Romania...

 (Luettu 181118 kertaa)

kissankoipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #20 : 03.03.2004, 17:09:09 »
Jossain toisessa ketjussa kirjotinki et kesäaikaan ainaki Romanian mustalla merellä on tosi paljon ns. yksityismajoitusta, esim. Costinestissa lähes jokaisen talon ulkopuolella oli kyltti "cazare" tai "camera libere". Ite oltiin yhes sellases ja 5€/yö makso. Tosin jotku turistit huudatti HIM:miä koko yön :lol:

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #21 : 03.03.2004, 19:20:27 »
Lainaus
Pitää vielä lisätä, että Bukarestin juna-asemalta ei kannata taksia ottaa, ne kusettaa varmasti. Jopa aseman oma tourist office väitti ettei lentokentälle mee busseja mistään, ja saman tien tuli joku taksikuski tarjoamaan kyytiä sinne 20€. Onneks kaupungin oma office kertoi mistä bussit menee ja se maksoikin sit vaan 1€.


Jep, Bukarestissa ei kyllä kannata käyttää takseja, ellei tiedä mitä firmaa käyttää. On useita eri taksi firmoja, joista suuri osa huijareita. Busseilla pääsee kätevästi n. 25 centin hintaan, ja niissä on sellaiset näytöt, mistä näkee mikä pysäkki on seuraavaksi.
  Mielestäni todella loistavan (etenkin tunnelmaltaan) hostellin, Elvis Villan omistaja kertoi, että pahin kusetus mitä tiesi sattuneen, oli kun joku sveitsiläinen pariskunta oli tullut lentokentältä tälle hostellille ja taksi oli maksanut jotain 70 euroa. Oikea hinta lienee parin euron luokkaa. JOs hostellilta halusi tilata taksin, he soittivat johonkin luotettavaan firmaan (tottakai siinäkin oli joku diili, mut kuitenkin turvallisempaa).

  Ja kyllä Bukarestissa tuntui ihan suhteellisen turvalliselta hillua pikku humalassakin. Ollessamme yhdellä paikallisten opiskelijoiden suosimalla klubilla(iso noin 35 senttiä), yhden porukkaamme kuuluneen walesilaisen pojan tuli vähän huono olo, ja hän lähti käväseen pihalla. No tää kaverihan ei päissään päässyt takaisin klubille, ja oli lähtenyt takaisin kävelemään kohti hostellia. Oltiin vähän huolissamme, kun palailtiin hostellille noin viiden aikaan eikä kaverista ollut kuulunut mitään. No oli se sitten joskus aamu seitsämältä löytänyt tiensä takaisin, eikä ollut tullut edes ryöstetyksi, vaikka olikin harhaillut Bukarestin keskustassa yksin kännissä useita tunteja.  Ehkä se oli sitä humalaisen tuuria, mutta porukalla tuntui ainaskin ihan turvalliselta.

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Romania...
« Vastaus #22 : 04.03.2004, 09:35:20 »
Lainaus käyttäjältä: "RT"
No oli se sitten joskus aamu seitsämältä löytänyt tiensä takaisin, eikä ollut tullut edes ryöstetyksi, vaikka olikin harhaillut Bukarestin keskustassa yksin kännissä useita tunteja.  Ehkä se oli sitä humalaisen tuuria, mutta porukalla tuntui ainaskin ihan turvalliselta.


Joskus tuntuu siltä, että reilu känni on ihan hyvä suojakeino ryöstäjiä vastaan... Sillon kun harvemmin mikään pelottaa, ja ryöstäjäthän aina aistii pelokkaat turistit helppoina kohteina... :D
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

siku

 • Vieras
bukarest
« Vastaus #23 : 23.03.2004, 09:08:28 »
Älkää missään tapauksessa missatko Bukarestiä. Ensi vaikutelma on kyllä rumuudessaan todellllla tyrmäävä. Mutta kun oppii muutamsssa päivässä näkemään tuon kammottavan pääkadun yli, niin johan löytää ihan toisenlaisen paikan. Aivan fantastisia jugend ja funkkiskortteleita. Puhumattakaan niistä säästyneistä osista tuota vanhaa.

