Delhistä Goalle junalla?

 (Luettu 10657 kertaa)

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Delhistä Goalle junalla?
« : 30.01.2009, 01:44:13 »
Maaliskuussa olisi tarkoitus viettää 2 viikkoa 3 päivää Delhissä ja Varanasissa.
Kuitenkin on alkanut kiinnostaa ajatus lähteä käymään myös hmm.. viikoksi-5 päiväksi (tai jotain?) Goalle junalla matkustaen. Onkohan ihan järjetöntä yrittää noin lyhyessä ajassa ahnehtia noin paljon? Junamatka kuitenkin vissiin olisi sen 25 tuntia suuntaansa.

Budjetti olisi myös pidettävä pienenä, mutta n.60 € meno-paluusta edullisimmassa luokassa junaillen ei kuulosta pahalta. Ainakaan hinnan puolesta mutta muuten vähän jännittää.. Mitenhän mahtaa tällainen länsimainen, melko keltanokka matkailija siellä halvimmassa luokassa selvitä? Kokemuksia? Onkohan ne possibly jotain lattiapaikkoja lehmien välissä, vai mitä?


gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #1 : 31.01.2009, 00:25:50 »
Niin ja vielä lisäyksenä.. Minkähän hintaisia olisi sisäiset lennot Delhi-Goa-Delhi?

amon

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #2 : 01.02.2009, 22:57:24 »
Hei Gaia!

Itse matkustin viime huhtikuussa tuon samaisen Delhi - Goa välin junalla matkakumppanini kanssa. Meidän matka tosin kesti sen 40 tuntia koska emme silloin huomanneet tuota 25 tunnin vaihtoehtoa:) Anyway, matka tuskin paljoa yli 20-25e (suunta) maksaa, varsinkin jos sleeper class on kyseessä. Ja ainahan halvemmalla sen lipun saat jos itse varaat. Toisaalta eipä nuo matkatoimistotkaan siellä hirveitä veloita jos on yhtään yleisistä hinnoista tietoinen. Ei toiminut jostain syystä tuo indian railways sivu, joten tarkempia tietoja en nyt löytänyt. Sieltä kuitenkin sen ajan ja hinnan voi tarkistaa.

Sitäen osaa sanoa kannattaako sinun tuo matka 2,5 viikkoon sisällyttää.. Itse ehkä jättäisin väliin, sillä voi turhan kiire kaiken kanssa. Ja vaikka Delhissä ei kovin paljon aikaa kannatakkaan ehkä viettää, niin Varanasissa riittää nähtävää ja koettavaa senkin edestä.

Lentojen uskoisin maksavan jotain 200-250 dollaria suunta. Voi olla halvempi tai kalliimpi, mutta nuo on aika yleisiä hintoja, mitä sisäiset lennot maksavat. Itse en tosin ole lentämällä Intiassa matkustanut kertaakaan, mutta hintoja tuli katseltua. Hinnat ja aikataulut voit tarkistaa tosin Lonely Planetista tai netistä.

Mutta oikein hauskaa matkaa sinulle!
« Viimeksi muokattu: 01.02.2009, 23:00:04 kirjoittanut amon »

MikaT2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #3 : 02.02.2009, 12:36:57 »
Paljon Delhistä varanasiin kustantaa juna 2 luokassa?
Entäs Varanasi- Goa nukkumahytissä?
Ykkösluokka varmaan maksaa maltaita ja kakkosluokkakin on varmaan ihan tarpeeksi hyvä?

Oon sellasta kuullu että intiassa junalla matkustaminen on suht haasteellista etenkin jos kielitaito ja kokemus intiasta on vähäinen... Väärään junaan menee helposti ja sitten uusien lippujen hommaaminen kestä ja on vaikeaa?

Pop

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #4 : 02.02.2009, 13:07:44 »
Junailu todellakin on halpaa ja backpackerille parhaan vaihtoehdon (omasta mielestäni) tarjoaa tuo juurikin mainittu Sleeper-class, ilmastoinnin kanssa vaan kylmettää itsensä + niiden vaunujen ikkunat on tummennettuja, mikä tekee siitä 20+ tunnin matkasta vieläkin tuskaisemman, kun ei edes maisemia voi katsella. Kyllähän siinä junamatkailussa siis on fiilistä ja hieno kokemus, mutta rajansa kaikella, kannattaa pilkkoa matka osiin mikäli mahdollista tahi mielekästä omien suunnitelmien suhteen (pysähtyminen Rajahstanissa/mumbaissa mahdollinen?).

