Valencia

 (Luettu 56709 kertaa)

jatoi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #20 : 03.07.2010, 18:58:20 »
Valenciaan!! ;D Itse tuli vietettyä vaihdossa lukuvuosi 08-09 siellä, ja kaupunki on loisto paikka...! koulutarjontaa en ota kantaa ;)

sarrrri

 • Vieras
Vs: Valencia
« Vastaus #21 : 03.07.2010, 19:07:31 »
koulutarjontaa en ota kantaa ;)

Koulun tasosta en kyllä rehellisesti sanottuna ole lainkaan kiinnostunut vaan ennemminkin siitä opiskelun oheistoiminnasta eli bileistä, aktiviteeteistä, nähtävyyksistä, ihmisistä sekä muusta mukavaan elämään liittyvästä tilpehööristä :D

Päteekö muuten Espanjassa sama karkea jaottelu kuin ainakin Meksikossa, että rannikolla ihmiset ovat ystävällisempiä ja rennompia kuin sisämaassa? Madridissa nimittäin ihmiset eivät olleet mitenkään erityisen ystävällisiä ainakaan ennenkuin selvisi että puhuin heidän kieltään...

naturfocus

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #22 : 06.07.2010, 18:52:48 »
Päteekö muuten Espanjassa sama karkea jaottelu kuin ainakin Meksikossa, että rannikolla ihmiset ovat ystävällisempiä ja rennompia kuin sisämaassa? Madridissa nimittäin ihmiset eivät olleet mitenkään erityisen ystävällisiä ainakaan ennenkuin selvisi että puhuin heidän kieltään...
Patikointiharrastus on vienyt meidät vuoristoseuduille eri puolilla Espanjaa. Tältä pohjalta kannustan tutustumaan vuoristoalueisiin: siellä ihmiset ovat aivan upeita - ystävällisiä ja avuliaita.
Ja Espanjalaisille niin tärkeä ruoka! Höyryävien patojen äärestä olisi kymmeniä tarinoita.

Rannikon ongelma on turistien paljous. Erityisesti Aurinkorannikolla palvelu on usein melko tylyä, kun turisteja on kertakaikkiaan liikaa. Valencian itsehallintoalueen rannikolle (Costa Blanca) on kehittynyt kulttuuri, jossa ulkomaalaiselta pyritään jatkuvasti nyhtämään hieman ylimääräistä (pinchar). Näihin ongelmiin en muista törmänneeni vuoristoseuduilla enkä pohjoisrannikolla.

Suurkaupungeissa elämänmeno on luonnollisesti hektisempää kuin pikkukylissä. Tämän huomaa Madridissa, Valenciassa ja Barcelonassa.

Pohjoisessa espanjalaiset antavat aluksi ehkä hieman varautuneen vaikutelman, jos on tottunut esimerkiksi valencialaisten (tarkoitan itsehallintoaluetta, en varsinaisesti Valencian kaupunkia) jatkuviin poskisuudelmiin, kättelyyn ja kosketteluun. Toisaalta pohjoisen ihmisten ystävällisyyteen voi luottaa. Se on aitoa ystävällisyyttä ja avuliaisuutta, ei teeskenneltyä.

Esimerkiksi Asturian ja Kantabrian ihmisiä pohjoismaalaisen on huomattavasti helpompi ymmärtää ja ennakoida. Itse viihdyn espanjalaisten parissa parhaiten Asturiassa, Kantabriassa ja Aragoniassa - ja erityisesti juuri pienissä vuoristokylissä!

Jos tähän maailmaan haluaa tutustua, kannustan markustamaan vaikka Potesiin Liebanan laaksossa, joka sijaitsee Picos de Europan kansallispuiston alueella Kantabriassa.
groupie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 155
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #23 : 02.06.2011, 22:41:53 »
Hei!

Tietääkö kukaan Valencian lähiympäristön viinitiloista. Järjestetäänkö Valenciasta ns. turistiretkiä viiniitiloille. Ollaan menossa kahden viikon kielikurssille Valenciaan kesäkuun lopussa ja viinitilavierailu ois ainakin kiva lisä tuohon reissuun. Jos joku on ollut tai osaa suositella jotain tiettyä viinitilaa niin olisin vinkeistä kiitollinen:)
Muutenkin saa antaa vinkkejä. Todella kuuma siellä varmasti on, ja porukkaa juhannuksen aikoihin kun siellä on ne F1-kisatkin. Mitäs muuta vois siellä tehdä?
do something crazy in your life

rosajump

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #24 : 26.07.2011, 18:21:38 »
Hei onko kukaan tänä kesänä osallistumassa La Tomatinaan? :)
Itse haluaisin, mutta hostellit näyttävät tässä vaiheessa jo täyteen buukatuilta!