Anonymous

 • Vieras
Re: Romania...
« Vastaus #24 : 25.03.2004, 17:43:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Omaa kokemusta ei ole kuin kahdelta matkalta, tulimme ensin Budapestista Bukarestiin yöjunan päivävaunussa
Lainaus


Paljonkohan mahtoi maksaa tuo matka budabestistä bukarestiin ja kauan kesti..itsellä kun sama matka mielessä

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #25 : 05.04.2004, 16:34:30 »
Haluaisin ensi kesänä matkustaa Romaniaan ja nyt kiinnostaisi kuulla lisää ainakin Bukarestista, Vama Vechestä, Brasovista ja Sighisoarasta, hostellivinkkejä jne. Itseäni kiinnostaa Romaniassa lähinnä luonto. Ja en tiedä olenko jotenkin sisälukutaidoton, mutta missä kaupungissa se "Draculan linna" oikein sijaitsee?

Kiitos jo etukäteen. :D
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

Pi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 550
  • MSN Messenger - typo@arabuusimiehet.com
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #26 : 05.04.2004, 17:13:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Haluaisin ensi kesänä matkustaa Romaniaan ja nyt kiinnostaisi kuulla lisää ainakin Bukarestista, Vama Vechestä, Brasovista ja Sighisoarasta, hostellivinkkejä jne. Itseäni kiinnostaa Romaniassa lähinnä luonto. Ja en tiedä olenko jotenkin sisälukutaidoton, mutta missä kaupungissa se "Draculan linna" oikein sijaitsee?


Kannattaa harkita tarkkaan, koska Branin linnaan menee, jos sinne aikoo... huonolla ajoituksella paikalla on tuhansia muita turisteja, joiden takia kaikki aika menee tönimiseen ja väistelyyn eikä itse linnaa pysty kunnolla sen massan takia hahmottamaan. Rasnovin linna on (kuulemma) huomattavasti vaikuttavampi ja vähemmän turistien kansoittama... Lähempänäkin se on Brasovista lähtiessä, saman tien varrella.

Hostelleista suosittelen ehdottomasti Brasovissa Kismet Dao Villaa (entinen Villa Elvis tjsp; saman ketjun hostelleja on muuallakin): palvelu pelaa, paikka on hieno, siellä oli kivaa porukkaa, pyykinpesu on ilmaista, tv-huoneessa on mukavan upottavat sohvat ja jokaisesta maksetusta päivästä saa yhden ilmaisen oluen/limun, eikä dormimajoituksen 10,50e/hlö/yö päätä huimaa. :) Aamupalakin (vaikka onkin varsin heppoinen: leipää ja kahvia) kuuluu hintaan.

Täältä lisätietoa (matkapäiväkirjastamme): http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=981&postdays=0&postorder=asc&start=20

.pi.
Minä poika se reilaan ja reivaan, turhat huolet mäelle heivaan.

kissankoipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #27 : 05.04.2004, 17:26:56 »
Mä jaksaisin ylistää Bukarestia loputtomiin..ja muutenki Romaniaa.  Monet haukkuu Bukarestia rumaks, mut mun mielestä sen kauneus on juuri siinä et se on aika karu kaupunki. Ja ne talot on aivan ihania..Suosittelen kyllä käymään, pari hostellia sieltä löytyy, tosin mulla ei oo niistä kokemuksia. Ceausescun palatsi kannattaa varmaan käydä kattomassa, ulkopuolelta se on ainakin vaikuttava. Enkä kyllä sanois Bukarestia vaaralliseks kaupungiks..muutenki sielä on poliiseja/vartioita joka kulmassa :lol:
Vama Vechessä en oo käyny mutta romanialaiset kaverini sitä on paljon kehuneet, enemmänki sellanen hippimesta, kuin rannikon muut turistirannat. Kävin Costinestissa viime kesänä  ja toiste en mee.

