Rahanvaihto-ongelma Perussa

 (Luettu 2188 kertaa)

Junantuoma

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Rahanvaihto-ongelma Perussa
« : 06.12.2007, 03:46:36 »
Marraskuu meni Perua kierrellessä, mutta tuli outo rahanvaihto-ongelma: yksi siisti 100 USD seteli ei kelvannut vaihtotoimistoissa Limassa eikä Arequipassa. Seteli oli peräisi Helsingin Forexista, ihan sitä nykyistä mallia, muut vastaavat kyllä kepasivat. Vaihtajat selittivät jotain sarjanumerosta, meidän espanjantaitomme eivät riittäneet ihan kokonaan asian ymmärtämiseen. Samat rahanvaihtajat hyväksyivät kuitenkin nikottelematta 80-luvun American Expressin matkashekit, jotka ovat täysin erinäköisiä kuin nykyiset.

Seteli kelpasi sitten ilman ongelmia Liman lentoaseman maastapoistumismaksun kassalla.

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Perussahan US taaloja saa pankkiautomaateistakin, ne ovat ainakin isommissa ostoksissa käypää rahaa.
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

Aquarian

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Rahanvaihto-ongelma Perussa
« Vastaus #1 : 06.12.2007, 15:56:40 »
Kyllä ja ei. Perussa vuosi sitten samaan aikaan liikkeillä olleilla oli ollut noita ongelmia, itsellä ei - eikä satasen seteleitäkään matkassa. Jotkut rahanvaihtajat kieltäytyivät vaihtamasta satasia, mutta joihinkin paikkoihin kuitenkin loppujen lopuksi kelpasivat.

Jutun juuri on ilmeisesti se, että siellä oli ja ilmeisesti edelleen on liikkeellä tieto, että 100 USD seteleitä olisi väärennetty erä liikkeellä. Lisäksi rahanvaihtajille on jonkinlainen tieto riskiseteleiden sarjanumeroalueesta, joita eivät sitten kelpuuta. Mietin vaan, että tuo "tieto" sarjanumeroista täytyy olla aika ylimalkainen.

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Rahanvaihto-ongelma Perussa
« Vastaus #2 : 08.12.2007, 10:04:25 »
Perussa on joskus ongelmia niiden omienkin rahojen kanssa. Joskus on käynyt kaupassa tai ravintolassa että 100solen seteliä on väitetty vääräksi. Kyseessä on kuitenkin automaatista peräisin oleva raha. Olen kuullut väitettävän että automaatistakin voi saada väärää rahaa, mutta en ole sellaista nähnyt. Nämäkin vääräksi väitetyt setelit ovat kelvanneet pankille. Pankissa on selitetty että ne ovat ihan aitoja seteleitä, vain vanhempaa mallia, jota eivät näköjään enää perulaiset itsekään tunnista aidoksi. Pankki on ne vaihtanut uusiksi.