Trinidad & Tobago

 (Luettu 30978 kertaa)

MikkoT

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Trinidad & Tobago
« : 15.07.2008, 14:29:37 »

Meidän seurue suuntaa elokuuksi tuonne kaksoissaarekkeelle. toivottavasti hurrikaanit kiertää tarpeeksi kaukaa. jos joku on noilla saarilla aikaa viettänyt niin saa kertoa suosikkipaikoista ja aktiviteeteista :)

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #1 : 12.08.2008, 11:52:23 »
Nyt vasta huomasin tämän, onkohan jo myöhäistä antaa vinkkejä... No, joitakin omia havaintoja ja ideoita kuitenkin, viime vuoden marras-joulukuun T&T-vierailun pohjalta:

Pääkaupungissa Port-of-Spainissa en suosittele aikaa tuhlaamaan, malliesimerkki siitä miten kaupunkiin on saatu kaikki tyypilliset pääkaupunkien huonot puolet eikä juurikaan niitä hyviä. Kiinnostavampia pääkaupunkeja on maailma täynnä ja viihtyisämpiä pikkukaupunkeja on T&T täynnä.

Port-of-Spainista länteen saaren koilliskulma on nättiä seutua, erityisesti voin suositella Chaguaramasia sekä veneen (ja kuljettajan) vuokraamista päiväksi (n. 50-80 euroa tinkimistaidoista riippuen) ja Trinidadin ja Venezuelen välissä olevien Bocas-saarien kiertämistä. Esim. Chacachacare on aivan mieletön tapaus, saarella on yksi majakka sekä yksi muistaakseni n. 30 vuotta sitten hätäisesti hylätty leprasiirtola rapistuvine puisine rakennuksineen eikä mitään asutusta tai juurikaan muita ihmisiä.

Trinidadin itärannikko on karumpaa seutua, vähemmän hiekkarantoja ja enemmän Atlantin aaltoja. Muutama isompi suoalue, joilla voi veneillä jättiläiskäärmeitä ja -liskoja sun muita bongailemassa. Ihan etelässä en käynyt, mutta Pitch Lake on kuulemma kuuma nähtävyys siellä jossain.

Crown Point Tobagossa oli yllättävän viihtyisä paikka odotuksiini nähden, lentokentältä on muutaman minuutin kävelymatka sekä hiekkarannoille, lähes kaikille hotelleille/hostelleille että "keskustaan". Scarborough puolestaan on selkeämmin jo kaupunki, pieni sellainen tosin, ihan miellyttävä vaikka siellä ei juurikaan tekemistä ole. Pohjoisempana näistä sitten on niitä trooppisia hiekkarantoja, joista voi vapaasti valita haluamansa, valinnanvaraa riittää ja ihan autioitakin rantoja saattaa onnistua löytämään - itse olin liikkeellä juuri joulun alla, samaan aikaan kuin kaikki paikalliset sekä kaukaisemmat jouluturistit, ja siltikin oli suht hiljaista.

Sitten on tietenkin se paikallinen baarikulttuuri, "liming", joka ei välttämättä vaadi niitä baarejakaan. Sellaista hengailua, terasseilla tai pihoilla, usein live-musiikin kera. Port-of-Spainissa sekä tietenkin hotellien sekä vastaavien baareissa sitä on tarjolla, mutta aidompaa se on pikkukaupungeissa, joissa tullaan heti valkoihoiselta vieraalta utelemaan että mistäs sitä ollaan kotoisin ja mitäs tykätään T&T:stä.

Jos muuten ette ole vielä lähteneet matkaan ja kaipaatte T&T:n turistiopasta, minulla olisi (Helsingissä) ylimääräinen Rough Guide vuosimallia 2007.

Niin ja ne hurrikaanit osuvat käsittääkseni kerran kymmenessä vuodessa Tobagoon ollessaan vielä heikkoja trooppisia myrskyjä, Trinidadiin vielä harvemmin.

chilipippu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 216
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #2 : 19.04.2009, 16:18:20 »
Hei, onkos kellään tietoa Trinidadin karnevaaleista, jotka ilmeisesti vuosittain järjestetään? Kuulostais kovinkin mukavalta paikalta lähteä lomailemaan tänne. Entä miten saarella/saarilla liikkuminen, kulkeeko mikään "julkinen" liikenne vai pitääkö turvautua taksiin/vuokra-autoon(+kuskiin)? Entä saarten välillä liikkuminen, onko siihen vaihtoehtoja esim. lautat/laivat/lentokoneet?