Lokakuussa tuli lennettyä tuo Delhi-Goa -väli ja taisi olla n. 90 euroa tuolloin, en tiedä maaliskuun hinnoista sitten, taitavat olla järjestäänkin huipussaan joulu-tammikuussa ne hinnat.

Junalippujen hommaus voi olla hieman sekava kokemus jos ei ole tietoa miten hommat menee (tourist quota, tatkal, waiting list, RAC jne., näistä löytyy tietoa ainakin www.indiamike.com foorumeilta). Varaudu ainakin jonottelemaan paljon. Jos laiskottaa, pistä majatalosta tai matkatoimistosta joku asialle, mutta ole tarkkana ettei sinua sahata linssiin. Yleensä komissiot tuollaisesta palvelusta ovat pienet, maksimissaan ehkä 10% luokkaa, eivätkä yleensä edes sitä, joten kannattaa hankkia jonkinlainen kuva lippujen hinnoista, ettet maksa sitten turhaa ylimääräistä "palvelumaksua".

Ota myös huomioon että Intian rautateitä käyttää päivittäin järjetön määrä porukkaa, mistä johtuen junat ovat lähes aina täynnä päivän, parin ajalle, toki poikkeuksia löytyy ja lippuja on toki mahdollista saada jopa samalle päivälle, jos tuuri käy. Varaudu kuitenkin tähän hullunmyllyyn ostamalla liput ajoissa, äläkä lähtöpäivänä.

helri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #5 : 02.02.2009, 13:17:32 »
Minä olin saman tilanteen edessä omalla reissulla loppuvuodesta 2006. Aikaa koko reissuun vain kaksi viikkoa ja lennot Delhiin ja sieltä takaisin Suomeen. Itse päädyin ostamaan lennot Delhistä Goalle paikalliselta Spice Jetiltä. Meno-paluu maksoi muistaakseni 180 €. Ei mitenkään halpaa, mutta toisaalta noin lyhyellä reissulla jo maksaa siitäkin, ettei tarvitse uhrata vähiä reissupäiviä ylimääräiseen matkantekoon...

Ja Delhissä en viihtynyt kuin muutaman päivän. Ei todellakaan mikään unelmakaupunki.

MikaT2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #6 : 02.02.2009, 16:33:30 »
www.goair.com näyttää saavan esim. mumbai- goa lentoja todella halvalla.. joku 25€ suunta... Eli kyllä tuotakin kannattaa miettiä sitten...

Flnt

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #7 : 02.02.2009, 17:37:10 »
www.goair.com näyttää saavan esim. mumbai- goa lentoja todella halvalla.. joku 25€ suunta... Eli kyllä tuotakin kannattaa miettiä sitten...

www.goair.in , sun osottees vei jonnekin ihan muualle  :D
Tosiaan ei kannata pelkästään niitä halpoja hintoja katsoa, tuolla GoAirillakin lentomatkan hinta 395INR, "Taxes&Fees" 6200INR, ja ollaan yhteensä noin sadassa eurossa...
Yleisesti lentäminen Intiassa on mielestäni halpaa, ja suhteutettuna ajansäästöön vielä vähän edullisempaa, ja firmoja on paljon joten kilpailua tietyillä reiteillä on paljon.

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #8 : 08.02.2009, 20:21:44 »
Kiitoksia vastanneille! Taidan kuitenkin pysytellä akselilla Varanasi-Delhi ajan vähyyden vuoksi. Muille kiinnostuneille tiedoksi, että tuolta Intia/vinkkejä kaivataan-osiosta löytää hyvin tietoa myös junamatkustuksesta.

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #9 : 15.02.2009, 01:01:23 »
Ööhh.. Täällä taas. On sinne Goa beacheille nyt kuitenkin lähdettävä. :) Varanasin näkeminen saa nyt jäädä seuraavaan kertaan.
Ehdin jo kiittelemään ihmisiä vastauksista, mutta nyt jo olen lisäinfoa kaipaamassa..

