Malesia

 (Luettu 181102 kertaa)

Klose

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #400 : 24.12.2017, 23:23:10 »
AuerUsvan kanssa voisin olla samoilla linjoilla, Melesiassa käynyt reilut 10 kertaa mutta enpäs muista että kertaakaan olisi pitänyt alkaa "säätämään" paikallisten kanssa, iloisia ihmisiä maa täynnä. Maan hyvä puoli palmumetsien lisäksi on ihmiset, ruokakin on mun makuuni. Kolikon toinen puoli on tosiasia ettei maa tarjoa fiilistä miksi viihtyisi, ensimmäisillä kerroilla kyllä mutta ei enää aikoihin, leipää hillotta.
Usvan kommentointi Thaikuista pahoittaa monen mielen, herkän ? Voisin olla kuitenkin  samoilla linjoilla , vaikka meenkin thailla sielläpäin niin ei jaksa jutustella.. jengiä ei kiinnosta meidän ajatusmaailma.Taidan olla syrjäytynyt kun englannilla ei siellä tee mitään..Turistipaikoissa ei tule käytyä. Pitäisi jaksaa joskus kirjotella missä tulee käytyä lähinnä vinkkimielessä.

Romantikko

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #401 : 26.12.2017, 00:45:49 »
Eiväthän Malesian kaupungit lopulta mitään kovin ihmeellistä tarjoa. Toisaalta Penang on suosikkipaikkojani maailmassa, eikä vähäisimpänä ylivoimaisen hyvän ruokatarjonnan takia. Jos jotain on Malesiasta ikävä, niin Penangin laksaa, char kway teowia ja intialaisia ruokia. Myös juuri lukukauden Thaimaassa asunut tuttava kehui Malesian ruokia Aasiassa vietetyn puolivuotisen parhaiksi. Mutta makunsa kullakin. Komppaan myös UsvaAuerin kuvausta malesialaisista.

Borneo ehdottomasti Malesian kiinnostavimmasta päästä. Ja vaikkapa Perhentianin saaria en millään mittarilla rankkaisi huonommaksi kuin Thaimaan sisariaan, toisaalta en ehkä erityisesti paremmiksikaan.
Elämästä saa ja pitää nauttia joka päivä. Matkustaminen on keino muistaa se.

Tatuu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #402 : 04.01.2018, 12:00:08 »
Mikä Malesiaan siis vetää?

Mun mielestä Malesiassa ei ole ns. huippumestoja, mutta yleinen fiilis huomattavasti parempi kuin esim. Etelä-Thaimaassa. Infra on kehittyneempää, turismi ei. Ihmiset on aidompia hymyineen kuin Thaimaassa. Kuten joku edellä mainitsi vaihtorahat tulee oikein, jengi puhuu englantia ja yleisesti homma toimii. Omaan makuun myös ruoka on kenties Kaakkois-Aasian parasta. Kyllästyn suht nopeasti samoihin safkoihin ja Malesiassa on monipuolinen keittiö. Kaiken kaikkiaan todella helppo maa matkustaa ja rajalta 3kk leima ilmaiseksi.

Alkoholi on Maleasiassa kallista ja dokailuun löytyy muutenkin parempia maita.

Malesia oli meidän reissun ehkäpä se positiivisin yllätys. Toki tähän vaikuttaa myös se, että ennakko-odotukset oli aika matalat. Nämä kokemukset siis länsirannikolta.

sipsipohje

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malesia
« Vastaus #403 : 14.01.2018, 21:13:00 »
Laitetaas liikkeelle omakin ura pallontallaajien keskustelupalstalla.

Helmikuun alussa alkaa parin kuukauden reissu Kaakkois-Aasiaan. Matkataan ensin Malesiaan tyttöystävän kanssa, jossa ollaan 10 päivää kunnes hän lähtee siitä Kiinaan vaihtoon ja meikäläinen jatkaa sitten yksin Aasian matkaamista.

Nyt kiinnostaisi kuulla aikaisemmin käyneiltä mitä Malesiassa on sellaista, mikä kannattaa ehdottomasti nähdä? Tuo 10 päivää mikä ollaan kaksi menee varmaan enemmän lomailu hengessä, joten myös paikoista missä on hyvät rannat ja esim. snorklauspaikat ottaisin mielellään vinkkejä vastaan. Ajattelin suunnata Penangille, mutta sieltä ei ilmeisesti mitään ykkösluokan rantoja löydy? Perhentian sen sijaan menee aikataulullisesti hieman vaikeaksi, koska Cameron Highlands ja Taman Negara ajateltiin käydä katsomassa. Ja ilmeisesti itärannikolla tämä vuodenaikakin on vähän kiikun kaakun sen kanssa, kannattaako sinne mennä?

