Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)

 (Luettu 117203 kertaa)

Odie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 17.03.2008, 09:28:23 »
Hei,

Suunnittelen parhaillaan matkaa otsikon osoittamalle seudulle ja haluaisin kuulla kokemuksista siellä päin matkustaneilta ihmisiltä.

Viisumi
-Olen nyt lähettänyt kyselyn Liettuan, Norjan ja Englannin lähetystöihin siitä, kuinka kauan Kazakstanin viisumin prosessointi keskimäärin arviolta kestää. Onko jollakin oman käden tietoa tästä? Täältä oli vuodelta -05 keskustelu, jossa sanottiin että Kirgisian osalta tällaisen saa lentokentältä (itse kuitenkin tulisin ylittämään maarajan). Kaiken kaikkiaan internetistä löytyy heikohkosti tarvitsemaani tietoa.

Jos tulee mieleen jotain suositeltavaa tai varoitusta, nämä ovat myös tervetulleet. Samoin kiinnostaisi tietää, kuinka hyvät yhteydet luoteis-Kiinasta on kaakkois-Aasiaan päin (ja millä vauhdilla tuolla matkustaa). Urumgista ainakin näyttäisi olevan jotain lentoja.
 

eksynyt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 115
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #1 : 17.03.2008, 14:32:34 »
Ainakin viime kesänä Kazakstanin viisumin sai lentokentältä. Astana on tylsä kaupunki, jossa voi viihtyä ehkä puoli päivää.

Yànzi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #2 : 18.03.2008, 13:58:14 »
Ensihataan osta uusi LP:n Central Asia. Sisaltaa kaiken tiedon, mita kyselit. Omakohtaista tietoa voin jakaa parin kuukauden kuluttua, kun olen Palannut Kiinasta Keski-Aasian kautta. Nyt vasta menossa ja kaupunkina Yekaterinburg  ;D

Odie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #3 : 18.03.2008, 15:21:31 »
Kävin katsomassa tätä kirjakaupasta, enkä löytänyt juuri mitään mainintoja viisumeista.

Arth

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
  • http://www.tuonela.net
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #4 : 19.03.2008, 01:10:13 »
Loistava valinta kohteeksi! Itse olen jo kahdesti kaynyt siellapain ja mieli tekee viela uudestaan. Mutta asiaan:

Maarajalta ei saa viisumia, kuten jo tiesit.

Kirgisian viisumin sain ensimmaisella reissulla 2005 Lontoon lahetystosta. Kasittely kesti noin viikon ja paalle joitakin paivia postitukseen.

Kazakstanin viisumin sain moskovasta. Hakemus sisaan ma tai ti aamupaivalla ja saa noutaa to tai pe iltapaivalla. Rahalla tai selittamalla sen kuulemma saa nopeamminkin.

Viimeksi kirgiisiaan hommasin viisumin Moskovasta itse kaymalla konsulaatista. Sen saa samana paivana. Aamulla 9:30-13 hakemus sisaan ja iltapaivalla 16-18 nouto. Makso 1782 ruplaa, maksu lahipankissa - ei kateisella.

Kaveri sai Tashkentista samana paivana konsulaatissa odotellessa kirgisian viisumin. Myos Kazakstanista saanee viisumin paivassa. Pikatoimitus saattaa maksaa jotain ekstraa.

Kiinaan paasee Kirgisiasta ilman erillisilupia Irkestam pass:n kautta. Normi viisumit pitaa tietenkin olla kunnossa. Mini-bussilla/jaetulla taksilla Oshista Sary Tashiin. Sielta sitten liftaa rekan kyytiin rajalle (helppoa!) ja kiinanrajalta voi ottaaa taksin tai taas liftata Kasgariin. Tama on testattu toimivaksi. Kyydin liftaaminen Sary Tashissa on naurettavan helppoa - rekkoja kulkee paljon ja paikallinen tapa on etta otettaan kyytiin jos tilaa on. Kuski ei edes suostunut ottamaan rahaa vaikka tarjosin.

