Tieteet ja taiteet

 (Luettu 90046 kertaa)

diokenes

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 818
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #20 : 20.09.2007, 19:12:04 »
Madridin Pradossa kuolasin Goyan taulut monen monta
vuotta takaperin, silloin Guernica roikkui viela siina oven
ylapuolella luodinkestavan lasin takana.

Muita taidemuseoita ei niin ole tullut nahtyakaan.

Monikohan tuota Guernicaakin ihaili niin kovasti vain sen
takia, etta oli jostakin kuullut tahi lukenut maalauksen
olevan mestariteos ?

 :?
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #21 : 20.09.2007, 19:57:18 »
Niin, olet oikeassa; minäkin bongasin Guernican "Museo del Pradosta" ensimmäisen kerran vuonna 1992. Silloin se tosiaan oli panssarilasien ympäröimänä kuin suuressa akvaariossa valtavan ihmisjoukon keskellä. Tuolloin ymmärsin, että taulussa täytyy olla jotain erikoista. Vuosien varrella kiinnostuin maalauksesta yhä enemmän ja kun pääsin katsomaan sitä uudestaan vuonna 2003 "Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofíaan", joka on muuten aivan "Museo del Pradon" vieressä, olin aivan haltioissani. Maalaus oli ripustettu seinälle ja tällä kertaa sitä ympäröivät vain narut, joita ei saanut ylittää; olihan siellä toki vartijoitakin. Ehkä reilu kymmenen vuotta on sopiva aika kypsytellä mestarin taidonnäytettä, jolloin toisella kerralla siitä saa paljon enemmän irti.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 174
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #22 : 22.09.2007, 12:03:16 »
Kiva keskustelu.

Monet tässä ketjussa mainitut museot goyineen ja vangoghineen ovat loistavia ja tietty hieman eksoottisemmat paikallisesta kulttuurista kertovat museot ovat myös mielenkiintoisia. Louvreen en ole tutustunut, sillä ainoan Pariisin vierailuni viimeisenä päivänä, jonka olin pyhittänyt Louvrelle, punaviini teki tehtävänsä ja päädyin vain nukkumaan museon pihaan. Herätessäni pirteänä ja etsiessäni sisäänpääsyä museoon ei enää otettu asiakkaita. En ehkä sittenkään ole kovin taidefriikki :D

Paras museokokemukseni on Wienin Leopold Museumissa, jonka tauluja / taiteilijoita en entuudesta tuntenut laisinkaan. Ihastuin todella Egon Schieleen ja Gustav Klimtiin. Klimtin parhaimpia tauluja olisi voinut katsella tunteja ja taas tunteja. Suurin suosikkini oli "the Kiss".. Onko muita saman kokemuksen jakajia?

Mainitsemisen arvoinen taidekokemukseni on myös Orhan Pamukin kirjan “Istanbul” lukeminen heti viimeisimmän Istanbulin vierailun jälkeen. Pamukista on taitanut tulla suosikkikirjailijani. Eikös tämäkin sovi otsikon alle..?

June

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #23 : 22.09.2007, 19:51:59 »
Goya tosiaan pelasti Pradossa. Muuten jouduin pettymään kyseiseen paikkaan tai sitten olin liikkeellä kohtuuttomat odotukset mukanani. Sunnuntai kun vielä oli, niin porukkaa piisasi.

Ihan vaan heittona tuohon kirjallisuuspuoleen, niin eräs kaverini kertoi lukeneensa ensimmäisen reilinsä aikana Da Vinci -koodia ja oli kuulemma todella hassu fiilis liikkua niissä paikoissa, joihin kirjankin tapahtumat sijoittuivat.
menee, kun on mentävä.