ALehto

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #25 : 26.07.2011, 23:14:52 »
Ei siellä hostelleissa nuku kuin murto-osa porukasta, sen verran kun Espanjan fiestoista tiedän. Tomatina tuskin muodostaa poikkeusta... kaverin kanssa vaan puun alle puutumaan.  ;)

karti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #26 : 05.09.2011, 20:08:54 »
Pakko tulla hehkuttamaan että itse osallistuin La Tomatinaan ja oli kyllä ihan huippumeno. Majoitus varattiin jo kesäkuussa muistaakseni ja jo silloin oli kaikki hostellit Tomatinan läheisiltä päiviltä täynnä joten jouduttiin ottamaan vähän kalliimpi apartomentos Port Saplayasta.. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä! Suositten vaikkakin siitä käyneen tomaatin hajusta tais jäädä mulle elinikäinen trauma ;)avery

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #27 : 25.10.2011, 16:38:22 »
Itsekin tuolla Tomatinassa olin ja huh kuinka vastenmielinen tapahtuma se oli. En tiedä olinko vaan huonolla paikalla, mutta väkeä oli niin paljon, että hädin tuskin mahduin liikkumaan ja pelkkä pystyssä pysyminen oli liukkaan vaan takia erittäin työlästä. Kyllä sinne joku kaatuikin ja ambulanssillahan se sitten haettiin pois. Tulipahan käytyä. Onhan toi tommonen once in a life time -kokemus.

karti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #28 : 06.11.2011, 21:41:30 »
Mä olin ihan palo jamonin vieressä ja tungosta tosiaan oli. Mut jotenkin vaan liikkuminen meni omalla painollaan, espanjalaiset anto mun mielestä ihan kivasti tilaa. Britit oliki sit toinen juttu... Mahtava kokemus mutta en varmaan itsekään toista kertaa mene :)Empsu1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #29 : 31.07.2015, 12:43:34 »
Hei, olen lähdössä syksyllä kolmeksi viikoksi Valenciaan puolisoni kanssa. Olemme keski-ikäinen pariskunta ja olemme jonkin verran matkustelleet Espanjassa(kin).
Lentoliput on varattu Barcelonaan. Alun perin ajattelimme jäädä sinne yhdeksi yöksi ja jatkaa sitten junalla Valenciaa kohti. Nyt viimeisin suunnitelma on se, että vuokraisimme auton, yöpyisimme jossain matkalla ja saapuisimme perille seuraavana päivänä. Aika vahvoilla on ajatus, että seurailisimme rannikkoa ja yöpyisimme Rio Ebron suistoalueella tai siinä lähettyvillä. Kartalla siinä on isoimmalla nimi Illa de Buda. Saimme vinkin jonka mukaan suisto on lintuisaa ja riisinviljelyaleet hienoja. Onkohan kellään kokemuksia tai vinkkejä tälle menomatkalle??
Paluumatka Barcelonaan on nyt ajatuksella kulkea junalla tai bussilla. Sitä on sitten kolmisen viikkoa aikaa pohtia. Tässä vietämme joka tapauksessa yön BCN:ssä.

Olemme vuokranneet asunnon vanhasta kaupungista. Yleisen auringosta iloitsemisen lisäksi olemme ajatelleet vuokrata pyörät ja ehkä tehdä pistoreissuja päivämatkan tai yhden yöpymisen vaativiin paikkoihin, myös siis bussilla tai junalla.
Viestiketjusta jo löysinkin vahvistusta tähän suunnitelmaan; puistot ovat ilmeisesti hienoja ja isoja. Pohdimme myös onko pyöräilymatkan (max 30-40 km??) päässä (tai sellaisia joihin julkisilla pääsee helposti) käymisen arvoisia paikkoja joko rannikolla tai sisämaahan päin??

Tietenkin hyvät ruokapaikat kiinnostavat, samoin kuin paikalliset bodegat, baarit ja ruokakulttuuri ylipäätään.
Noin isossa kaupungissa on varmasti myös mielenkiintoisia kauppoja tms. 
Ja jalkapallo!! Sitä pitää ehdottomasti päästä katsomaan.  :)

Olemme iloisia, jos joku osaisi meitä vähän viisata!