Kashgarista menee pari kertaa viikossa bussi Oshiin Kirgisiaan ka toisinpain. Matka kestaa n. vuorokauden ja maksaa 50USD. Omatoimisesti kannattaa varata ainakin pari paivaa. Urumqista menee myos juna Kazakstaniin.

Kulkeminen Kirgisiassa on helppoa - busseja en ole kayttanyt, mutta jaetut taksit ovat halpoja ja nopeita. Suosittelen keski-aasiassa matkailua. Vuoret on mahtavia ja matkaaminen on helppoa. Uzbekistan on kuin satukirjasta. En ikina kokenut oloani turvattomaksi keski-aasiassa liikkuessa. Ja kannattaa koikeilla CBT:n kotimajoitksia/reissuja Kirgiisiassa - on halpaa ja laatu hyvaa. Nakee paikallisia ihmisia ja pikkukylia.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2008, 15:55:46 kirjoittanut Arth »

Odie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #5 : 19.03.2008, 15:52:33 »
Kiitos infosta. Air Balticilta tuli myös infoa, että Kazakstanin viisumin voi ostaa lentokentältä, mutta hinnat on näin hankittaessa tasoa 30 dollaria viikko (120dollaria kuukausi) ja suosittelivat muutenkin hankkimaan viisumin etukäteen.

Yànzi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #6 : 27.03.2008, 11:30:03 »
Kävin katsomassa tätä kirjakaupasta, enkä löytänyt juuri mitään mainintoja viisumeista.

Viisumien suhteen ehka paras planet. Kaikki olennanien tuntuisi olevan siella.

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #7 : 02.04.2008, 18:39:56 »
Odie, milloin olet lähössä Kazakstaniin? Ite oon haaveillut pitkään Kazakstanista, ehkä joskus loka-marraskuussa olis vihdoin aikaa lähtee (ei tosin liene mikää paras ajankohta säiden yms suhtee mut ei voi mitää..:) ois sit kiva kuulla sun kokemuksii yms..

Yanzi, tuo 1700ruplan viisumi, muistatko mille ajalle se oli? Siis viisumin kestoa meinaan.
Mitä kohteita suosittelisit Kazakstanissa? Tai lähialueilla? Oon aatellu posottaa junalla ja laskeutua sieltä jostain Altai-vuorten kautta ku haluaisin nekin nähdä..

Ja muutenkin jos joku muu on ollu Kazakstanissa niin olis kiva kuulla kokemuksist saada vinkkei jne..en ainakaa äkkiseltää löytäny haulla hirveesti infoo..
Tuota ens syksyn reissuu aatellen niin kovin paljoa ei taida olla aikaa reissua varten, max. 2 viikkoa.
yrittänyttä ei laisteta

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia (Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #8 : 03.04.2008, 01:06:51 »
Mahdollisesti tuossa juhannuksen jälkeen olisi minullakin Anna-Julian kanssa tarkoitus suunnata Moskovan ja jonkin toisen Venäjän suuren kaupungin kautta Kazakstaniin, josta mahdollisesti myös Kirgisiaan. Kazakstanin viisumi on tarkoitus ottaa Moskovasta ja Kirgisian viisumi Almatysta. Menomatka junalla ja paluu jotain reittiä lentäen, esim. Bishkek-Moskova. Suunnitelmat ovat vielä melko auki, eikä lähteminenkään ole satavarmaa. Aikaa on varattu 3-4 viikkoa.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #9 : 03.04.2008, 20:58:53 »
kuullostaa ihanalta, toivottavasti onnistuu!!!!!!! mä haluaisin niin lähtee jo kesäl mut työt alkaa nyt 7.4 ja päättyy 30.8, lomaa on vain 2 viikkoo kesäkuussa ja se menee ihan Suomen Lapissa :) oho, OT:ksi meni...mutta tähän vois keskittää näitä Kazakhstan-kokemuksii, linkkei yms.... voi olla et ku mul on siis varmaan vaan jotain 2 vk aikaa reissuun niin munki kandee tulla lentäen poies..mikäli onnnaa..laitelkaahan kaikki infoo sitte ku tiiätte asioista..:) (ei kukaan olis loka-marraskuussa innokas lähtee..: ;D)
yrittänyttä ei laisteta