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #3 : 27.04.2009, 12:34:16 »
Karnivaali on joka vuosi laskiaisen aikoihin ja lienee se vuoden merkittävin ja odotetuin juhla tuolla. Itse karnevaali taitaa kestää pari päivää, mutta jo ennen karnevaalia on paljon mm. steel band -orkestereiden harjoituksia ja muita ennakkotapahtumia. Majoitus on todella tiukassa karnevaalin aikaan.

Trinidadilla julkinen liikenne on minibusseja, bussit on värikoodattu aluettain (keltaiset Port-of-Spainissa ja POSista länteen, punaiset maan itä-länsi -suuntaista päätietä jne) mutta tarkempi reitti ja määränpää pitää selvittää kyselemällä itse. Halpoja kuin mitä ja kyyti on ehkä jopa tavanomaista vauhdikkaampaa (eli vaarallisempaa). Tobagosta en muista oliko siellä minibusseja ollenkaan, saattoi olla ehkä yksi linja? Pieni saari se on ja esim. polkupyörälläkin pärjää hyvin.

Trinidadin ja Tobagon väliä kulkee muutama lautta päivässä, POSista Scarboroughiin ja takaisin, matka-aika oli muistaakseni jotain nelisen tuntia mutta voi hieman vaihdella riippuen siitä kuinka uusi lautta sattuu alle. Trinidadin pääkentältä (se siellä keskellä saarta oleva, nimeä en muista) voi myös lentää Crown Pointiin Tobagolla.

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #4 : 04.06.2011, 11:43:28 »
Olen lähdössä Trinidad & Tobagolle ensi syksyllä, enkä tiedä niistä saarista yhtään mitään, joten
-paljonka siellä maksaa tuoppi baarissa?
-Paljonko ravintola ateria paikallisten suosimissa paikoissa?
-Entäs paljonko hotelli/ hostelliyö?
-Entä muita elämisen hintoja?
-Siellä on sade/hurrikaani kausi päällä, joten sataako siellä aamusta iltaan, vai vain muutaman tunnin päivässä?
Kiitoksia vastauksista näin etukäteen.
As cool as a cucumber.

Viajar

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 919
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #5 : 04.06.2011, 14:04:13 »
Trinidad & Tobagoa kehutaan "Karibian mittapuussa edulliseksi", mutta kallistahan siellä on. Kalliina pidän siis sitä, jos noinkin alhaisen tulotason maassa hinnat porskuttavat Suomen tasolla. Pikaruokaa (roti) rannalta saa muutamalla eurolla, mutta ravintolassa saa jo pulittaa enemmän. Alkoholi toki vähän halvempaa kuin täällä. Onko tuttu: www.mytobago.info? Paljon tietoa ravintoloista, majoituksesta jne. sekä kohtuullisen aktiivinen keskustelupalsta.

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #6 : 04.06.2011, 21:00:38 »
Varasin vasta lennot sinne joten ei mitään käsitystä kyseisestä maasta.
Toi linkki oli hyvä kiitoksia.
As cool as a cucumber.

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #7 : 07.06.2011, 16:42:52 »
En kyllä millään näe että hintataso tuolla on vertailukelpoinen Suomen kanssa elleivät kaikki hinnat ole kaksin- tai kolminkertaistuneet ihan muutamassa vuodessa.

Loppuvuodesta 2007 oma huone ns. hostellissa Port-of-Spainissa (lyhyt kävelymatka keskustaan) maksoi muistaakseni n. 10 euroa, ehkä hieman alle. Nykyään sama paikka (Pearl's Guest House) veloittaa näemmä 13 euroa huoneesta yöltä, mutta edullisempaakin majoitusta on tarjolla. Tuoppien ja ruoan hintaa en enää muista, suht edullista kuitenkin koska hyvin sekä söin että join eikä budjettini mikään kummoinen ollut.

Bussimatkat maassa eivät maksa juuri mitään, muistaakseni esim. Port-of-Spainin alueella matkat maksoivat 20 eurosenttiä ja reilun tunnin matka Port-of-Spainista Sangre Grandeen oli sekin alle euron. Noin 60 eurolla sai vuokrattua veneen ja kuljettajan päiväksi, sisältäen kaikki polttoainekulut, kevyen kenttälounaan sekä hieman opastusta paikkoihin. Tinkimällä pidempään olisi voinut irrota halvemmallakin.

