Austin, Texas

 (Luettu 12706 kertaa)

Electra

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 711
  • Profiili
Austin, Texas
« : 10.11.2007, 03:03:50 »
Siis mitä nähdä siellä ja minne mennä? Mitään mielenkiintoisia retkiä ympäristöön? Meksiko?

Upstate girl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 416
  • Profiili
Austin, Texas
« Vastaus #1 : 10.11.2007, 16:32:20 »
Asuin Austinissa melkein 10v  :D ja rakastan sita yli muiden. Tarkoitus muuttaa sinne takaisin jossain vaiheessa.
Austin on aivan erilainen kuin muu Texas positiivisessa mielessa. Austin on boheemi ja laid back verrattuna esim. Houstoniin tai Dallasiin. Austin on kuuluisa musiikistaan. Se pitaa mainita, silla Austinissa vietetaan joka vuosi South By Southwest musiikkifestarit, joissa on bandeja ympari maailmaa Suomesta saakka. 6th Streetilta on aloittanut moni bandi, ZZ Top, Stevie Ray Vaughn, Janis Joplin, Fastball jne !!

Austinin keskusta on myos pidetty "kurissa", eli vanhat rakennukset ja vanha keskusta jatetty rauhaan,  vaikka uutta on rakennettu ymparille. Ja mika parasta, siina on kavelyteita, lenkkeilymahdollisuuksia, pyorailya (Lance Amstrong on Austinista )  joen rannalla aivan keskustassa ja paljon puistoja. Hauskana turistivinkkina: keskustassa yhden sillan alla mm. Pohj.Amerikan suurin lepakko yhdyskunta, joita voi kayda katsomassa tiettyyn vuoden aikaan, kun lepakot ovat paikalla. Nakemista on todella paljon... niin ja koska Austin on Texasin paakaupunki, sielta loytyy Capitol building, hyvia museoita mm. Texas State History Museum seka Governor's Mansion keskustasta.
Ja ruoka on hyvaa... etenkin meksikolainen.

Austinhan on  keskella Texasia, ja nopeasti paasee joka paikkaan.
Jos Dallas kiinnostaa, kolmisen tuntia pohjoiseen, jos Houston tai merenranta Meksikon lahti ja Galveston, niin saman verran itaan, monia tutustumisen arvoisia pikkukylia on tunnin parin ajomatkan sisaan.
Ja Meksiko. Esim. Laredoon, ja sielta Nuevo Laredoon, Meksikon puolelle on napparasti noin 4h ajomatka. Muihinkin Meksikon rajakyliin paasee, mutta mielestani Nuevo Laredo on paras Austinista kasin. Siita vain Laredosta sillan yli kavellen ja paiva Meksikon puolelle ja takas.
Mutta jo San Antoniosta loydat kovin paljon kaikkea meksikolaista. Sinne ajaa n. 1 1/2h...

Austin on aivan ehdoton paikka. Kaikki keta kavi meilla kylassa, ihastui siihen paikkaan todella!
"Don't tell me how educated you are, tell me how much you traveled."

*frida

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Austin, Texas
« Vastaus #2 : 10.11.2007, 20:05:11 »
Yhdyn edelliseen, itse vietin Austinissa vuoden ja Texasin kaupungeista se on ehdottomasti eniten omaan mieleeni (vaikka muissa olinkin vain turistina).

Austinissa musiikki on suurta – 6th Streetin ja SXSW-festareiden ohella myos Austin City Limits syyskuussa on kokemisen arvoinen. 6th Streetia suosittelen ehdottomasti; keikkoja voi yleensa kuunnella ilmaiseksi ja baareja on vieri vieressa lajapain, laidasta laitaan.

Edellisessa viestissa mainittuihin lisaisin viela UT yliopistokampuksen, jossa on paljon nahtavaa (museoita, rakennuksia, UT stadium – kaykaa katsomassa myos Longhorns-peli mikali kausi on kaynnissa reissun aikaan!); kampus ymparistoineen muodostaa ikaan kuin kaupungin toisen keskustan, ja tornista on loistavat nakymat kaupungin yli. Guadalupella on myos kivoja putiikkeja.

Itse pidan Lake Austinin seudusta – joella on mukava viettaa kuumaa kesapaivaa esim. meloen. Kesan kuumuuteen yksi suosikkikohde on Barton Springs Zilker Parkissa. South Congressille kannattaa suunnata erityisesti kuun ensimmaisena torstaina ihmettelemaan putiikkeja, baareja ja livemusiikkia.
 