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #24 : 25.09.2007, 13:38:10 »
James Cameronin "Myrskyn ratsastajat" (Point Break) -elokuva kuvastaa niin täydellisesti vapauden kaipuuta, että hakeuduin aikoinaan elokuvan kuvauspaikoille, jotta pystyin kunnolla eläytymään elokuvan tunnelmaan. Elokuvan idea on etsiä täydellistä aaltoa surffausta varten ja sivujuonteena elokuvassa toimivat kohtaukset, joissa kaikissa keskitytään etsimään vapauden tunnetta adrenaalinia säästämättä. Elokuvassa on joukko huimia kohtauksia, jotka liimaavat toisiinsa edellä kuvattu filosofia. Suosittelen elokuvaa kaikille niille, joita kiehtoo samankaltainen tunne kuin lumilautaillessa voi parhaimmillaan saavuttaa, ja jotka ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa saavuttaakseen tuon tunteen uudelleen.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #25 : 26.09.2007, 17:52:30 »
Lainaus käyttäjältä: "ReiseReise"
Minulle jäi reililtä positiivinen mielikuva Lontoossa sijaitsevasta Natural History Museumista.

Olin lukenut etukäteen netistä, että viimeisen tunnin ajaksi museoon pääsee ilmaiseksi ja tiukan budjetin matkaajina olimme ovella vartomassa jo paria minuuttia vaille. Uskomatonta, mutta totta: kiersimme museon kipinkapin tunnissa! Ulos päästyämme lysähdimmekin sitten lähimmälle penkille huilaamaan.


Natural History Museum, aaaarrrgghhh  :shock: Ihan hauska paikka muuten mutta vierailumme osui sunnuntaiksi, jolloin kaikki Lontoon lapsiperheet olivat päättäneet lähteä piknikille kyseiseen museoon... Hiki virtasi tungoksessa, lapset kiljuivat, lastenvaunujen armeija puski jaloille joka kulman takaa... Ei kovin pitkää aikaa sitten viihdytty sielä  :roll: Sisäänpääsymaksu oli ilmainen mutta rahastivat ovelasti respassa takeista ja repuista/laukuista koon mukaan, niihin meni sitten 4 puntaa  :?  British Museumiin menin varta vasten Rosetten kiveä katsomaan, mutta aika laimea maku siitä jäi... Muuten mielenkiintoinen paikka eksyilyyn  :P Louvreen kyllä ihastuin, jo itse palatsi on mahtava kaikkine kattomaalauksine sun muineen. Mona Lisa yllätti pienuudellaan, olen aina luullut sitä paljon suuremmaksi, se näytti suorastaan postimerkin kokoiselta kun ryysiksessä yritettiin sitä kauempaa pällistellä. Itse rakastan kaikkea muinaiseen Egyptiin liittyvää, muumiot ovat kerrassaan kiehtovia!
 All work and no play makes Jack a dull boy -

peuno

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
 • prööt
  • Profiili
  • Virtuaalikoti
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #26 : 26.09.2007, 23:28:05 »
Vaikuttavin (lääke)tieteen ja taiteen duetto oli minulle http://www.bodyworlds.com/en.html . Viitisen vuotta sitten Lontoossa sitä väitettiinkin kaikkien aikojen suosituimmaksi erikoisnäyttelyksi.

Samalla reissulla kun kävin Lontoon isot tiede- ja biologisen museon, niin tietää ettei kotosuomen talonpoikaismuseot yms. kauheesti kiinnosta.

 "Vau! Kangaspuut!"

