Tokio

 (Luettu 69694 kertaa)

mariah08

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Tokio
« : 13.03.2008, 16:32:37 »
Eli piakkoin lähdemme Japaniin, lähinnä Osakan seudulle. Menemme sieltä yhdeksi yönseuduksi Tokioon ja kiinnostaisi, että mille niistä lukuisista asemista kannattaisi "jäädä". Eli mikä olisi parasta aluetta. Kaupat kiinnostaa, mutta toisaalta myös jos jotain nähtävyyttä olisi lähellä, niin senkin voisi vilkaista. Jos on vinkkiä hotellista, niin sekin kelpaa, mutta eiköhän niitä sitten löydy, jos vaan tietäisi mihin kannattaa jäädä. Aseman läheltä varmasti hotellia katsellaan. Kiitos jos joku jaksaa auttaa. Tuo Japani ketju on varsin pitkä, joten siksi tällainen oma kysymys aiheesta.

Domino

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • MSN Messenger - loistotaisto@msn.com
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #1 : 13.03.2008, 20:15:25 »
Olin joulun aikoihin muutaman päivän Tokiossa ja ei siinä ajassa ehtinyt saada oikein kunnollista käsitystä kaupungista. Shinjukun aseman ympäristössä on ihan mukavasti kauppoja ja hitechiä. Akihabarassa on taas elektroniikkaa pilvin pimein. Paha antaa nyt yksittäistä suositusta mestoista, mutta itse koin parhaimmaksi ostaa molempien metroyhtiöiden linjoille käyvän tiketin, jonka avulla kaupungissa pystyi suhailemaan melko mallikkaasti. Itse olin Asakusassa, joka on kävelymatkan (15-25min) päässä Akihabarasta hostellissa nimeltä K's Backpackers, voin suositella. Löytyy myös dormien lisäksi double-huoneita. Majapaikan valinnassa kehottaisin katsomaan etäisyyttä lähimmälle metroasemalle, sillä metrolla tulee todennäköisesti eniten liikuttua.

Tosin kannattaa hieman etukäteen suunnitella, missä käy, sillä metromatkat voivat kestää suhteellisen pitkään (Asakusasta joku 30min Shinjukuun). Maan alta on hieman hankala ihailla Tokiota :p

Lisäksi Japan Railin Yamanote-line kiertää ympyrää Tokiossa (toisaalta edellämainittu metrolippu ei linjalla käy), joten sekin lienee hyvä vaihtoehto kiertämiseen.
Linjakartta voi aluksi näyttää nuudelikeitolta, mutta paikan päällä homma selkiintyy huomattavasti.

Athelas

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #2 : 13.03.2008, 20:31:11 »
Tähän liittyen, mitä kannattaisi tehdä jos on 13 tuntia aikaa Tokiossa? Mietittiin jonkunlaiselle kiertoajelulle menemistä, kun ei varmaan omat jalat ja pää jaksa hirmuista show'ta järjestää (siinä vaiheessa ollaan vasta puolivälissä matkaa). Päivä on siis sunnuntai, onko siellä vastaavaa pyhäpäivä-kulttuuria ollenkaan? Sushia varmaan löytyy mistä vaan :)?kurho

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #3 : 14.03.2008, 06:40:53 »
Tähän liittyen, mitä kannattaisi tehdä jos on 13 tuntia aikaa Tokiossa?

Riippuu haluatko nahda uutta vai vanhaa Japania. Mut kyllahan tossa kerkeis molempia. Ma hyokkaisin ensin Shinjukuun ja kavelisin sielta Tokyo Metropolitan Government Buildingiin (lempinimi "tochoo") ja sielta ilmaisesta nakoalatornista katsellessa tulee varmasti fiilis etta ei olla enaa kotinurkilla.

Kavelipa sinne maan alla tai paalla, oikeaa ovea on joskus pirullisen hankala loytaa. Varsinkin iltaisin, jolloin menee aivan arpomiseksi etta mista noista pimeista lasiovista paasee sisaan ja mista ei. Maan alta kaytavia pitkin saapuessa tulet valtavaan parkkihallimaiseen tilaan, jossa tosin ei ole autoja eika yleensa ihmisiakaan ja siina saa taas hetken miettia etta ollaanko nyt ihan oikean rakennuksen alla vai pitaisko ylittaa kaukaisuudessa nakyva suojatie etta paasee toiseen ihan samannakoiseen halliin.

Rakennuksessa on myos asiantunteva ja avulias (muualla Japanissa loytyy joskus infopisteita joissa ei olla kumpiakaan) turistineuvonta, josta saa karttoja ja lisatietoa vaikka niista kiertoajeluista.

