Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue

 (Luettu 74619 kertaa)

Katy

 • Vieras
Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« : 02.01.2004, 18:45:34 »
Olisiko kenelläkään tietoa Gardasta ja sen ympäristöstä (Verona, Milano, Venetsia)? Hintataso kiinnostaa eniten. Mitä maksaa ruokailu, juominen, yleensäkin oleskelu siellä? Onko vinkkejä mihin kannattaa näissä paikoissa ehdottomasti mennä? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.

Anonymous

 • Vieras
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #1 : 04.01.2004, 23:46:05 »
Hintataso on Suomen tasoa,mutta kylläkin pasta & pizza on halvempaa. Usein pizzat noin 5 euroa. Itse kävin Venetsiassa kesäkuussa,jolloin se oli täynnä turisteja ja hinnathan olivat yllätys yllätys pilviä hipovat. Tietenkin käymisen arvoinen, kannattaa tsekata Markuksen aukio ja sen jälkeä häipyä osiin joissa turisteja ei näy. Milanossa en vieraillut, mutta Veronan keskustaan tutustuin shoppailumielessä. Juuri sopiva siihen. Erityisesti suosittelen Dolomiiteillä käyntiä!! Vaikuttavin osio koko matkassa. Jos menisin uudelleen Garda-järvelle,niin siellä voisi vaikka viettää viikon. Tukikohtaa jos etsit,niin itse olin Bardolinossa. Ihan mukava, omien havaintojen mukaan siellä oli vähemmän turisteja kuin Gardassa tai Rivassa. Vaikka olisit käyny Disnelandin kaltaisissa isoissa huvipuistoissa, vetää Gardaland siltikin niille vertoja. Upeasti rakennettu ja suunniteltu. Kannattaa välttää viikonloppuja,jolloin paikka on paikallisia tupaten täysi. Hauskaa matkaa!!

nuppu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #2 : 09.01.2004, 18:11:03 »
Viime heinäkuussa tuli vierailtua Veronassa, Venetsiassa ja pikaisesti myös Milanossa. Verona oli ihan kiva sympaattinen kaupunki, jossa oli kaunista arkkitehtuuria (katedraalit, sillat, linna...) ja piazzoja. Jos sinne menee on tietysti tehtävä Romeo&Julia-kierros eli Julian parveke (pihan seinät täynnä purkkaa, laastareita ja lappuja...), hautakammio ja Romeon koti (tsekattiin vain ulkopuolelta, aika vaatimaton). Muuten siellä kannattaa vain rauhassa kierrellä ympäriinsä. Piazza Bran "ulkopuolella" (Via dei Mutilati) on hyvä ruokakauppa, PAM, jos ei rahat riitä ravintoloihin. Veronasta pääsee myös kätevästi (kunhan ensin selviää lipun osto -hässäkästä...) bussilla Garda-järvelle. Me käytiin kaverin kanssa Lazisessa, joka oli kaunis paikka ja aivan täynnä saksalaisia turisteja..!
Venetsiassa kannattaa kyllä käydä, ehdottomasti kokemisen arvoinen kaupunki kaikkine pikku kujineen ja kanaaleineen. Jos haluaa kokeilla vaporettoa se kannattaa tehdä illalla, näkymät on kauniit.  :)  
Milanossa vierailu oli lyhyt, aamulla tultiin ja illalla lähdettiin, joten siitä en osaa muuta sanoa kuin sen, että katedraali siellä on aivan uskomattoman kaunis (jonka takia sinne halusinkin) ja aseman lipunmyyjät (ainakin kansainvälisellä puolella) aivan uskomattoman epäkohteliaita..! Oikeasti lippujen osto siellä oli tosi tuskaista, joten kannattaa varautua tähän ->  :evil: ...Milanossa on kuulemma kauniitakin kaupunginosia (itse näin valitettavasti lähinnä vain modernia betoniviidakkoa), joten jos sinne menee niin kannattaa tietenkin ottaa niistä selvää.
Toivottavasti tästä sepustuksesta sai jotain selvää...  :)
n eye for an eye
will make us all blind.
-Mahatma Gandhi