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #27 : 09.10.2007, 14:28:22 »
Vietin viime viikolla kolme päivää Pietarissa, mutta ohjelma oli niin tiivis, että ehdin nauttia vain arkkitehtuurista katselemalla toinen toistaan hienomman näköisiä rakennuksia ulkoapäin. Sen verran minulla oli ylimääräistä aikaa, että ehdin kävellä Nevski prospektin päästä päähän ja ihailla Talvipalatsia lukuisine rakennuksineen ja vieressä olevaa valtavaa Neva-jokea. Nevski Prospektin varrella ja kaikkialla muuallakin Pietarissa oli kirkkoja, palatseja ja muita historiallisia rakennuksia, joiden nimistä minulla ei ollut aavistustakaan. Osaisiko joku teistä auttaa ja kertoa, mihin minun kannattaisi Pietarissa suunnistaa, kun matkustan sinne seuraavan kerran? :?
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

alice in wonderland

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #28 : 10.10.2007, 22:18:59 »
Mulla itelläni sykähdyttävin taide-elämys liittyy Louvréen. Kierreltiin Mona Lisan luona, ihmeteltiin seinän kokoisia valtavia maalauksia ja äkkiä.. pam! Se oli siinä! En enää edes muista taiteilijaa (häpeä... :oops: ), mut taulu oli suht pieni, Mona Lisan kokoinen ja edusti impressionismiä. Olisin voinu seisoa tuntikausia tuijottamassa sitä kuvaa... Ja jos koskaan törmään tauluun/kuvaan taulusta uudestaan, tunnistan sen. Se taulu on ikuistunut mun muistiin...


Ja Siebengebirge: ilmoittele vaan koska seuraavaksi lähdössä Pietariin, itsekin siellä käynyt ja keväällä kolmeksi kuukaudeksi vaihtoon sinne... 8)

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #29 : 30.10.2007, 08:46:07 »
"The San Francisco Museum of Modern Art (SFOMA)" on mielenkiintoinen ja hämmentävä kokemus. Museo on hyvin moderni niin tyyliltään kuin esillä olevien teostenkin osalta. Museon teokset hyödyntävät uusimpia tekniikoita, kuten digitaalista AV-teknikkaa ja webiä. Uuden tekniikan avulla on toteutettu elektronisia teoksia, joista osa on kauniita, monet ovat kiinnostavia, eräät ovat puhuttelevia ja osa hämmentäviä. Teosten joukossa on toki myös perinteistä modernia taidetta. Museoon on mahdollista tehdä webin avulla virtuaalikierros, joka antaa hyvän kuvan museon taidekokoelmasta, ellei paikan päällä ole mahdollista vierailla. Suosittelen tutustumista SFOMAan, kaikille niille, jotka haluavat kokea taidenäyttelyn, joka on jossain määrin hämmentävä, ja jonka näkemisen jälkeen menee aikaa siihen, että jäsentelee mielessään, mikä mieleen jääneiden teosten sanoma loppujen lopuksi oli.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #30 : 02.12.2007, 07:02:20 »
Hannoverin ilmailumuseossa käydään läpi ilmailun kehittymisen alkuaikoja, sota-ajan lentokoneita ensimmäisen ja toisen maailmansodan ajalta sekä varhaisen siviili-ilmailun ensimmäisiä vaiheita. Museon kiinnostavimpia näyttelyesineitä ovat Junkers F 13, Messerschmitt Bf 109, Spitfire, MiG-15 ja MiG-21. Museossa on esillä mm. 35 lentokonetta, 400 lentokoneen pienoismallia, yli 20 mäntämoottoria, suihkumoottoreita, lentäjien varusteita, kirjoja ja muita dokumentteja. Ilmailumuseota ylläpitää yksityinen yhdistys, joten se ei saa julkista tukea toiminnalleen. Suosittelen tutustumista ilmailumuseoon, jos poikeatte Hannoverissa, ja olette kiinnostuneita ilmailun alkuaikojen kehityksestä, sota-aikaisista koneista ja ilmailun historiasta kaiken kaikkiaan.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #31 : 02.12.2007, 14:25:07 »
MOMA Nykissä ja Centre Pompidou Pariisissa ovat taidemuseoista yli muiden, mielestäni siis. Mutta yksi parhaista paikallisen kulttuurin, luonnon ja historian yhdistävistä museoista löytyy läheltä: SIIDA saamelaiskulttuurin keskus Inarissa! Käykäähän katsomassa, jos olette edes siellä päin...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