Paikka ei ole Tokion pahin turistirysa, mutta joskus joutuu jonottamaan kun pihalle on saapunut kolonna kiinalaisia turistibusseja. Kaikkien laukut tarkastetaan ennen hissiin paasya, joten se hidastaa eika taman takia kannata jattaa TMGB-reissua viime minuuteille.

ormi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #4 : 14.03.2008, 09:07:35 »
On kyllä todella vaikea suositella vain yhtä paikkaa Tokiossa, mutta jos jotain olisi pakko sanoa, niin itsekin olisin Shinjukun kannalla. Sieltä löytyy kätevästi pienehköltä alueelta kaikkea pilvenpiirtäjistä puistoihin ja ostoskeskuksista ravintoloihin. Tähän yhdistäisin ehkä vielä kävelyn Meiji-temppelille ja Yoyogi-puistoon. Siitä ehtisi vielä käydä vilkaisemassa Harajukuakin.
Yhdelle päivälle ei kyllä tuon enempää ohjelmaa kannata ottaa. Hostelli-tilanne tuolla alueella tosin voi olla vähän huono. Käsittääkseni Tokion halvat hostellit ovat keskittyneet koillisen suunnalle. Toki sieltäkin suunnalta löytyy nähtävää, mm. Ueno (museoita), Asakusa (vanhaa) ja Akihabara (elektroniikkaa).

Athelas

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #5 : 14.03.2008, 12:18:10 »
Dänks! Hostelliongelmaa ei meillä ole kun matka jatkuu jo saman päivän iltana kohti eteläistä pallonpuoliskoa.

Tällä http://www.narita-airport.jp/en/access/train/index.html pääsee varmasti alkuun? Onko tuo metro vai meneekö maan päälläkin? Mitä tuolla "Tokion" kohdalla mahtaa olla? On se siis the keskusta?
« Viimeksi muokattu: 14.03.2008, 15:39:40 kirjoittanut Athelas »mariah08

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #6 : 14.03.2008, 18:37:19 »
Suuret kiitokset kaikille vastaajille. Hostellia ei ole pakko löytää, hotelliin voidaan mennä, kun on meidän ainoa "maksullinen" yö, muuten yövytään tuttujen luona. Kaksi päivää siis aikaa, mennään Tokioon niin aikaisin kun Osakasta päästään, ja illalla seuraavana päivänä takaisin. Senverran vielä, että onko siellä keisarillisessa palatsissa mitään nähtävää, eli onko järkevä paikka vierailla? Ja entä Tokyo Tower?

Suza

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #7 : 14.03.2008, 19:52:55 »
Jos nimenomaan oot kiinnostunu myös muotishoppailusta, eli perinteisesti naisten jutuista, eli vaatteista sun muista, ei kande missata shibuyaa. Akihabara ei anna sulle mitään, ellet ole highteckistä todella kiinnostunu. Osakasta menee myös yöbusseja Tokioon. Ja se keisarillinen palatsi riippuu vähän siitä, mitä odotuksia on ja onko mitään vertailukohtaa. Jos meet Kyoton keisarilliseen palatsiin, niin se on aivan toista luokkaa kuin Tokion, jossa ei edes pääse kovinkaan moneen kohteeseen. Mut Kyoton keisarillinen palatsi kannattaa ehdottomasti nähdä. Mahtavat puutarhat siellä myös.

Tokio Towerissa voi käydä fiilistelemässä päivää ennen kotiin lähtöä sitten pimeän aikaan, jolloin huipulta näkee koko Tokion levittäytyvän alleen ja voi sitten tämä mielikuva päässään hykerrellä väsyneenä ja tyytyväisenä siellä lentokoneessa. :) Päivällä sinne ei kande mennä, saman näkymän näkee myös monista Tokion pilvenpiirtäjistä, joihin pääsee kattelemaan Tokiota...

Graveson

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #8 : 14.03.2008, 22:06:41 »
Kyllä mäki ton Shinjukun kannalle taipusin, jos vain hetki on aikaa tokiota katsella. Varsinkin iltasella mukava mesta, eikä Kabukichota ja sen nigerialaisia sisäänheittäjiä kannata pelästyä, sieltä löytyy mukavia mestoja kun jaksaa kierrellä ja jos illanviettokin kiinnostaa.

Jos satut maisemiin viikonloppuna, niin ehkä päivän vois viettää Harajukussa gosuroreja  ihmetellen, ja illemmalla suunnata sinne Shinjukuun katselemaan neonia ja yömenoja :)

raino

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #9 : 14.01.2009, 15:56:34 »
Shinjukussa on kaikkea: shoppailua, yöelämää, ruokaa, puisto ja pilvenpiirtäjiä. Mutta jos haluaa nautiskella leppoisasta menosta eikä kaipaa kiihkeää säpinää, Chuo-linjan asemat kuten Koenji ja Kichijoji on kivoja.

