Majoitus Tongalla

 (Luettu 1951 kertaa)

bronttos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Majoitus Tongalla
« : 29.11.2008, 03:35:16 »
osaako joku kertoa ,kuinka helppo Tongalla on löytää halpoja majoituksia? mihin kannattaa mennä. netissä aika nihkeästi tietoa majoituksista. mikä hintataso? suuntaan tammikuun alussa Tongalle..

wce

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Majoitus Tongalla
« Vastaus #1 : 29.11.2008, 07:55:17 »
Vai tammikuussa? Good luck, paikka on tuhottoman kuuma ja kostea silloin. No, ainakaan ei tarvitse pelata turistilaumoja(joskin ei Tongalla koskaan ole paljoa turisteja).

Majoitus riippuu siita, mita hakee ja matkustaako yksin, porukassa vai puolison kanssa. Itse matkustin yksin, joten suositukset ovat sen pohjalta.

Tongatapu: Toni's Guesthouse

Ha'apai: Fifita's Guesthouse

Vava'u: Adventure Backpackers

Toni's Guesthouse kannattaa varata etukateen laittamalla sahkopostia Tonille. Siten varmistaa halvan kyydin lentokentalta pois. Muihin majoituksiin ei tarvitse etukateen tehda varauksia, tilaa kylla loytyy.

Hintatasosta...1 euro = 2.5 pangaa ja huone irtoaa yleensa 30 pangalla per yo.

Lisainfoa loytyy: http://www.tongaholiday.com/

Hehe, voin vaikka lyoda vasemman kivekseni vetoa, etta arvoisa moderaattori yhdistaa taman threadin johonkin aiempaan  ;)

bronttos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Majoitus Tongalla
« Vastaus #2 : 29.11.2008, 10:28:19 »
Kiitti, vielä jos tulee hyviä vinkkejä mitä tehdä mihin mennä...plus pienellä budjetilla. Mikä kätevin tapa liikkua saarilta toisille?

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Majoitus Tongalla
« Vastaus #3 : 29.11.2008, 13:05:07 »
Tongan hintoja helmi-maaliskuulta 2008:
- taksikyyti Tongatapun lentokentältä Nuku´alofan keskustaan 20-30 pa´angaa (ei taida enää 20 p:lla irrota öljyn kallistumisen takia)
- Angela´s Guest House Nuku´alofan keskustassa kiinalaisen ravintolan yhteydessä 40 p yö/2hh omalla kylppärillä, ei keittiön käyttömahdollisuutta
- Polkupyörien vuokraus 10 p/päivä, 6 p vajaa päivä Nukualofan rantakadulta vanhan miehen vuokrausputiikista
- Toni´s Guest House 15 p/hlö noin 5 km Nukualofasta, oma 2 hengen huone, ei omaa kylppäriä
- Fifita´s G H 40p/2hh Ha´apain saarten Pangaissa, ei omaa kylppäriä, keittiö on käytössä muistaakseni pientä kaasumaksua vastaan
- Pyörien vuokraus Fifita´silta 15 p/pv
- Captain Cook´s Hideaway 45p/2 hengen mökki terassilla rannalla Ha´apain Uolevalla, ei omaa kylppäriä, keittiö käytössä pientä maksua vastaan, omistajat käyttävät samaa keittiötä
- Snorklausvehkeet Hideawaysta 5p/pv
- Port Wine Guest House Vava´ulla 50p/2hh, ei omaa kylppäriä, siisti ja viihtyisä paikka, hyvä keittiö vain asiakkaiden käytössä
- Veneretki Vava´ulla pienellä moottoriveneellä 30 p/hlö, saariston katselua ja snorklausta.
- Sukellusreissu (2 sukellusta) 140 p/hlö Vava´ulla
- Tapana Island Resortilla 2 hh mökki 65p/yö, oma kylppäri ja keittiö ja snorklausvehkeet sisältyi hintaan

Muuta:
- Suosittelen pyöräilemään paljon. Pyörät saattavat kyllä olla huonoja.
- Suosittelen tuomaan snorklausvehkeet ja uimapatjat ite mukana, niitä ei näkynyt olevan myynnissä eikä ole paljoa paikkoja, joista vuokrata. Snorklaus on kuitenkin parasta ajanvietettä Tongalla.
- Helmikuussa satoi tosi paljon. Ottakaa paljon hyvää lukemista mukaan, hyviä kirjoja ei ollut myynnissä/olivat tosi kalliita ja guest housejen valikoima rajallinen.
- Nukualofassa on useampia guest houseja, mistä valita, mutta Ha´apailla pääsaari Pangailla on vain Fifita´s ja ehkä yksi muu halvempi Pangain saarella (pohjoisemmalla saarella pari kallista resorttia) ja sitten Uolevan saarella Captain Cook´s Hideaway, jonne menemistä voi sopia vaikka Mariner´s Cafessa Fifita´sin alakerrassa.
- Vava´ulla muutama halvempi majoituspaikka, Port Wine vaikutti parhaalta, ihan torin vieressä oleva hostellimaisempi (taisi olla Adventure BP) taisi olla samanhintainen mutta ei kovin viihtyisä
- Ha´apailla yksi sukellusfirma, Vava´ulla useampia. Tongatapullakin taisi olla joku satama-alueella.

Helmikuussa 2008 lautat saarten välillä kulki ja menimme matkat Tongatapu - Ha´apai (68 p)(lautta lähti 8 t myöhässä) ja Ha´apai -Vava´u lautoilla. Vava´u - Tongatapu lensimme (252 p), lautta ei olisi sopinut aikatauluihimme, sitä ei ehkä olisi enää jaksanut ja lentämällä koin yhden parhaista elämyksistä Tongalle kun koneesta näki saaret taivaalta käsin. Älkää siis ottako lentoja pimeän aikaan, menee rahat hukkaan.

Mutta näistä keskusteluista löytyi maininta, ettei lautat olisi kulkeneet 8 kuukauteen (en tiedä miksi, käyttämämme lautta oli ainakin aika huonokuntoinen vuosi sitten):
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=19315.0
Eri Tyynenmeren maiden välisistä lennoista:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=18736.0
Samoa, Tonga ja lähiseudut:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=1525.80

Ja hei, Tonga ei oo sit paikka sellaiselle, joka haluaa jotain rantameininkiä. Tongalla on tosi uneliasta. Itse kyllästyin kuukauden aikana, varsinkin kun satoi paljon ja reissua oli muutama kuukausi takana eli löhöillä oli jo ehtinyt.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2008, 13:09:59 kirjoittanut Jepulis »
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.