Muutokset USAan matkustavien viisumi- ja matkustuslupakäytäntöön

 (Luettu 182638 kertaa)

vekkuli

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 870
    • Profiili
Jes, kiitti taas.. ajattelinkin, ettei se varmaan onnistu kovin helpolla. Tai siis ollenkaan :D

Työluvan hakeminen ei sinänsä olis mikään ongelma jos sen vois jollain tapaa hommata "varmuuden vuoksi" tai jonain ns. turistityölupana.. mutta ei sieltä kyllä etukäteen kovin helpolla mitään duunia varmaan saa.

Mut taidanpa siis ottaa koko reissun vaan ihan lomana :)

EU:n alueella voi tosiaan toimia noin eli kun matkustat vaikka Espanjaan tai Portugaliin niin voit aivan rauhassa hakea sielta toita kolmen kuukauden ajan.

Yhdysvalloissa taas olet joko turisti, tyomatkalainen tai tulet sinne duuniin. Valimuotoja ja statuksen muuttamista ei ole tarjolla.

walrus

  • Aloittelija
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Hei vaan kaikille näin Joulun alla!

Olen lähdössä vuoden alkupuolella Helsingistä New Yorkiin, jossa yövyn muutaman yön ja jatkan matkaani sen jälkeen New Yorkista Panamaan ja sieltä edelleen Costa Ricaan. Matka kestää kokonaisuudessaan noin 3 viikkoa. Paluumatkalla jään myös New Yorkiin muutamaksi yöksi. Tein netin kautta matkustuslupailmoituksen, jäin vain miettimään käykö sama viisumi koko New Yorkin ajalle vai pitääkö minun ilmoittaa tulemiseni maahan myös kun tulen Panamasta New Yorkiin?


_sane

  • Aloittelija
  • Viestejä: 15
    • Profiili
Internetissä ilmoitettavat tiedot ovat samat jotka ilmoitetaan lennon aikana. Kun olet tehnyt ilmoituksen se on voimassa kaksi vuotta ja voit matkustaa maahan niin monta kertaa kuin haluat. Edelleen kuitenkin korkeintaan 90-päivää putkeen.

walrus

  • Aloittelija
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Kiitokset vastauksesta, niinhän mä arvelin.

rosanna

  • Reissaaja
  • Viestejä: 53
    • Profiili
    • Sähköposti
Mutta mitäs sitten, jos en ole täyttäynyt tuota ko. nettijuttua ja menen jenkkeihin?

Ja sitten toinen kysymys, että jos olen sen tehnyt netissä, niin en tarvitse siitä minkäänlaista dokumenttia, että olen sen tehnyt. Niiden pitäisi nähdä se sieltä niitten koneilta?
En kotiin paluun riemua tuntea saa, ellen saata itseäni nyt matkaan.

Bulkhead

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 399
    • Profiili
Mutta mitäs sitten, jos en ole täyttäynyt tuota ko. nettijuttua ja menen jenkkeihin?

Joko sinulla on viisumi tai et astu koneeseen joka on menossa USA:han.
Ei yhtään turhaa reissua tehtynä.

Testailija

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 803
  • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
    • Profiili
Toisin kuin otsikko väittää, niin eikös tämä muutos vaikuta ainoastaan ilman viisumia matkustavien käytäntöihin?
« Viimeksi muokattu: 31.12.2008, 15:00:37 kirjoittanut Testailija »
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

vekkuli

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 870
    • Profiili
Toisin kuin otsikko väittää, niin eikös tämä muutos vaikuta ainoastaan ilman viisumia matkustavien käytäntöihin?

Nimenomaan. Ja koska jokaisella kansainvalisella lentokentalla Yhdysvalloissa otetaan nyt kayttoon "e-channelit" visa waiver-matkustajille saattaa aikaero ESTAn turvin matkustavien ja muiden valilla kasvaa huomattavaksikin maahantulossa.

Viime reissulla ainakin omaa maahantuloani viivytti tuntuvasti edella kontrollin lapaissyt srilankalainen perhe jonka epamaaraisten tarinoiden jaljilta maahanmuuttovirkailijakin oli mukavasti vihainen kuin ampiainen omallakin kohdalla.

Ei siina mitaan pahaa mutta juuri tuo maksaa usein jatkolennolta myohastymisen ja yopymispaikan paniikissa etsimisen Yhdysvaltoihin saavuttua.


starman

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 351
    • Profiili

Huomasin tämän vasta nyt. Mulla on lento ensi viikolla Usa:n kautta Meksikoon.

Auttakaa nopeesti, pikku paniikki päällä. Kuinka äkkiä saa Jenkkien viisumin??
(Siis kun tuosta Estan jutusta tulee hylkäävä päätös)

Kiitos.

Itärajan Ilpo

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 210
    • Profiili
Lainaus
Eli, 12. tammikuuta 2009 lähtien Yhdysvaltoihin matkustavien on ilmoitettava tulostaan viimeistään kolme vuorokautta etukäteen. Ilmoitus amerikkalaisille viranomaisille voidaan tehdä internetissä ja se korvaa I 94-paperin, jota tänään täytetään koneesa matkalla Yhdysvaltoihin.

