Budapest

 (Luettu 294669 kertaa)

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #80 : 24.07.2007, 16:59:22 »
Kertokaahan hyvät ihmiset mitä sieltä Budapestista voisi ostaa tuliaisiksi  :?: Mieheni väitti että ainoastaan viinaa ja puunukkeja  :roll:  Ja miestähän ei pidä tietenkään ensimmäisenä uskoa (varsinkin jos sen oma reissu on mennyt sielä sen verran kosteissa merkeissä etten ehkä luottaisi niihin muistikuviin) :lol: Luonnollisestikin ostan unkarilaisia viinejä, mutta onko sielä jotain spesiaalia, siis jotain muuta kuin niitä nukkeja  :)
 All work and no play makes Jack a dull boy -

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #81 : 24.07.2007, 17:04:13 »
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)

Lisäyksenä vielä, että kauppahallissa on monenlaista kivaa "tavaraa" myynnissä". Ja kauppahalli on mielestäni halvempi melkein kaiken suhteen verrattuna kävelykatuun... Että tuliaiset sieltä (Tosin kaikki ei ole made in Hungary). Tokaji- ja Unicumpullot kannattaa ostaa vasta tax-freestä...

Rubikin kuution saa huomattavasti halvemmalla yliopiston myymälästä (BUTE:n alueella ruokalan alakerras)...  8)

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #82 : 24.07.2007, 17:08:56 »
Lainaus käyttäjältä: "ihmeseikkailija"
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)


Täh, onko Rubikin kuutio kotoisin Unkarista  :o Mutta tuohan on ihan loistava idea, jos löytyis jotain omaperäisempää kuin ne sellaiset perinteiset suomessa myydyt muovihässäkät  :) Paprikamauste oli myös hyvä vinkki, kiitos siitä, sitä vähän ounastelinkin että mausteita kannattaa ostaa.
 All work and no play makes Jack a dull boy -

katjab

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 149
  • Profiili
  • http://www.flickr.com/photos/katjafin/
Budapest
« Vastaus #83 : 24.07.2007, 19:37:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Lainaus käyttäjältä: "ihmeseikkailija"
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)


Täh, onko Rubikin kuutio kotoisin Unkarista  :o Mutta tuohan on ihan loistava idea, jos löytyis jotain omaperäisempää kuin ne sellaiset perinteiset suomessa myydyt muovihässäkät  :) Paprikamauste oli myös hyvä vinkki, kiitos siitä, sitä vähän ounastelinkin että mausteita kannattaa ostaa.


Eilen tultiin kotiin helteisestä Budapestista. Parhaimmillaan mittari näytti 44 ja matkamuistot oli viimeisenä mielessä. Lähinnä tuli etsiskeltyä vettä, varjoa ja mukavia uimaloita... matkan saldona yksi ainoa jääkaappimagneetti  :D

Rubikinkuutiot oli samaa tyyliä kuin täällä. Lisäksi näkyi sellaisia, joissa oli enemmän niitä neliöitä ja vähemmän esim. 4 x 4. Jotain oli myös puisia mustavalkoisia. Pienille lapsille on kaikkia kivoja ja hienon näköisiä puuleluja. Sitten on sellaisia puurasioita, joissa on salaisia aukaisusysteemejä. Joissakin kaupoissa oli myös ihania vieterillä vedettäviä peltileluja, kuten junaratoja, joista tuli ihan lapsuus mieleen. Kirjailtuja liinoja on myös vaikka minkälaisia.

Majapaikkana meillä kolmella oli Marinas bed and breakfast, joka kuitenkin johdatti meidät Yellow Submarine -hostelliin. Kysyivät meiltä, että haluatteko heti huoneen vai odotatteko illalla klo 18 asti parempaa. Odoteltiin sitten ja saatiin oma huoneisto, jossa oli hellat, vedenkeittimet, jääkaappi, ilmastointi, remontoitu vessa, jossa oli amme ja pyykinpesukonekin  :shock: Hinta oli 20 e/hlö, eli kannatti odotella.

Rahaa meillä kului 100 euron molemmin puolin / päivä kolmelta (ilman majoitusta). Ei niillä rahoilla mitenkään juhlittu, shoppailtu eikä käyty hienoissa paikoissa syömässä, mutta hyvin pärjättiin. Kolme kertaa mm. käytiin Palatinuksen uimalassa Margitin saarella, jonne liput maksoi 1800 HUF yhdeltä. Oli niin kuuma, että ei jaksanut hyväksi havaittua paikkaa lähteä vaihtamaan  :oops:

Széchenyin kylpylän liput oli yhteensä noin 7200 kahdelta tunnilta. Oltiin vähän yliaikaa, mutta silti palauttivat 600, mikä jäi vähän kummastuttamaan?? Kylpylä oli ihan kiva, mutta näin kuumalla osa altaista jäi lämpimän vetensä takia kokonaan testaamatta.