Tarkoitus olisi siis posotella Delhistä Goalle junalla. Lonely Planet suosittelee
varaamaan junaliput jostain turistien omasta toimistosta Delhin Main Bazaarin lähettyviltä. Se osio suunnitelmaa vaikuttaa ihan selkeältä eikä kauheasti kuumottele.
Mutta pois Goalta, takaisin Delhiin olisi tarkoitus lentää sisäisellä lennolla ja kaiken lisäksi todennäköisesti yksin koska osa porukasta jäänee etelään kun itselläni jo valitettavasti odottaa Delhissä paluulento Suomeen.
Nyt siis kaikki vinkit otetaan vastaan! Millainen kaaos on Goan lentokentällä? Ja ennenkaikkea mistä sivustoilta netistä lippuja kannattaisi alkaa varailemaan? Olen törmäillyt useassa yhteydessä 90 euron hintaan lennosta Goa-Delhi ja tämän olisin valmis maksamaankin. En jaksanut alkaa (vielä) tarkemmin kahlaamaan, kuin e-ticketiltä katsoin ja hinta oli 163 euroa. Arvostaisin kovasti jos joku vinkkaisi halvemman. Entä olisiko pähkähullua jättää lippujen osto Goalle saapumispäivään (siinä samalla kun kentällä kerran on niin varaisi siitä lipun takaisin Delhiin)? ???

Olin suunnitellut saapua takaisin Delhin kentälle paria yötä ennen kuin paluulentoni Suomeen lähtee. Oppaita ja nettiä kahlatessa on herännyt käsitys että Delhin lentokentän läheisyydessä olisi huomattavasti kalliimpaa yöpyä. En kuitenkaan yksinäni välttämättä haluaisi lähteä kauhean kauas kentästä. Paluulento Suomeen lähtee aamu viideltä, joten viimeisen yön voisi ehkä viettää kentällä.. Kokemuksia kaivataan?! Myös matkaseura Goasta Delhiin 24.3. ja 26.3. takaisin Suomeen kiinnostaisi.

Pahoitteluni siitä että tästäkin tekstistä kuului puolet aivan eri osioihin, eikä otsikkokaan ihan täsmää enään.. :-\

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #10 : 15.02.2009, 02:09:18 »
Meinasin alkaa viisastelemaan, että onhan täällä pallontallaajissakin halvat lennot osio, katso sieltä. Mutta sitten huomasin, että eihän siellä ole listattuna kuin jokusesta pohjoismaasta ja Virosta lähtevät. Huoh. Mutta onneksi on http://www.whichbudget.com/fi/ ja sieltä voit kokeilla, että millä lentoyhtiöllä sattuu juuri sinun päivämäärille olemaan halvimmat lennot. Äsken kun kurkkasin, niin satunnaisella päivällä ensi kuussa näytti ainakin spicejetillä pääsevän noin 60e:lla suunta.

Ja mitä Goan kenttään tulee, niin se on niin mitättömän kokoinen kopperoinen, ettei siitä menosta oikein millään kaaoksen mielikuvaa saa. Mutta sitä en ymmärrä, että miksi ihmeestä sinä haluat lennot varata juuri lentokentältä, kun nettiinkin on mitä ilmeisemmin pääsy, kun pallukoihinkin kirjoittelet. On niillä intialaisillakin lentoyhtiöillä vuonna 2009 nettisivut. ;)

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #11 : 15.02.2009, 20:32:33 »
Kiitos kovasti linkistä! 60 € tosiaan näytti hinta olevan haluamalleni päivälle. En ole netistä varaamisesta varma koska mielelläni näkisin mm. Delhin lentokentän että osaisin vähän arvioida kannattaako sinne lentää kahta päivää aiemmin vai riittääkö paluu Delhiin edellisenä päivänä. Kun en ole kuitenkaan Intiassa koskaan käynyt ja tykkään pelata varman päälle. En siis tiedä tulenko päättäämään Goalta paluupäivää etukäteen vaiko vasta Intiassa. Muuta estettä ei toki netistä varaamiseen ole..

ironchef

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #12 : 16.02.2009, 13:17:49 »
Junalippuja et mitenkään saa samalle tai seuraavalle päivälle (tai tuskin edes seuraavalle viikolle) halvimmista luokista. Lentäen vaan, niin jää aikaa lomailuunkin!