Milmi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #10 : 14.01.2009, 20:15:26 »
Tällä http://www.narita-airport.jp/en/access/train/index.html pääsee varmasti alkuun? Onko tuo metro vai meneekö maan päälläkin? Mitä tuolla "Tokion" kohdalla mahtaa olla? On se siis the keskusta?
Kyseessä on juna. Tokio-kohta tarkoittaa sitä mitä siinä lukeekin eli asemaa nimeltä "Tokio". :) Kyseessä ei ole mikään erityinen keskusta, Tokiolla kun ei voi sellaista oikein sanoa olevan, kyseessä on niin järjettömän iso alue, jossa ikään kuin monta kaupunkia yhdessä... Vähän niin kuin juna-asema Espoo(n keskus) ei ole oikeasti Espoon the keskusta. :D

zitrone

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #11 : 14.01.2009, 22:09:59 »
. Senverran vielä, että onko siellä keisarillisessa palatsissa mitään nähtävää, eli onko järkevä paikka vierailla? Ja entä Tokyo Tower?

Keisarilliseen palatsiin ei ainakaan silloin päässyt edes sisään, kun itse siellä kävin viime kesänä. Kuvan voi toki itsestä ja palatsista ottaa, se näyttää kivalta albumissa.  :D Puutarhaan pääsi kesällä vain tiettyihin aikoihin tiettyinä päivinä. Se oli minulle pieni pettymys, johtuen osittain siitä, ettei ollut varsinaisesti turistiaika ja valtaosa kukista oli vain vihreitä tai kuolleita. Keisarillisen palatsin sijaan kävisin Asakusan temppeleissä, jos ei esim. Kioton tai Naran temppeleistä ole saanut tarpeekseen.

Tokyo Tower oli ihan ok, varsinkin jos sinne eksyy aivan aamun ensimmäisten joukossa, jolloin saa jylhistä maisemista eniten irti. Marunouchi-buildingista on myös hyvät näköalat ja suunnilleen samat hinnat Tokio Toweriin verrattuna, lisäksi pääsee samaan hintaan ihan hienoon modernin taiteen museoon, joka näyttelystä riippuen voi olla hyvinkin kiinnostava. Lisäksi näkymiin pääsee nauttimaan myös jo aiemmin mainitusta Tokyo Metropolitan Government Buildingista.

Varsin hyvää sushia saa kalamarkkinoiden tienoilta sellaisesta pienestä ravintolasta. En voi kuitenkaan suositella pikakäyntiä, sillä jonottamiseen on pakko varautua. Parillakympillä sai kyllä sellaisen sushiaamiaisen, etten ikinä ole kokenut vastaavaa. Toki muutamalla eurolla sai melkein mistä tahansa hyviä take-away susheja, niillä eli kivasti muutaman viikon. ;D.

edit. viestiketjussa http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=17414.0 pohditaan tarkemmin, mitä voi Tokiossa tehdä, jos aikaa on vain vähän.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2009, 22:38:51 kirjoittanut zitrone »

culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Narita - Shinjuku
« Vastaus #12 : 22.03.2009, 10:44:28 »
Reilun viikon päästä pitäisi olla ensimmäistä kertaa Tokiossa ja hieman mietityttää millä tavoin siirtyisimme Naritasta keskustaan. Kaksi aikuista, kaksi lasta rattaissa ja pari matkalaukkua. Elikkä; onnistuisikohan yhdistelmä Narita - Nippori Keisei Linellä, vaihto Nipporin asemalla Yamanote Line -junaan millä sitten loppumatka Shinjukuun. Vai pitäisikö suosiolla valita kallis mutta helppo NEX-juna Naritasta suoraan Shinjukuun? Laskeskelin, että ensimmäinen vaihtoehto tulisi reilut 40€ halvemmaksi per suunta koko porukalta.

Siirsin viestisi vanhan ketjun jatkoksi. -Milma

Ajatusten Tonava

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 117
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #13 : 22.03.2009, 13:52:18 »
Itse menin tammikuussa suoraan Narita Expressillä Shinjukuun. Syynä siihen oli ennen kaikkea se, että halusin päästä paluumatkalle mahdollisimman helposti. En ole ihan varma otitko huomioon sen, että JR:llä oli silloin ja on näköjään vieläkin yhdistelmälipputarjous.

http://www.jreast.co.jp/e/suica-nex/index.html

Sinun vissiin täytyy vaan punnita helppouden ja hinnan väliltä minkä otat. Kyllähän se ensimmäinenkin vaihtoehto ihan varmasti onnistuu.

