St Thomasilla käyneitä?

 (Luettu 12842 kertaa)

Willie_R

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
St Thomasilla käyneitä?
« : 28.08.2008, 08:31:22 »

  Keväällä 2009 Väli-Amerikan turneella olisi tarkoitus viettää hetki aikaa St Thomasilla, muuten ei varmaan tulisi mentyä mutta majoitus on ilmainen. Onko kukaan käynyt? Onko millaiset yhteydet lähisaarille? jotain tietoa löytyi googlettamalla mutta lähinnä kiinnostaa jos laivamatkoja muille saarille löytyisi ja hinnatkin kiinnostavat. Puerto Rico ainakin on siinä lähellä ja Neitsyt saaret.
Oon mie ennenki ajanu!

PokTok

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: St Thomasilla käyneitä?
« Vastaus #1 : 31.08.2008, 23:58:38 »
Lautta liikenne toimii hyvin sielä suunnilla. kannattaa ehdottomasti käydä myös BVI katsastamassa, jos on aikaa.
lautta-aikataulut: http://www.vinow.com/general_usvi/interisland_ferry/

virgin Gorda upea paikka, samoin Water Island, jossa vähemmän turismia.. Pelican Peak upea paikka snorklaukseen.

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: St Thomasilla käyneitä?
« Vastaus #2 : 13.10.2016, 23:13:59 »
Onko tuoreemmalti U.S neitsytsaarilla käyneitä? Tarkoitus Joulukuussa lentää lyhyelle lomalle Hki-St.Thomas ja majoittua ensisijaisesti St.Johnilla. Kiitollinen vinkeistä!

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 405
  • Profiili
Vs: St Thomasilla käyneitä?
« Vastaus #3 : 14.10.2016, 09:24:13 »
Yhden päivän vietin risteilyn yhteydessä. Jotenkin nihkeimpiä kohteita omatoimiselle risteilyturistille ainakin tuolloin: se jenkkiys näkyy huonolla tavalla paikassa. Mutta todennäköisesti pääset ihan eri tavalla mestaan sisään kun menet omatoimisesti. Mikäli on auki, minä päivänä menet, kannattanee jostain selvittää isojen risteilyaluksien aikataulut ja mennä silloin kun saari on kohtuutyhjä. Me tultiin satamaan, otettiin taksi jonnekin rannalle, joka oli kyllä ihan hieno mutta todella täynnä jengiä. Snorklattiin vähän ja sit takas. Satamasta/kylästä sai halpaa rommia ja koruja, that's it. Nyt jos ite menisin tonne takaisin niin skauttaisin varmasti jonkun katamaraaniretken tms.

Näihin risteilijöiden kohteisiin hyvä infokanava voisi oll cruisecriticin foorumi. Sieltä kohdetieto. Siellä saattaa olla myös jokunen vähän reppureissummin asiaan suuntautuva kirjoittelemassa.

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: St Thomasilla käyneitä?
« Vastaus #4 : 14.10.2016, 09:48:48 »
Kiitos Conard!

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: St Thomasilla käyneitä?
« Vastaus #5 : 15.12.2016, 10:27:25 »
Jeps. Jatkanpa tähän ketjuun. Eli kävin ystäväni kanssa lomailemassa St. John:lla vajaan pariviikkoisen, kun keväällä tuli edulliset lennot vastaan. Olisi toki voinut ennen lentojen hankkimista tutkia paikallista hintatasoa hieman enemmän, sillä se on Suomenkin hintoihin verrattuna selkeästi kalliimpi. Esim. ruoka kaupassa on poikkeuksia lukuunottamatta hintavampaa kuin Suomessa, ja ravintolakokemusteni perusteella harvemmin sai kokea saavansa rahoilleen vastinetta. Rommi toki oli suht edullista tuollakin.

Lennettiin St. Thomasille, jossa yhden yön jälkeen lautalla St. Johnille. Perusteluna se, että saari on suurelta osin luonnonsuojelualuetta, asukkaita huomattavasti vähemmän kuin ensinmainitulla, eikä St. John ole risteilysatama. Saarten välillä kulkee pari lauttaa, joista toinen ilmeisen epäsäännöllisesti ja -varmasti (Charlotte Amaliesta, joka on myös muutaman USDn kalliimpi). Hinta hieman alle 10USD per naama matkalaukun kanssa per suunta. St. Johnilla on tarjolla runsaasti Airbnb -majoituksia, jonka myös valitsimme että oli mahdollisuus itse halutessaan kokkailla ym. Toimi hyvin ja paikallinen hosti neuvoi ja avusti mielellään. Muutenkin paikalliset saarella ovat hyvin ystävällisiä ja kohteliaita, ja esimerkiksi liftaus on varsin toimiva tapa matkustaa saarella tarpeen vaatiessa. Taksit ovat joukkoliikennevälineitä eivätkä lähtökohtaisesti privakuljetuksia, ja vaikka auton vuokraamalla (4WD lähes välttämätön, etenkin kuin sateella teiden liukastuessa todella jyrkät nousut saattavat jättää muut autot sutimaan paikoilleen - tiet muuten ihan hyvässä kunnossa, niitä korjataan parasta aikaa, vaikkakin hyvin kapeat paikoitellen) saa oman vapautensa ja ehkä eniten irti saaren tutkimisen kannalta, kulkee St. Johnilla myös bussi kahden kaupungin (kylän) välillä, jota en kuitenkaan itse testannut.