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #13 : 16.02.2009, 21:31:58 »
Paljon Delhistä varanasiin kustantaa juna 2 luokassa?
Entäs Varanasi- Goa nukkumahytissä?
Ykkösluokka varmaan maksaa maltaita ja kakkosluokkakin on varmaan ihan tarpeeksi hyvä?


Parempi kai vastata myöhään kuin ei milloinkaan :)
Tässä pari Lonely Planetista kopioitua junamatkan hintaa, haarukalla halvin-kallein luokka. Hintoja löytyy kahdesta neljään erilaista ja kuten näkyy eroa kalleimman ja halvemman välillä on. Hinnat rupioissa (1€ =n. 63,5 Rupiaa).

Delhi-Agra
82-266 Rs
Delhi-Varanasi
311-1985
Delhi-Jaipur
107-1244
Delhi-Mumbai
1485-4135
Delhi-Goa
1985-4655

Olen vähän ulkona luokkien merkintätavoista.. D on ainakin sleeper class, mutta olisi kiva tietää mitä tarkoittaa luokan c 3AC/2AC/1st class luokitus. AC lienee ilmastoitu, mutta tarkoittaako lukema edessä montako sänkypaikkaa hytissä on? Ja tässä c-luokassahan ei kai mitään ovia saa lukkoon (tai siis onko niitä edes?) tai vaunuissa pyöriviltä ihmisiltä (lue: potentiaaleilta rinkkasi varastajilta) ei edes vaadita lippuja nähtäväksi, toisin kuin kalliimmissa luokissa. Näin muistan lukeneeni tuolta yhdestä toisesta osiosta.

Niin ja siitä Varanasi-Goa välistä en tiedä, pääseekö suoraan junalla ilman että menee Delhin kautta. Olisin tiedosta itsekin kiinnostunut. ???gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #14 : 16.02.2009, 21:39:41 »
Junalippuja et mitenkään saa samalle tai seuraavalle päivälle (tai tuskin edes seuraavalle viikolle) halvimmista luokista. Lentäen vaan, niin jää aikaa lomailuunkin!

Heh. Toivon että olet väärässä :) ... Saa nähdä miten käy. 11.3. aamuyöstä saavutaan Delhiin ja 15.3. olisi tarkoitus jatkaa Goalle junalla. Täytyy käydä siinä piakkoin saapumisen jälkeen hoitelemassa niitä junalippuja, eli muutama päivä on varaa odotellakin. Toivottavasti junaliput hoituvat, eikä joudu vaihtamaan välinettä lentokoneeseen. Odotan suurella mielenkiinnolla junamatkaa :)

carrus301

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 390
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #15 : 16.02.2009, 22:33:40 »
Paljon Delhistä varanasiin kustantaa juna 2 luokassa?
Entäs Varanasi- Goa nukkumahytissä?
Ykkösluokka varmaan maksaa maltaita ja kakkosluokkakin on varmaan ihan tarpeeksi hyvä?


Parempi kai vastata myöhään kuin ei milloinkaan :)
Tässä pari Lonely Planetista kopioitua junamatkan hintaa, haarukalla halvin-kallein luokka. Hintoja löytyy kahdesta neljään erilaista ja kuten näkyy eroa kalleimman ja halvemman välillä on. Hinnat rupioissa (1€ =n. 63,5 Rupiaa).

Delhi-Agra
82-266 Rs
Delhi-Varanasi
311-1985
Delhi-Jaipur
107-1244
Delhi-Mumbai
1485-4135
Delhi-Goa
1985-4655

Olen vähän ulkona luokkien merkintätavoista.. D on ainakin sleeper class, mutta olisi kiva tietää mitä tarkoittaa luokan c 3AC/2AC/1st class luokitus. AC lienee ilmastoitu, mutta tarkoittaako lukema edessä montako sänkypaikkaa hytissä on? Ja tässä c-luokassahan ei kai mitään ovia saa lukkoon (tai siis onko niitä edes?) tai vaunuissa pyöriviltä ihmisiltä (lue: potentiaaleilta rinkkasi varastajilta) ei edes vaadita lippuja nähtäväksi, toisin kuin kalliimmissa luokissa. Näin muistan lukeneeni tuolta yhdestä toisesta osiosta.