Austinista lanteen on Hill Country, jossa on pienia kylia/kaupunkeja, kansallispuistoja ym. nahtavaa, kannattaa harkita paivaretkea sinne suunnalle. San Marcosin Outlet Mall on vain reilun puoli tuntia Austinista etelaan mikali shoppailu kiinnostaa, ja siita on hyva jatkaa San Antonioon. USAssa tulee helposti ajeltua pidempiakin matkoja, ja itse tehtiin pitennettyja vk-loppureissuja mm. New Orleansiin asti, eli paljolti itsestasi kiinni kuinka pitkalle jaksat lahtea. Lansi-Texasissa olisi Big Bend National Park, ja jos Meksikoon pain suuntaat niin kannattaa harkita samalle reissulla vaikkapa South Padre Islandia.
Solo voy con mi pena - Sola va mi condena - Correr es mi destino - Para burlar la ley

tonppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #3 : 13.05.2009, 22:57:00 »
mitä muita mestoja suosittelette texasissa? Ajamme kesäkuussa halki ja olis kiva nähdä jotain friikkiä, originellia ja muuten vain kummaa:]

Electra

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 711
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #4 : 13.05.2009, 23:28:08 »
San Antonion outletit, jotka eivät ole kaukana!

tonppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #5 : 14.05.2009, 18:27:09 »
San Antonion outletit, jotka eivät ole kaukana!

Aateltiin shoppaa vasta reissun lopuksi Losissa. San Antoniossa ajateltiin kyllä pistäytyä 6Flags-puistossa hurjisssa laitteissa.

Mistä löytyisi Texasin villeimmät "redneck"-kylät?

profeetta

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #6 : 20.05.2009, 08:28:04 »
Eli olette sitä mieltä, että kannattaa mennä mieluummin Austinin kautta kuin Dallasin kautta, jos ajelee Grand Canyonilta New Orleansiin? Matkaahan tuo lisää sen pari sataa mailia, eli se ei ole se juttu vaan nähtävyydet.

tonppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #7 : 22.05.2009, 19:15:46 »
Eli olette sitä mieltä, että kannattaa mennä mieluummin Austinin kautta kuin Dallasin kautta, jos ajelee Grand Canyonilta New Orleansiin? Matkaahan tuo lisää sen pari sataa mailia, eli se ei ole se juttu vaan nähtävyydet.

me mietiskeltiin samaa... Onko Dallas käymisen arvoinen? Rodeoshow olisi ainakin hienoa kokea jossain.

*frida

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #8 : 25.05.2009, 17:16:13 »
Jos Austinin ja Dallasin väliltä pitää jompi kumpi valita niin kyllä mä ennemmin Austiniin menisin, Dallas oli mun mielestä jotenkin mitäänsanomaton. Austin on persoonallisempi ja pienempänä paikkana muutenkin mukavampi kohde.

Jos kuitenkin haluatte Dallasiin, niin käykää samalla Fort Worthissa, joka on ihan Dallasin kyljessä oleva pienempi kaupunki. Sieltä löytyy mm. Stockyards, jossa voi käydä katsomassa tuota tonnpan mainitsemaa rodeota. Dallasin ja Fort Worthin väli kestää muistaakseni junalla noin puolisen tuntia. Nämä kaksi yhdistettynä saisi varmasti ihan hyvän paketin, ja kyllähän Dallasistakin aina jotain nähtävää löytyy. Jos ei muuta niin Dallas ranch ainakin  ;D
Solo voy con mi pena - Sola va mi condena - Correr es mi destino - Para burlar la ley

touho

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #9 : 21.02.2012, 09:45:16 »
Majoitusta kaipaisin Austinista. Halvalla yritettäis päästä ja klassinen "elokuva" motelli olis kurko! Tuolta majoituskannasta ei löytynyt kun yksi hostelli. Sellainen myös mielessä, että varmaan lennetään Dallasiin ja ajateltiin vuokrata auto sieltä ja ajella Austiniin. Onko järkevää, vai pärjääkö ilman autoa hyvin tuolla Austinissa. Sieltä olis tarkoitus jotain iskuja tehdä lähimaastoon. Aikaa reissulle on vaan noin kaks viikkoa. Kiitos. Kaikki vinkit tervetulleita.

fuego

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 674
  • Profiili
  • USAn Suomalaisten Foorumi
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #10 : 22.02.2012, 04:46:46 »
Ilman autoa taalla ei oikein parjaa, eli vuokratkaa ihmeessa, auton vuokra on edullista taalla (ainakin Suomeen verrattuna).
Julkiset liikennevalineet on vitsi ja jos niilla yrittaa matkustella ei tuossa 2 viikossa paase oikein mihinkaan.

