Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?

 (Luettu 27684 kertaa)

zennu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Paljonko rahaa tallaajilla jää kuukaudessa elämiseen pakollisten asumis..yms menojen jälkeen? Mikä olisi pienin summa millä tulisit vielä toimeen? Mistä asioista et suostu tinkimään?

:)

jimwest

 • Vieras
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #1 : 06.08.2007, 15:33:13 »
Välillä pärjää parilla kympillä viikon, välillä menee parisataa viikossa  :wink:

Tupakkamies kun olen niin se nyt on sellanen mistä ei oikein tingitä.
Pienin summa millä varmaan tulisin ihan hyvin toimeen on viitisen kymppiä viikkoa kohti.

Tällä hetkellä menee syömiseen aika paljon rahaa kun prkleen jääkaappi pasahti niin sinne ei voi jemmata mitään suurempia satseja ruokaa  :roll:

AdaSxn

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #2 : 06.08.2007, 15:53:28 »
Elämiseen käytettävissä oleva summa vaihtelee ihan hirveästi. Tämän vuoden aikana yhdessä kuussa tulot olivat noin 2500 euroa, sen sijaan kolme kuukautta tullaan viettämään nollatuloilla. Tämä taas johtaa pakollisiin säästötoimenpiteisiin, joten erittäin paha sanoa. Oman lisänsä sotkuun tuovat vielä Visa-kortti ja erilaiset tulonsiirrot miehen kanssa.
Ylimääräistä rahaa harvemmin on. Jos meinaa olla, niin sitten lähdetään reissuun. Periaatteessa siis eletään aina aika vakioelintasolla, mutta summasta ei ole hajuakaan.

Halvimmillaan kärvistelen Suomessa ehkä 30 euron viikkobudjetilla. Tämä tosin edellyttää sitä, että en käy töissä, sillä työmatkoihin menee viikossa ainakin 26 euroa. Kalleimpina viikkoina vain mielikuvitus on rajana, sillä saatetaan helposti polttaa illalliseen yli 50 euroa. Samoin esimerkiksi muutama ilta baarissa ja seuraavien aamujen korjaavat toimenpiteet aiheuttavat melkoisen pompsahduksen budjettiin.

Yleisesti ottaen ruuasta en tingi. Vaikka kuinka meinaisi olla rahat vähissä, niin jostain voi aina taikoa rahaa hyvään ruokaan ja viiniin.

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Re: Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #3 : 06.08.2007, 15:58:31 »
Selvennykseksi, kumpiko oli kysymyksesi:
A)
Lainaus käyttäjältä: "zennu"
Paljonko rahaa tallaajilla jää kuukaudessa elämiseen pakollisten asumis..yms menojen jälkeen?


vai B) otsikoksi kirjoittamasi: Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?

Minusta nämä ovat kaksi erillistä kysymystä.

zennu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #4 : 06.08.2007, 16:14:27 »
sorry Expat, ajatus katkesi välillä ja niinpä tulikin kaksi hieman erilaista kysymystä. Jokainen vastailkoon mihin tykkää ;) .

ReiseReise

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 128
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #5 : 06.08.2007, 16:32:23 »
Hmmm, nykytilanteen kanssa pitäisi miettiä vähän tarkemmin... mutta vielä muutama vuosi sitten kun ei opintojen oheen ollut löytynyt töitä elin nippanappa sillä 100 eurolla joka opintotuesta ja asumislisästä jäi vuokran jälkeen. Siitä piti siis maksaa puhelinlasku ja ruoat sekä kaikki muukin mahdollinen. Se vain oli sellaista kituuttamista, että oli pakko saada jotain töitä opintojen oheen.