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #10 : 06.04.2008, 17:25:12 »
Millainen muuten tuo kommunikointi mahtaa olla tuolla paikallisten kanssa? Miten suhtautuvat, jos venäjäksi yrittää (koska lienee ainoa vähänkin yhteinen kieli)?  :)  Mua on Keski-Aasia kiinnostanut jo pitkään ja joskus on sinne päästävä... toi viisumien kanssa sählääminen on vaan jotenkin major turn-off.  :-\

pele

 • Reissaaja
 • Viestejä: 59
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #11 : 06.04.2008, 21:27:22 »
Millainen muuten tuo kommunikointi mahtaa olla tuolla paikallisten kanssa? Miten suhtautuvat, jos venäjäksi yrittää (koska lienee ainoa vähänkin yhteinen kieli)?  :)

Ainakin Kirgisiassa venäjän kieltä puhuva tulee erittäin hyvin toimeen, ja paikalliset suhtautuvat kieleen hyvin luontevasti. Jotenkin koko maa tuntuu ottavan neukkumenneisyytensä huomattavasti kevyemmin kuin vaikkapa tietyt baltian maat, jossa venäjän puhuminen otetaan yleisesti loukkauksena. Kirgisian kaupungit ja maakunnat ovat edelleen pullollaan sirppi ja vasara -estetiikkaa, jota kansalaiset eivät ole nähneet tarpeelliseksi purkaa. :)

Itse en puhu venäjää, ja meinasimmekin joutua pieniin hankaluuksiin kun CBT-toimiston kautta hankkimamme englantia, kirgiisiä ja venäjää puhuva opas kaatui hevosellaan sen verran pahasti että sairaalareissu siitä tuli. No, kun kerran hevoset oli vuokrattu moneksi päiväksi ja oltiin jo pitkällä vuoristossa, niin ei auttanut muu kuin suostutella läheisestä jurttakylästä uusi opas mukaan. No tämä vanha pappa puhuikin vain venäjää, joten siinähän sitten tultiin harashoo-linjalla toimeen muutama päivä. ;)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #12 : 26.06.2008, 00:38:11 »
Kiitos infosta. Air Balticilta tuli myös infoa, että Kazakstanin viisumin voi ostaa lentokentältä,

Mutta eikö tämä lentokentältä saatava Kazakhstanin viisumi ole 5 päivän transit-viisumi, jonka saaminen vaatii lisäksi viisumia Kazakhstanista poistuttavaan maahan?

Kazakhstanin viisumia voi myös anoa konsulaateista mm. Venäjän Pietarissa, Omskissa (Siperia) ja Astrakhanissa (Kaspianmeri). Omskin konsulaatista saamassani meilissä kerrottiin käsittelyajaksi kolme työpäivää eli sama kuin Moskovan lähetystössäkin. Tosin itse olen kuullut, että K:n transit-viisumin saa käydä hakemassa seuraavana päivänä ja turistiviisumin sitä seuraavana päivänä. Joustomahdollisuutta saattaa löytyä siis konsulaateistakin.

Yhtä lausetta meilistä en ymmärtänyt, tai tarkemmin sen loppua. Osaako joku kääntää:

Вы можете обратиться в любое представительство Казахстана, предварительно с ними созвонившись.Keski-Aasian viisumeista Turkmenistanin on aina vaan hankala - jollei jopa hankalampi saada kuin ennen. Se tieto, mitä olen netistä eri matkailijoilta kerännyt, kertoo, että vaihtoehtoja on kaksi:
1) 5 pvän transit-viisumin hakeminen itsekseen
2) kiertomatkan ostaminen, jota vastaan turistiviisumin pitäisi saada (lähes) automaattisesti. Kiertomatkojen suhteen Stantours on halvin ja joustavin; pystyvät mm. sijoittamaan sinkkumatkaajan isompaan ryhmään.