Millon olet tulossa tannepain? SXSW viikolla on koko kaupunki yleensa taynna (tana vuonna se viikko jolle 10 maalisk. osuu) eli joko kannatta varata tarpeeksi etukateen sille ajalle tai kayda SXSW paivina vaikka San Antoniossa ja muualla ymparistossa jos ei paikat taynna sxsw-turisteja nappaa
Pari majoitusideaa:
Keskustan suunnalla http://www.hotels.com/de1496344-qu0/cheap-hotels-austin-texas/
http://www.hotelrooms.com/Budget_Hotels_USA_Texas_Austin.htm
Austin Motel on South Congressilla http://www.yelp.com/biz/austin-motel-austin-2 eli mielenkiintoisella shoppailualueella ja vanha klassinen motelli
Lisaksi Motel 6 - ne on yleensa moottoriteiden varrella eli katevia road tripeilla, ja paljon edullisempia kuin ns varsinaiset hotellit. Tuosta loytyy lahialueen Motel 6 sijainnit http://www.motel6.com/AccorMaps/M6ProximityResults.aspx?state=TX&city=Austin - lisaksi ajelemalla ympariinsa nakee vastaavia motelleja joissa on hyvat yo- tai viikkohinnat. Esim. I-35:n varrella seka Round Rock (Dallasin suunnalta tullessa 30 min ennen Austinia) ja Austinin alueilta loytyy hyvat valikoimat noita, lisaks myos etelampana (San Marcos ja San Antonio) loytyy.

Tahan ketjuun voiskin vissiin lisailla vahitellen lisaa ideoita sightseeingiin;

- Leffojen ystaville: kay kattomassa mika tahansa kiinnosta leffa Alamo Drafthousen jossain sijainnissa. Samalla kun naet leffan, voit nauttia ruokaa ja olutta tai viinia - Alamon jalkeen ei tee mieli menna ns. "normaaliteatteriin". Round Rockissa on toisena vaihtoehtona Flix Brewhouse.
- Shoppailun ystaville: outletteja loytyy San Marcosista (Austinin ja San Antonion puolessa valissa), Tangier Outlets. CK, Armani, Crate & Barrel, Banana Republic, Boss, jne jne. Tangier sivuilla loytyy lisaa.
Toinen outlet on Round Rockissa eli 30 min Austinista pohjoseen, myos I-35 varrella, taitaa olla exit 258 jos muistan oikein (IKEAsta seuraava pohjoiseen), mutta siella on tylsempi valikoima.
Jos haluaa shoppailla muualla kuin outleteissa, The Domainissa on mm. kalliimpaa putiikkia ja South Congress on alue jossa paljon mielenkiintoista salaa
- 6th St musiikin ystaville
- Ruokasuosituksia: klassisen bbqn lisaksi (esim. County Line, seka Austinissa etta San Antoniossa) Austinissa loytyy vaikka mita. Vietnamilaista ruokaa loytyy paljon, hyvaa ja edullisesti, eli pho menee ilman muuta Austinissa kokeiltavien ruokien listalle (monessa paikassa tehdaan kunnon phota, suosikkipaikkana meilla Kim Phung Airport Blvd:lla). Korealaista, kiinalaista useammalta seudulta (Chengdu, Hong Kong ym), intialaista... jos haluat suosituksia tai ideoita, kokeile urbanspoon.com tai niiden iphone/android app josta nakee lisaa suosituksia
- San Marcosin lahella on pari kivaa idyllista pikkukaupunkia jossa mielenkiintoisia putiikkeja ja vanhoja mutta kaytossa olevia rakennuksia, mm. Gruene (lausutaan kuten 'green') ja sen vieressa New Braunfels ja vahan kauempana Wimberly. Gruenessa on Dance Hall jossa on melkein aina livemusiikkia, lisaksi kylasta loytyy mm general store (upea vanhanaikainen kauppa jossa ei niin vanhanaikaiset valikoimat), viinitiloja ja hyvaa ruokaa. Siella kannattaa pysahtya jos menee San Marcosin tai San Antonion suuntaan
- San Antonioon on vajaa 2 h autolla (plus ruuhka-ajan lisat), ja siella on mm. Riverwalk jolla on kiva kavella ympariinsa, ja toki The Alamo joka on kanssa kavelyetaisyydella
- Meksikoon en talla hetkella suosittele oikein matkustamista, taalla oli mm. uutisissa pari viikkoa sitten suosituksina olla matkustamasta mm. Monterreyn suunnille levottomuuksien ym takia.
- College Station on kanssa mielenkiintoinen college kaupunki ei niin kaukana (tunti? en muista), siella on Texas A&M, joka on klassinen Austinin UT:n vihan kohde. Ei nyt niin pahasti yleensa mutta inhoja katseita saa jos kavelee A&M paita paalla jonnekin UT:n alueen kauppoihin (kokeiltu on vahingossa). Jos tuo on matkan varrella sielta loytyy pari mielenkiintoista pubia vahintaankin
- DFW:n suunnilla saa kanssa pari paivaa menemaan mielenkiintoisesti silla siella on viela enemman kaikkea eri puolilta maailmaa.
Ja tietenkin ideoita tippuu lisaa jos on jotain mielessa nakemisen arvoista :)
If a man is from Texas, he'll tell you. If he's not, why embarrass him by asking?
- John Gunther

