Mission Africa ´09

 (Luettu 2809 kertaa)

Puuma

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • MSN Messenger - puuma_makkonen@hotmail.com
  • Profiili
Mission Africa ´09
« : 19.09.2008, 18:22:09 »
Elikkä homman nimi on se, että ollaan nyt muutaman britin kanssa erittäin vakavissamme lähdössä kuvaamaan reppureissuohjelmaa tuonne afrikan mantereelle syksyllä -09.

Tarkempia suunnitelmia tulevasta reitistä ei ole vielä tehty ja siksi kyselisinkin teiltä, jotka kyseistä mannerta olette kiertäneet, mahdollisia vinkkejä eli tipsejä reissuamme varten.

Tarkoituksenamme olisi kuvata mahdollisimman paljon paikallista elämää ja mielenkiintoisia paikkoja/ihmisiä... Yleensäkkin asioita, joihin perus massaturistit harvemmin törmää. Myös kaikki mahdolliset extreme-kokemukset tai aktiviteetit otetaan ilolla vastaan. (Varmasti Madventures hengessä, mutta kopioimaan emme sorru...) Reissun ja sitä mahdollisesti seuraavan ohjelman tarkoituksena olisi avata afrikkaa maailmalle ja karisuttaa siihen liitettyjä ennakkoluuloja mustana ja pelottavana maanosana, josta ei hengissä kotiin selviä...

Eli kun olet reisullasi törmännyt paikkoihin, ihmisiin tai ihan mihin vaan, mikä on jäänyt lähtemättömänä mieleesi ja uskoisit sen kiinostavan muitakin, haluaisimme kuulla siitä. Tai vastaavasti jos on kokemuksia paikoista, jotka kannattaa jättää suosiolla väliin niin tell us!!

Eniten tietoa tarvitaan juuri länsi- ja pohjoisafrikasta, jossa tiimimme on vähiten aiemmin reissannut.

Kaikki info on tervetullutta ja kiitämme jo etukäteen!!!

Tääänks!!

Facebookissa kirjotellaan ryhmässä "Mission Africa ´09" heti kun saadaan asiaa enemmän vireille... Saa tulla messiin!

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mission Africa ´09
« Vastaus #1 : 25.09.2008, 11:47:08 »
Lainaus
Reissun ja sitä mahdollisesti seuraavan ohjelman tarkoituksena olisi avata afrikkaa maailmalle ja karisuttaa siihen liitettyjä ennakkoluuloja mustana ja pelottavana maanosana, josta ei hengissä kotiin selviä...

Eroaako tama konsepti jollakin tapaa Kulkurin Afrikan konseptista? Vai teetteko ohjelmaa kansainvalisille markkinoille.

Mita taas massaturismiin tulee, niin ei kai sellaista Afrikassa olekaan poislaskettuna ne muutamat rantakohteet (Sansibar, Agadir, Tunisia, Egyptin rantakohteet) ja safarikohteet. Luulen, etta mihin tahansa vieraalta kuulostavaan maahan menettekin, olette harvainen naky.

Viestista ymmarsin, etta olette jonkun verran matkustaneet Afrikassa. Eli ehka voitte jo ennen matkaa sanoa, etta Afrikka ei ole pelottava tai vaikea maanosa matkustaa, mika nayttaa olevan suunnittelemanne ohjelman teema.

Minuun Afrikassa lahtemattoman vaikutuksen tekivat gambialaiset rantapummit.

janne#1

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Mission Africa ´09
« Vastaus #2 : 25.09.2008, 13:07:23 »
Mita taas massaturismiin tulee, niin ei kai sellaista Afrikassa olekaan poislaskettuna ne muutamat rantakohteet (Sansibar, Agadir, Tunisia, Egyptin rantakohteet) ja safarikohteet.

+  Etelä-Afrikka, Marokon kohteet, Mombasa, Gambia, Mauritius, Seychellit.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Mission Africa ´09
« Vastaus #3 : 28.09.2008, 17:45:45 »
Mita taas massaturismiin tulee, niin ei kai sellaista Afrikassa olekaan poislaskettuna ne muutamat rantakohteet (Sansibar, Agadir, Tunisia, Egyptin rantakohteet) ja safarikohteet.

+  Etelä-Afrikka, Marokon kohteet, Mombasa, Gambia, Mauritius, Seychellit.

Etela-Afrikastakin loytaa viela monta turistille tuntematonta kohdetta, kuten vaikkapa Kimberly ja Namibian rajaseutu. Taitaa tuo massaturismi olla siella lahinna Garden Route ja BazBuz-linja. Mita taas tulee Gambiaan, Mombasaan yms muihin ylla oleviin kohteisiin, niin ne ovat kuitenkin haviavan pienia mantereen kokoon verrattuna. Mielestani jokaisesta Afrikan maasta loytyy viela turisteille tuntematon nurkkaus. Ja eikos hyvassa journalismissa ole kyse juuri siita, etta loytaa jo "kaluttuun" aiheeseen uuden nakokulman?  ;D

Auttaisin mielellani, mutta tunnen vain nama suositut etelaisen ja itaisen Afrikan kohteet. Suosittelisin kuitenkin Sambiaa, jonne moni ei lahde Livingstonea kauemmaksi. Taalla nakee sellaista "oikeaa" savanniafrikkaa!
She rides rollercoasters but never screams

janne#1

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Mission Africa ´09
« Vastaus #4 : 29.09.2008, 12:36:24 »
Vastataan nyt näitä useimmille tuntemattomia paikkoja, joita itse olen kokenut ja jotka jäivät mieleen. Malista tulee mieleen Pays Dogon, Djenné ja myös kuitenkin kulttuurin suhteen Mopti ja Timbuktu. Erityisesti Pays Dogon on niin huikea kokemus, että sitä suosittelen. Burkina Fasosta varmasti kulttuurin takia sekä Bobo-Diaoulasso että Ouaga ovat must-paikkoja. Nyt puhutaan sitten myös iltaelämäkulttuurista.

Luontopuolelta minulle on tuttuja Tansanian luontokohteet mutta niin varmasti useimmille muillekin, joten ei niistä sen enempää. Gabonista ehdottomia sademetsäkansallispuistoja ovat ainakin Lope ja Loango.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 406
  • Profiili
Vs: Mission Africa ´09
« Vastaus #5 : 01.10.2008, 18:38:22 »
Ensinnakin, itsekin ihmettelin tata massaturismivertausta, kylla se on ihan muutama paikka koko mantereella jossa voidaan sanoa olevan massaturismia(ainakin niin kuin itse sen ymmarran), varmaan noi Gambiat ja Mombasa, joihin kumpaakaan ei ole ollut kunnia tutustua.

Seychellit ei kylla ole mikaan massaturismikohde, turismi on toki siella tarkeaa, muttei siella esim ole mitaan massaturismia varten rakennettuja hotelliviidakkoja tms, pain vastoin hehan pyrkivat pitamaan hinnat korkealla ja maaran alhaisella. Samaten en kutsuisi Etela-Afrikkaakaan massaturismikohteeksi. Sen lisaksi Etela-Afrikan turismista varmaan aika iso osa on ihan sisasyntyista, siellahan on kaikki paikat ihan tukossa koulujen loma-aikaan etc..


Toiseksi, mitkas paikat teille on tuttuja, missa olette matkailleet "massaturismin ulkopuolella"?