Transit-viisumin hankkiminen on hankalaa, koska sitä varten pitäisi olla
1) passissa viisumit, niihin maihin, joista tullaan ja poistutaan. Azerbaijaniin poistuvia transiteja ei enää myönnetä.
2) yhä useammin kutsukirje.
Matkanjäjestäjät eivät kutsukirjettä suostu kirjoittamaan. Sen sijaan olen kuullut, että Pariisin ja Brysselin lähetystöt ovat niitä joillekin matkaajille antaneet. Lähetystöihin pitää soittaa ja kysyä, meilit ei auta. Teheranista on saanut trans-viisumeita jopa ilman kutsukirjettä, Istanbulista ei enää ollenkaan. Muissa Keski-Aasian valtiossa tai Bakussa Turkmenistanin transit-viisumin hakemisesta minulla ei ole tietoa.

En tiedä, mikä on Turkmenistanin lähetystöjen linja suomalaisia kohtaan Arto Halosen  sensaatiomaisen paljastuselokuvan jälkeen. Elokuvahan nosti/nostaa (maailmanlaajuiset ensi-illat vielä edessä) Turkmenistanin ihmisoikeusrikkomukset maailman tietoisuuteen.

Uzbekistanin viisumi niin ikään on tullut hankalammaksi saada. Nykyään suositellaan, että matkaaja ostaa kutsukirjeen joltain matkanjärjestäjältä vauhdittamaan viisumihakemuksen käsittelyä etenkin Keski-Aasiassa sijaitsevissa lähestystöissä asioitaessa. Jos asian haluaa hoitaa Suomesta käsin, silloin on käännyttävä Riikan lähetystön puoleen, joka tietääkseni ei vaadi kutsukirjettä, mutta passien postittaminen yksityisfirmalla - Riikan lähetystön toivomuksesta - on tullut maksamaan hunajaa (150e) joillekin matkaajille. En tiedä, onko postitustavassa neuvottelunvaraa.


Afganistaniin, joka niin ikään on Keski-Aasiaa, viisumin saaminen paikan päällä alueella on ollut tähän päivään asti helppoa ja halpaa.
« Viimeksi muokattu: 26.06.2008, 00:41:05 kirjoittanut UsvaAuer »

Absoluto

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 166
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #13 : 15.08.2008, 12:52:18 »
Pari paivaa sitten koitettiin saada Kazakstanin viisumi Moskovan lahetystosta ja ilmeisesti siella on ruuvia tiukennettu silla kaikkien viisumien, turisti ja transit, kasittely aika on 5 tyopaivaa eika pikatoimitus mahdollisuutta ole. Lisaksi turistiviisumiin tarvitaan  ehdottomasti hotellivaraus eika todisteeksi siita kay netista printattu tilausvahvistus vaan hotellilta tarvitaan virallinen vahvistus jossa hotellin oma leima. Mitaan jouston mahdollisuutta ei ollut missaan naissa saannoissa. Jos Kazakstaniin mielii niin kannattaa siis tutkia mahdollisuutta hankkia viisumi jo Suomesta.

 
HOOCEE(TM)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #14 : 15.08.2008, 14:47:25 »
Pari paivaa sitten koitettiin saada Kazakstanin viisumi Moskovan lahetystosta ja ilmeisesti siella on ruuvia tiukennettu silla kaikkien viisumien, turisti ja transit, kasittely aika on 5 tyopaivaa eika pikatoimitus mahdollisuutta ole. Lisaksi turistiviisumiin tarvitaan  ehdottomasti hotellivaraus eika todisteeksi siita kay netista printattu tilausvahvistus vaan hotellilta tarvitaan virallinen vahvistus jossa hotellin oma leima. Mitaan jouston mahdollisuutta ei ollut missaan naissa saannoissa. Jos Kazakstaniin mielii niin kannattaa siis tutkia mahdollisuutta hankkia viisumi jo Suomesta.