Anonymous

 • Vieras
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #3 : 03.03.2004, 17:39:58 »
Elikkä gardalle tuli oltua toissa kesänä 3 päivää heinäkuun lopulla. Menimme sinne bussilla Veronasta, hinta ei muistaakseni ollut paha. Gardajärvi on ympäröity kylillä, joissa turistit voivat asustella. Ja heitä siellä riittää, ainakin meidän kylässä! Paikka on täytetty lähinnä saksalaisilla, mutta myös englantilaiset ja italialaiset turistit ovat alueen valloittaneet. Rannat olivat iltapäivällä täpötäysiä ja uiminen tylsää, koska ranta täynnä teräviä kiviä ja lasinsiruja. Toki sieltä hyviäkin rantoja voi löytää, mutta meille ne eivät avautuneet.
Jotain hyvää myös gardasta voi sanoa. Esimerkiksi kun vähän lähtee kauemmas rantakylistä voi löytää nättejä ja rauhallisisa paikkoja. Paras päivämme oli luultavasti se, kun vuokrasimme pyörät ja suuntasimme pois kylästämme. Jo edellä mainittu Gardaland on myös siisti paikka. Siellä saa helposti päivän kulumaan. Ja ilmastossakaan ei ole toki valittamista. Joka päivä lämpöä noin 30 astetta ja pilviä ei näkyvissä.

verppa!

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • Sähköposti
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #4 : 03.03.2004, 19:28:04 »
Kaunis ja oikein mukava paikka tuo Garda-järvi. Itse kävin Venetsiaa tarkastelemassa ja oikein hieno kaupunki olikin, vaikka turisteja vilistikin melkoinen määrä katukuvassa. Taisi tosin olla pahimpaan lomakauteen osunut vierailu. Erittäin käytävänarvoinen paikka jokatapauksessa!

Henni

 • Vieras
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #5 : 10.03.2004, 17:50:19 »
Olen lähdössä Huhtikuun alussa Italiaan ja matkan alussa suuntaan Milanoon ja sieltä Garda-järvelle. Minua kiinostaisi tietää minkä hintaista on asua näissä "lomakylissä?" Eli löytyykö halvempia vaihtoehtoja kuin Hotellit? Mitä Maastopyörien vuokraus maksaa ja kuinka pitkä vuokra-aika on? Kiitos vastaajille :)

Aurinkoista kevättä kaikille!!

Atah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 122
  • Profiili
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #6 : 10.03.2004, 20:16:25 »
Heip.

Gardajärvi on todella kaunista seutua, ehdottomasti tutustumisen arvoista. Venetsiassa ei kannata kovinkaan montaa päivää viettää, paikka on muutamassa tunnissa nähty. Hinnat siellä ovat ihan pilvissä, niinkuin kyllä kaikissa kysessä olevissa paikoissa. Verona oli nätti ja niinkuin joku jo vihjaisi parasta antia olivat Romeo-Julia-jutut. Ehdottomasti kannattaa käydä myös ripustamassa toiveensa ja unelmansa Julian puuhun. Sen vuoksi jo, että se on nätti. (Kaikilla kielillä ripustettuja unelmia erivärisissä paperilehdissä roikkuen puussa) , mutta sen vuoksi ainakin että omat toiveemme toteutuivat ;)

Ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja, vaikkakin kalliita. Hostellimme Veronassa oli myös ihan huippu, mutten kuolemaksenikaan muista paikan nimeä. Joku vanha linna se oli :)

Mutta mukavaa reissua sinne :)
-Atah
Aatami tuli ensiksi; kuten miehet aina" -tuntematon

Anonymous

 • Vieras
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #7 : 11.03.2004, 20:01:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Henni"
Olen lähdössä Huhtikuun alussa Italiaan ja matkan alussa suuntaan Milanoon ja sieltä Garda-järvelle. Minua kiinostaisi tietää minkä hintaista on asua näissä "lomakylissä?" Eli löytyykö halvempia vaihtoehtoja kuin Hotellit? Mitä Maastopyörien vuokraus maksaa ja kuinka pitkä vuokra-aika on? Kiitos vastaajille :)

Aurinkoista kevättä kaikille!!


