Barcelonan hostellit

 (Luettu 45311 kertaa)

lillu

 • Vieras
Barcelonan hostellit
« Vastaus #20 : 30.01.2004, 00:01:24 »
lontoossa, ihan oliko se nyt Fritidsrsorin 2 tähden hotellissa oli bedbugseja tai lutikoita, empä tunnista.

Ei aluks huomattu mutta ihmeteltiin että miksi aamulla kutittaa päästä, selästä ja tyyny on täynnä veripilkkuja. Kurkattiin tyynyn alle ja siellähän niitä oli pieniä läpinäkyviä punkkeja, jotkut tummanpunaisia verestä pulleina. Ah niin ihania.

Muistelisin että ei edes valitettu asiasta, oltiimpa kilttejä asiakkaita. Nykyään ei tulis mieleenkään jättää valittamatta kun hotellissa olen itsekkin töissä. Sentään maksettiin ihan oikea pakettimatkan hinta.

Joku hyttysmyrkky Bootsista auttoi hieman loppumatkaa.

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Barcelonan hostellit
« Vastaus #21 : 30.01.2004, 10:14:23 »
Mitä mitä.. täällä menee mielenkiintonen keskustelu ötököistä, mutta se on piilotettu hämäävän otsikon alle... :?

Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
No eipä ole kyllä koskaan tullut ketään vastaan, joka ei olisi kutissut bedbugsien puremista. Niin en sitten tiedä onko sellaisia ihmisiä, joilla ei muka puremat edes näkyisi


No nyt on tullut, ainakin virtuaalisesti. Mulla ei bedbugeista eli lutikoista ole tullut mitään oireita, tosin voihan olla että niitäkin on eri lajeja. Ja kokemusta löytyy - tuli asuttua ilmeisesti muutama kuukausi näiden veijareiden kanssa. :wink:

Lainaus käyttäjältä: "Berlin"
Juttu tais alkaa siita, kun yovyttiin molemmat yhdessa budapestilaisessa hostellissa joka on "kuuluisa" bedbugeistaan, mutta me ei ainakaan huomattu mitaan ihmeellista. Ehka ne oli just myrkyttaneet siella tai jotain, kun hostelli oli silloin lahes tyhja...


Bedbugit on sen verran älykkäitä otuksia, ettei niitä niin vain näe. Päivän aikana ne on jossain listojen alla tai tapetin rakojen alla, sängyn tai runkopatjan rakenteissa tai muissa piiloissa. Yleensä niiden läsnäolon tajuaa vasta veritahroista lakanassa/tyynyliinassa, mutta harvemmin jää edes niitä. Bedbugit liikkuvat (yleensä) vain pimeässä, ja ehkä jos yöllä heräilee ja laittaa valot päälle, voi patjan reunalla tai lattialla nähdä jonkun hassun ötökän liikkumassa. Omasta kokemuksesta voin tosin sanoa, että jos ei ole koskaan nähnyt lutikkaa eli bedbuggia eikä tiedä miltä se näyttää, niin joku hassu ötökkä ei välttämättä herätä sen kummempia reaktioita, ellei niitä ole ihan kuhisemalla. Ne nimittäin ei näytä mitenkään "verenhimoisilta".

Uudessa majapaikassa ehkä paras tapa selvittää lutikkatilanne on tsekata sängyn alta, listojen kulmilta ja vastaavista paikoista, näkyykö siellä mustia pisteitä. Yleensä ne ovat sellaisissa rykelmissä, ja ovat tavallaan jotain "lutikan kusta". Ne ei katoa päivälläkään mihinkään. Ja kuulemma, jos tilanne on äitynyt todella pahaksi, niin lutikoille ominainen haju voi tuntua jo sisään astuessa. No kuitenkin, jos niitä pisteitä näkyy, niin viisainta on nukkua valot päällä. Lutikat ei silloin tajua että on "ruoka-aika". :)

Sitten jos lutikoita jossain on, niin niistä on astetta vaikeampi päästä eroon. Ne leviää kuin syöpä joka paikkaan. Kattolistat, kaappien kolot, ilmastointiröörit ja oikeastaan melkein kaikki paikat, jotka ei ole liian kosteita, kuumia tai kylmiä, niin kelpaa niille pesäpaikaksi. Vaikka isoimmat yksilöt voikin olla lähes sentin mittaisia, niin pienet "toukka-asteen" yksilöt ovat tuskin silmin erottuvia (ja nekin imee verta). Eli ei tarvi olla isoja piilopaikkoja. Naaras voi munia kerralla yli 200 munaa ja ilman ruokaa ne voi paastota jopa kuukausia. Bedbugit on todennäköisesti yksi evoluution huippulajeja, koska se on kehittynyt sellaiseksi että ennemmin ihminen täältä häviää kuin se. :D Kyllähän niistä eroon pääsee, mutta vaatii paljon pyykkäystä, mahdollisesti tavaran viemistä kaatopaikalle, useita myrkytyskertoja muutaman viikon välein jne. Ja jos ne on levinnyt koko kiinteistöön, niin yleensä pitää varmuuden vuoksi myrkyttää kaikki huoneet koko talosta + ilmastointiröörit ja putket sun muut. Sen takia mulla ainakin on se fiilis, että jos jossain hostellissa niitä on ollut, niin suurella todennäköisyydellä niitä on siellä vieläkin. Ei tietenkään välttämättä, jos asia on määrätietoisesti ja kustannuksista välittämättä haluttu hoitaa.