Judette

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #32 : 02.12.2007, 18:52:49 »
Muutama vuosi sitten, kun olin opiskelemassa, lähdin Pietariin koska "Kulttuurimatka lähialueelle"-kurssista sai pari opintoviikkoa. Matka sinänsä ei kiinnostanut yhtään, ja en ottanut ollenkaan selvää kyseisen reissun ohjelmasta. Pietarissa menimme sitten Eremitaasiin, ja oli kyllä huikea kokemus. Paikka itsessään on jo valtavan kokoinen ja hieno rakennus. Oli ihmeellistä nähdä alkuperäisiä tauluja, joiden jäljennöksiä on nähnyt vuosikausien ajan jossain markettien julistetelineissä...

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #33 : 10.12.2007, 09:16:05 »
Itävallan Bregenzissä Bodenseen päälle rakennettavalla ja joka toinen vuosi vaihtuvalla oopperanäyttämöllä "Seebühne" on jo vuosikymmeniä esitetty kesäaikaan oopperaesityksiä. Oopperoita ovat olleet mm. Verdin Nabucco, Bernsteinin West Side Story, Puccinin La bohème jne. Liput esityksiin myydään yleensä jo paljon etukäteen, mutta hajapaikkoja saattaa saada aivan viime hetkellä. Kannattaa käydä katsomassa jos liikutte Keski-Euroopan Alppiseuduilla.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

pix

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #34 : 11.12.2007, 12:45:12 »
Itselleni Lontoon Tate Modern on yleensä ollut se "must" paikka vierailla, ei ehkä niinkään taiteen, vaan rakennuksen takia. Toki olen ko. paikassa myös nähnyt jokusen mielenkiintoisen näyttelyn, kuten Andy Warhol joskus muutamia vuosia sitten.
Jos siis taiteenlajeista (moderniin kallistuva) arkkitehtuuri  kiinnostaa, on paikka mielestäni vierailun arvoinen.

Samasta kaupungista on vielä mainittava National Portrait Gallery, joka on pienempi kuin National Gallery ja siten helpommin hallittavissa. Asiaan toki vaikuttaa sekin, että itse nyt vain satun pitämään muotokuvista  :)
"It's a big big world/And you can do what you like/You can do anything you want/Because darling, it's your life /But don't go back to Dalston"
- Razorlight -

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #35 : 16.12.2007, 15:17:16 »
Kölnin tuomiokirkko lienee maailman mielenkiintoisin katolinen kirkko. Peräti 157 metrin korkeuteen kurkottava kirkko sijaitsee päärautatieaseman vieressä ja sinne pääsee helposti mm. junalla, raitiovaunulla, kävellen tai jokilaivalla. Kirkon kaksoistornit ovat Kölnin maamerkki ja niiden siluetin näkee kaikkialta kaupungista ja myös kaukaa kaupungin ulkopuolelta. Kirkon pääovien sisäpuolella voi sytyttää kynttilän ja hiljentyä hetkeksi. Sisemmällä kirkossa avautuu sisälaiva, joka on yksi maailman pisimmistä ja korkeimmista sekä kauttaaltaan koristeltu katoliseen tapaan. Kirkon torneihin johtavat kierreportaat, joissa on satoja askelmia, mutta torneista avautuva maisema korvaa kiipeämisen rasituksen. Rein kiemurtelee aivan kirkon vierestä kaukaisuuteen, kaupunki aukeaa alapuolella ja etelässä erottuu kuuluisa seitsemän kukkulan jono. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla ja rakentamisen ensimmäinen vaihe saatiin valmiiksi 300 vuotta aloittamisen jälkeen. Kirkon rakentamista jatkettiin 1800-luvulla ja rakentaminen jatkuu edelleen, sillä kirkko vaatii jatkuvaa restaurointia.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

Vastavoima

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #36 : 27.12.2007, 14:51:48 »
Viime kesänä tuli käytyä useammassakin museossa ja tiedekeskuksessa, joista mainittakoon tässä muutamia.

