolosuhteet, vaikkei ees lunta silloin satanut!!  Pyysin todistuksen lennon myöhästymisestä, siinä ruksit sää, ja tekninen vika.  Mistä nään tuon päivän lentosään?  Laitoin uuden palautteen, kysyen, miksi meidät otettiin koneeseen istumaan, jos kerta oli lumumyrsky, jota siis ei ollut ;)  Ja sanoin antavani asian kuluttajariitalautakuntaan.  Katotaan mitä Finski vastaa.

Unelmojja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #488 : 23.02.2018, 02:46:55 »
Lopulta matkaan 01.05, ja perillä oltiin 05.33 h myöhässä, tein korvaushakemuksen Finnairille, bumerangi tuli, kun kuulemma poikkeukselliset sääolosuhteet, vaikkei ees lunta silloin satanut!!

En tiedä mutta epäilen että moni yhtiö laittaa bumerangina takaisin ihan vaikka perusteet sille vakkarikorvaukselle olisikin. Aika moni varmaan lannistuu jo tuossa vaiheessa kun ensimmäinen kieltävä vastaus tulee. Onhan se yhtiölle iso säästö vuoden aikana jos vaikka puolet tipahtaa pois tuon ensimmäisen reklamaation jälkeen. Sunkin tapauksessa olisi tuo suurin eli 600 e korvaus tulossa.

Itsellä kävi sama juttu toisen lentoyhtiön kanssa. Ekassa reklamaatiossa lentoyhtiölle pahoiteltiin ja seliteltiin. Toisella sähköpostilla sain sitten valita vakkarikorvauksen rahana tai hieman isomman lahjakortin.
« Viimeksi muokattu: 23.02.2018, 02:49:39 kirjoittanut Unelmojja »

forssi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #489 : 23.02.2018, 06:23:32 »
Juu, useat ihmiset eivät edes tiedä, että voi korvausta hakea, jos lento myöhästyy. Itse kun suht kovaan ääneen moitin toimintaa koneessa, ja kerroin vieressä istuvalle korvauksesta, niin useampi tuli kysymään, että mikä se on? Viime vuonna Thaikkulasta tullessa, oli kone myöhässä 3h6min. sain valita otanko 300€, vai 400€ lahjakortin.  Eli aina kannattaa valittaa, kun siihen on aihetta. Onhan se 5 tuntia hullua istua koneessa kentällä, ja saa vesipullon kiitokseksi, kuitenkin reilu 11 tuntia lentoa edessä. Finnair on kyllä iät ja ajat ollut hyvä pesemään kätensä näissä asioissa.

kiikaroija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #490 : 26.02.2018, 16:48:07 »
1.2.2018, lennon AY 021  piti lähteä 19.50 kohti Puerto Plataa, boarding oli ajallaan, mutta sitten istuimme koneessa 5 tuntia lentokentällä Helsinkissä.......  Pyysin todistuksen lennon myöhästymisestä, siinä ruksit sää, ja tekninen vika.  Mistä nään tuon päivän lentosään?  ...
Lentosäät kentille löytyy, sopivilla koodeilla ja ajoilla täyttämällä, vaikkapa täältä: http://www.ogimet.com/metars.phtml.en. Reitille ei ole koskaan tullut jälkikäteen säitä etsittyä, mutta harvemmin niillä on merkitystä. Äkkiä Vantaan säitä kun vilkaisin silloin, ei se kovin hyvä ollut, mutta ei kauhean pahakaan, sellainen nykytalvien suttukeli.