Meidän "kylässä"  ei hostelleja valitettavasti ollut, joten jouduimme yöpymään hotellissa. Yö kahden hengen huoneessa oli 50 € sisältäen aamupalan. Huhtikuussa hinnat voivat toki olla halvemmat kun turistit eivät vielä ole liikkeellä. Hotelli oli ihan mukava. Jos edullisemmin haluaa yöpyä, niin voi toki telttailla. Alueella on paljon leirintäalueita, mutta myös rannoille ihmiset olivat pystyttäneet telttoja.
Pyöriä voi vuokrata muutamasta tunnista vaikka viikoksikin. Maastopyörä meillä maksoi noin 7 tunnilta muistaakseni 9 € eli aika kallis, mutta hintansa väärtti:)

Henni

 • Vieras
Garda-järven ympäristö?
« Vastaus #8 : 12.03.2004, 18:04:01 »
Osaako joku suositella mihin päin Garda-järveä kannattaa mennä? Onko joku ollut siellä vaeltamassa? Millaisia reittejä löytyy?

Anonymous

 • Vieras
Gardajärvi heinäkuussa
« Vastaus #9 : 15.06.2004, 11:56:18 »
Olisiko kokemuksia otsikon kohteesta? Ajatuksissa olisi viikon
keskihintainen loma kahdestaan, jossa matkatoimisto saisi vaikka
koplata hotellin lentojen kanssa yhteen. Pikatsekkauksella Lomalle.com
tarjoaa tuota n. 550 euroon. Rannalla ei viihdytä koko aikaa, vaan
ulkoilma-aktiviteetti kiinnostaa.

Gardajärvellä on varmaan ryhmän lukijoista moni käynyt. Otamme
kiitollisena vastaan vinkit majoitukseen, lentoihin, hintatasoon,
patikointiin, uimiseen sun muuhun liittyen, mitä ei ole edes hoksattu
ajatella.

-Juss

make

 • Vieras
riva
« Vastaus #10 : 16.06.2004, 14:29:12 »
Olimme muutama vuosi sitten omatoimimatkalla (osa interrailiä) Rivassa. Se on gardajärven pohjoisosassa. Siellä on jyrkimmät eli näyttävimmät vuorenrinteet. Eteläpäässä järveä ei mielestäni vuoria ollut (kumpuilevaa enemmänkin).  Olimme heinäkuussa paikalla ja en osaa sanoa, että paljonko ko. järven veden lämpötila oli, mutta ei se tainnut yli 20 astetta olla (kylmältä tuntui).

Järvihän on todella syvä ja tuulet ilmeisesti voivat sekoittaa kylmät ja lämpivät vedet sekaisin. Rantalomapaikka garda ei ole missään nimessä! Kyllä siellä normaalisti pitäisi veden lämmintä olla. Hiekkarantojahan siellä ei ole ollenkaan (pikkukivirantoja). Rivassa tehtiin 6 tunnin patikkaretki siihen kylän kupeessa olevalle vuorelle. Se oli huippua --> mahtavat maisemat. Lähdekin siellä matkalla oli, ja vesi oli täysin juomakelpoista.