Nykyään kun opiskelujen ohessa on jo useampi työpaikka niin tulot ovat suuremmat. Samalla ovat kasvaneet menotkin (ja elintasomaha). Piti ihan käydä tiliotteesta vilkaisemassa, niin olen kesäkuussa nostanut käteistä automaatista yhteensä 300 euroa! Mihin himskattiin se on mennyt! ARGH! NYT alkoi säästölinja! (no onhan siinä se juhannus ollut, että siitä tulee rahanmenoa).  :shock:

Tämähän oli hyvä ketju. En olisi muuten tullut huomanneeksi tuhlailuani! Kuitenkin olisi tarkoitus säästää kaikki rahat matkaa varten!

Juu... nettiyhteydestä en suostu tinkimään. Myös saunavuoro tai oma sauna on oltava. Hyvää ruokaa nyt pystyy taikomaan halvemmallakin. On myös todella vaikea vastustaa huurteista tuoppia terassilla kauniina aurinkoisena kesäpäivänä... :P
 know you believe you understand what you think I said but, I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.

rommitommi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 477
  • Profiili
  • Sähköposti
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #6 : 06.08.2007, 16:55:07 »
Tuntuu sitä joka kuukaus menevän ainakin 600e, siis asumismenojen ja muiden jälkeen.

Nyt kesällä on kyllä menny ihan järkyttävästi enemmän, kun on tullu harrastettua "maakuntamatkailua"(lue ryyppäämista festareilla) joka vkl yhtä lukuun ottamatta.  

Jos ryyppäämisestä ja autosta luopuis, niin tippuis varmaan menot pariin sataan kuussa, mutta EN ole luopumassa 8)

Tinja

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 437
  • Profiili
  • Tintin oma hostelli
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #7 : 06.08.2007, 19:17:17 »
Varsinkaan nyt kun ei tarvitse maksaa vuokraa eikä ole mitään laskuja, tulee kulutettua rahaa vain ruokaan ja siirtymiseen paikasta toiseen. Tällä hetkellä ruokaan kuluu kuitenkin jonkun verran enemmän rahaa kuin normaalisti jo senkin takia, että tarvitsee ajatella muitakin kuin itseään, mutta onneksi on kiinalaisten omistamia kauppoja <3

Silloin joskus kun olen ollut jollain tuilla eläjä niin rahaa on jäänyt säästöönkin, eli kulutan varmaankin alle 20e viikossa. Ekat reilit tehtiin opintotuen turvin! :D Tämän hetkinen peruselintaso on n. 1000e joinakin kuukausina. Viimeksi olen ollut oikeissa töissä kuukauden viime syksynä ja tänä kesänä.

saisu

 • Vieras
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #8 : 06.08.2007, 22:11:18 »
Mä olen aika holtiton rahankäyttäjä  :oops:  Rahaa saattaa mennä 50€:sta 500€:n viikossa. Välillä tulee shoppailtua ja sitten eletäänkin kaurapuurolla seuraavat viikot  :roll:  
Kaikenkaikkiaan asumismenojen jälkeen menee muihin kuluihin, harrastuksiin jne ehkä 600-900 €/kk.

anicca

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 507
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #9 : 07.08.2007, 09:45:01 »
Hmm, sanoisin että asumismenojen jälkeen menee normaalikuukaudessa kaikkeen muuhun n. 400 euroa. Mutta mä en asukaan Suomessa 8) . Joten sanoisin että vähemmälläkin tulisin toimeen. Satunnaisesti menee kyllä enemmänkin kuin tuo, yleensä lentolippuihin tai muihin. :wink: Paaaljon enempää kulutusta ei kyllä täkäläinen palkka anna myöten.
 következö buszon
Rajta leszek én is

anuleena

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #10 : 07.08.2007, 11:01:54 »
Ollaan avomiehen kanssa listattu yhteisiä menoja ja niistä näyttää kertyvän noin 1000€ kuussa, josta puolet vuokraan. Itselläni sitten omiin menoihin hurahtaa ehkä parisen sataa euroa kuussa eli reilulla satasella viikossa kai elelen. Vaihtelua tietysti on, mutta tohon on sitäkin laskettu mukaan.

