Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)

 (Luettu 94006 kertaa)

baambi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #200 : 28.02.2018, 19:15:06 »
Tuolla aika jännä juttu Astanasta: https://www.veikkaus.fi/fi/x/kaukaiset-kiekkokaupungit-astana

Korostaa kyllä sitä vaikutelmaa, jonka travelerwillem, jorgus ja servechilled jo kukin välittivät. Toisaalta kaupunki alkoi kiinnostaa kaikessa keinotekoisuudessaan ja scifi-arkkitehtuurinsa takia. Ehkä muutama päivä siellä ja sitten Almatyyn? Toisaalta ei kyllä tee mieli tippaakaan tukea sitä ihmisoikeuksia polkevaa diktatuuria, josta tuo juttukin kertoo.

ginger_spice

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #201 : 04.03.2018, 00:56:31 »
Kävin viime vuonna Kazakstanissa ja Kirgisiassa ja käymisen arvoisia paikkoja molemmat. Listaan tähän vähän vaikutelmia.

- Yöjunalla köröttää vaivatta Astanasta Almatyyn, ja Almatysta pääsee myös Bishkekiin melko vaivatta. Tottuneena Venäjän-kävijänä Kirgisia oli päräyttävämpi paikka kuin Kazakstan, joka yllättävän monella tavalla muistutti Venäjää mielestäni. Kirgisia ja Kazakstan oli oikeastaan keskenään aika erilaisia, Kazakstan on Keski-Aasian lippulaiva öljyrahoillaan ja Nazarbajev-henkilökultillaan, Kirgisiassa taas oli jotain todella aitoa ja omanlaistaan. Bishkekissä huivipäiset kirgiisinaiset myivät basaarissa karjaeläinten ruhon osia ruoaksi ja kamelinmaitoa valtavista pöniköistä. Bishkekissä myös ainakin viime keväänä vielä säänneltiin sähköä, ja katuvalot pimenivät yöksi. Turvatonta ei silti ollut.
- Jos menee Kirgisiaan, kannattaa tsekata ehdottomasti Skazka-kanjoni ja Issyk Kul -järvi. Varsinkin tuo kanjoni saa hieromaan silmiään, on niin epätodellisen näköinen paikka.
- Vegetaristeille toivotan onnea matkaan. Itse olen vege ja hetkittäin tuli ikävä koto-Suomen sapuskoja. Alue on pitkälti aroa jossa ei oikein kasva mikään, joten kasvisten tarjonta on vähän niin ja näin ja tuoreudesta voi ainakin talvikuukausina vain haaveilla. Nälkäkuolemaa ei tule koska kasvisruokia kyllä on tarjolla ravintoloissa aina muutama menussa. Lihansyöjille on sitten tarjolla jos jonkinmoista herkkua, meidän seurueesta useampikin kokeili hevosenlihaa. Kulinaristin unelmakohde Keski-Aasia ei silti ole.
- Kaupungeissa kannattaa unohtaa ostoskeskukset ja suunnata basaareihin, koska paikallinen elämä keskittyy aika paljon niiden ympärille. Bishkekin Osh-basaari oli valtavuudessaan aika vaikuttava.
-   Astanaan riittää päivä tai kaksi ja kaupunki kannattaa tsekata oikeastaan sen absurdiuden takia. Se on Keski-Aasian Dubai, jossa mikään ei oikein ole miltä näyttää. Uudelle puolelle on rakennettu järisyttävän futuristisia rakennuksia ja monumentteja, mutta siellä ei kai oikein asu ketään. Vanha puoli on sitten se mihin oikea paikallisten elämä keskittyy, mutta siellä ei juurikaan ole nähtävää. Uudella puolella on jurtan malliseksi rakennettu hämmentävä ostoskeskus, jonka kattokerroksessa on tekohiekalla varustettu allasklubi kaupungin kermalle.  Jos kulttuurishokkia kaipaa, suosittelen käyntiä diktaattori Nursultan Nazarbajeville omistetussa viisikerroksisessa museossa. Propagandaa parhaimmillaan.
- Almatyssa viihtyy mielestäni huomattavasti paremmin kuin Astanassa, joskin siellä kaikki nähtävyydet on ripoteltu eri puolille kaupunkia. Kannattaa puksuttaa vaijerihissillä Kok Tobe -näköalatornille ihastelemaan kaupunkia.
- Medeun luistinrataa ei pääse katselemaan ilmaiseksi vaan täytyy maksaa pääsymaksu, oli minun vieraillessani siinä 5 euron hujakoilla.
- Kazakstanissa vaikuttavinta oli auton kyydissä istuminen, kun kuski paineli läpi autioiden arojen joilla kirmasi villihevoslaumoja. Kaupunkien ulkopuolella ei ole liikennettä nimeksikään.
- Samaa mieltä aiempien kanssa, että kyrilliset kirjaimet ja edes muutama sana venäjää kannattaa olla hallussa, jos lähtee näihin maailman kolkkiin omin päin. Paikallisten enkun osaaminen kun on vähän niin ja näin.
 

jokuli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #202 : 21.04.2018, 01:54:51 »
Tällä kertaa Uzbekistan mainostaa e-viisumia. Kellään kokemusta vai kuuluuko samaan sarjaan, kun toi jo muutamaan kertaan peruuntunut viisumivapaus?