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #28 : 06.04.2004, 20:18:00 »
Olen ajatellut ottaa ton D-vyöhykkeen ja reissata  Prahan ja Bratislavan kautta Kroatiaan ja Unkariin ja käydä sieltä Romaniassa. Vielä en ole tosin selvittänyt tuleeko halvemmaksi ostaa junaliput paikan päältä ja unohtaa koko reilikortti, kun ko. maat ovat kuitenkin niin halpoja. Ja Romaniahan ei D-vyöhykkeeseen kuulu, mutta ajattelin, että siellä matkustaminen on kuitenkin halpaa ilman reilikorttiakin.

Kiitos noista vinkeistä ja mulla olis vielä lisää kysymyksiä (pitäisköhän siirtää tonne tyhmät kysymykset-osioon :roll: ), kuten se että kuinka turvallista 18-vuotiaan tytön on matkustaa Romaniassa yksin? Esim.kannattaako yöjunat jättää suosiolla väliin? Millainen kielitaito paikallisilla on?
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

kissankoipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #29 : 07.04.2004, 19:06:08 »
Mun mielestä 18-vuotias pärjää Romaniassa aivan mainiosti. Ite oon 22 ja näytän varmaan 15-vuotiaalta, ja oikeestaan eka omatoimimatka (viime kesänä) oli just romaniaan. Mentiin yöjunilla joka kerta ja mitään ongelmia ei ollu. Sielhän on sellaset "hytit" mis on kai 8 paikkaa, ja ne ei ollu ees täynnä koskaan. Ihan uskallettiin nukkuakki. Paikalliset ei läheskään aina osaa englantia, ainakaan pienillä paikkakunnilla, mutta niiden ystävällisyys kyllä riittää. Kertaakaan ei tullu sellasta tilannetta että ois pelottanu, ja aina tosiaan joku on tarjoamas apua jos tarvii. Tietysti tää on vaan mun kokemus.

lakritsi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #30 : 09.04.2004, 18:34:53 »
muakin kiinnostaisi noi junalippujen hinnat romaniassa, kun nyt näyttää siltä että sinne ollaan kesällä menossa. (jee jee :lol: ) olen edelleen vahvasti siinä käsityksessä, että reilikorttia ei kannata ostaa (tarkotus reissata puolassa, unkarissa ja romaniassa).
 Jostain matkaoppaasta luin, että junalippujen ostaminen olis romaniassa todella vaikeaa ja rasittavaa ja että jonottamaan joutuu tunteja. pitääkö ollenkaan paikkaansa? mitäköhän maksaa esim. budapest-sighisoara väli? romanian rautateiden sivuilta en saanut näkyviin kv-hintoja.
aikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.  -Peppi Pitkätossu

kissankoipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #31 : 09.04.2004, 18:54:41 »
Hinnat on halpoja. Mentiin esim. hianolla intercity junalla n.5 tunnin matka ja maksoi jotai 9€. Ja toihan oli viel kalliimpi kun se oli intercity, joita ei muuten paljoo siel oo. En nyt saa päähäni muita hintaesimerkkejä, mut luulen että ei kannata sitä varten reilikorttia hommata. Lipun ostaminen on ihan helppoa, tosin ei ne myyjät paljoo englantia ymmärrä mut sanoo vaan mihin on menossa ja kuinka monta lippua (näyttää vaik sormilla) nii varmasti saat lipun. Ja paikalliset varmasti auttaa jos ei muuten. Ainoa ongelma on se et sielä ei tiedetä mitä jonotus tarkottaa..eli kun meet jonoon, PIDÄ se paikkas vaikka väkisin, muuten joku varmasti kiilaa eteen. Ainaki pikkuasemilla ei lippua pysty ostaan muutaku sieltä asemalta lähteviin juniin, ja yleensä vasta n. tuntia ennen junan lähtöä. Ja kysykää konnareilta onko oikee juna jos ette oo varmoja, näytät lippua ni se viisaa mihin pitää mennä. Jep..

Dela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 311
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Romania...
« Vastaus #32 : 07.06.2004, 15:19:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Äärijäbä"


Transylvania tosiaan on Romanian helmi, ihan upea paikka. Itse en ole siellä viettänyt enempiä aikoja kuin Sighisoarassa, joka oli aivan upea. Sellainen keskiaikainen kaupunki ilman suuren suuria turistilaumoja. Upeat metsäiset vuoret ympärillä ja ateria kaupungin parhaassa ravintolassa ei sekään verottanut kukkaroa pahasti... Oikea budjettimatkaajan paratiisi vielä vähän aikaa...