Lainaus käyttäjältä: "lillu"
lontoossa, ihan oliko se nyt Fritidsrsorin 2 tähden hotellissa oli bedbugseja tai lutikoita, empä tunnista.


Bedbug = lutikka. Sama asia kahdella kielellä.


Joo, onnittelen jos olet nähnyt niitä. :D Yleensä en näe kun torakoita, ja niitä on tullutkin nähtyä vähän siellä sun täällä. Amsterdamin keskustassa kerran coffee shopin seinällä käveli torakoita, keskellä päivää. Eipä näyttänyt ketään kiinnostavan. Tosin Eurooppassa torakoiden määrä on ollut jotain minimaalista Kaakkois-Aasiaan verrattuna, jossa niitä tuntui olevan paljon(!) ja isoja(!). :D Oon tosin miettinyt, että voisiko nuo torakat mahdollisesti syödä lutikoita. Jos näin on, niin mieluummin taloon ottaisin torakoita kuin lutikoita... :D
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #22 : 30.01.2004, 16:06:03 »
Hyi,hyi, hyi...vilunväreet vaan menee kun näitä juttuja lukee. :shock:

Laittakaa tähän lista alle missä hostelleissa on noita bedbugseja, please. Se on tällanen länsimaalainen naisihminen kun ei kestä mitään. :wink:
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

Ganymede

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
  • Sähköposti
Barcelonan hostellit
« Vastaus #23 : 20.05.2004, 14:57:06 »
Gaah...yäk.  :shock:

Voiko niitä mitenkään välttää? Myrkyttämällä kaikki kamansa ennen lähtöä? Kai ne makuupusseihinkin tunkee, joten makuupussissa nukkumisesta ei liene apua..
Ja se paha vaatturi hakkasi pienellä vasaralla, pienellä vasaralla, pienellä vasaralla, hakkas se pienellä vasaralla pieniä reikiä pieniin päihin."
- J. Martikainen

Ainuska

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 993
  • Profiili
  • http://www.myspace.com/ainotska
Barcelonan hostellit
« Vastaus #24 : 20.05.2004, 16:48:24 »
Kysyin kotibiologiltani luteista. Hän osasi kertoa jotain eri lajien tieteellisiä nimiä, mutta ei sitten mitään muuta. Turhia nuo biologit.

Torakoita minäkään en ole nähnyt Ukrainassa tai Venäjällä, mutta Kreikassa kyllä sitäkin enemmän.
nly those who risk going too far can
possibly find out how far one can go.

T.S.Eliot

KristiinaE

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 839
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #25 : 20.05.2004, 16:50:42 »
Juu luteista kannattaa kysella isovanhemmilta. Tietavat vaikka mita!

Anonymous

 • Vieras
Onko niitä joka hostellissa?!?
« Vastaus #26 : 31.05.2004, 18:54:02 »
Pientä kauhua herätti tällasessa helvetin ötökkäkammoisessa ihmisessä tän keskustelun jutut... Että, mitenkähän on, löytyykö niitä tosiaan joka hostellista ja hotellista Euroopassa, meinaan nyt heinäkuus ois tarkotus reilaamaan lähteä, eikä lutikoihin huvittaisi törmätä..?

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #27 : 31.05.2004, 21:04:54 »
Ranskassa, Hollannissa, Tanskassa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Slovakiassa ei ole tullut vastaan...kauhistuttaa itseänikin tollaset :shock: .
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #28 : 23.09.2004, 09:06:54 »
Nyt on sitten koettu nuokin eläimet...hyi hitto. Olipa kiva herätä aamulla, kun jalat olivat ihan syödyt ja kutitti niin mielettömästi!  :(

Nukuin omassa makuupussissani, ei kai ne ole sinne jääneet asumaan?
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 220
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #29 : 23.09.2004, 14:17:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Nukuin omassa makuupussissani, ei kai ne ole sinne jääneet asumaan?


