Phuket

 (Luettu 35166 kertaa)

MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Phuket
« : 10.02.2009, 11:11:08 »
Phuket tuntuu olevan sen verran kirosana näissä piireissä, että kattavaa ketjua tälle Thaimaan helmelle ei löytynyt...

Eli nyt tässä topikissa olisi tarkoitus jauhaa ihan yleisesti phuketista, itseäni ainakin kiinnostaa tietää pitävätkö kaikki ennakkoluuloni paikkansa vai onko phuketissa jotain hyvääkin? Kiinnostus phukettia kohtaan kumpuaa siitä, että siellä olisi tarkoitus viettää kaksi yötä, yksi kerrallaan ihan lähitulevaisuudessa.

Phuket koostuu ilmeisesti useista "keskuksista" eli rannoista. Onko näillä rannoilla jotain selkeitä erityispiirteitä? Minne "uskaltaa" lapsiperheen kanssa mennä, mikä sopii nuorille bilettäjille? Voiko itse Phuketissa vielä reissata "off-the-beaten-track", vai onko saarille lähtö ainoa vaihtoehto, jos sekään? Mites nuo mittasuhteet? Krabilla joskus käyneenä ajateltiin aluksi käväisä mopoilla phuketissa, mutta tajuttiin sitten että ei matka olekkaan ihan puolen tunnin huristelun mittainen. Onko itse Phuketissa väliä missä yöpyy, jos haluaa lähteä esim Phiphille tai Lantalle? Lentokenttä ei liene niin kaukana että ajoajoissa olisi huomattavia eroja.. eli jos ei jaksa istua auton kyydissä niin pitääkö jäädä heti ensimmäiseen hotelliin vai ajaa suoraan jonnekin mukavampaan yöpymispaikkaan.

Lentokenttätaksihustlereista lueskelin jo varoituksen sanaa.. thaimaassa käyneille tuttu ongelma, mutta ilmeisesti phuketissa vielä päällekäyvempää? Kun sitä ensimmäistä yötä kehotetaan varmaan jo etukäteen, niin mistä te sen varaisitte? Asiarooms näyttää että halvin hotelli on 21e/yö, eikö phuketissa todella tämän alle pääse? Tämän hintaluokan hotellejakaan ei tainnut olla kuin yksi tai kaksi, sitten mennään jo samoihin hintoihin kuin Singaporessa halvimmat. Hostelleja ilmeisesti löytyy, mutta pienen lapsen kanssa ei välttämättä hostelliin viitsi raahautua.

Mitenkäs Phuketissa syöminen? Jostain keskustelusta bongasin että joku oli syönyt elämänsä parhaat pihvit Phuketissa, hienoa! Onko siellä muita kun pihvipaikkoja ja mäkkäreitä? Saako mistään sitä 1e kanariisimättöö? Ruokapaikkavinkkejä? Esimerkkejä hintatasosta?

Tekemistä Phuketissa varmaan riittää siinä missä kaikissa muissakin perus rantalomakohteissa; yöelämää, huoria, ranta-aktiviteetteja, extremeurheilua yms. onko omien kokemuksien mukaan jotain sellaista, mitä missään muualla ei tehtäisi paremmin? Toisin sanoen, onko Phuketissa ehdottomasti jotain, minkä takia siellä kannattaisi viipyä enemmän kuin yksi yö kerrallaan?

Hälventäkää ennakkoluulojani tai vahvistakaa ne oikeiksi, mielellään kuuntelee Thaimaan yhden kuuluisimman paikan kokemuksia vähän eri vinkkelistä kuin siltä naapurin taistolta joka on käynyt siellä vuodesta 1987 joka kevät ja syksy samasta syystä.. eli tietenkin hyvien ilmojen vuoksi..


Ville
Living my dream @ Dream Hostel

Polikko

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #1 : 10.02.2009, 13:10:20 »
Ite kans tosiaan menossa parin vkon päästä noillle suunnille ainakin nyt niin veikkaisin et phuketista aloitan retkeni. Mites helpoin /halvin päästä phuketin lentokentältä tonne ns. ytimeen eli johkin turistihelvettiin rannalle??

MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Vs: Phuket
« Vastaus #2 : 14.02.2009, 10:50:03 »
Eikö kukaan oo oikeesti käyny phuketissa vai eikö sitä "kehdata" myöntää? :)
Living my dream @ Dream Hostel

Lannika

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #3 : 14.02.2009, 11:47:44 »
Olin viime tammikuussa yhden yön Phuketissa Kata beachilla, Kata on Beach bungalowissa. Hinta ei päätä huimannut ja oli ihan ok. Itse ainakin soin ruokana riisiä ja kanaa/kasviksia joten sitä löytyy ja suht halvalla. En muista maksoiko euron vai kaksi, todennäköisesti kaksi  :). Lähinnä paikassa ärsytti kun kadulla käveli niin kaikkea yritettiin tyrkyttää, kuten perus turistikohteissa. "Finland? Hei, hei, mita kuuluu, mina rakastan sinua". Rannat olivat täynnä. Parasta oli kun tuli ukkosen ilma ja satoi ihan kaatamalla. Pidettiin sadetta 7elevenin edessä ja juotiin hauskan värisiä juomasekoituksia  ;) Kadut tulvi vedestä. Tekemistä varmaan löytyy, sukelluskurssia sun muuta. 

hemulitar

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #4 : 14.02.2009, 12:48:26 »
2 kertaa oon käyny phuketissa. Huonoushan paikassa on liikaa suomalaisia! Rantsut on tosi ihanat ja kyllähän phuketin saari on niin iso,et kyllä sieltä löytää paikan jossa vähän vähemmän suomalaisio on,esim.etelä-kärjestä.
Mielestäni patong on ihan järkyttävä,karon sen jälkeen ja sit kata.Kata siis rauhallisin.Dinopark on tosi kiva paikka.
Mielestäni on melko sama onko karonilla vai katalla,"bussilla" pääsee helposti rannalta toiselle.
Jos sinne päin täytyisi nyt mennä ni menisin kamalabeachille. Phuket townissa kannattaa käydä ostoksilla.Phuket townista myös varmaan helpoin mennä muulle lahteville lautoille,esim krabi ja lanta.
Karonilla oltiin sugarPalm nimisessä hotellissa 1500bahtia tais olla yö kahdelta.Sängyllä oli kahdesta pyyhkeestä muotoillut joutsenet ja ihana uima-allas käytössä.Aamiainen ei sisältynyt. Kaverit oli lähellä Little Mermaid nimisessä paikassa,jossa ei ollu uima-allasta ja on ehkä vähän reppureissaajille,mut olikin sit tosi halpa.
Aika kallis paikka Phuket kylläkin jo on,tai siis nämä turistirannat,tinkaamaan joutuu jatkuvasti ja TANAN räätälit!Mut hyvä puoli on et sai paljon kävellä puolison kans käsikädessä,sillon ne ei päässy niin kättelemään yms.
Jotkut "räätälit" vielä tosi töykeitä,jos niitten terve,terve jutuille ei lämpene.
Oikein mukavaa matkaa,hyvässä seurassa on ihan sama missä on.

mql

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #5 : 16.02.2009, 21:28:25 »

Phuketissa on tullut oltua aivan liian monta kertaa  ;D joskaan ei koskaan silloin kun suomalaiset tekee pakettimatkoja.

Lentokentältä kannattaa ottaa taxi-meter, lähtee pysäköintipaikalta. Sanoo vaan kaikille häslääjille "taxii miiter" ja helposti pääsee. Toimii myös bangkokissa.

Hotellin voi varata sawadee.com kautta. toimii kuin junan vessa.

Räätäleille sanoo "mai mii tang" eli ei ole rahaa niin ei häslää enempää.
Ja jos intialainen räätäli yrittää kätellä niin tervehtii sanomalla namaste ja vie omat kädet yhteen sillai hienosti intialaisittain. äijät menee ihanasti sekaisin.

Phuketissa taikasana on off season. useissa hotelleissa on vain pari asiakasta, rannoilla on tyhjää, patongilla voi käydä katsomassa tyttöjä.. saarilta tai liveaboardilta kun tulee niin pari päivää menee oikein mukavasti.maikkimai

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Phuket
« Vastaus #6 : 18.02.2009, 00:26:03 »
Vietin vajaa pari vuotta sitten muutaman hassun paivan Kata Beachilla, en oikein innostunut skandi meiningista, mutta aurinko ja ranta olivat kivat joten kyllahan se meni :) Asuttiin kaverin kanssa Friendship Bungalowissa jota voin suositella lampimasti perheellisellekin! Aamiainenkin sisaltyi hintaan ja hinta ei ollut kallis, olisko ollut n 750Bahtia yht kahdelta hengelta. Tosi viihtyisat mokit kivan kujan varrella.
Muutoin paikka oli melkosen tylsa reppureissaajalle joka halusi Thaimaahan karkuun skandi kulttuuria, ei onnistunut Katalla! Koh Lantalla onnistui, mutta kai sekin parissa vuodessa muuttunut..