Opintotuista sen verran, että itse koen, että jos asuu opiskelija-asunnossa, ja nostaa täyttä opintotukea ja opintolainaa, niin on kyllä ihme jos sillä ei tule toimeen. Itse olen ainakin ongelmitta selvinnyt ilman lainaa opintorahalla, asumistuella ja kesätöiden tienesteillä. Ei ole pahemmin tarvinnut edes köyhäillä. PK-seudulla nyt myönnän, että tilanne voi olla hieman vaikeampi.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #11 : 07.08.2007, 11:48:23 »
Mahdotonta vastata, mutta usein kaikki menee - ja kun tämä ei ole kerro kuukausitulosi -ketju, niin mitäs turhia määristä tilittämään.

Jos jotain jää, niin sitä yritetään koota yhteiselle säästötilille, johon pitäisi jokunen satanen kuukaudessa alkaa vähitellen löytymään :twisted: .

Ja juuri kun sai Visa-laskun kohtuullistettua tuli maksettavaa ensi kevään lennoista :? . Vaan eivätpä rasita budjettia enää silloin. Voi satsata vaikkapa ****hotellimajoitukseen tai räyhäkkääseen vuokra-autoon :wink: (no niinhän siinä ihan varmasti käy :lol: ).

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #12 : 07.08.2007, 15:23:17 »
Hmm..  Palkkaani en viitsi tarkemmin kertoa. Riittäköön että sanon sen olevan yli kaksi, alle kolme tonnia/brutto. Asumiseen menee 300 euroa kuussa, (asumme aika isossa asunnossa, minua isomman osan vuokraa sekä sähköt maksaa avopuoliso). Netti maksaa 25 eur/kk, kuntosalijäsenyys noin 60 eur/kk, puhelinlasku noin 20-40 euroa riippuen miten paljon sillä länkyttää, lainoihin menee noin 200 eur/kk ja  Visa-laskuun vähintään 60 eur/kk (voi maksaa enempikin jos sattuu olemaan, yleensä aina maksan enemmän).. Seutulippuun (työmatkoihin) menee 80 euroa kuukaudessa (josta toki jotain sitten verotuksessa hyvitetään). Lemmikkien hoitoon menee jotain, mutta mitä ahkerammin niille kerää luonnosta safkaa, sitä halvemmalla selviää. Oikeastaan mistään edellä mainituista en suostu tinkimään muutakuin työttömyyden yllättäessä, ja se on erittäin epätodennäköistä että koskaan kohdalle sattuisi (vakivirka työnantajalla jossa yt-neuvottelut ovat tuntematon käsite). Seutulipun aion tinkiä tosin pois ihan lähitulevaisuudessa mikäli vaihdan työpaikkaan joka on lähempänä.

Sitten se ruoka, pippalointi jne..?? Tosi vaikea arvioida.. Kaupassa maksellaan suunnilleen vuorotellen puolison kanssa, ei kovin tarkkana niitä lasketa. Satoja euroja varmaan menee kuussa. Vaatteita jne. ostelen tosi harvoin, en onneksi ole tyypiltänikän mikään shoppailija. Ilmeisesti ainakin kesäaikaan ruokaan ja pippalointiin menee liikaa, koska nyt koko ajan tuntuu että joutuu velaksi Visalla elämään. Pippalointia ei yleensä talviaikaan tule niinkään paljon, joten siitä olen siinä mielessä valmis tinkimään. Halvemmalla ruoallakin tulisi toimeen eikä tarviisi niitäkään kertoja välttämättä ulkona syödä kuin nykyään.