Yökerhot, 4+ tähden hotellit ja resortien ravintolat ovat sittenkin tietenkin kalliita, kuten ovat melkein missä tahansa kehitysmaassa (Angola, Uzbekistan, Oman, you name it) paikallisesta hintatasosta mitenkään riippumatta. Myös lentokenttätaksit veloittavat suht länsimaisia summia.

Sadekaudella tulee yleensä todella kovia muutaman tunnin kuuroja iltapäivisin, kesto vaihtelee yleensä tunnista neljään. Todella harvoin sataa koko vuorokauden yhteen menoon. Hurrikaaneja tuolla ei ole, trooppiset myrskyt osuvat Tobagoon kerran kymmenessä vuodessa.

Kirjahyllyssäni on edelleen T&T Rough Guide vm. 2007, irtoaa halvalla jos kiinnostaa.

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #8 : 07.06.2011, 17:09:11 »
Majoitus on vain nukkumista varten, joten en pistä siihen paljoa rahaa.
Toi on hyvä juttu, ettei siellä ole hurrikaaneja, eikä pahemmin päiviä kestäviä sateita.
Olin kerennyt tilaamaan kyseisen kirjan, jo joten ei ole tarvetta.
As cool as a cucumber.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #9 : 07.06.2011, 21:19:22 »
Oltiin viime joulukuussa Trinidadissa ja kyllä siellä esim. Aasiaan verrattuna on kallista, ehkä hiukan halvempaa kuin Suomessa (siis ruoka), mutta ei paljon. Jos nyt oikein muistan, niin paikallisissa ravintoloissa annos perusruokaa (kana-riisi tms.) maksoi n. 5€, pikaruoka-ateriat samoissa hinnoissa. Toisekseen en tiedä liikuinko aivan väärissä paikoissa, mutta aika iso osa ravintoloista näytti panostavan lounasajan ruokailuun ja ylipäätään ravintoloita tuntui olevan käymiini suurkaupunkeihin verrattuna aika vähän. Illalla tuntui olevan auki vain pikaruokapaikat ja jotkut kalliit ravintolat. Ylipäätään paremmissakin ravintoloissa ateriat oli kyllä lähes poikkeuksetta parinkympin tuntumassa. Satamassa oli ruokatori, josta näytti saavan edullisia annoksia, mutta tosiaan oli auki vain päivällä. Iltaelämästä en osaa paljonkaan sanoa, mutta sen mitä tuli kierreltyä päivällä ja illallakin, niin baareja tai yökerhoja ei kauheasti osunut eteen... Mutta varmasti siellä niitäkin on  ;)
Liikkuminen on tosiaan edullista. Paikallisbussit on lähes ilmaisia, samoin lautta joka kulkee Port of Spainin ja etelässä olevan San Fernandon väliä maksoi vaan pari euroa. Matka kesti tunnin ja oli oikein kiva  :)
Port of Spain ei ole mitenkään maailman kaunein ja tai paljonkaan aktiviteettejä/nähtävyyksiä tarjoava kaupunki. Joten kannattanee viettää ainakin osa lomasta jossain ihan muualla..  :D

« Viimeksi muokattu: 07.06.2011, 21:21:45 kirjoittanut maaly »

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #10 : 07.06.2011, 21:47:55 »
No Kaakkois-Aasiaan verrattuna on varmasti kallista, kaikkialla maailmassa on.

Paikalliset syövät iltaisin kotosalla ja käyvät ulkona baareissa vain seurustelemassa, joten ravintoloita taitaa olla suhteessa vähemmän kuin länsimaissa tai missään turisteista riippuvaisissa maissa. Ehkä jopa vähän. Itse en kuitenkaan muista mitään ongelmia edullisen ruoan löytämisen suhteen, mutta ehkä aika vain kultaa muistot?

Siitä olen samaa mieltä, että Port-of-Spain ei paljoakaan vieraalle tarjoa. Yöelämä vaikutti olevan keskittynyt keskustan pohjois- ja luoteispuolelle, en nyt muista kaupunginosien nimiä. Päivän kaupungissa pitäisi riittää useimmille mainiosti ellei sitä sitten käytä vain tukikohtana päiväretkille pohjoiseen, Chaguaramasiin, Bocas-saarille jne.

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #11 : 18.09.2011, 01:00:42 »
Parin viikon päästä olisi tarkoitus lähteä vähän lomailemaan Trinidadille ja Tobagolle, joten semmoinen asia tuli mieleen, että mitenkä on kaikista fiksuinta siirtyä saarelta toiselle, kuitenkin kohtuullisella hinnalla?
As cool as a cucumber.