Lisäksi käytiin huvipuistossa, jonne liput aikuisilta oli 3500 sekä Patsaspuistossa, jonne liput maksoi 600.

Viikon matkalippu julkisiin maksoi 3600 ja se oli kyllä tosi hyödyllinen, koska ei tarvinnut kävellä paljoa ja äkkiä hankkii hinnan takaisin kertalipun maksaessa 230.

Muuten kierreltiin ja katseltiin paikkoja ilmaiseksi, sen mitä helteeltä jaksettiin  :mrgreen:

emimi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #84 : 28.07.2007, 00:22:21 »
Szechenyin hinnasto netissä sanoo että lippu maksaa kaapilla 2400 ja pukukopilla 2800 (saman kopin voi jakaa useampi henkilö, taikasana on kabin), jos lähtee pois 2 tunnin sisään, saa takaisin 400 ft ja 2-3 tunnin sisään 200ft. Pidempäänkin saa olla, mutta sit ei saa palautusta.  Monilta kävijöiltä jää monta sisäallasta huomaamatta: eli kuumemman ulkoilma-altaan (päädyssä, siellä missä pelataan shakkia) vierestä portaat ylös saunoille ja sit portaiden jälkeen vasemmalle (oikealla saunat ja pierulta haiseva rikkiallas). Tuolla on pitkä rivistö erilaisia sisäaltaita ja höyrysaunoja. Mukaan kannattaa ottaa varvastossut tms ja pieni pyyhe pefletiksi, saunojen lauteet kun eivät ole mitään kuumiamatonta puuta...

Naisväelle suosittelen Kiraly Furdöä, miehillekin varmaan suositeltava jos etsii tiivistä gay-tunnelmaa (mitä kuulema miesten päivinä riittää). Naisten päivinä kylpylä on hiljainen ja seesteinen. Tämä on Budiksen vanhin kylpylä ja tunnelma on taianomainen.

MarjaTerttu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #85 : 22.08.2007, 14:21:51 »
Kaipailisin vinkkejä Budapestin keskustan hotelleista hintaluokassa n. 60-70e/yö/2hlö. Ja jos jollekin tulee mieleen hyviä pihviravintoloita keskustassa niin sellaiset tiedot olisi myös tervetulleita :)

Mollamaija

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #86 : 24.08.2007, 13:59:01 »
Tällä palstalla tuntuu olevan monta Budapest-asiantuntijaa. Olen lukenut monta topiccia kaupungista, mutta muutamaan asiaan kaipaisin silti vielä vinkkejä :)

Olen lähdössä vanhempieni ja avopuolisoni kanssa Budapestiin lokakuussa pitkäksi viikonlopuksi. Emme ole aikaisemmin käyneet ko. kaupungissa, ja minä ja avokki ollaan mukana lähinnä "oppaina" vanhemmilleni, jotka eivät ole paljoa matkustelleet ja joiden kielitaidot ovat pahasti ruosteessa.

Tarkoituksena olisi kiertää parhaimmat nähtävyydet ja syödä hyvää ruokaa. Esim. museot (toki nämäkin voivat olla hyviä nähtävyyksiä, en mene kieltämään) ja shoppailu ei nyt kiinnosta ollenkaan, vaan lähinnä olen ajatellut nähtävyyksiksi alustavasti Budan linnoitus/linna-aluetta, tippukiviluolia, kukkuloilla käymistä, tärkeimpiä rakennuksia ja puistoja. Miltä tämä kuulostaisi tällaiselle porukalle, jäikö joku tärkeä kohde pois listasta?

Sitten tarvisin apua kaupunginosien hahmottamisessa siinä mielessä, mitkä osat kaupungista ovat rauhallisempaa ja siistimpää? Matkaesitteistä sain aluksi sellaisen kermalla kuorrutetun kuvan, että Budapest olisi kokonaisuudessaan kaunis ja siisti kaupunki, mutta netistä luetun perusteella kaupunkiin mahtuu myös paljon ränsistyneistä taloja, kodittomia/köyhiä ja prostituoituja. Eli millä alueilla välttyisimme parhaiten kohtaamasta tällaista?