Vaikka lomaillaankin, niin molemmat ollaan sen henkisiä, että mielummin käydään itse katsomassa luonnon ihmeitä ja vältetään turistirysiä. Tästä syystä Langkawi olisi tarkoitus välttää jos vain mahdollista.

Kaikki vinkit ja neuvot otetaan kiitollisena huomioon :)

clubi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 310
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #404 : 15.01.2018, 09:22:48 »
''
Vaikka lomaillaankin, niin molemmat ollaan sen henkisiä, että mielummin käydään itse katsomassa luonnon ihmeitä ja vältetään turistirysiä. Tästä syystä Langkawi olisi tarkoitus välttää jos vain mahdollista. ''

Toisaalta mainitsemasi paikat ovat juuri niitä 'turistirysiä' sillä kuuluvat paikkoihin joihin kaikki menevät..
Eikä se langkawi hassumpi paikka ole..
Penangille kannattaa mennä hyvien ruokien takia ei rantojen..ovat melkosen huonoja..

Tatuu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #405 : 15.01.2018, 14:11:39 »
Länsirannikolla ei käsittääkseni snorklauspaikkoja ole ja idässä kai sadekausi päällä. Langkawi oli ainakin marraskuussa meille ihan jees, paljon parempi kuin monet Thaimaan mestat. En siis sitä suoraan pudottaisi pois, etenkin jos haluaa rantoja. Langkawilta pääsee helposti päiväks/pariksi Lipelle Thaimaan puolelle, jossa on kirkkaat vedet ja hyvää snoklausta, mutta muuten todella ruuhkainen turistisaari. Laivaliput Malesian ja Thaimaan välillä on kalliit suhteessa matkan pituuteen.

Mistä aloitatte? 10 päivään ei mahdottomia ehdi. Esim. Taman Negara-Cameron Highlands-Langkawi reitillä saa kiirettä pitää, jos aloittaa ja lopettaa Kuala Lumpurista.

sipsipohje

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malesia
« Vastaus #406 : 18.01.2018, 19:38:09 »
Kiitoksia vastauksista. Vähän huonosti muotoilin, toki siis nuo suurimmat nähtävyydet tulee varmasti kierrettyä sen mukaan mitä ehtii. Sitten kun jatkan reissua yksin, pääsen vetäytymään pienempiin paikkoihin. Enemmän hain takaa sitä, että tuommoiset biletysmestat ja ryyppäysrannat olisi tarkoitus pystyä skippaamaan. Sen takia Langkawi arvelutti, mutta ehkäpä se ei sitten ole niin paha kun olen kuvitellut.

Kuala Lumpurista lähdetään ja sinne pitää mennä takaisin toisen meistä lennon vuoksi takaisin. Itse ajattelin lähteä siitä jatkamaan itärannikolle, mutta ilmeisesti sadekausi on siellä huomattavasi pahempi kuin esim. Thaimaan "sadekausi", ja kannattaa jättää väliin.

Joka tapauksessa, tuohon 10 päivään tulee tosiaan kiirus mahduttaa paikkoja koska KL on määränpää molemmissa päissä. Sen takia kaksi paikkaa noista ehdotetuista olen ajatellut fiksusti mahduttaa tuohon, muihin suuntaan sitten omin päin. Katselin myös sellaista saarta kuin Pangkor, mutta taitaa tippua samanlaiseen turistirysäkategoriaan?

Täytyykin tarkemmin sitten miettiä mihin meinaa ehtiä, täytynee jotain toiveita tiputtaa matkasuunnitelmasta...

mambochick

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Malesia
« Vastaus #407 : 16.11.2018, 20:30:44 »
Olemme suuntaamassa Sabahiin Borneolle reilu viikon päästä, listalla: Kudat, Sandakan ja Semporna. Innolla odotan matkaa, mutta ajattelin vielä tiedustella onko täällä jengiä, joka olisi sillä suunnalla viime aikoina reissannut ja kysellyt mikä on ollut fiilis alueesta? Kuinka turvalliseksi itä Borneo on koettu? Sinnehän ei tällä hetkellä vieläkään kehoiteta matkaamaan ja siksi hieman arveluttaa, toisaalta ei se ole otsikoissa ja uutisissakaan viime aikoina ollut terrorismin tai kidnappausten osalta.