Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?

 (Luettu 139692 kertaa)

mattima

  • Aloittelija
  • Viestejä: 19
    • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #220 : 12.06.2016, 01:58:49 »
Moi,

Express Entryllä on yleisesti ottaen aika vaikeaa saada oleskelulupaa, koska CIC hylkää järjestäen kaikki hakemukset, jotka eivät ole täydellisiä ja pilkulleen eri ohjeiden mukaisia.  Työtodistusta koskevissa ohjeissa mainitaan, että niissä pitää olla maininta työtunneista:

"You must provide proof of each of your current and previous work experiences.

Your evidence should include a reference letter from your employer and previous pay stubs, where available.

The reference letter is an official document printed on company letterhead and must include your name, the company's contact information (address, telephone number and e-mail address), the signature of your immediate supervisor or personnel officer at the company and a business card of the person signing the letter. The letter should indicate all positions held while employed at the company and must include the following details: job title, duties/responsibilities, job status (if current job), the dates you worked for the company, the number of work hours per week and your annual salary plus benefits."

Koska leipurin työ ei ole skilled work experience (jossa minimivaatimus on yksi vuosi kokoaikaista työtä) vaan skilled trades, on vaatimuksena vähintään kaksi vuotta kokoaikaista, yhtäjaksoista työtä.

Pistemäärät on edelleet korkeat. Alhaisin pistemäärä, millä koskaan on saanut kutsun,  on 450 pistettä. Tästä linkistä näkee jokaisen kutsukerran pisteet: http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/past-rounds.asp

Itse en päässyt maahan EE:llä, mutta sain kahteen otteeseen kutsun viime vuonna. Ensimmäinen hakemus hylättiin puutteellisena ja toista en sitten lähettänyt ollenkaan kun tulikin tilaisuus muuttaa Sveitsiin (hyvä vaihtoehto Kanadalle!).

Hylkäys omalla kohdallani johtui siitä, että itse elektronisen hakemuksen ohjeissa oli lähettää rikosrekisteriotteet jokaisesta maasta, missä on asunut viimeisen 10 vuoden aikana. Noudatin tätä ohjetta ja hain rikosrekisteriotteet kaikista maista ja liitin hakemukseen mukaan, mutta Uuden-Seelannin rikosrekisteriotteen osalta vastauksena oli kokonaan hylätty hakemus ja viesti, että tämä maa on poikkeus sääntöön, olisikin pitänyt allekirjoittaa ja lähettää erillinen lomake, jolla olisi antanut CICille valtuuden hakea Uuden-Seelannin rikosrekisteriotteet meidän puolestamme. En ollut löytänyt tällaista erillisohjetta kun täytimme hakemusta. Hakemusta ei myöskään saa lähettämisen jälkeen täydentää, vaan tuloksena on suoraan hylkäys ja ohje, että voi hakeutua candidate pooliin uudestaan odottamaan uutta kutsua.

Eli varmasti helpoin vaihtoehto on lähteä Kanadaan "lomalle" ja etsiä samalla töitä.

Hanna92

  • Aloittelija
  • Viestejä: 5
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #221 : 03.01.2018, 16:18:02 »
Hello!

2017 alusta poistui vaatimus korkeakouluopiskeluista Allianssin SWAP Kanada- ohjelmaan! Vaatimukset muuten suunnilleen samat kuin Australian WH-viisumiin. Haku tämän vuoden viisumeille aukesi joulukuussa ja sulkeutuu kun vuosittainen viisumikiintiö on täynnä eli jos kiinnostaa niin äkkiä hakemusta tekemään koska ilmeisesti aika nopeasti menevät ne vähäisetkin viisumit.

Tässä linkkiä Allianssin sivuille:  http://www.nuorisovaihto.fi/work+experience/swap+canada/



kid

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 262
    • Profiili
    • Blogiin!
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #222 : 05.01.2018, 04:21:10 »
Hei,

Onko kenelläkään tietoa voiko Swap Canada WH-vuoden jälkeen jäädä kanadaan vielä turistina 6 kuukaudeksi? Itseasiassa tässä on varmaan kyse täysin samasta, mitä JakePelanteri yläpuolella miettii.