Kiitos kovasti jos joku osaa/ jaksaa neuvoa :) Ja lisää ruokapaikkavinkkejä kaipailisin myös (haulla ei löytynyt kovin montaa).

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 774
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Budapest
« Vastaus #87 : 24.08.2007, 15:28:41 »
Vietimme viime lokakuussa pitkän viikonlopun Budapestissä ja pidimme kovasti kaupungista. Aika ei tällä kerralla riittänyt meilläkään museoiden tai edes Margit-saaren kiertämiseen, muuten käytimme ajan tehokkaasti kävelemällä ja syömällä hyvin.

Asuimme Raday Utcan varrella, josta oli lyhyt kävelymatka keskustaan. Raday Utcalla on hyviä ruokapaikkoja, kuten paikallistenkin suosima Claro Bisztro ja Caramia. Budan puolella kävelimme Gellért-vuorelle ja Linnavuorelle, jossa lounastimme hyvässä Pest-Buda ravintolassa. Toisena päivänä kävelimme oopperatalon, Lisztin aukion ja Sankarienaukion ohi kaupunginpuistoon. Osan paluumatkasta tulimme metrolla ja lounastimme erinomaisessa Bohemtanya Kisvendegló -kellariravintolassa.

Missään emme törmänneet mainitsemiisi negatiivisiin "nähtävyyksiin", tosin emme kovin syrjäkylille ehtineetkään.

Sää oli erittäin lämmin vielä lokakuun alkupuolella. Reissupäiväkirja ja linkki kuviin löytyy täältä:

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13283
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

AdaSxn

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #88 : 25.08.2007, 08:18:13 »
Me asuttiin ihan A. Janos Utca- aseman lähellä, ja siellä oli ainakin täysin turvallisen oloista liikkua myös öisin. Lähinnä oltiin yöaikaan Deak Ter- aseman lähimaastossa, ei ongelmia. Samoin käytiin baareissa  Klinikak- aseman ja Oktogon- aseman kulmilla, ei ongelmia. Metromatkustaminen tuntui ihan turvalliselta myös illalla. Varmasti jossain on turvatontakin, ja paljon suurkaupungin lieveilmiöitä, mutta ei osunut meidän kohdalle.

Lähinnä joissain puistoissa ja metroasemien kulmilla nukkui kodittomia ja/tai alkoholisteja, ihan niinkuin Suomessakin.

Mitä ruokapaikkoihin tulee, Castrosta saa oluensiemailun ohella aika hyviä serbialaisia pikkuruokia: http://www.castrobistro.hu/
Asiakkaat ovat tuolla kovin nuoria, mutta tuskin sieltä vanhempiakaan ajetaan pois :)
Lisäksi suosittelen ostamaan katukeittiöstä Gyroksia (muistuttavat lähinnä rullakebabia), olen ihan rakastunut niihin.

Mollamaija

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #89 : 17.09.2007, 15:19:34 »
Muistaako joku, saako kolmen päivän bussikortteja ostettua lippuautomaateista? Entä lippuvihkoja?

mintsu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 52
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #90 : 17.09.2007, 15:49:05 »
Käsittääkseni ei kumpiakaan saa automaateista. Kolmen päivän lippuja ei muistaakseni saa edes kioskeista, vaan pitää mennä esimerkiksi metroaseman lippuluukulle.

juzz

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #91 : 13.10.2007, 23:40:46 »
Onko budapestissä mitään ehdotonta pubia tai ravintolaa? Kuinka monta päivää Budapestiä kiertää?
"Olisi kauheata jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis." -Nuuskamuikkunen-

LR

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 240
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #92 : 14.10.2007, 11:26:22 »
Lainaus käyttäjältä: "juzz"
Kuinka monta päivää Budapestiä kiertää?