Voisin jopa sanoa, että mitä ilmeisemmin on! :shock: Ovat perin kovia matkaamaan jopa liinavaatteiden mukana, joten makuupussin luulisi olevan sitäkin autuisampi paikka näille pikkuveijareille. Joten ensin tekisin huolellisen silmämääräisen tarkistuksen pussille ja vaikka sieltä ei löytyisikään mitään, niin lisätoimenpiteet kannattanee tehdä kuitenkin varmuuden vuoksi. En tiedä kuinka hyvin kestävät pakkasta, mutta elikoiden syväjäädystystä itse kyllä ensin kokeilisin, makuupussin pesu kuumassa vedessä on ei oikein taida ongelmitta onnistua ja myrkytystystäkin käyttäisin vasta sen jälkeen, jos ei hengiltäpakastaminen onnistu. Niin ja kuten sanoin, nämä ovat aikamoisen kovia leviämään, joten kaikki vaatteet pesuun, ennenkuin kerkevät leviämään enempää.

Ps. Mistäpäin maailmaa nämä kysyiset otukset löysit, niin ja mikä oli hostellin(?) nimi, että tietää pikkasen varoa. :?

r.pete

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
  • http://www.tkk.fi/~proine
Barcelonan hostellit
« Vastaus #30 : 23.09.2004, 15:50:20 »
Kyseessä on pieniä eläimiä, ei bakteereita tai viruksia, joten pakastamisen ja "keittämisen" luulisi tepsivät. Jos makuupussi on ultralight, niin sehän mahtuu pakastimeen oikein kivasti. Sen kokoluokan makuupussit mahtuu kyllä pesukoneeseenkin. Itse kokeilisin varmaan jompaa kumpaa ellen peräti molempia terminointi keinoja.
h Yeah,
the moon - beautiful,
the sun - even more beautiful

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #31 : 23.09.2004, 16:22:44 »
Torakoita olen nähnyt Kyproksella ja Jordaniassa, muualla en ole vielä törmännyt hämähäkkejä kummallisempiin otuksiin. :roll: Olisipa kiva jos avaisi luteita sisältävän makuupussin kotona varomattomasti, jolloin pikkukaverit siirtyisivät sänkyyn, mattoihin tms. :shock:
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

PeeHoo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #32 : 10.12.2006, 15:48:36 »
Kun tässä topicissa on käsitelty enimmäkseen noita viheliäisiä luteita (joihin en toivottavasti koskaan törmää), niin suositelkaas joitain edullisia ja lähellä keskustaa sijaitsevia Barcelonan hostelleja!? Te kokeneet konkarit; onko esim. Kabul niminen mesta suositeltava vaihtoehto?

Tarkoitus olisi lähteä ensi torstaina yksin viikoksi Barcelonaan.

loirinho

 • Reissaaja
 • Viestejä: 42
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #33 : 11.12.2006, 00:35:01 »
Juu ja mullekin saa kertoa. 2.1. lähdössä puoleks vuodeks mestoille ja eka viikko, kämpän etsimisen ajan, pitäis olla hostellissa. Tällä hetkellä oon tekemässä valintaani seuraavien paikkojen välillä:

Hostal Central
Hostal Centric Point

Viikko pitäis majoittua, mutta voi joutua vaihtamaan kesken kun näyttää saatavuustilanne koko ajalle olevan vähän niin ja näin..

Ketään muista menossa samaan suuntaan samoihin aikoihin?PeeHoo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #34 : 11.12.2006, 21:49:18 »
Ehkäpä joku näistä tulee olemaan hostellini: http://www.gowandertheworld.com/articles/hostels-of-the-world/top-10-hostels-in-barcelona.html

Näillä näkymin tuo Itaca Hostel vaikuttaa oikein passelilta vaihtoehdolta: http://www.jo-oh.com/itaca/

amari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 126
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #35 : 12.12.2006, 10:03:38 »
Olettekos katsoneet majoitustietokannasta? Siellä näytti olevan arvostelut jopa jokaisesta mainitsemastanne hostellistanne.

Eli sinne selailemaan. :)

PeeHoo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #36 : 12.12.2006, 12:08:01 »
Nyt on jo monet hyvältä vaikuttavat hostellit tiedossa, mutta mietityttää, että onkohan minun vaikea saada sänkyä kun saavun paikalle illalla yhdeksän aikaa ilman varausta!(?)

Ei jaksaisi kovin montaa hostellia kiertää illalla tuohon aikaan..

jaja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #37 : 13.12.2006, 19:15:15 »
Lieneekö tyhmä kysymys, mutta miksi et sitten tee sitä varausta?

PeeHoo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #38 : 13.12.2006, 19:45:46 »
Kun ei ole luottokorttia!

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Barcelonan hostellit
« Vastaus #39 : 13.12.2006, 20:30:44 »
Ota PeeHoo yhteyttä sähköpostilla tai tarkasta ensiksi hostellin mahdolliset kotisivut, josko sieltä löytyisi joku oma varausjärjestelmä, joka ei luottokorttitietoja vaatisi. Hyvin useilla hostelleilla jompi kumpi vaihtoehto on käytettävissä, sillä eihän läheskään kaikilla ole luonnollisestikaan luottokorttia käytettävissä. Barcelonan hostellitarjonnan tuntien uskaltaisin pistää pääni pantiksi, että saat ennakolta varattua jonkin hostellin hyvin helposti.