ooppe

 • Vieras
Gardajärvi heinäkuussa
« Vastaus #11 : 18.06.2004, 08:22:12 »
Olimme viime kesänä reilun viikon Gardan pohjoispäässä sijaitsevassa Torbolen pikkukylässä. Meille jäi todella miellyttävät muistot alueesta. Auton vuokraaminen on kannattavaa koska pääsimme viikon aikana tutustumaan lähikyliin, Veronaan ja Veneziaan. Harrastuksista kannattaa kokeilla maastopyöräilyä, patikointia ja ehdottomasti Canyoningia. Siinä mennää joenpohjaa ja luolastoissa märkäpuvuissa hyppien, liukuen, uiden ja laskeutuen... vesipuistoihin ei tämän jälkeen oikein jaksa innostua. Monte Baldolla kannattaa vierailla joko kävellen tai gondolihissillä. Iltaretki Veronan oopperaan oli ikimuistoinen, vaikken ole oopperasta todellakaan innostunut. Kynttilämeri illan alussa ei unohdu koskaan.
Rannat Gardalla on melko pieniä ja kivirantaisia, ruuria hiekkarantoja ei kannata näiltä vesiltä etsiä. Vesi, joka järvessä on tietysti suolatonta on melko viileää. Surffaajien paratiisi ja jos olet purjehtinut ennen kannattaa vuokrata HobieCat katamaraani ja koet vauhdin hurmaa vesillä trapetsilla roikuen.

Menkää ihmeessä ja ihastukaa.

ooppe

 • Vieras
Gardajärvi heinäkuussa
« Vastaus #12 : 18.06.2004, 08:23:27 »
Olimme viime kesänä reilun viikon Gardan pohjoispäässä sijaitsevassa Torbolen pikkukylässä. Meille jäi todella miellyttävät muistot alueesta. Auton vuokraaminen on kannattavaa koska pääsimme viikon aikana tutustumaan lähikyliin, Veronaan ja Veneziaan. Harrastuksista kannattaa kokeilla maastopyöräilyä, patikointia ja ehdottomasti Canyoningia. Siinä mennää joenpohjaa ja luolastoissa märkäpuvuissa hyppien, liukuen, uiden ja laskeutuen... vesipuistoihin ei tämän jälkeen oikein jaksa innostua. Monte Baldolla kannattaa vierailla joko kävellen tai gondolihissillä. Iltaretki Veronan oopperaan oli ikimuistoinen, vaikken ole oopperasta todellakaan innostunut. Kynttilämeri illan alussa ei unohdu koskaan.
Rannat Gardalla on melko pieniä ja kivirantaisia, suuria hiekkarantoja ei kannata näiltä vesiltä etsiä. Vesi, joka järvessä on tietysti suolatonta on melko viileää. Surffaajien paratiisi ja jos olet purjehtinut ennen kannattaa vuokrata HobieCat katamaraani ja koet vauhdin hurmaa vesillä trapetsilla roikuen.

Menkää ihmeessä ja ihastukaa.

lineker

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 82
  • Profiili
  • Sähköposti
Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« Vastaus #13 : 10.05.2005, 17:35:51 »
Lähdemme avopuolisoni kanssa 10 päiväksi Italiaan kesäkuun alussa.Tarkoitus olisi viettää Gardajärvellä viikko teltalla.Telttailu on sinänsä tuttua.
Olisiko jollain kokemusta telttailusta Gardalla? Onko kamoilla säilytys pisteitä leirintäalueella? Lähteekö teltasta kaikki mahdollinen (teltan kera) jos sinne jättää jotain? Kiertelemme kyllä siellä,mutta mitä kylää suosittelette nähtäväksi/mikä on hyvä telttailun kannalta?Hinnat löytyvät loistavasti netistä,mutta aitoja kokemuksia ei...kiitos jo valmiiksi.

jasmi73

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 237
  • Profiili
Tää ei vastaa kysymykseesi, mutta
« Vastaus #14 : 11.05.2005, 08:45:40 »
mites tällä paljon mainostettu Como-järvi. Itse innostuin siitä kun ei kuulemma ole niin turistirysä?!?
It's attitude that counts!!!

kirsil

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 282
  • Profiili
Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #15 : 11.05.2005, 09:59:36 »
Telttailimme viime kesänä Peschiera del Gardassa, joka sijaitsee Gardajärven eteläpäässä. Leirintäalue oli laadukas;siistit pesutilat, pyykkimahdollisuus, lähellä keskustaa, uima-allas, kauppa, baari ja läheisestä ravintolasta sai alennusta. Täynnä saksalaisia. En nyt tähän hätään muista paikan nimeä, mutta se löytyy tuolta majoitustietokannasta.