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #12 : 18.09.2011, 21:38:22 »
Joitakin vuosia sitten Port-of-Spainin ja Scarboroughin väliä kulki lautta, luulisin kulkevan edelleen. Pari-kolme vuoroa päivässä, muutaman tunnin matka, hinta taisi olla jotain varsin kohtuullista. Kummassakin kaupungissa satama on ihan keskeisellä paikalla.

Se toinen helppo vaihtoehto on sitten lentäminen Piarcolta Crown Pointiin, jos joku sitä väliä lentää. Crown Point nyt on ihan järkevässä paikassa, jos siihen kulmaan Tobagoa haluaa, mutta Piarco on vähän hankala.

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #13 : 18.09.2011, 22:21:12 »
Pitää käydä selvittämässä sen lautan kulku.
Kiitoksia.
As cool as a cucumber.

Viajar

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 919
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #14 : 19.09.2011, 10:55:34 »
Tobagolla olen kuullut mainittavan, että lauttamatka voi koitella kestävyyttä toisinaan reippaanpuoleisen merenkäynnin takia. Ei omakohtaisia kokemuksia asiasta.

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #15 : 19.09.2011, 11:30:43 »
Mahdollisesti, jos merenkäynti on pahaa, omalle kohdalle ei tällaista sattunut. Noin muuten lautat olivat vertailukelpoisia Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevien lauttojen kanssa, sekä koon että palveluiden puolesta. Satamasta lähdettäessä porukka kerääntyy takakannelle vilkuttamaan ja maisemia katsomaan, sen jälkeen sisälle, missä ei juurikaan tekemistä ole. Tv-ruuduilla pyörii joku elokuva ja pieni kahvila palvelee.

Löytyi muuten tällainen: http://www.patnt.com/ferry_schedule.shtml
Tuon mukaan yhdensuuntainen matka pika-aluksella olisi 50 paikallista rahaa eli hieman vajaa 6 euroa. Varsin kohtuullista.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #16 : 19.09.2011, 14:59:13 »
Lautta tosiaan kulkee useamman kerran päivässä, mutta olen myös kuullut, että voi olla melkoista hytkytystä. Jätettiin matkapahoinvoivan lapsen takia väliin  ::)

Tobagolle pääsee myös lentäen, Air Caribbeanilla:  http://www.caribbean-airlines.com/
Lentoja on useita päivässä, matka-aika 25min ja hinnat näyttäs lokakuussa olevan 23USD/suunta. Kalliimpi kuin lautta, mutta ihan kohtuullinen hinta. Me katsottiin noita viime vuoden joulukuussa, mutta silloin hinnat olivat parin päivän varoitusajalla ostettuina monin kertaisia..

EDIT: Niin lentämisen matka-aikaa tosin pidentää, että Trinidadin lentokenttä on kohtuullisen kaukana Port of Spainista. Taksilla matkaan hurahti vähän ruuhkasta riippuen lähes tunti ja kyllähän se tietysti jotain maksoikin  ;) Bussikin tosin taitaa kulkea. Tobagon puolella kenttä sijaitsee käsittääkseni järkevimmillä kulkuyhteyksillä, riippuen tietysti ihan siitä mihin on menossa. Lautta kulkee ihan keskustan tuntumasta, jonne on helppo päästä!
« Viimeksi muokattu: 19.09.2011, 15:02:40 kirjoittanut maaly »

Echo De Finlande

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #17 : 27.11.2011, 19:43:27 »
Reilun viikon paasta liitelen Surinamesta Trinidadille ja haluaisin tietaa vinkkia hyvista snorklaus spoteista.
Mista saattaisin loytaa paikan jossa on mahdollisuus edulliseen majoitukseen, omatoimi-snorklaukseen ja lahella olisi tietty hyva olla kaunis ranta? Viikko pari menisi siina.

Echo De Finlande

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #18 : 08.12.2011, 17:06:00 »
Tobagoltahan se sitten loyty.

dragu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trinidad & Tobago
« Vastaus #19 : 03.06.2012, 11:08:50 »
Tobagoltahan se sitten loyty.

Millä hinnalla löysit? Mitä noita netistä löytyviä majapaikkoja kun olen kattellut niin 40+ euroa per yö näyttää kaikki Tobagon mestat olevan.