Bremenin Universum Science Centeristä oli kuultujen kehujen myötä suuret odotukset, mutta hienoista puitteista huolimatta petyimme matkaseuralaiseni kanssa hieman.
Tiedekeskus tuntui olevan lähinnä lapsille ja muille koululaisille suunnattu hieman Heurekaa suurempi laitos, joka esitteli monipuolisesti mutta luonteeltaan suppeasti tiedemaailman perustavimpia lakeja, keksintöjä ja teorioita maailmankaikkeuden synnystä lääketieteen uusimpiin ihmetekoihin, mutta asioista tutustumista enemmän kiinnostuneelle vierailu jäi pienoiseksi pettymykseksi.
Tiedekeskus vaikutti ajoittain leikkikentältä, mihin toisaalta osaltaan vaikutti noin tarhaikäisten vierailu keskuksessa samaan aikaan kanssamme, mutta pyörimismäärän säilymislain demonstroimiseksi tarkoitettu karuselli ei ehkä ensisijaisesti ollut tarkoitettu särkemään vieressä istuvien korvat siinä kieppuvien lasten kiljumisella.
Olihan keskus silti kokonaisuudessaan kiintoisa, mutta valitettavasti yleiseltä tarjonnaltaan ja tunnelmaltaan korkeintaan "ihan kiva".

Sen sijaan Berliinistä löysimme aivan valloittavan pienen museon, johon tykästyin kovasti. "Maailman ensimmäinen ja ainoa", harrastelijavoimin pyöritetty, vain viikonloppuisin auki oleva Ramones-museo suorastaan huokui rakkautta kyseistä yhtyettä kohtaan. Pääsymaksu oli vapaaehtoinen, tavarat nimikoiduista keikkajulisteista kitaroihin ja pinsseihin olivat kaikki fanien keräämiä ja kiitettävän iso osa lajissaan uniikkeja. Tilat olivat luonollisesti pienet, sijaitsivat laitakaupungilla eikä tavaroita ollut liikaa, mutta tunnelma oli huipussaan ja vaikka museo oli nopeasti kierretty, jäi jäljelle kiva olo. Oli hienoa nähdä, kuinka vilpittömän oloista rakkautta ja pyyteettömyyttä museon pyörittäjät osoittivat suosikkiyhtyettään kohtaan.

Alkoipa muuten tuo Plastinarium jälleen kiinnostaa tämän ketjun myötä. Ehkä suuntaan sinne ensi kesänä!
 wild ride, over stony ground
Such a lust for life

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #37 : 06.01.2008, 19:00:17 »
"Cosmic Voyage" on NASAn sponsoroima IMAX-elokuva, joka on tarkoitettu katseltavaksi useimpien tiedekeskusten varustukseen kuuluvalta koveralta, lähes 180 asteiselta valkokankaalta. Elokuva punainen lanka on esittää ihmisten löytämät asiat suurimmasta pienimpään siten, että mittakaavana toimivat kymmenen potenssit. IMAX-elokuva alkaa Venetsiasta Pyhän Markuksen torilta, jossa tarkastellaan halkaisijaltaan metrin levyistä rengasta. Kun metrin levyinen tarkastelualue korotetaan potenssiin kymmenen, tori näkyy jo lähes kokonaan. Potenssia edelleen korottamalla tarkastellaan pian koko maapalloa, kuuta kiertämässä maapalloa, omaa aurinkokuntaamme, linnunrataa, kaukaisia galakseja jne. Matkalla universumin kaukaisuuksiin elokuva esittelee mm. kvasaareita, mustia aukkoja ja alkuräjähdyksen teoriaa. Elokuvan toisessa osassa sukelletaan aineen atomitasolle negatiivisten kymmenen potenssien avulla. Matka atomitason kaaokseen alkaa vesipisarasta, jonka pinnalta edetään aina kvarkkitasolle saakka. Elokuva päättyy huimaan kamera-ajoon, jossa muutamassa minuutissa kerrataan ihmisen tuntema todellisuus "kvarkeista kvasaareihin".