 

Huh! Enpä ole tästä kiristyneestä linjasta kuullut pihaustakaan muualta.

Suomesta käsin turistiviisumin hankkiminen on kallista. Esim. Lähialuematkoilla hinta on 190 euroa kaikkine kuluineen ja toimitusaika 14 vrk työpäivää. Viisumi tulee Liettuan lähetystöstä.

Itse olin jo päättänyt hurauttaa suoraan Astrakhaniin ja siellä konsulaatissa anoa viisumia, mutta tässä tilanteessa se lienee huonoin mahdollinen vaihtoehto. Tosin heinäkuussa Omskin konsulaatti meilissään vielä vakuutteli, että kaikista konsulaateista saa viisumeja, mutta pitää soittaa etukäteen (hieman outo kommentti, en ymmärrä miksi) eikä meiliin liitetyssä ohjeessa ollut mainintaa hotellivarauksesta.

Täytyy katsoa vielä, mitä Kazakhstanin valtion virallisilla sivuilla sanotaan.

Ei tekisi mieli varata majoitustakaan varmuuden vuoksi viikoksi (viikonloppu mukaan laskettuna) Moskovassa tai Pietarissa (toinen konsulaatti) eikä muutenkaan tee mieli olla kummassakaan kaupungissa niin pitkään. Jos taas varaa majoituksen lyhyemmäksi ajaksi, paikan päällä halpismajoituksen järjestäminen on todennäköisesti säätämistä. Ja kalliiksikin majoittuminen Moskovassa tulisi.

Voisiko olla, että viisumin anomisen helppous/vaikeus vaihtelisi vähän paikasta riippuen? Voisiko sittenkin jostain konsulaatista olla helpompi saada viisumi?

Harmi kun tuolla LP:n puolellakaan kukaan ei ole kommentoinut kazakki-viisumia sitten kesäkuun...

Säätämiseksi tämä näköjään sittenkin menee!


Muokkaus. Mitä viisumi tällä hetkellä maksaa?
« Viimeksi muokattu: 15.08.2008, 14:54:00 kirjoittanut UsvaAuer »

Absoluto

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 166
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #15 : 16.08.2008, 12:27:27 »
Todennakoisesti viisumin voi saada helpolla jostain toisesta lahetystosta, esim. taalta Kirgisiasta sveitsilainen pyorailija olis saanut Kazakstanin viisumin parissa paivassa.

Itse emme loytaneet Kazakstanin lahetystojen nettisivuilta mitaan mainintaa hotellivarauksesta eika sita ollut mainittu lahetyston hakemuspapereissakaan mutta niin vaan he sita Moskovassa ehdottomasti vaativat. Itse viisumin hintaa ei tullut kysyttya koska peli alkoi meidan kohdalta olla selva siina vaiheessa kun virkailija otti puheeksi hotellivarauksen ja 5 paivan kasittely ajan, ei meinaa ole ihan halpaa odotella Moskovassa viisumia viikkoa.
HOOCEE(TM)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #16 : 19.08.2008, 15:27:58 »
Saattaa olla, että skippaan itsekin Kazakhstanin.

Energiapuuskassa soitin eilen Astrakhaniin, Kazakhstanin konsulaattiin. Kovasti patistelivat minua hakemaan viisumia muualta. Väittivät, että viisumin saamisessa menee kauemmin kuin Moskovassa yms. ja että Astrakhanin konsulaatti haluaa kutsukirjeen. Ja lopussa vielä keksivät sanoa, että tietokoneiden toimimattomuus on syy ongelmiin siellä. Tuli vähän sellainen olo, että eivät vaan jaksa/pysty/halua myöntää viisumeja. Paikan päällä vastaukset ovat ehkä erilaisia.