Kaiken tämän lisäksi minulla oli vielä viime talvena auto, joka taatusti vei kaikki viimeisetkin rahat jos sattui olemaan.. Onneksi pääsin siitä eroon.
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

yocohoto

 • Vieras
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #13 : 07.08.2007, 15:43:35 »
Omat osuuteni asumismenoista noin suurinpiirtein: Vuokra 360€, Sähkö ja kaasu 50€, Netti 18€. Nyt kun ollaan juuri muuttamassa niin toivottavasti tulis vähän pienemmät kaasu/sähkölaskut. Sen lisäksi puhelimeen menee 40-50 euron paikkeilla (liikaa, tuolla rääpäset aika surkeat minuutit jotka nekin menee lähinnä asioiden hoitamiseen eikä niinkään kavereille soitteluun), ruokaan vajaa parisataa kuussa, bussikorttiin 45 euroa . "Muihin menoihin" vaihtelevasti parin sadan paikkeilla, näihin lukeutuu kaikki shoppailut, biletykset, harrastukset ym. Yleensä en shoppaile paljoakaan (lähinnä jos jotain tarvii niin ostan), biletyskertoja ehkä muutama kuukaudessa, joten suurin osa taitaa mennä ihan koululla ja ulkona syömiseen, leffassakäyntiin, liikuntaan  (tanssitunnit kustantaa vahan alle parikymppia viikossa) jne. Opintotuella ja lainalla mennään, mutta myös töissä käyn osa-aikaisesti ja kesällä. Noilla rahoilla kustannetaan sitten isompia juttuja.

En luopuisi varmaan oikeen mistään muusta kuin noista sekalaisista menoista, kuten yleensä käykin. Asumisesta ja syömisestä yms en mielelläni tingi, koska sitten vaan harmittaa.

Tess

 • Vieras
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #14 : 10.08.2007, 10:25:11 »
Normaalisti menisi enemmän, mutta nyt on pari kk säästetty rahaa ja jätetty ravintolat, turhat autoilut ym. pois, joten vuokran (n. 300e) jälkeen menee varmaan pari sataa euroa. Tuolla elelen jo normaalisti ja mukavasti, vaikka siihen ei kuulukaan aiempaan normi-elämään kuuluneet muut kulut, kuten kuntosali, ravintolat ja elokuvat.
Raha kuluu ruokaan, bensaan, shoppailuun (tästä en ole luopunut, koska suurimman osan vaatteista ostan eurolla kirppareilta) ja pieneen puhelinlaskuun (10-15e). Tälläin kesällä on huomattavasti helpompi pihistellä rahaa. Ei ole tarvetta käydä baarissa/elokuvissa/salilla tai muissa maksullisissa sisätiloissa joka viikko, kun ulkona on lämmintä, niin mieluummin menee aukiolle syömään jäätelöä tai pelaa futista. Ja lämmön tullen ruokahalukin vähenee ja mehun tarve kasvaa :).
Mutta tietysti aina tulee kuluja, joita ei ole odottanut tai unohtanut laskea (auto-ongelmat, ehkäisy, vakuutukset, lääkäri, suuremmat ostokset jne.).

Itsekin kun olin vielä opiskelija, tulin hyvin toimeen opintotuella. Sain 80 % vuokrasta pois ja sen n. 200e kuussa. Joka talvi elin tuolla plus tein hommia pari viikkoa joululomalla ja sain silti säästettyä rahat useaan matkaan opiskeluaikana. Nykyään arvostan jo enemmän elämää myös kotimaassa ja tajunnut sen, että täälläkin voi elää viihdyttävää elämää (eli käyttää hieman enemmän rahaa kun töissäkin jo ollaan) ja silti saa hyvät matkarahat nopeasti kokoon.

Mutta pienin summa millä haluaisin/voisin elää nykyään on varmaan n. 80-150 e kuussa pakollisten jälkeen. Voin tinkiä kaikesta kohtuudella, mutta koko kuukautta en suostu syömään pelkkää makaroonia. Joten täysin en suostu herkuttelusta ja nauttimisesta tinkimään.

Chap

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 81
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #15 : 10.08.2007, 17:08:15 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Visa-laskuun vähintään 60 eur/kk (voi maksaa enempikin jos sattuu olemaan, yleensä aina maksan enemmän)..