touho

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #11 : 22.02.2012, 16:09:32 »
Kiitos pitkästä ja hyvästä vastauksesta! Ollaan tulossa vasta toukokuun alkupuolella ja lennetään Nykistä Houstoniin. Sieltä sitten auto vuokralle. Kymmene päivää jää siellä Austinissa/lähialueilla sitten vietettäväksi. Onko muuten jotain alueita joita suosittelisit majailuu? Ja jotain joihin ei ehkä kannata mennä välttämättä?

fuego

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 674
  • Profiili
  • USAn Suomalaisten Foorumi
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #12 : 22.02.2012, 21:17:38 »
Ainoa hotelli jota oon itte kokeillu oli vuosia sitten (turistoidessa) La Quinta keskustassa. Hyva sijainti keskustan exploroinnin suhteen, netit, aamiaiset ym kuulu mukaan ja - toukokuussa jo erittain kayttomukava: uima-allaskin. Toukokuussa lampotilat on yleensa jo 35 c:n luokkaa. Allas loytyy tosin lahes joka paikassa onneksi. Uikkarit, aurinkolasit tai paritkin ja aurinkovoidetta mukaan.
Tietty ei o huonompi idea olla vaikka joku yo keskustassa ja loppuaika jossain noissa isompien teiden varsilla olevilla Motel 6 varsinkin jos matkailee ympariinsakin.

Ja pari lisaideaa:
- Dallasissa on mm. Kennedy-museo siina rakennuksessa josta JFK ammuttiin
- Austinissa on mm. naita museoita (nahtavilla ilmaiseksikin) http://austin.about.com/od/museums/a/austin_museums_free.htm
noista erikseen mainitsisin (Capitol buildingin lisaksi) LBJ museon, se on hieno ja free http://www.lbjlibrary.org
- ja edulliseen tekemiseen ideoita http://austin.about.com/od/austinattractions/tp/free_things_to_do_austin_tx.htm noista mm. Capitol building on upea nahtava, ja Mount Bonnellilta nakee laajalti ympariinsa, ja Zilker Parkissa on aina monennakoista kasvia eri puolilta maailmaa. Toukokuun alussa Texasin tunnuskukat, bluebonnetit kukkii viikon pari ja monet pellot on sinisia moottoriteidenkin varsilla Kamera mukaan kaikkiin noihin paikkoihin. Ja kaikkien ideoiden ei ole toki pakko kiinnostaa (mua esim. noi tai mitkaan lepakot ei paljon inspaa)
jos kasvit kiinnostaa, Lady Bird Wildflower Center on kanssa Austinin kupeessa, siella on toukokuussa melko varmasti noita bluebonneteja enemmankin. Ja elaintarhoja ja safareita loytyy muutama eri suunnilla, oma suosikki on Austin Zoo joka on joku 20-30 min ajo keskustasta, hieman Korkeasaaarea pienempi mutta keskella kaunista Hill Countrya, ja siella suuri osa elaimista on rescue eli pelastettu muualta.
http://austin.about.com/od/austinattractions/tp/downtown_tops.htm tuolta loytyy sitten lisaakin linkkia erinakoisiin tehtaviin
- Monet mum tutut inhoaa Houstonissa ajamista - kapeat kaistat moottoriteilla ym
- Autoon suosittelisin navigaattoria varsinkin jos on aikeissa loytaa mitaan minkaan kaupungin sisalla. Painetut kartat on nopeasti vanhoja
- San Antoniosta pari tuntia autolla niin paadyt Corpus Christin alueelle eli jos parin paivan rantaloma kiinnostaa, sinne :) muutama kaveri on ihan telttaillu siella pari yota (kansallispuistossa/rannalla tms), mutta sielta loytyy kylla useampi edullinen hotelli ja motelli South Padre Islandilla, ja toukokuun ei pitas olla pahinta turistisesonkia
- New Braunsfels lisaksi on toinen vanha saksalaisten perustama pienehko kaupunki Austinin lahistolla, Fredericksburg. Niemitz-museo ja saksalaista ruokaa nyt ainakin loytyy. Tosin jos on San Antonion suuntaan menossa (ja sinnepain suosittelisin nyt ainakin paivan etta ehtii San Antoniota kierrella ja kayda San Marcosin, Gruenen ja New Braunfelsin lapi) siella tuo New Braunfels antaa aika saman tyypin vanhaa Hill Country saksalaisten perustaman paikan tunnelmaa
- taalla on jonkun verran suomalaisia asukkeja, ja pari kertaa vuodessa on isompaa miittia, eli jos on joku silloin taalla pain, mukaan paasee. Toinen on vapun viikonloppuna, yleensa picnic, ja toinen on Suomen itsenaisyyspaivaa edeltavana sunnuntaina, myos potluck/picnic tyyppia mutta niin etta on tarvittaessa sisatilaa sateen varalle.
If a man is from Texas, he'll tell you. If he's not, why embarrass him by asking?
- John Gunther