Olen siis vasta tänä vuonna lähdössä Kanadaan vuodeksi ohjelman kautta, mutta olen niin ihastunut maahan, että haluaisin tulevaisuudessa asua siellä.  Tiedän, että myös Express Entry voisi olla vaihtoehto, sillä valmistun Yliopistosta. Toisaalta tuo voi olla aika mahdoton minulle ainakin vielä, koska ennen lähtöäni en ole kerryttänyt edes 1 kokonaista vuotta työkokemusta alaltani suomessa. Mietinkin, että paras vaihtoehto olisi varmaankin, jos löytäisin oman alan työpaikan siellä oleskellessani.

Jos jollain on hyviä vinkkejä Kanadaan muuttamisesta tai eri vaihtoehdoistani, niin niitä otetaan mielellään vastaan.

Tää tulee nyt tosi myöhässä, mutta kyllä, voit jäädä JOS vaihdat statuksesi work permitista touristiksi.

Jollain oli hämmennystä siitä, että miksi suomalainen tämän tarvii, jos ei viisumiakaan tarvi. Selvennyksenä: Suomalainen ei tarvitse viisumia jos oleskelu kestää max. 6kk. Koskapa työluvan jälkeen olet luultavasti ollut yli tämän 6kk, on pakko myöskin virallisesti hakea turistiviisumia. Hain tätä itse useampaan kertaa, ja homma on todella helppo netin kautta. Maksaa 100 dollaria, hakemus kestää 1-6kk mutta sen käsittelyajan saa Kanadassa olla implied statuksella. Älä lähde maasta kuitenkaan, eivät välttämättä päästä takaisin.

Hakemus ja lisätietoa täältä: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Lisäksi haluan iloiten ilmoittaa, että meitsi on kohta vuoden ollut Kanadan permanent resident. Jos jollain on kyssäreitä family class sponsorshipista (missä siis avokki tai aviopuoliso sponsoroi sinut maahan permanen residentiksi), niin ei muutakun kyselemään. 8)
reality was never my thing anyway

Virtanen

  • Reissaaja
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #223 : 04.02.2018, 22:09:59 »
Noniin uusi kappale (toivottavasti) elämään kirjoitettavana. Töitä (sponsor) pitäs olla tiedossa Ontariossa jo ensi viikolla. Olihan noissa turvallisuusselvityksissä (syntymätodistus, kansainvälinen rik.rek ym) jo ihan mukavasti paiskittavaa. Työlupa (LMIA) tarttuu mukaan sitten lentokentältä. Ainakin työnantajan ohjeiden mukaisesti.

« Viimeksi muokattu: 04.02.2018, 22:28:16 kirjoittanut Virtanen »
Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla.

Marsaaap

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #224 : 24.05.2018, 14:26:07 »


Tää tulee nyt tosi myöhässä, mutta kyllä, voit jäädä JOS vaihdat statuksesi work permitista touristiksi.

Jollain oli hämmennystä siitä, että miksi suomalainen tämän tarvii, jos ei viisumiakaan tarvi. Selvennyksenä: Suomalainen ei tarvitse viisumia jos oleskelu kestää max. 6kk. Koskapa työluvan jälkeen olet luultavasti ollut yli tämän 6kk, on pakko myöskin virallisesti hakea turistiviisumia. Hain tätä itse useampaan kertaa, ja homma on todella helppo netin kautta. Maksaa 100 dollaria, hakemus kestää 1-6kk mutta sen käsittelyajan saa Kanadassa olla implied statuksella. Älä lähde maasta kuitenkaan, eivät välttämättä päästä takaisin.

Hakemus ja lisätietoa täältä: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Lisäksi haluan iloiten ilmoittaa, että meitsi on kohta vuoden ollut Kanadan permanent resident. Jos jollain on kyssäreitä family class sponsorshipista (missä siis avokki tai aviopuoliso sponsoroi sinut maahan permanen residentiksi), niin ei muutakun kyselemään. 8)

Mua kiinnostaa toi family class sponsorship! Eli seurustelen siis kanadalaisen kanssa, tarkoitus olisi muuttaa working holiday viisumin avulla hänen luokse vuodeksi, ja sen jälkeen hän sponsoroisi minut sinne. Tiedän että edessä kauhea paperisotku  ;D onko jotain vinkkejä tai muuta mitä olisi hyvä tietää?