Itse katsoin elokuvan aikoinaan Washingtonissa Smithsonian ”National Air and Space Museumissa”. Elokuva on esitetty myös mm. Vantaan Heurekassa ja sen voi tilata myös DVD:nä. Suosittelen ehdottomasti!
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

Siebengebirge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #38 : 14.01.2008, 08:26:57 »
Bamberg on Etelä-Saksassa, Baijerissa sijaitseva keskiaikainen kaupunki. Kaupunki on erittäin kaunis ja sen pitkästä historiasta muistuttavat niin kaupunkikuva kuin monet yksittäiset rakennuksetkin. Bambergissa kannattaa tutustua mm. tuomiokirkkoon, Altenburgin linnaan, vanhaan osittain Main-joen päälle rakennettuun raatihuoneeseen, keskustoriin, "Pieni Venetsia" -nimiseen kaupunginosaan sekä lukuisiin Bierkeller-nimellä kutsuttaviin ulkoilma- ja sisäravintoloihin.

Bamberg on saksalaisittain pieni noin 70 000 asukkaan kaupunki. Kaupungin pieni koko selittää sen, miksi sen historialliset osat ovat alkuperäisessä kunnossa. Toisessa maailmansodassa liittoutuneet pommittivat maan tasalle kaikkien Saksan suurkaupunkien keskustat, mutta pienenä ja strategisesti vähämerkityksisenä kaupunkina Bamberg säästyi hävityksestä täysin.

Bamberg on oluen ystävien paratiisi, sillä asukaslukuun nähden siellä sijaitsee eniten pienpanimoita kaikkiin muihin Saksan kaupunkeihin verrattuna. Bambergin erikoisuus on savukalja, jonka savustettuun aromiin totutteleminen vaatii muutaman Massin (litran tuopin) juomista.

Bambergiin on erinomaiset juna- ja moottoritieyhteydet, joten siellä on helppo pistäytyä. Lähimmät suuret lentokentät sijaitsevat Franfurtissa ja Münchenissä.
"Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn,
Und das hat mit ihrem Singen,
Die Loreley getan."
(Friedrich Silcher, 1837)

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Tieteet ja taiteet
« Vastaus #39 : 14.01.2008, 10:08:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Vastavoima"


Sen sijaan Berliinistä löysimme aivan valloittavan pienen museon, johon tykästyin kovasti. "Maailman ensimmäinen ja ainoa", harrastelijavoimin pyöritetty, vain viikonloppuisin auki oleva Ramones-museo suorastaan huokui rakkautta kyseistä yhtyettä kohtaan. Pääsymaksu oli vapaaehtoinen, tavarat nimikoiduista keikkajulisteista kitaroihin ja pinsseihin olivat kaikki fanien keräämiä ja kiitettävän iso osa lajissaan uniikkeja. Tilat olivat luonollisesti pienet, sijaitsivat laitakaupungilla eikä tavaroita ollut liikaa, mutta tunnelma oli huipussaan ja vaikka museo oli nopeasti kierretty, jäi jäljelle kiva olo. Oli hienoa nähdä, kuinka vilpittömän oloista rakkautta ja pyyteettömyyttä museon pyörittäjät osoittivat suosikkiyhtyettään kohtaan.Innostuin jo melkein varaamaan lyhyttä reissua Berliiniin (kun se on muutenkin ollut varteenotettava vaihtehto pienempään reissuun) ja googlasin ko. paikan. Mutta perkules, se on suljettu:

http://www.ramonesmuseum.com/frame_eng.htm

Jokatapauksessa huippukiinnostavan tuntuinen paikka.