Huh, huh! Olipas kuvia! :) Taidan poiketa tuolla matkallani Kreikkaan.. Lähtöönkään ei ole enää pitkä aika, enää neljä päivää! :D
Ilmaisia matkoja ja majoitusta käyttäjien välillä: www.freetrippers.com

Simbelmyne

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 588
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #33 : 07.06.2004, 15:32:49 »
Mahtavia kuvia todellakin...tulipa taas yksi kohta lisää minun "toistaiseksi toteuttamattomat unelmani-listalleni"....
hä nurkan takana jossain lie
jokin salainen portti tai uusi tie.
---------------------------------------

mustek

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #34 : 15.07.2004, 18:11:20 »
Matkustan 20.7. eli ensi viikon tiistaina reiluksi kahdeksi viikoksi romaniaan, nuorisovaihto on kyseessä. On kyllä vaikea sanoa mitä ko. maasta odotan, toistakseksi en turhia mutta nythän nähdään 8)

Ohjelman on suunnitellut paikallinen klikki ja yhteistyötä tehdään (ilmeisesti paljonkin) romanian meripartiolaisten kanssa. Ohjelmassa oli onneks myös tuolla Sighiasorassa käynti, näyttää todella hienolta...  

Kirjoittelen sitten tänne kokemuksia kunhan tuolta kotiudun.

Tosiaan. Ihana kamala maa. Bukarest oli tasan niin ruma kaupunki etten kyllä uudestaan mene, neljä päivää siellä oli täysin tarpeeksi. Maaseutu, vuoristo jne.  pikkukylät olivat todella kauniita ja mielenkiintoisia, isoimmista kaupungeista Brasov jäi positiivisena mieleen. Tutustuin aika moneen erilaiseen ihmiseen joista etupäässä mieleen jäi avoin ja mutkaton mielenlaatu -tosin hyvin paljon samanlaista niissä myös on. (suomalaiset ovat kuulemma suorapuheisia ja vähäpuheisia, yllätys.)

Järkytys tulla suomeen, mitkä hinnat :O eli romaniassa matkailu tulee erittäin halvaksi, myös siksi tahdon vielä jonain päivänä takaisin. Vaikka se onkin oikea Mikämikä-maa, oikealla asenteella selviää :P paljon löytyy rumaa ja hankalaa, mutta romanian kauneus löytyykin pinnan alta       :P
Does the man who journeys up the river arrive at his destination as quickly as the man who travels down it? The first goes against Nature and the second drifts with it.

krookus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • Profiili
  • http://www.noise.fi
  • Sähköposti
Romania...
« Vastaus #35 : 16.07.2004, 11:17:50 »
Lainaus käyttäjältä: "kissankoipi"
Jossain toisessa ketjussa kirjotinki et kesäaikaan ainaki Romanian mustalla merellä on tosi paljon ns. yksityismajoitusta, esim. Costinestissa lähes jokaisen talon ulkopuolella oli kyltti "cazare" tai "camera libere". Ite oltiin yhes sellases ja 5€/yö makso. Tosin jotku turistit huudatti HIM:miä koko yön :lol:Costinesti on ihan mahtava paikka. Olin siellä kesän 2001 reilillä. Kukaan ei puhunut muuta kuin romaniaa, joku hedelmäkojun tyttökin alkoi vain nauraa hysteerisesti kun yritimme ostaa kiloa kirsikoita.  :D Ei ollut varmaan pahemmin ulkomaan eläviä nähnyt.