Tulipa sitten sellainen mieleen, että lentäisin Moskovasta Bishkekiin, josta Kirgisian viisumin saa kentältä. Lento tuskin maksaa 200 euroa enempää, minkä Lähialuematkat veloittaa Kazakhstanin viisumin hakemisesta. Jos vielä Kirgisiassa mielee tekee Kazakhstaniin, voinen hakea viisumia siellä ilman suurempia ongelmia.

Tosin, ehkä Pietarissakin käyn Kazakhstanin konsulaatissa, jos vaikka sieltä viisumin saisi nopeasti ja ilman suurempia kommervenkkejä.

Kovin on säätämistä.  :-\ Turkemenistan on suljettu lokakuun kolme viimeistä viikkoa, joten sinnekin pääsisi aikaisintaan marraskuun eka. Jos viisumin saa. Jos Turkmenista on pois laskuista, niin sitten pitää seikkailla Afghanistanin kautta Iraniin, missä tämän päivän uutisten mukaan länsimaalaisia on taas päästetty hengestään. Säätämistä hyvinkin.  :P

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #17 : 21.09.2008, 14:14:56 »
Hyvia uutisia Kazakhstaniin matkustaville!

Omskin konsulaatista viisumin jarjestaminen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti. Itse jatin hakemukseni perjantaina ja jo huomenna, maanantaina, saan sen hakea! Mitaan hotellivarauksia eika kutsuja tarvita. Hinta 40 dollaria, taytettava kaksi paperia. Henkilokunta ei puhu englantia.

Viisumihakemus tulee jattaa aamupaivalla kello 12.30 mennessa. Keskiviikkoisin konsulaatti on kiinni.

Astanan-juna lahtee 17.25 Moskovan aikaan ja liput maksavat noin 700 - 1500 RUB luokasta riippuen. Lippua ei myyda ennen kuin passissa on viisumi.

Omsk on oikein mukava paikka odotella viisumia. Kesaisin voi vaikkaa maata biitsilla joen rannalla. Halpoja hotelleja on myos tarjolla tosin LP:ssa mainittu Sibir-hotelli on remontissa ja auetessaan on ilmeisesti kaallimpi. Majoitustietokannassa kaksi vinkkiani.

Jos joku ei haluaa matkustaa Omskiin asti Pietarin konsulaatti saattaa olla toiseksi paras paikka viisumin anomiseen. Ei henkilokohtaista kokemusta.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #18 : 10.10.2008, 11:03:50 »
Terveisia Bishkekista ja Keski-Aasian viisumihelvetista!

Tahan menessa kaikki on sujunut sutjakkaasti, mutta nyt pukkaa ongelmaa seka Tadjikistani, Uzbekistanin ja Iranin viisumin osalta. Ja Keski-Aasiassa viisumiongelma tietaa aina ylimaaraisia odottelupaivia....

Kirgisian viisumiinfoa:

Kirgisian viisumi kannattaa hankkia Almatyn konsulaatista: 4 tyopaivaa, 45 dollaria. Lahetysto auki ma, ti, ke, to.

Hakemus jatettava viimeistaan klo 13, kannattaa tulla aikaisemmin, koska  viisumimaksu tulee suorittaa jo hakemusvaiheessa. Pankki noin 10-15 kavelymatkan paassa, ohjeet lahestyston seinalla, itse konsulaatissa ei odottelua juurikaan. Viisumin voi maksaa myos kortilla pankissa. Viisumin saa noutaa klo 16.00.

Ilmeisesti myos paivan pikaviisumeja saatavilla.

Astanassa suurlahetysto myos myontaa viisumeja: 10 tyopaivaa = 5000+T, 3 tyopaivaa 11000+T. Kaksi kertaa kalliimpi kasittely siis.

Kaiken kaikkiaan tuntuma on se, etta viisumit kannattaa hankkia Almatyssa, kaikki mahdolliset viisumit.

