Meksikossa matkaaminen

 (Luettu 156266 kertaa)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #220 : 18.09.2012, 22:00:38 »
Meksikoon matkaaville hieno kurssi Meksikon lähihistoriaan:

http://areena.yle.fi/tv/1635830

30-luvulla Meksiko oli varsin edistyksellinen valtio. Yksi ensimmäisistä, joka kansallisti luonnonvaransa ja turvasatama monelle eurooppalaiselle poliittiselle pakolaiselle.

Järkyttävää, kuinka vähän tästä perinnöstä on jäljellä tämän päivän Meksikossa.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #221 : 21.12.2012, 11:52:58 »
Onko kukaan saapunut Meksikoon one-way lipulla? Mulla ei ole koskaan ollut lattarimaissa ongelmia yhdensuuntaisten lippujen kanssa, mutta ajattelin varmistaa, etta pitaako fiksailla joku lippunen naytettavaksi.
She rides rollercoasters but never screams

belisa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - belisa90@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Minne Meksikossa?
« Vastaus #222 : 30.12.2012, 00:05:14 »
Nyt olisi hyvät neuvot kalliit! Matkaan kesällä Costa Ricaan, josta jatkan matkaani Meksikoon ja sieltä olisi tarkoitus lentää takaisin Suomeen. Ongelma on se, etten oikein tiedä minne haluaisin Meksikossa mennä. Mexico City kiinnostaisi erikoisena paikkana ja siellä olisi Frida Kahlon museo. Muuta en paikasta tiedäkään, mutta muistellessani päiviä, joita vietin Managuassa ja San Josessa  (Nicaraguan ja Costa Rican pääkaupungit) pari vuotta sitten, se aika siellä oli aika tylsää. En löytänyt erikoisemmin nähtävyyksiä tai mielenkiintoista tekemistä (en halua lomalla vain shoppailla). Jos menen kaupunkiin, haluan käydä museoissa ja nähdä kauniita rakennuksia (joita toki löytyi jonkin verran myös yllä mainituista kaupungeista, yhtään väheksymättä!). Toisaalta jos joutuu välttämään yöllä liikkumista ja käyttämään taksia, en tiedä haluanko mennä suurkaupunkiin. Toki siellä voisi viettää vain pari päivää, mutta pitkä bussimatka ei innosta, koska joudun kuluttamaan takapuoltanu jo matkalla Costa Ricasta Meksikoon.

Taisin melkein jo vastata ensimmäiseen kysymykseeni, eli Mexico City ei ole sittenkään se top 1 vaihtoehto.
Mutta, sitten suunnittelin tekeväni reissun välillä Merida-Cancun-Tulum. Haluaisin maata rannalla, elää edullisesti ja nähdä Maya temppeleitä sekä kaunista luontoa. Luettuani viestiketjuja läpi, huomasin monien suosittelevan kuitenkin Tyynenmeren puolta edullisuutensa vuoksi. Löytyykö sieltä myös temppeleitä ja muuta historiallista näkemistä?
Toisaalta turistirysät eivät pelota, mutta mieluiten vietän lomani "aidossa" ympäristössä kuin jossain rakennetussa bilemestassa. Jos siis Karibian puoli on kuin kauniimpi versio Kanarian saarista, se ei ehkä ole paras paikka suunnata. Toisaalta kukaan ei voi tietää, mikä itseä miellyttää, mutta luultavasti tämä on once in a life time in Mexico ja haluaisin vierailla vain niissä upeimmissa rantakohteissa.
Yritän siis sanoa, että etsin pientä rantakylää, jossa saa kyllä olla ihmisiä, mutta mieluiten ei yökerhoja. Lisäksi hyvät mahdollisuudet laiskalle kävelylle/pyöräilylle tai luonnossa/viidakossa kiertelylle. Sellainen rento hippifiilis.

Pahoittelut tietämättömyydestäni, Meksikon reissun suunnittelu on vielä alkutekijöissään ja olen vasta lueskellut pallontallaajia ja googlaillut jotain tietoa. Olisin kiitollinen, jos joku antaisin painavia mielipiteitä Tyynenmeren ja Karibian puolelta! Viimeksi Väli-Amerikan reissullani vietin kyllä enemmän aikaa Tyynenmeren puolella ja se oli erittäin miellyttävää. Costa Rican Karibian puoli oli itse asiassa pettymys, vaikka sen piti olla reissuni kohokohta. Tämän takia on myös vaikea arvuutella, kumpi voisi olla Meksikossa enemmän mieleeni.

Kiitos, jos valaisette tietämätöntä!
The easiest way to have your way is to go out and make it!

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #223 : 30.12.2012, 11:54:15 »
Kokemusta on tuolta Jukatanin rannoilta: Isla Mujeres, Cancun, Playa del Carmen, Cozumel ja Tulum. Ovathan ne sellaisia turistirantoja. Ehkä sieltä välistä voi löytää jotain pieniä rauhallisia rantojakin. Jukatanilla noita lähellä on tietty Chichen Itzan rauniot (paljon turisimia ja sen sellaista!) ja Tulumin lähellä Coba, jossa en käynyt.