Majoituksen hankkiminen olisi osoittautunut vaikeaksi ellemme olisi törmänneet junassa keski-ikäiseen mieheen, joka oli syntyperäinen romanialainen, mutta ollut naimisissa ruotsalaisen kanssa 20 vuotta. Mies tunnisti puheemme suomeksi, alkoi jutella toista kotimaista ja loppujen lopuksi päädyimme yhteistuumin etsimään majoitusta rannan tuntumasta. Haimme sopivaa paikkaa varmaan pari tuntia, jokainen hostelli oli täynnä tai täysin ylihinnoiteltu. Reissu ajoittui n. elokuun alkuun, ja näytti siltä että kaikki kynnelle kyenneet romanialaiset olivat juuri silloin valinneet Costinestin lomakohteekseen. Tautisen paljon porukkaa. Lopuksi kuitenkin onnisti, ja oppaamme suostui jopa vaihtamaan meillä mukana olleita markkoja Romanian valuuttaan, kun sitä ei ollut mukana aivan tarpeeksi majoitusta varten. Muukin väestö oli todella ystävällistä, vaikka kielimuuri olikin melkoinen.

Itse paikka oli ihmeellinen sekoitus 70-luvun neuvostoidylliä ja modernia Ibiza-tyylistä (olettaisin) disko/tekno/mitäliekulttuuria. Jättimäisiä diskoja oli rannalla varmaan kymmenittäin, kaikki huusivat isoja pääsymaksuja. Ravintoloissa porukka tanssi pöydillä ja viina virtasi, mutta lapsiakin näkyi paljon ulkona ihan aamuyöstä. Päivisin tuli uitua paljon, vaikka ranta ei ollutkaan paras mahdollinen mm. vedessä hyvin viihtyneiden madontapaisten,  ihoa pureskelevien otusten johdosta. Niitä ei olisi mielellään päästänyt esim. uimahousujen sisään.  :shock:

Aika absurdi oli myös ulapalla kellunut vanha sotalaiva, tai siltä se ainakin näytti:

http://www.cs.helsinki.fi/u/kavonen/kuvia/06%20-%20Interrail%202001/123%20-%20Costinesti%20-%20Paatti.JPG

http://www.cs.helsinki.fi/u/kavonen/kuvia/06%20-%20Interrail%202001/124%20-%20Costinesti%20-%20Paatti%20ja%20jengii.JPGBucurestista sen verran, että ilman muuta kannattaa mennä, jos matka suuntautuu muutenkin alueelle. Epäkohtia tietenkin löytyy vaikka muille jaettaviksi, esim. mustalaisia vihataan todella jyrkästi, kaduilla makoilee ajoittain kuolleita koiria (jotka elossa ollessaan pitävät helvetillistä meteliä vuorokauden ympäri), osa taloista on todella hienoja ja osa täysin rapistuneita, uskomattomia kontrasteja rakennusten, ihmisten ja vaikka minkä välillä. Ceausescun palatsi on ns. pakollinen nähtävyys, sisäänpääsy maksaa ehkä muutaman euron. Kyseessähän on maailman 2. suurin rakennus Pentagonin jälkeen. Sitä marmorin, korkeiden salien, taulujen, seinävaatteiden, huonekalujen ja muun suuruutta, määrää ja mielenvikaisuutta ei voi sanoin kuvailla. Muistaakseni kyseisen "mökin" tekemiseen käytettiin miljoona kuutiometriä marmoria, jonka kustannukset raavittiin tietenkin Romanian kansan selkänahasta.

Romania ei ehkä kuulu Euroopan mediaseksikkäimpiin matkailumaihin, mutta käynnin arvoinen se on ehdottomasti.

Dela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 311
  • Profiili
  • Sähköposti
Romania...
« Vastaus #36 : 16.07.2004, 13:32:25 »
Lainaus käyttäjältä: "kissankoipi"

Vama Vechessä en oo käyny mutta romanialaiset kaverini sitä on paljon kehuneet, enemmänki sellanen hippimesta, kuin rannikon muut turistirannat. Kävin Costinestissa viime kesänä  ja toiste en mee.
Olin nyt matkailemassa Romanissa noin vähän yli viikon, josta vietin noin kolme päivää Vama Vechessä. Ihan loisto mesta, paljon ranta baareja joissa soitetaan todella hyvää musiikkia (Steros MC's, The Doors, The Kinks ect.) ja ihmiset tanssivat pöydillä rannalla illan koittaessa. Väestö koostuu lähinnä pelkästään Bukarestista lomailemaan tulevista nuorista, joten mistään turistihelvetistä ei todellakaan ole kyse; photoshopattuja postikortteja ei löydy mistään. Paikka on todella alkeellinen, mutta sieltä löytyy kaikki mitä pitääkin. Ja mikä tärkeintä: sillä on oma idylli.