JuhoK3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Valencia
« Vastaus #30 : 02.08.2015, 20:54:43 »
Autoiluvinkki: Lähtisin A7/E15 -moottoritietä etelään Marina Altan ja Marina Baixan maisemiin. Noin tunnin ajelu Valencian keskustasta vie Costa Blancan kauneimpiin maisemiin. Denia, Javea, Moraira, Calpe ja Altea ovat viehättäviä merenrantakaupunkeja. Ifachin monoliitti Calpessa on kuin Gibraltarin pienoismalli, mutta viehättävämpi kohde viehättävämmässä ympäristössä.

Yhdyn tuohon autoiluvinkkiin täysin! Olin itse joskus useamman kuukauden alueella, jota kutsutaan Costa Blanca Norteksi (Pohjoinen Costa Blanca). Ihastuin alueeseen koko sydämestäni. Se ei ole massaturismin pilaamaa aluetta, jossa ruoka olisi ylihintaista ja huonolaatuista höttöä, vaan laatu on säilynyt. Paljon kertoo se, että Costa Blanca Nortella tykkäävät lomailla espanjalaiset mm. Madridista.

Alueella on paljon viihtyisiä pikkukyliä rannikolla sekä vuoristossa. Ehdottomasti suosittelen vierailua Alteassa, joka on kaunis keskiaikainen kylä pienen vuoren laella aivan rannikon vieressä. Alteasta löytyy yksi maan parhaista ravintoloista, Oustau, jota voin lämpimästi suositella. Michelin-suosituksen saanut ravintola teki joitain vuosia sitten päätöksen laskea hintojaan merkittävästi, minkä takia se onkin lähes joka ilta täynnä. Pöytävaraus kannattaa tehdä vaikka päiväsaikaan, jotta pääsee illalla syömään. Mahansa saa täyteen Oustaussa 25-40 eurolla, eli hieman Suomen hintoja halvemmalla.

Alteassa on kerran viikossa toripäivä (kuten useimmissa muissakin alueen kaupungeissa), muistaakseni tiistaiaamupäivänä. Sieltä saa tuoreita hedelmiä, marjoja, vihanneksia, leivonnaisia, kukkia sekä jonkin verran käsitöitä ja "rihkamaa". Tunnelma on mahtava!

Alteasta kannattaa kävellä iltasella rantaa pitkin pari kilometriä Albiriin, joka on norjalaisten suosima kylä. Albirissa on kesäaikaan joka ilta pitkä tori rantakadulla. Albirissa kannattaa käydä patikoimassa Sierra Geladan luonnonpuistossa ("Jäävuori") ja korkealla paikalla olevalla majakalla. Retken kesto on vajaa tunti suuntaansa. Jos haluaa hieman pidemmän patikkaretken, kannattaa kävellä Sierra Geladan huippuja pitkin Benidormin suurkaupunkiin, jossa itsensä voi palkita rantabaarissa jäätelöannoksella.

Altean sivukylässä, Altea la Vellassa, järjestetään kyläjuhla muistaakseni heinäkuussa. Juhla huipentuu valtavaan ilotulitukseen, jossa raketteja ammutaan pimeän tultua seitsemältä ponttoonilta mereltä 45 minuutin ajan. Mahtavempia ilotulituksia olen nähnyt ainoastaan USA:ssa itsenäisyyspäivänä. Alueen asukkaita tulee ilotulitusta katsomaan kaikista lähikaupungeista, joten rantahietikko on aivan täynnä perheitä ja seurueita eväidensä kanssa.

Calpessa on alueen parhaita hiekkarantoja. Alueen useimmat muut rannat ovatkin pientä pyöreää kiveä. Calpessa järjestetään loppukesästä härkäjuoksu. Calpen tunnusmerkkinä on korkea tolppavuori, jonne pääsee kiipeämään huipulle. Kiipeämistä ei suositella lokkien pesimäaikana, koska ne ovat todella vihaisia ja luovat tunkeilijoille tukalat oltavat!  ;D

Suosittelen käyttämään kulkemiseen paikallisjunaa, joka kulkee Deniasta aina Alicanteen ja sieltä vielä eteläänkin. Hinta on huokea ja junat hyvin ilmastoituja ja siistejä. Samalla näkee huikeita maisemia rannikosta vuoristolaaksoihin asti.