Perusnähtävyydet, eli linnavuori, Citadella, keskusta, Margit-saari, Városligeti eli kaupunginpuisto(?), menee kahdessa kokonaisessa päivässä hyvin.
Terveisin,
LR

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #93 : 14.10.2007, 11:34:53 »
Tämä nyt ei ihan ole ravintola eikä pubi, joita juzz kyseli, mutta suosittelen käymään Pestin puolella Gerbeaud-nimisessä konditoriassa (Vörösmarty-aukiolla, kirjoitinkohan nimen oikein  :oops: ). Yksi Budapestin vanhimmista kahviloista, olisikohan jonkun sata vuotta ollu samalla paikalla ja sisustus on säilytetty hienosti vanhassa kuosissa. On hieman tyyriimpi kuin sivummalla olevat kahvilat ja konditoriat, mutta kannattaa käydä vaikka vain katselemassa sisällä, kiva fiilistellä menneen ajan tunnelmaa  :) Ja wc-tiloihin vievän reitin varrella on makea entisajan "espresso-kone"  :lol:
 All work and no play makes Jack a dull boy -

juzz

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #94 : 14.10.2007, 22:46:42 »
Kiitos vaan infosta, kyllä ne kahvilatkin sopii matkasuunnitelmaan :)
"Olisi kauheata jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis." -Nuuskamuikkunen-

skugga

 • Vieras
Budapest
« Vastaus #95 : 20.10.2007, 09:16:14 »
Meitä olisi lapsiperhe lähdössä kesän korvilla 3-4 pv:ksi Budapestiin (sieltä jatketaan sitten vielä viikoksi syvemmälle Unkariin). Olisiko tietoa sellaisesta suht rauhallisesta alueesta kaupungissa (jonne olisi hyvät kulkuyhteydet), minne kannattaisi majoittua? Olen aikaisin liikkeellä, että olisi mahdollisimman paljon vaihtoehtoja.

Paljonko muuten maksaa tuo 3pv:n julkisen liikenteen kortti? Budapest- korttiakin mietin, mutta on aika kallis, kun kuitenkin ne museot, jotka meitä kiinnostaa, on lähes kaikki ilmaisia.

Unkarilla ja Budapestilla on muuten tosi hyvät matkailusivut, josta saa tilata ilmaisa esitteitä ja mm. hyvän Budapest- oppaan. www.hungary.com

LR

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 240
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #96 : 20.10.2007, 11:21:08 »
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Paljonko muuten maksaa tuo 3pv:n julkisen liikenteen kortti?


Se maksaa 3100 HUF eli noin 13 euroa.

Budapestin joukkoliikenteen liput
Terveisin,
LR

Anna-Anna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #97 : 30.10.2007, 21:48:27 »
Meillä oli pari viikkoa sitten ihan kiva myös lapsiperheelle sopiva majoitus, eli apartementti Agape Guesthousesta. Laitoin siitä kommentin majoitustietokantaan, jossa se oli jo ennestään. Varattiin Booking.comin kautta, sieltäkin löytyy lisätietoja. Keittiössä oli keraaminen liesi, mikro, hyvä jääkaappi, astiat, kylppärissä pesukone(!). Paikka oli siisti, kalusteet á la Ikea. Jos olette kesäkuumalla liikkeellä, en ole ihan varma ilmastoinnista - parveke on kyllä.

Itse ympäristö Blaha Luiza terin lähellä ei liene mikään ihanne, mutta liikenneyhteydet olivat loistavat.

Budapestissa on kivaa tekemistä kaikenikäisille lapsille. Me olemme aikaisemmin käyneet esim sirkuksessa, eläintarhassa ja Nuygati-rautatieaseman vieressä olevassa maailman kauneimmassa Mäkissä.

Pari viikkoa tekemämme matkan päiväkirja kuvineen on osoitteessa www.Budapest.vuodatus.net   Siellä on pari kuvaa hotellistakin ja kaikenlaista muuta tietoa. Kivaa matkaa!

skugga

 • Vieras
Budapest
« Vastaus #98 : 30.11.2007, 21:05:10 »
Kysyisinpä vielä, että kannattaako tuonne patsaspuistoon mennä, mitä mieltä olette? Meitä se kyllä tavallaan kiinnostaisi, vaikka julkisilla se tuntuu olevan vähän "monen mutkan takana", ja pääsyliputkaan ei ole ihan ilmaiset. Millaisena olette sen kokeneet? Pettymys vai ihastus? (skeptisyyteeni vaikuttaa hieman suuret odotukset Prahan kommunismimuseosta, joka olikin sitten melko amerikkalainen...)

hammaskeiju

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Budapest
« Vastaus #99 : 30.11.2007, 21:35:00 »
Tervehdys!
Minusta ainakin patsaspuisto oli ihan näkemisen arvoinen paikka, vaikka vähän kaukana sijaitsikin kaupungista. Siellä on pienehköön puistoon koottu patsaita ympäri kaupunkia, mutta vaikuttavia ne vat, niin näössä kuin koossa. Kävin tosin Budapestissa vuonna 2001, joten asiat voivat olla vähän muuttuneet..