Mitään ei teltasta hävinnyt, leirintäalue oli tietty aidattu ja porttiin sai avaimen. Tosin telttamme oli niin pieni ja surkea, että varkaat mahdollisesti ajattelivat, ettei siellä ole juurikaan varastettavaa. Tosin kumppanini unohti hienon Leathermaninsa suihkuun, jota ei tietty sitten enää löytynyt, joten tarkkana saa toki olla.

Peschiera del Garda oli oikein kiva, pieni kaupunki, mutta tietenkin täynnä turisteja, eli ei mikään halpa. Gardajärven kyliin pääsee tutustumaan mm. laivoilla, joilla on reittiliikennettä kesällä. Voin suositella.

lineker

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 82
  • Profiili
  • Sähköposti
Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #16 : 11.05.2005, 10:20:11 »
Lähdemme kesäkuun alussa,jolloin ei kuulemma pitäisi olla niin hulluna turisteja...pitääköhän paikkansa!? Como-järvi kuulostaa sen verran hyvältä,että saa nähdä mihin päädytään.

...vaatimatomuushan pitää vorot loitolla.

Molla

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #17 : 11.05.2005, 12:44:31 »
Minä ainakin mainostan alati sitä Como-järveä! Syy varmaan se, että vierailin molemmat järvet yks elokuu, oli tietenkin pahin turistiaika Garda-järvellä. Tuli mieleen Kanariansaaret (tai kauhumielikuva, mitä rantalomakohteista on).

Maisemanakin Como-järvi on minusta parempi, siellä on "vuorisempi" maisema ja rauhallisia pikkukyliä ympärillä. Makuasia.
 Miksi ei? -

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #18 : 12.05.2005, 23:56:32 »
Minäkin liputtaisin Como-järvellä telttailun puolesta. On jopa kokemusta siitä. Olimme silloin autolomalla. Kuinka itse olette liikkeellä?

Comon kaupugin leirintäaluetta en suosittele. Ainakin silloin oli ihan mutavellinä toukokuun puolivälissä eikä suihkutkaan olleet toiminnassa. Sen sijaan järven pohjoispäästä löytyy paljon kivoja pikku leiritäalueita. Yövyimme kaksi yötä Domasossa. Olimme ainoita koko leirintäalueella. Henkilökunta tosin puhui vain saksaa ja oli vähän vaikeuksia tajuta kuinka suihku toimii= poletilla. Ainoa häiriö oli lähikylän kirkonkellot jotka vähän unta häiritsivät. Suosittelen siis korvatulppia mukaan. Italiassa ja etelä-Euroopassa kellot kaikaavat monessa paikassa vähintään kerran tunnissa.

Järven pohjoispäästä on hienot maisemat lumihuippuisille vuorille

Mulla on kokemusta myös Gardasta mutta silloin emme telttailleet. Mielestäni Como-järvi on enemmänkin paikallisten suosima lomakohde kun taas garda on täynnä saksalaisia. gardakin on kyllä ihan kiva mutta Como-järvi vei sydämeni vihreine vuorineen...

Tosin ehkä Gardajärveltä löytyy vähän enemmän nähtävää viikoksi. Comolta voi vierailla Milanossa mutta Gardalta pääsee jopa Venetsiaan...
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

lineker

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 82
  • Profiili
  • Sähköposti
Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #19 : 20.05.2005, 18:59:08 »
Julkisilla ollaan liikkeellä ja nyt päädyimme Gardan puoleen kuitenkin...mutta Como kolutaan läpi varmasti tulevaisuudessa.Venetsiassa pitäisi pyörähtää ja sitten saan jalkapallo kuumeelleni tyydytystä(suomi-hollanti peli menee ohi reissun vuoksi)kun mennään katsomaan serie-b peliä Veronaan.Kiitos vinkeistä ja ilmoittelen kuulumisia reissun jälkeen....jonka paluusta 4 päivää,niin lennän Ivaloon retkeilemään 10 päiväksi,kyl lomailu vaan on mahtavaa.kiitos vinkeistä ja tottahan toki vieläkin vinkkejä otetaan vastaa.