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 777
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

Empsu1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #32 : 25.08.2015, 09:33:59 »
Kiitos vinkeistä ja linkistä! Olemme niitä tutkailleet kiinnostuneina.
Varsinkin Murcia ja Altea saattavat nousta kohteiksemme. :)

Laitoin kyselyn myös Espanjan matkainfoon, josta sain esitteiden lisäksi vinkkejä Valenciaan. Kirjoittaja neuvoi, että ehdottomasti pitää mennä El Palmariin, joka on pieni kalastajakylä 15 km päässä kaupungin keskustasta. Hän kertoi, että siellä on hyvä ja edullista tutustua alueen gastronomiaan. Siinä ympärillä on myös riisiviljelmiä ja La Albufera on tutustumisen arvoinen myös. Sinne siis ehdottomasti!

Hän suositteli myös tutustumista Valencian kaupungin el Carmen-alueeseen sekä Ruzafaan, joka on täynnä baareja ja ravintoloita, ilmeisesti myös hyviä coctailpaikkoja.

Saimme vinkin myös puolentoista tunnin ajomatkan päässä olevasta kahdesta rannasta: Cala Granadellasta Javeassa sekä Cala el Moraig Morellassa. Ne ovat kuulemma hyvin kauniita.

Tässä alkaa jo matkakuume vähitellen nousta, kolmen viikon kuluttua olemme jo perillä!

JuhoK3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Valencia
« Vastaus #33 : 07.04.2016, 17:31:21 »
Empsu1, millainen reissu oli? Mitä nostaisit matkasta esille?

Empsu1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #34 : 06.09.2016, 21:25:35 »
 :)  Anteeksi, huomasin vasta kysymyksen! Tulin etsimään tietoa Malagasta ja vilkaisin samalla tätä ketjua...

Valencia on huippu juttu! Barcelonan sija sydämessäni on uhattuna..
Ajoimme vuokra-autolla Barcelonasta rannikkoa pitkin etelään. Ensin kuljimme maksullisia teitä, mutta se oli tulla hyvin kalliiksi, tietulleja oli tiheään. Vaihdoimme pienemmälle, jokaisen rannikon kaupungin vierestä kulkevan tien. Siitä oli kiva poiketa Ebro-joen suistolle. Emme käyneet varsinaisella suojelualueella, mutta riisipeltojen yllä lensi paljon haukkoja. Niitä oli kiva kiikaroida.
Valenciassa ajaminen tuntui haastavalta ja koska asuntoomme ei kuulunut autopaikkaa jätimme suosiolla autoilun vain kaupunkiin saapumiseen.

Vuokrahuoneemme oli vanhan kaupungin reunassa, josta oli lyhyt matka Turian puistoon ja keskustan nähtävyyksille. Pidin alueesta ja sen elämän mausta. Siellä oli paljon lapsiperheitä ja sai seurailla paikallisten ihmisten elämänmenoa. Lauantai-iltaisin ikkunamme alta kulki joku soittokulkue matkalla kohti keskustaa. Kerran lähdimme etsimään mistä kuului rummutusta ja löysimme pienestä puistosta lasten rumpubändin. Vanhemmat seisoskelivat ja odottelivat soittotunnin loppumista. Ja niin edelleen. Upeita graffiteja juurikin vanhan kaupungin alueella.
Ja Carmenin alueelta löysimme todella hyviä ravintoloita. Mutta ensin oli hankala löytää ruokakauppaa..

Vuokrasimme pyörät viikoksi ja säilytimme niitä asunnon rappukäytävässä, siitä ei tullut sanomista. Pyöränvuokraus avasi aivan uuden näkökulman kaupunkiin. Turian puistossa oli miellyttävää ajella (se oli oikea pyöräilybaana) josta pääsi nousemaan haluamalleen kaupungin alueelle. Pyöräily oli tehty sillä tavalla helpoksi, että jalkakäytävistä oli jaettu osa pyöriä varten ja näitä maalattuja pyöräteitä myöten pääsi turvallisesti ympäri kaupunkia. Ja pyöräilijöitä huomioitiin, saimme tilaa ja tietä (joskin myös paheksuvia katseita kun fillaroimme "villeillä" alueilla). 

Vartissa pyöräilimme rantaan. Ja sitä rantaa vaan riitti ja riitti ja riitti. Vesi oli syys-lokakuussa vielä ihan lämmintä. Rannalle pääsi todellä kätevästi myös bussilla. Paikallisbussilla menimme myös Albuferan järven ohi ja niihin mainittuihin kyliin (joiden nimet olen unohtanut). Mutta siitä osasta emme oikein pitäneet. Tai se järvi oli ihan hieno, mutta se on järvi. Olisi ehkä pitänyt vuokrata vene, jos olisi tahtonut päästä enemmän siihen elämykseen kiinni.