Sirri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #14 : 23.03.2009, 23:02:47 »
Tuo Naritaexpress + suica on mielestäni varsin hyvä tarjous. Suicaa kun tarvii joka tapauksessa.

Yksi vaihtoehto olisi mennä Keiseillä Funabashille ja vaihtaa siinä junaan Shinjukulle. Maksoi muistaakseni 1220. Keisein ja JR:n asemat ovat Funabashilla lähekkäin (ei siis samassa rakennuksessa), pitää vain kävellä ostoskeskuksen alakerran läpi. Sitä en osaa sanoa, kertyykö Nipporilla vaihtaessa vähemmän kävelyä. Tuo Narita express on kuitenkin huomattavasti yksinkertaisempi laukkujen ja lasten kanssa, mutta en pitäisi muitakaan vaihtoehtoja mahdottomina.

b0ke

 • Vieras
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #15 : 30.03.2009, 09:20:30 »
Tuo Naritaexpress + suica on mielestäni varsin hyvä tarjous. Suicaa kun tarvii joka tapauksessa.

Yksi vaihtoehto olisi mennä Keiseillä Funabashille ja vaihtaa siinä junaan Shinjukulle. Maksoi muistaakseni 1220. Keisein ja JR:n asemat ovat Funabashilla lähekkäin (ei siis samassa rakennuksessa), pitää vain kävellä ostoskeskuksen alakerran läpi. Sitä en osaa sanoa, kertyykö Nipporilla vaihtaessa vähemmän kävelyä. Tuo Narita express on kuitenkin huomattavasti yksinkertaisempi laukkujen ja lasten kanssa, mutta en pitäisi muitakaan vaihtoehtoja mahdottomina.

Saako suicaa vielä jostain? pasmojahan ne nykyään myyvät. =)

Sirri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #16 : 30.03.2009, 21:54:41 »
Ostin juuri helmikuussa Suican. Ja se oli juuri tuo mainittu Narita Express+Suica. Eli ainakin silloin oli myynnissä.

Sokerikukko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Tokiossa käyneet, voisiko joku auttaa pikaisesti
« Vastaus #17 : 31.03.2009, 07:26:42 »
Ostin juuri helmikuussa Suican. Ja se oli juuri tuo mainittu Narita Express+Suica. Eli ainakin silloin oli myynnissä.

Ja pikkuhiljaa SUICA alkaa käymään koko maan JR-verkostossa.
http://www.japanrail.com/JR_icsmartcards.html
Erittäin kätevä.

Iria

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Neljän päivän ohjelma Tokiossa
« Vastaus #18 : 16.04.2009, 19:10:18 »
Heippa!

Pääsen syyskuussa matkustamaan neljäksi päiväksi Tokioon. Menen joko yksi tai tätini kanssa joka kirjoittaa tänne aika usein. Yksin meneminen ei pelota, koska olin vaihtarina Kiinassa ja olen tottunut ihmisjoukkoihin ja kieleen jota ei ymmärrä. :D :D :D

Olen siellä viisi yötä: kaksi yötä Oak Hotelissa tai vastaavassa paikassa - sain vinkin täältä  :), kaksi yötä tuttavan tuttavan luona - ei ihan varma vielä ja yhden yön sellaisessa kapselihotellissa - pakko kokea!!!

Ajattelin viettää aina yhden päivän yhdessä kaupunginosassa.
1. päivä Harajuku on aivan ehdoton must, kaikki anime ja mangajutut ovat tärkeitä. 2. päivä Shinjuku kuulostaa kiinnostavalta.
3. päivä ??? Jonkun nätin puiston ja temppelin voisin käydä katsomassa, mutta historialliset jutut ei nyt kiinnosta niin paljon. Mihin kannattaisi mennä niin että siinä lähellä olisi muutakin kiinnostavaa?
4. päivä ??? Shoppailua! Tietääkö joku, saako jostain Kenzon vaatteita ja muita tuotteita edullisesti? Muita japanilaisia suunnittelijoita? Mikä on merkkivaatteiden ja laukkujen hintataso? Onko kenelläkään hyviä (edullisia) ostosvinkkejä ja mihin kaupunginosaan kannattaa suunnata?vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Neljän päivän ohjelma Tokiossa
« Vastaus #19 : 16.04.2009, 20:45:14 »
Puistoa kun kaipailet niin ehka voisit vierailla Shinjuku goenissa. Se on aika iso puisto josta nakee Shinjukun pilvenpiirtajaalueen ja muutakin lantista Tokiota. Lisaksi puistossa on yleensa aina harrastelijamaalareita taulujensa parissa mika antaa aika sympaattisen vaikutelman. Toki voi ottaa benton piknikkia varten mukaan.