Kannattaa kyllä vierailla paikassa, todella takakenoinen ja rento meininki. Kirjoitan myöhemmin päviväkirjaani Romanian tapahtumista, joten sieltä voi lukea sitten lisää.


Niin, ja Kissankoipi: Minäkin fanitan nykyään Romaniaa ihan täysillä. Missään muussa maassa en oel tavannut niin ystävällisiä ja spontaanisti iloisia ihmisiä!
Ilmaisia matkoja ja majoitusta käyttäjien välillä: www.freetrippers.com

kissankoipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #37 : 16.07.2004, 23:47:01 »
Lainaus
Niin, ja Kissankoipi: Minäkin fanitan nykyään Romaniaa ihan täysillä. Missään muussa maassa en oel tavannut niin ystävällisiä ja spontaanisti iloisia ihmisiä!


Hauska kuulla! ja tuli tässä mieleen että katteltiin sun nettisivuja koulussa tunnilla, opiskelen multimediaa ja opettaja pyys kertomaan omasta mielestä hienoja sivuja ja miä näytin sun! :D  Odotan päiväkirjaasi..

vompatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 299
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #38 : 17.07.2004, 23:21:29 »
Olin juuri viikon Romaniassa, ja tássá minun kokemukseni: tiistaina olimme Tulcean kaupungissa tarkoituksena menná Tonavan suistoalueelle. Ylláttáen alkoikin sataa. Olimme juuri silloin Tulcean kaupungin keskustassa, joka on ison máen alapuolella. Vettá satoi paljon ja kauan (varmaan puoli tuntia). Ja tietysti vesi vuorilta valui alas kaupunkiin. Enimmilláán vettá oli kadulla noin 70 cm, autossa (nykypáiván autot eivát tunnu olevan vedenpitáviá - ovet vuotavat) vettá oli vain 30 cm. Kun veden pinta hieman laski, tuli kaupungin ainoa (ainakin omien sanojensa mukaan) ulkomaalainen, unkarilainen lehtimies - valokuvaaja - biologi auttamaan meitá auton kuivauksessa ja tarjosi meille vielá teetá ja lámpimán suihkun.

Tapahtumasta on valokuvia, ja halukkaat nákevát ne elokuussa Internetissá. Vakuutusyhtiön virkailija nákee kuvat jo maanantaina. Ja tállainen sade sattuu Tulceassa 30-50 kertaa vuodessa.

Romaniasta suosittelen erityisesti Transylvaniaa (unk. Erdély). Hienoja kaupunkeja olivat (suluissa unkarilainen nimi) mm. Sighisoara (Segesvár), Timisoara (Temesvár), Brasov (Brasso), Deva (Deva - erityisesti linnavuori) ja Sibiu (Nagyszeben). Yksityismajoitus on halpaa; Praidissa (Parajd) yövyin kaverini kanssa vain 350 000 leillá. Vanha unkarilainen nainen pyysi kahden hengen majoituksesta 2000 forinttia (280 000 leitá, 8 euroa), mutta koska meillá ei ollut forintteja ja saimme hyván aamiaisen, maksoimme reilusti enemmán.

anicca

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 507
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #39 : 20.07.2004, 11:28:08 »
Olen Romaniassa käydessäni kierrellyt nimenomaan Transylvaniaa ja alueen unkarilaiskyliä - ja mahdottoman ihaniin ja ystävällisiin ihmisiin olen siellä törmännyt. Suosittelen etenkin pikku kyliä akselilla Tirgu Mures - Miercurea Ciuc ja siitä vielä itään päin, jossa sijaitsevat itäisimmät unkarilaiskylät. Myös Cluj-Napocan kaupunkiin tykästyin...
Bukarestissa en valitettavasti ole käynyt, mutta se olisi myös vielä nähtävä. Niin ristiriitaista juttua olen kaupungista kuullut, että sen on pakko olla kiinnostava!':wink:'
 következö buszon
Rajta leszek én is