Niin ja siitä Varanasi-Goa välistä en tiedä, pääseekö suoraan junalla ilman että menee Delhin kautta. Olisin tiedosta itsekin kiinnostunut. ???
Täältä löydät ihan kaiken Intian junista: http://www.seat61.com/India.htm

Ja kyllä ne liput katotaan ihan kaikilta matkustajilta  ;D  Muistaakseni ei ole suoraa junaa Varanasi-Goa välille. Itse lensin Varanasista Mumbaihin ja sieltä junalla kolkuttelin hiljalleen kohti Goan valkeita hiekkarantoja  8)  3AC ja 2AC vaunuissa ei ole hyteissä ovia, pelkkä verho vaan vedetään eteen kun tulee nukkumasa vaunuun kylään  :) Jossain täällä palliksen sivuillakin on paljon juttua Intian junista,, tässä onyksi vanha ketju mihin tämän olisi tietty voinut liittää  ::) http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=14582.0gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #16 : 16.02.2009, 23:43:26 »
Toki liput katsotaan kaikilta matkustajilta, mutta tuolla aikaisemmin jossain kirjoiteltiin siitä että juniin kuulemma nousee asemilta jotain "hämärää"porukkaa vain tonkimaan toisten matkatavaroita ilman aikomustakaan matkustaa minnekään. Parempiin luokkiin ei kuulemma pääse edes vaunuihin sisään vaikka juna seisoo asemalla jos ei ole lippua. Tätä siis tarkoitin..

Ja jep.. En huomannnutkaan tota aikaisempaa ketjua vaikka muistaakseni yritin haulla ensin etsiä tietoa..

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #17 : 20.02.2009, 00:38:58 »
Voi.. pah..kura..
Lueskelin Lonely planetin Intia oppaan Goa osuutta tarkemmin ja selvisi ettei 25 tunnin junia Delhistä Goaan kulje kuin keskiviikkoisin ja lauantaisin. Menee just sellaisille päiville että liput olis pakko saada etukäteen. Soitin huvikseni Intia-keskukseen ja tiedustelin paljonko ottaisivat varauksesta välistä ja 30 €:n junamatka osoittautui sieltä varattuna 60 € hintaiseksi, huh huh.. Tollaseen sikariistoon en lähde, vielä jos lentämällä pääsee samalla hinnalla.
Multa alkaa olla ideat loppu.. Luottokorttia ei löydy, joten ilmeisesti sieltä Intian rautateiden sivustoiltakaan ei onnistu varaaminen. Tietenkin voisi sumplia maksun menemään jonkun luottokortillisen ihmisen tilin kautta. Mutta eikö sieltä rautateiden sivustoilta joudu sitten niille perus jonotuslistoille? Onkohan mitään saumaa saada 15.3. junalippuja Delhi-Goa varattua ja onko kellään pomminvarmaa tapaa tiedossa saada niitä?
Vai joutuuko tässä ottamaan flygarin ja käryttämään vielä lisää kasvihuonekaasuja ilmaan? Argh..  >:(

gaia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #18 : 20.02.2009, 00:50:17 »
Täältä löydät ihan kaiken Intian junista: http://www.seat61.com/India.htm

Jep jep.. Nyt vasta kävin katsoon linkin ja tosi kattavalta näyttää. :o
Pahoittelen että täällä huutelen ja panikoin taas edes perehtymättä asioihin..
Täytyy huomenna perehtyä noihin sivuihin, nyt on saatava unta boltsiin, hyppii rivit jo silmissä.
Kiitos linkistä.


(ylinnä siis epäonnistunut lainaus käyttäjältä carrus301..)
« Viimeksi muokattu: 20.02.2009, 00:52:10 kirjoittanut gaia »

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Vs: Delhistä Goalle junalla?
« Vastaus #19 : 20.02.2009, 00:54:40 »
Luottokorttia ei löydy...
Vai joutuuko tässä ottamaan flygarin ja käryttämään vielä lisää kasvihuonekaasuja ilmaan?

Ihan vaan välihuomautuksena, että intialaiset (halpa)lentoyhtiöt sitten vaativat aina, että sinun pitää käydä näyttämässä lentokentällä luottokorttia jolla lennot on netistä varattu, ennen kuin saat boarding passin. Eli et pysty etukäteen varaamaan lentoja jonkun muun kortilla Suomesta ja sitten olettaa, että pääsisit koneeseen, jos sama kortti jolla varaus on tehty ei ole sinulla mukana.