Almatyssa Uzbekistanin viisumeja on myonnetty useille eri kansalaisuuksille paivassa ilman kutsukirjetta. Uzbekistanin  suurlahetysto on auki hieman erikoisesti: ma, ti, ke ja pe. Viisumiasioita hoidetaan klo 14.30 - 17.00.

Alustavien tietojen mukaan niin Uzbekistanin kuin Tadjikistaninkin Bishkekin suurlahestystot ovat haluttomia myontamaan suomalaisille turistiviisumeja ilman kutsukirjetta.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #19 : 15.10.2008, 19:59:34 »
Kazakhstanin viisumiin liittyen unohtui viela tallainen juttu:

Jos tulee junalla Omskista, rajalla ei saa maahantulokorttiin leimaa. (En tieda, koskeeko sama eri raja-asemia ylittavia junia.) Rekisteroityminen tarvitsee siis hoitaa itse ja tama tulee tehda viiden paivan sisalla.

Valitettavasti Astanassa rekisteroityminen ei onnistu imigraatiopoliisissa vaan se on tehtava matkatoimistossa. Sattumanvaraisesti valitsemani matkatoimisto laskutti tasta 25 euroa, mika on kohtuullinen hinta.

Almatyssa rekisterointi pitaisi onnistua poliisiasemalla, mutta - junalippua Almatyyn ei saa ostettua ilman rekisterointileimaa. Aina voi yrittaa tietenkin, ehka kaikki juna-aseman lipunmyyjat eivat ole yhta touhukkaita ja virkaintoisia. Mutta jos virkailija huomaa leiman puuttuvan suostuttelu tuskin onnistuu.

Junaliput Astana - Almaty maksavat seuraavanlaisesti kupeessa:
illalla lahteva pikajuna 7700T (ei platskartnyita)
iltapaivalla lahteva juna 6200T (platskartnyi 2500T)
aamupaivalla lahteva juna 4200T

Kaikki junat saapuvat Almatyyn aamulla. Pikajunaan pitaa ostaa lippu hyvissa ajoin etenkin jos aikoo matkustaa viikonloppuna. Ma, ti, ke -lahdoille riittaa edellisena paivana.


Bishkekissa ollaan edelleen, tanaan on jo kuudes paiva. Eika edelleenkaan yhtaan viisumia plakkarissa! Odottelu tuntuu olevan kaikkia matkailijoita yhdistava tekija. Bishkekin ainoa hyva puoli viisumiasioissa on se, etta taalla kaikki lahetysto ovat auki ruhtinaallisesti viisi paivaa viikossa ja viela tuntikaupalla.

Uzbekistanin viisumista sen verran, etta vaikka useiden eri maalaisten kohdalla viisumiprosessia on helpotettu, tama ei ilmeisesti koske suomalaisia. Suomalaiset tarvitsevat edelleen kutsukirjeen haki viisumia mista lahestysto hyvansa. Nain Bishkekin lahetysto ainakin vaittaa. Se, joka ei usko, voi kokeilla onneaan Almatyssa, missa viisumiprosessi on mutkattomin.

Uzbekistanin LOI:hin tulee liittaa tyosopimus. Jos sellaista ei ole pitaa kirjoittaa jokin selvitys statuksestaan. Taman selvityksen pitaisi riittaa. Jaadaan odottelemaan... Uzbekistanin LOI:n kasittelyaika on pitka: 10-14 vrk. Stantoursin hinta talla hetkella on edullinen 27 euroa. Pika-LOI:kin on olemassa, mutta talloin viisumistakin lahetystossa laskutetaan pikahinta.

Iranin viisumi maksaa niin Bishkekissa kuin Dushanbessakin 60 euroa. Jos tilaa kutsun iranianvisa.comin kautta kutsulle tulee hinta kaiken maailman valitysmaksuineen 50 euroa. Viisumin itsessaan saa noutaa jo seuraavana paivana. Kannattaa siis hoitaa Iranin viisumi jo Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 15.10.2008, 20:05:12 kirjoittanut UsvaAuer »