Starbucks

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 898
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #203 : 27.12.2018, 12:38:27 »
Uzbekistan ja Tajikistan e-viisumit hoituu netissä helpohkosti. Ainoastaan Uzbek e-viisumissa kuvien latauksessa oli pientä säätöä. Vain .jpg kuvat hyväksyttiin ja maksu ($20) vain visa-kortilla. Molemmista päätös ja e-viisumit meiliin tuli muutamassa vuorokaudessa. Maahantulossa ei mitään säätöä. Ei turhien lappujen täyttöä koneessa tai kentällä. Passi + printti e-viisumista passintarkastajalle. DYU otettiin kuva, TAS ei mitään. Ite olin ulkona käsimatkatavaroilla 10 min koneesta poistumisen jälkeen.
Uzbekistan  pääsee lentäen  myös ilman viisumia 5 vrk ilmaisella transit viisumilla. Maastapoistuminen pitää olla Uzbekistan Airways lento.
Nämä tiedot joulukuu 2018
« Viimeksi muokattu: 27.12.2018, 12:45:01 kirjoittanut Starbucks »

wellu1979

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 250
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #204 : 27.12.2018, 13:52:24 »
Voi kiitoksia. Jospa nuo nyt pysyisivät pari vuotta samoina ehtoina, jos kerkeis käymään....

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 918
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #205 : 14.03.2019, 15:19:35 »
Löytyisikö joltain tuoreita kokemuksia, kyse on viisumista Kazakstaniin. Luin että alle 30 päivän matkalle ei suomalainen tarvitse viisumia, mutta heti sen alapuolella on ohjeet ja hinnat viisumin hakemiseen. Matka on alle 30 päivää ja paluuliput on, mutta tarve olisi itse asiassa kolmikertaviisumille, eikä sellaista turistiviisumia edes näytä olevan. Voimmeko siis huoletta matkailla pari kertaa muualle eikä tarvitse hakea etukäteen viisumia, vai miten pitäisi toimia?

Nämä ohjeet ovat täällä https://www.lahialuematkat.fi/viisumit/kazakstan
Soarele este galben

Appet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #206 : 20.03.2019, 23:26:42 »
Löytyisikö joltain tuoreita kokemuksia, kyse on viisumista Kazakstaniin.
Kävin viime elokuussa Kazakstanissa ja Kirgisiassa. Mitään viisumeja ei suomalaisena tosiaan tarvitse, mikäli matka on alle 30 päivää. Paluulippuja tai majoituksia ei myöskään kyselty. Astanaan saapuessa piti lentokentän passijonossa täyttää eräänlainen rekisteröintilomake (nimi, osoite, matkan tarkoitus) ja virkailija iski passin ohella myös kyseiseen lomakkeeseen kaksi leimaa. Tuplaleimat tarkoitti, että turisti on rekisteröity ja kaikki on ok. Mikäli lomakkeeseen olisi saanut vain yhden leiman, olisi 5 päivän kuluessa pitänyt käydä poliisilaitoksella hoitamassa rekisteröityminen loppuun ja saada se toinenkin leima. Tästä peloteltiin joillain ulkomaalaisilla foorumeilla ja oli annettu ohjeita kazakstanin kielellä, joita voisi ongelmatilanteissa passintarkastuksessa esittää, mutta itselläni ei tosiaan ollut mitään ongelmaa: kysymättä iskettiin kaikki tarvittavat leimat ja tuijotettiin pitkään omituisen näköistä passia. :D Mikäli on maassa vain alle 5 päivää, ei leimoista tai niiden puuttumisesta tarvitse ilmeisesti välittää tuon taivaallista.

Reissun aikana matkustin Astanasta lentäen Almatyyn, ja Almatysta aikanaan lentäen Bishkekiin. Kirgisian lentokentällä tapahtui sama Suomen passin ihmettely ja ilman ongelmia viitottiin eteenpäin. Matkan ehdottomasti mielenkiintoisin osuus oli bussimatka Bishkekistä takaisin Almatyyn ja kyseinen rajanylitys. Olin jälleen kummajainen paikallisten keskellä ja stressasin vähän, että onko rajan ylittäminen hankalampaa nyt maantietä pitkin kuin mitä lentokentällä oli tai ihmetelläänkö, kun passissa on viikon vanhat Kazakstanin leimat. Ei kuitenkaan ollut minkäänlaista vaikeutta - täytin uudelleen saman rekisteröintilomakkeen kuin Astanan lentokentällä, virkailija löi siihen automaattisesti kaksi leimaa ja matka jatkui. Olen siis hyvin varma, että myös teidän "kolmikertaviisumin" kanssa ei ole mitään ongelmaa ja Kazakstanista saa Suomen passilla mennä ja tulla miten haluaa, mikäli 30 päivää ei ylity.

Missä kaikkialla ajattelitte reissullanne käydä? Jos tulee mieleen muita kysymyksiä, voin mielelläni vastailla!
« Viimeksi muokattu: 20.03.2019, 23:46:39 kirjoittanut Appet »

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 918
  • Profiili
Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« Vastaus #207 : 21.03.2019, 12:51:42 »
^ Suuret kiitokset! Reittimme on varmaankin Astana - Almaty - Bishkek - Dushanbe - Astana. Almatyn ja Biskekin väli luultavasti maata pitkin. Toistaiseksi varattuna on vain lennot Astanaan ja majoitus siellä kun olen odottanut uutta passiani, mutta tänään pääsen lopultakin varaamaan loput lennot. Reissu on reilun kuukauden kuluttua. Kyselen varmasti vielä lisää  :)
Soarele este galben