Marokko, perhemajoitusvinkki

 (Luettu 12147 kertaa)

Lucide

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Marokko, perhemajoitusvinkki
« : 23.01.2006, 11:50:08 »
Reissasin yksikseni viikonverran Marokossa vuoden alussa. Casablanca, Marrakech, Fez, Moulay Idriss ja Rabat. Haluaisin nyt jakaa mielenkiintoisen kokemuksen Moulay Idriss nimistesta paikasta. Loysin paikan netin kautta amerikkalaisen naisen suosittelemana ja nyt haluaisin laittaa viestia eteenpain.
Moulay Idriss on pienehko kaupunki lahella Volubilista (roomalaiset rauniot) ja Meknesia. Kaupunki on tarkea muslimeille (pyhainjaannos ja kuuluista moskeija) ja ihan viimeaikoihin asti kaupungissa ei ole voinut yopya ei-muslimit. Kaupungissa ei ole yhtaan hotellia ja saattaa siella olla pari ravintolaa mutta jos haluat tutustua marokkolaiseen elamanmenoon paikallisten nakokulmasta niin suosittelen lampimasti!
Haj ja Assia on alle nelikymppinen pariskunta (3 lasta) joka on remontoinut vanhan kaupunkitalon Moulay Idrissin keskustassa. Talon ylakerrassa on huone kylpparilla missa mahtuu nukkumaan 4 ja hinta on vain 200 DH (20 e) per henki. Assia kokkaa marokkolaista ruokaa (couscous ja tajine) todella edulliseen hintaan (400 DH, 40 e neljalle) ja ruokka on tosi hyvaa... Olin matkalla yksin ja soin kaikki ateriat koko perheen kanssa; iso lautanen keskella poytaa ja leipaa kastettiin ja liha ja vihannekset syotiin sormin. Alussa minulta kylla kysyttiin haluanko haarukan ja veitsen mutta halusin tietysti tehda kuin marokkolaiset...

Talo on todella siisti ja voin sita lampimasti suositella. Haj ja Assia ovat hartaita muslimeja joten alkoholilla ei tietenkaan ole mitaa sijaa Moulay Idrisissa. Assia vei minut paikalliseen hammamiin (kylpyla) ja sen autenttisempaa kokemusta saa hakea  :wink:

Laitoin englanninkielisen sepustuksen http://moulayidriss.blogspot.com/
Assia puhuu enimmakseen ranskaa (perussellaista) ja opettelee englantia mutta kommunikointi onnistuu hyvalla tahdolla ja avoimella mielella.

Talossa ei marokkolaiseen tapaan ole lammitysta joten talviaika ei ole niin mukava nukkumisen kannalta. Jain kuitenkin henkiin ja haluan edelleen suositella ja menen varmasti viela takaisin!

LauraInkeri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Marokko, perhemajoitusvinkki
« Vastaus #1 : 13.02.2010, 15:03:27 »
no huhhhhuuu minkä hintaista..! :o
jopa Rabatin keskustassa saa huoneen 7e/henk. huoneessa missä on oma kylppäri ym. perus setit..
ja ruoka myös..10e/henkilö,on aika rasvainen hinta..
esim. tangine 2,50e/n.23dirhamia  ja siitä syö loistavasti 3ihmistä..
ja vieläpä hyvää!

..mutta,ei siinä mitään jos on ollut tyytyväinen,tosin kannattaa vaan katsoa tarkkaan eri vaihtoehtoja..
nse halpa hinta ei aina välttämättä ole halvin...eikä myöskään tarkoita huonoa laatua.. ;) 

jennyzen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Marokko, perhemajoitusvinkki
« Vastaus #2 : 12.04.2010, 21:35:54 »
Aika kaalliilta kuulostaa munkin korvaani siihen nähden, että itse tuossa toissatalvena reissasin kaverini kanssa pitkin marokkoa ja maksettiin yöpymisestä 30 dirhamista 60 dirhamiin. Pääosin majoitus taisi olla siinä 40 dirhamin paikkeilla. Jotkut kammottavia rotankoloja (mutta toki mielenkiintoisia ja elämyksellisiä luolia), ja jotkut todella sympaattisia pieniä hotelleja.
Marokossa muuten saa myös tingata majoituksesta.

Ja joku basic tagine tai cous cous -setti lähti yleensä noin 30-50 dirhamilla.

Että en kyllä halvaksi noita hintoja sanoisi, mutta mitä ilmeisimmin mukava kokemus, ja sehän on tärkeintä.

kiirus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: Marokko, perhemajoitusvinkki
« Vastaus #3 : 26.03.2013, 14:36:08 »
Halvimmillaan nukuttiin hostelleissa kattoterassilla teltassa 50 dim, joka sisälsi aamupalan.
Vähän hienompaakin löyty 300 dim / 3 hlö sis aamupalan.
Yö tuolla on vähän viileitä, mut niillä on yleensä tarjolla ilmanlämpötilaan sopiva määrä peittoja. Saharassa tarvis teltassa 2 paksuu peittoo, kun rannikolla selvis yhdellä ohuella.

Suurin osa pakallisista varmaan majoittaa porukkaa, jos vähän aikaa hengaa niidenkaa. Saattaa saada yöpaikan ihan vain tarjoomalla koko perheelle ruuat.

Täs maassa on kyl yksityisyritteliäisyys hyvin havaittavissa. Kukan tahansa järjestää sulle minkä tahansa palvelun, kun saavat siitä vähän rahaa.