Pulikoinnin, snorklauksen, todennäköisesti myös sukelluksen, ja luonnossa kulkemisen kannalta saari on hieno kohde. Kauniita rantoja toisensa perään löytyy reissun jokaiselle päivälle jos niin haluaa. Vaikka olimmekin (2-12.12) paikalla juuri ennen virallisen high seasonin alkua, oli osa rannoista silti suht täysiä joskaan ei ahdistavissa määrin. Lautta St. Thomasilta tuo Cruz Bayhin, josta pääsee autolla n.30min saaren toiselle puolelle Coral Bayn alueelle. Jälkimmmäisen koimme matkaseurani kanssa ilmapiiriltään jotenkin miellyttävämmäksi, johon osaltaan liittynee se että St. Thomasilta päiväksi saapuvat risteilymatkustajat pitäytyvät lähempänä Cruz Bayta eivätkä ajanpuutteen vuoksi kulkeudu saaren toiselle puolelle. Omat suosikit olivat Hansen Bay beach (maksaa 5USD per naama, mutta sijaintinsa vuoksi vähän väkeä), Salt Pond Bay, Trunk Bay (jossa akuutti vedenalainen snorklausreitti infokyltteineen), sekä kävelyreiteistä Ram Head Trail ja Reef Bay trail.

Koska hintataso oli mitä oli, käytiin usein parissa eri ruokakaupassa Cruz Bayssä, sillä jokaisessa oli muutamia edullisia tuotteita ja välillä tarjouksia (esim. toisessa hedelmät ja vihannekset yllättäen up to -50%, ja toisessa paikallisesti tuotetut lehtivihreät edullisia). Muita mainitsemisen arvoisia ravitsemusliikkeitä ovat Our Market smoothies Cruz Bayssä, Indigo bar Coral Bayssä, sekä Chateu Bordeaux saaren keskivaiheilla, josta jälkimmäisessä upea näköala Coral Bayn suuntaan. Jälkimmäisestä löytyy myös paikallisesti tehtyjä tauluja ja koruja ym. ihan sopuhintaan, tuliaisiksi tai muuten. Zika virus oli alueella ylihypetetty vaikka hyttysiä riitti (hyttysverkkosuositus) aika ajoin.

Tuskin tulee tuonne uudestaan lähdettyä, lähinnä suolaisen hintatason vuoksi. Kerron kuitenkin lisää reissusta pyydettäessä neuvoen parhaani mukaan sinne suuntaavia. St. John on turvallinen paikka myös öisin, toisin kuin kuulema esim. St. Thomasin kaupunkien tietyt alueet. Merenelävistä tuli bongattua erilaisten pienempien fisujen lisäksi lähinnä suurempia rauskuja (stingrays) ja valtavia merikilpikonnia, mutta haita ym. löytyy myös. Lämpöä lähemmäs 30, yöt miellyttävästi astetta viileämpiä. Aurinko paahtava ja ilmankosteus suuri etenkin saaren sisäosissa. Vaikka lauttamatkat (tai lyhyet lentomatkat) eivät ole halvimpia (muutamia kymppejä suunta esim. St. John - Virgin Gorda tai Jost Van Dyke), saisi saarihyppelyllä varmaan eniten irti neitsytsaarivisiitistä. Vaikutti että ainakin yksi telttailupaikka löytyy St. Johnilta, todennäköisesti useampiakin, mutta ainakin tämän yhden etäisyys kylistä ym. tekee auton vuokrauksen hyvin hyödylliseksi jos majoituksena tällaista preferoi. Käytettiin St. John Car Rentals -firmaa, joka toimi ammattimaisesti ja hyvin. Suurta hintaeroa autovuokrien suhteen ei vaikuttanut olevan, ja täyden vakuutuksen kanssa 4WD wrangler oli n.100usd päivä. Taksi St. Thomasilla lentokentän ja Red Hookin (josta yksi lautta Johnille lähtee) välillä on noin 25-30USD, joten yksi varteenotettava mahdollisuus on myös vuokrata auto kentältä ja hurauttaa lauttaan.

Mutta tosiaan, kysymällä kerron aiheesta mieluusti lisää, josko kokemuksestani on apua jollekkin toiselle.
« Viimeksi muokattu: 15.12.2016, 10:31:41 kirjoittanut Rristo »