Ostoksilla emme juuri käyneet. Mutta pakko mainita: löysimme todella suuren El Corte Inglesin outletin. Kannattaa mennä. Huh huh.

Jalkapalloa kävimme katsomassa, taisimme saada liput kympillä. Niitä myytiin F.C. Valencian fanikaupoissa. Sekin oli kiva juttu.

Nämä nyt tuli päällimmäiseksi mieleen. Sekä se, että takaisin Barcelonaan päästiin hyvin bussilla. Lippu oli todella edullinen, kävimme ostamassa paluumatkan samalla viikolla kun tulimme Valenciaan. Myyjä ei osannut englantia, mutta hyvin silti selvittiin.

Valencian jälkeen vietimme yön BCN:ssa. Jokainen paikka oli täynnä turisteja, turisteja, turisteja. Silloin tajusin: Valenciasta me turistit puututtiin tai ei oltu samanlaisina massoina kuin Barcelonassa. Ja sekin on plussaa.


Empsu1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #35 : 06.09.2016, 21:31:04 »
Niin, ikävä kyllä emme saaneet aikaiseksi lähteä Valenciasta höntsäämään muualle. Se olisi varmasti ollut mielenkiintoista, mutta tällä kertaa me vain viihdyimme tässä suurkaupungissa.  8)

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Valencia
« Vastaus #36 : 08.01.2017, 23:11:54 »
Koetan varailla sopivaa majoitusta Valenciasta, enka jotenkin oikein osaa hahmottaa kaupunkia kartalta. Kuinka iso vanha kaupunki on, ja suosittelisitteko majoitusta sielta? Vaihtoehtoina on halvahko, kivannakoinen airbnb bussiaseman lahelta, mutta en tieda onko alue vahan ankea. Kannattaisiko maksaa n. 15€ enemman per yo siita etta olisi vanhassa kaupungissa parvekkeella varustetussa asunnossa?
She rides rollercoasters but never screams

Suunnaton

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Suunnaton-matkablogi
  • Sähköposti
Vs: Valencia
« Vastaus #37 : 09.01.2017, 01:59:40 »
Bussiaseman lähistöllä ei ole kauheasti muuta kuin kauppakeskus. Keskustaan sieltä on matkaa pari kilometriä. Minä satsaisin sen 15e päästäkseni keskustaan yöpymään.
Valencian keskustassa voi hyvin liikkua kävellen, mutta esim. rannalle ja Ciudad de las Artes y las Cienciasiin kannattaa mennä joko kaupunkipyörillä tai metrolla.

Hely

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Valenciaan ja sieltä Malagaan
« Vastaus #38 : 07.03.2017, 21:23:34 »
Jatkan kyselyä majoituksesta, mukava, edullinen hotelli pariksi yötä, ennenkaikkea hyvä sijainti olisi tärkeä.
Jos joku on kulkenut Valenciasta etelään eli Malagaan tai Fuengirolaan, kerrotteko? Junalla, Bussilla?
Mimmonen reitti?
Pääseekö suoraan?
Hintoja
jne.
Ymmärsin, että Barcelonasta on Valenciaan hyvät yhteydet bussilla?
Kumpi, juna vai bussi, kun ei ole kiirettä?
Kiitos etukäteen.

Hely

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Valenciaan ja sieltä Malagaan
« Vastaus #39 : 01.05.2017, 22:48:53 »
Jatkan kyselyä majoituksesta, mukava, edullinen hotelli pariksi yötä, ennenkaikkea hyvä sijainti olisi tärkeä.
Jos joku on kulkenut Valenciasta etelään eli Malagaan tai Fuengirolaan, kerrotteko? Junalla, Bussilla?
Mimmonen reitti?
Pääseekö suoraan?
Hintoja
jne.
Ymmärsin, että Barcelonasta on Valenciaan hyvät yhteydet bussilla?
Kumpi, juna vai bussi, kun ei ole kiirettä?Kotiuduimme eilen, ja vastaan tähän, että yövyimme Blue Moon-apartementoksessa vanhassa kaupungissa 3 yötä. Matkustimme bussilla Valenciasta Murciaan ja ihailimme sitä kaunista kaupunkia yhden päivän ja seuraavana aamuna varhain jatkoimme Malagaan bussilla. Kustannukset n. 60 euroa Barcelona-Valencia-Murcia-Malaga, liput netin kautta ja kaikki toimi loistavasti, bussit olivat erinomaisia.