touho

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #13 : 22.02.2012, 21:47:41 »
Kiitos vielä ja taas kerran! :) Sellaista vielä mietin, että miten on tuon turvallisuuden yms kanta tuolla Austinissa ja lähiseuduilla. Olen siis vain kerran jenkeissä käynyt Nykissä ja siellä vaikutti ihan ookoolta. Jotain oon lueskellu ja jengi kirjoittelee että inters 35 itäpuolella ei kannata olla.... Miten paikkansapitäviä sun mielestä on nämä jutut? Vai onko sitä tyypillistä ihmisten hypeä?

fuego

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 674
  • Profiili
  • USAn Suomalaisten Foorumi
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #14 : 23.02.2012, 08:50:50 »
Silmat auki, ei tarvii sen enempaa stressata. Samat saannot patee kuin muuallakin maailmassa - eli auto lukkoon kun jattaa parkkiin, ei kantsi jattaa arvokasta esineistoa nakyville penkeille jne (joskus tanne eksyy jostain USAn pikkukaupungeista vakea jotka ei o tottunu lukitsee autoaan, huh), ja jos jollain alueella tulee vaikea olo, kuudes aisti vipattaa, eli joku kyylaa ihmeellisesti tms outoa, luota vaistoihisi ja pelaa varman paalle. Samat saannot patee siis pitkalle kun vaikka tuolla sun NYC:n reissulla. :)
About ihmeellisin asia mita mulle on taalla tapahtunu on etta joku ihmeen itaeurooppalainen (aksentista paatellen) kysy mun miehelta yhessa vietnamilaisessa ruokakaupassa etta mistahan taalla loytaisi koiran lihaa ja viela selvyyden vuoksi tarkensi etta haluaisi tosiaan syoda koiraa. Ja toissa joku aika sitten muutama etsiva kavi valaisemassa aiheesta nuorisojengit ja niiden levinneisyys, miten ne tunnistaa jne (tyon kannalta); nuo riippuu kanssa hyvin paljon alueesta, niissa missa itse liikun yleensa en ole juurikaan tormannyt niiden edustajiin. Paljon vahemman niitakin on kuin esim. Californiassa.
Itapuolella on (tai on ollu enemman aiemmin) muutama lahio tms jossa on vahan koyhempaa ja enemman rikollisuutta, mutta niilla alueilla ei o oikeen mitaan (nahtavyyksia, ruokapaikkoja eika oikeen muutakaan) mika sais sut sinne alueille turistina. Kylla ne epamaaraiset alueet aika helposti tunnistaa jos niihin eksyy.
6st St suunnilla on aina jotain muusikkohippeja jotka kerjaa kolikkoja mutta ne on yleensa ihan vaarattomia. 6st St:n takana joku rinnakkaiskatu on kans valilla taynna vahan epamaaraisen nakoista vakea mutta siella on joku tyottomien tukipaikka tms.
If a man is from Texas, he'll tell you. If he's not, why embarrass him by asking?
- John Gunther

profeetta

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Vs: Austin, Texas
« Vastaus #15 : 23.02.2012, 17:29:43 »
Täältä myös suositus tuon La Quinta Innin puolesta, varsin siistit huoneet ja mukava hotelli sopivan matkan päässä keskustasta.