Kauniita rakennuksia en noista rantapaikoista löytänyt. Valladolid lähellä Chichen Itzaa oli ihan kiinnostava pieni kaupunki mataline espanjalaistyylisine rakennuksineen. Itse olen kiinnostunut eniten luonnosta ja merestä. Jukatanilla mielenkiintoisia oli cenotet, joita riittäisi kierrettäväksi. Tulumin vieressä on Sian Ka´anin suojelualue, jolle voi olla kiva mennä pyöräilemaan ja aavoille rannoille kävelemään. Meri on aivan upean väristä ja kaunista.

Jos on tottunut matkaamaan Kaakkois-Aasiassa, niin tuolla Jukatanin Riviera Mayalla pettyy siihen, että majoitusten hinnat ovat kaksikertaa kalliimmat eikä siltikään saa yhtä kivoja rantabungaloweja.

Tässä juttujani Jukatanilta viime keväältä: http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/category/matkakohteet/meksiko/
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

belisa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - belisa90@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #224 : 31.12.2012, 14:28:07 »
Kiitos paljon Jepulis vastauksestasi! Itse asiassa luettuani blogiasi ja mietittyäni hetken, päätin jättää Meksikon reissun ensi kertaan. Aika ei vain riitä millään, jos haluan tutkiskella muitakin Väli-Amerikan kohteita tällä reissulla.

P.S. Blogissasi oli kauniita kuvia matkoilta!
The easiest way to have your way is to go out and make it!

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 367
  • Profiili
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #225 : 07.01.2014, 02:18:13 »
Onko viime aikoina kukaan mennyt Chetumalista Floresiin bussilla? Viime vuoden LP kertoo, että päivittäin 7 am lähtee Chetumalista bussi Belicen kautta tuonne, mutta jostakin lueskelin, että ainoa nykyisin väliä ajava firma olisi guatemalalainen San Juan Travel, josta löytyy guuglaamalla aika karseita tarinoita. Onko jollakulla siis viimeaikaista kokemusta tai muuten vain parempaa tietoa asiasta?

Myös Calakmulissa käyneiltä kaipaisin opastusta - miten sinne yksinäinen autoton matkaaja parhaiten/edullisimmin pääsee? Pitääkö tyytyä Ka'an expeditionsin tai Rio Bec dreamsin järjestämään retkeen, kuten LP opastaa?

Samaten, jos joku on käynyt Kohunlichissa tai Dzibanchéssa - miten onnistuu autottomalta?

Lisäksi, Palenque-Xpujil -välin bussiyhteyksistä: onko tosi, ettei sellaista ole, kuten Ticketbus.com.mx väittää?
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 367
  • Profiili
Vs: Meksikossa matkaaminen
« Vastaus #226 : 08.01.2014, 23:06:38 »
Hola!

Huomenna meinaan ylittaa rajan Guatemalasta Meksikoon. Alustavat suunnitelmat selvina Palenqueen asti (San Cristobal de las Casas ja Toniñan rauniot ainakin pitaisi katsastaa). Sielta eteenpain tarvisisin hieman neuvoja...onko kukaan reissannut itsenaisesti Palenquesta Floresiin, Guatemalaan? Aikomuksenani olisi myos matkalla vierailla Bonampakin ja Yaxchilan raunioilla.

Kaikenlainen tietoon tervetullutta, esim. kuinka helposti loytyy venekyyteja rauniolle ja myohemmin Betheliin, mita suurinpiirtein maksaa jne, jne. Ja jos jollakulla on mitaan vinkkeja antaa vierailun arvoisista paikoista San Cristobal de las Casasin ja Palenquen valilla, kuulisin niista mielellani. Meksikon opaskirja on viela hankkimatta (ettei taas jaanyt viimetippaan :))

Ja kiinnostaa myos yleensa hintataso. Taitaa olla kalliimpaa kuin muualla Vali-Amerikassa, vai?

Kävitkö Bonampakissa&Yaxchilanissa? Itselläni myös suunnitelmissa noissa vierailu Palenquesta käsin - LP:n perusteella Palenquessa ilmeisesti firmoja, jotka järjestävät noihin retkiä suht edukkaasti (2013 LP:n mukaan 550-650 pesoa hinta, kun venekyyti Frontera Corozal-Yaxchilankin jo itsessään LP:n mukaan vähimmillään 130 ja pahimmillaan 700 pesoa). Lisäksi vaikuttaisi aika monimutkaiselta tuo julkisilla noihin matkaaminen. Onko jollakulla asiasta kokemusta?

Samaten tuosta rajanylityksestä Frontera Corozal-Bethel olisi kiva kuulla kokemuksia. Miksi se esim. on parempi vaihtoehto kuin El Ceibo-Tenosique?
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"