Epäilen, että alkaa jonot jenkkien tulleissa kasvaa. Suurin osa netistä lentonsa ostavista tuskin lukee mitään foruumeita ja eivät tuosta tiedä. Ja siksi juuri netistä, että normi matkatoimistossa asioitaessa virkailija varmaan neuvoo asiassa.

Minäkään en ole moisesta kuullut kuin tätä kautta mutta tulevaisuutta varten hyvä että kuulin.
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

Pitufo

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 243
    • Profiili
Epäilen, että alkaa jonot jenkkien tulleissa kasvaa. Suurin osa netistä lentonsa ostavista tuskin lukee mitään foruumeita ja eivät tuosta tiedä. Ja siksi juuri netistä, että normi matkatoimistossa asioitaessa virkailija varmaan neuvoo asiassa.

Minäkään en ole moisesta kuullut kuin tätä kautta mutta tulevaisuutta varten hyvä että kuulin.

No jaa, toisaalta jos on yhtään älliä tarkastaa "matkustusehtoja" etukäteen niin asiasta löytyy infoa niin ulkoministeriön matkustustiedotteista kuin Yhdysvaltain suurlähetystön sivuiltakin (itse tuskin ihan hoomoilasena viitsisin yrittää jenkkeihin matkustaa, niin paljon matkustamista rajoittavia härdellejä kun ovat muutenkin keksineet). Mutta totuus toki on, että aina löytyy niitä, jotka ovat ihan pihalla vielä lentokentällä. Huoh.

Lisäksi muistelisin, että ainakin Hesari on kirjoittanut tästä muuttuneesta käytännöstä pariinkiin otteeseen.
Yo llevo en el cuerpo un motor
que nunca deja de rolar
llevo en el alma un camino
destinado a nunca llegar.

starman

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 351
    • Profiili
En tullut asiaa ajatelleeksi, koska on vaan välilasku.
Mutta osaako joku vastata tuohon kysymykseen, että kuinkako nopeasti sen viisumin saa??

ja mitä papereita siinä tarvitaan?

Testailija

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 803
  • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
    • Profiili
En tullut asiaa ajatelleeksi, koska on vaan välilasku.
Mutta osaako joku vastata tuohon kysymykseen, että kuinkako nopeasti sen viisumin saa??

ja mitä papereita siinä tarvitaan?

Varaa aika viisumihaastatteluun, niin asia selvinnee. Ei sitä viisumia varmaan ainakaan ensi viikon alussa saa. Tämä on tosin vain veikkaus. Miksi muuten luulet, että saisit viisumin jos viisumivapaasti matkustamisesi on evätty?
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

Junantuoma

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 272
    • Profiili
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

Edina

  • Aloittelija
  • Viestejä: 16
    • Profiili
Moi!
Mulle on hieman epäselvää tämän online-Waiverin hankkiminen... Kun täytän hakemuksen netissä, pitääkö sitten odottaa jotain hyväksymispaperia, -sähköpostia tms.? Vai onko se ihan sillä selvä? Entä riittääkö, että tiedot täyttää vajaa viikkoa ennen matkaa? Missään kun ei neuvota, että onko siinä "matkustusluvan" saamisessa jokin odotusaika. Täyttäisin tietysti hakemuksen nyt saman tien, mutta kun passi on kotona ja itse muualla, ja ne vaatii passin nron.  ??? Kiitän avusta...

starman

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 351
    • Profiili
Kuponki pitää olla tehtynä netissä 72 tuntia ennen matkaa eli kolme vuorokautta. Ne lupaavat vastauksen 72 tunnin sisällä, mutta jos sinulla ei pitäisi olla siinä mitään ongelmia, niin vastaus tulee heti.

 Passin numeron tosiaan tarvitset, mutta tarvittaessa voithan pyytää jotain tuttuasi/kaveriasikin sen täyttämään.

 Ja siitä ei tule mitään sähköpostia. Voit kirjautua sinne sivulle niiden antamalla koodilla, syntymäajalla ja passin numerolla; ja silloin näet statuksen joko approved, denied tai pending.

Edina

  • Aloittelija
  • Viestejä: 16
    • Profiili
Ok, kiitos, helpottaa :) Kunhan saan sen passin taas käsiini, niin pistän hakemuksen menemään. Näin ensikertalaisena USAan menijänä jännittää kaikki mahdollinen ;)

Junantuoma

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 272
    • Profiili
En tullut asiaa ajatelleeksi, koska on vaan välilasku.
Mutta osaako joku vastata tuohon kysymykseen, että kuinkako nopeasti sen viisumin saa??

ja mitä papereita siinä tarvitaan?

Miten kävi?
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

starman

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 351
    • Profiili
ESTAN nettilomakkeesta pamahti: authorization approved. Eli homma on kunnossa, ja matkaan turvallisin mielin.

Onneksi näin minulla, mutta jollain toisella voi olla samankaltainen tilanne, jossa kaikki apu on tarpeen. Ja noista vinkeistä ja linkeistä on kyllä hyötyä.

kimmop.

  • Reissaaja
  • Viestejä: 50
    • Profiili
Miten pian tuolta ESTAsta pitäs kuulua vastaus?

Täytin lomakkeen toissapäivänä, mut ainakaa vielä
ei oo mitään kuulunut.. pitääkö panikoitua? :D