Finnairin kone teki hätälaskun Amsterdamiin

 (Luettu 2232 kertaa)

SoFro

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 71
    • Profiili
Finnairin kone teki hätälaskun Amsterdamiin
« : 28.08.2007, 23:00:41 »
Espanjasta Malagasta Helsinkiin matkalla ollut Finnairin lentokone on joutunut tekemään alkuillasta hätälaskun Amsterdamiin Schipholin lentokentälle.
Syynä hätälaskuun oli se, että toinen koneen moottoreista sammui.

Moottorin sammuminen johtui ilmeisesti siitä, että sen öljysuodatin oli tukkeutunut, kertoo tiedottaja Emilia Erkinheimo Finnairilta. Hänen mukaansa tällainen on erittäin harvinaista; syytä tukoksen syntymiseen ei toistaiseksi tiedetä.

Erkinheimon mukaan matkustajille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa, koska kone pääsi laskeutumaan Schipholin kentälle yhden moottorin varassa. Koneessa on 117 matkustajaa.

Airbus A320 -tyyppisellä koneella lennetyn vuoron AY 2166 oli määrä olla Helsingissä kello 19.10. Matkustajat pääsevät Helsinkiin vielä tänä iltana Amsterdamin - Helsingin välisillä reittilennoilla.

Ei vaaratilanne, vaan poikkeustilanne

Tilanne, jossa lentokoneen toinen moottori sammuu, on lentäjien keskuudessa hyvin harjoiteltu, kertoo Finnairin turvallisuusjohtaja Erkki Ahtee. Lentäjät harjoittelevat tilannetta simulaattorilla kahdesti vuodessa.

- Kyseessä ei ollut vaaratilanne, vaan poikkeustilanne, Ahtee summaa.

Moottorin sammuminen on myös erittäin harvinaista: turvallisuusjohtaja Ahteen mukaan sellaista tapahtuu Finnairin koneille noin kerran 7 - 8 vuodessa. Yhtiö lentää noin 300 lentoa päivittäin.

YLE Uutiset


http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id68438.html

Testailija

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 803
  • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
    • Profiili
Finnairin kone teki hätälaskun Amsterdamiin
« Vastaus #1 : 29.08.2007, 20:31:31 »
Huomasin siinä tällaisenkin:
"Reissaajien oma puskaradio. Kerro muille matkailuun liittyvä uutinen kirjoittamalla se tänne, tai lisäämällä linkki ko. uutiseen. Älä kuitenkaan kopioi uutista sellaisenaan suoraan toiselta sivulta tänne (muistetaan siis tekijänoikeudet)."
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.