Eikö Visa-laskua makseta yleensä niin paljon kuin laskussa sanotaan, eikä niin paljon kuin sattuu olemaan rahaa?

Tirppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 680
  • Profiili
  • Viinipullopostia Lontoosta
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #16 : 10.08.2007, 17:47:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Chap"
Eikö Visa-laskua makseta yleensä niin paljon kuin laskussa sanotaan, eikä niin paljon kuin sattuu olemaan rahaa?


Pankin kanssa voi sopia, että koko laskua ei makseta kerrallaan, mutta se tulee kalliimmaksi.

Mulla on vuokra lähes 500 euroa eli koko Kelan tuet. Syksyllä muutan Lontooseen ja vuokrakin tuplaantuu, eli vie myös koko lainan.

Muuhun kulutan aivan liikaa. Noin 500 euroa kuussa. Ja mihin? En tiedä, kampaajalle ja tupakkaan kai. Samperi.

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #17 : 12.08.2007, 19:39:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Chap"
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Visa-laskuun vähintään 60 eur/kk (voi maksaa enempikin jos sattuu olemaan, yleensä aina maksan enemmän)..


Eikö Visa-laskua makseta yleensä niin paljon kuin laskussa sanotaan, eikä niin paljon kuin sattuu olemaan rahaa?


Jep. Minulla oli ennen tuollainen joka maksettiin seuraavassa kuussa pois kokonaan. Nyt on sellainen jossa luottorajaan asti saapi vingutella minkä haluaa, maksaa pitää vähintään 60 egee kuussa, mutta kuten Tirppa sanoi, kallista rahaahan se on luotolla elää... Korkoja menee.. siitäkin syystä yritän aina maksaa paaljon enemmän kuin 60 egee.
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

Sakr

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • MSN Messenger - disturbance@suomi24.fi
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #18 : 22.08.2007, 01:54:08 »
Yleensä rahaa kuluu sellaiset 100-150 euroa, ja ihan hyvin sillä elää. En käy ulkona syömässä ja elokuvissa kuitenkaan yleensä kuin sellaiset pari kertaa kuussa niin, että pitää itse maksaa. Cd-levyihin ja DVD-elokuviin kuluu varmaan eniten kuussa ruoan lisäksi.

Keväällä elin pari viikkoa niin, että kulutin päivässä vain 1 euron ruokaan. Monena päivänä summa ylittyi, mutta sen sai helposti kiinni olemalla seuraavana päivänä vähän vähemmällä ravinnolla. Kyllä siinä oppi katsomaan ihan eri tavalla ruokien hintoja, ja itse asiassa tuli syötyä paljon monipuolisemmin ja terveellisemmin kuin yleensä, kun ruokailu piti olla niin suunniteltua. Ehkäpä pyrin elämään koko tämän vuoden euron päiväbudjetilla, kunhan nyt arki alkaa. Silloin ruokaan kuluisi vain se kolmisen kymmentä euroa kuussa, eli joka kuukausi voisi jäädä helposti satanenkin säästöön :D
Vive le vie de Bohème!

Ipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Paljonko käytät rahaa kuukaudessa elämiseen?
« Vastaus #19 : 08.09.2007, 17:25:51 »
Kylläpä ihmisillä menee rahaa elämiseen  :shock:

No, valinnoista ja elämäntilanteestahan kaikki on kiinni. Itse pärjään pakollisten menojen (vuokra, laskut) jälkeen noin 200 eurolla kuussa - joskus ei opiskelijana ole muuta vaihtoehtoa eikä aina käytettävissä edes sitä kahtasataa. Tietysti jos joskus investoi johonkin suurempaan (esim. talvitakki, kengät), menee silloin myös rahaa enemmän, mutta yleensä sitä sitten pihistelläänkin vähän jostain muusta.

...matkustelua en muuten laskenut tähän mukaan ollenkaan  :P Jos matkakulut laskisi mukaan tasaisesti jokaiselle kuukaudelle, summa nousisi toki jonkun verran.