ag

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #7 : 19.02.2009, 23:01:49 »
Olin Phuketissa kaksi yötä joulukuun 2008 alussa. Majapaikkana oli Phuket Backpacker's Hostel, keskustassa, todella hyvä dormipaikka. Ensimmäinen päivä kului hostellista löytynee porukan kanssa rantoja kierrellessä ja toisena kävin Phang Ngan saaristossa pakettireissulla, josta tuli paras pakettireissuni koskaan. Keskusta, jossa hostellini sijaitsi, oli kaikkea muuta kuin viihtyisä, mutta sieltä pääsi toki helposti muualle.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #8 : 20.02.2009, 20:50:20 »
Palattiin 8.2 Phuketista. Minä, mies ja ipanata 4 ja 6 v.
Oltiin Finnmatkojen reissulla, mutta yhdistettiin siihen omatoimista saarihyppelyä ( Phi Phi  & Raya Yai) ja 4 päivää Bangkokissa.

Ei taksesissa ole kusettamista. Otat lentokentältä vaan etukäteen maksetun taksin. Se että taksi maksaa sikapaljon enemmän kuin vastaava matka Bangkokissa onkin sitten eri asia....

Ruokapaikkoja on joka lähtöön. Halvalla siellä ei enää syö. Olettevasti sulla on enemmän kuin se 1 euro laittaa safkaan ;) Rantakuppiloissa 4 henkeä söi n. 600 batilla, muutama olut, jätskit, cocacolat ja jotain tahikku safkaa itselle ja ipanoille ranskalaisia ym.

Iltasella käytiin laidasta laitaan paikkoja läpi.Laskut oli 1000-5000 batinväliltä. Kallein ei ollut parhain. Hummeria syötiin monessa mestassa ja olihan se halvempaa kuin Suomessa. Mutta siis hintataso on karannut käsistä jo aikaa sitten. Bangkokissa vedettiin hummerit ja äyriäiset ja kaikki alku ja jälkipalat  ja laskua ei saatu kuin murto-osa aikaan ???

Ruokapaikkoja on turha nimetä. Niitä löytyy joka nurkalta ja mikään etukäteen kehuttu paikka ei ollut kovinkaan hyvä.Itse printtailin nettilistoja ja luin etukäteen paikkoja. Ihan ajan hukkaa  :) Katan rantatiellä ylämäessä heti taksi"tolpan" jälkeen hiemnan ennen Beach Hill hotellin ylämäkeä oli yksi sympaattisimmistä "halvoista" mestoista. Rouva teki ilmapallot ym. härdelit viihdykkeeksi ipanoille, että iskä ja äiskä sai syödä rauhassa.

Phuket on paikka jossa on ihan kiva hengailla hetken. Katan ranta oli minusta paras. Karon oli jo sotkuisempi. Kata Noi oli myös mukava. Patong oli kamala  >:(
Parhaimmat rannat on saarilla.
matti.d

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Phuket
« Vastaus #9 : 15.02.2010, 11:30:27 »
Onkos tuolla Racha Yailla minkalaiset yopymisoptiot reppuilijalle, selviaako kaksi henkea yosta alle 1k bahtilla? ;) Olisi tarkoitus siella kikkailla pari yota sukellussafarin jalkeen, Phuketille jaaminen ei valttamatta innosta. Joskin siellakin tarvii pari yota viettaa, eli saa suositella edullisia majataloja patonki biitsin huudeilta..

- m
« Viimeksi muokattu: 15.02.2010, 11:33:24 kirjoittanut matti.d »
From the coast of gold / across the seven seas / I'm traveling on / Far and wide

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #10 : 20.02.2010, 23:03:45 »
Aika nihkeesti siellä on reppuilijoille mestoja. Mutta eiköhän sieltä jotain löydy varsinkin low-seasonilla.

Racha Yailla käy sitten päivisin turisteja, tiedoksi vain.  :) Mutta iltaisin voi olla aika rauhallinen paikka. Itsellä ei kokemusta yöpymisestä, koska hylkäsin sen hintatason vuoksi ja kävin vain päiväreissun.

Mutta, jos pariksi yöksi menette ja olette pariskunta niin onkos muutamalla tonnilla niin väliä.  ;)

Phuketissa meille kävi niin, että katottiin asiaroomsista yhdestä hotellista hinta ja mentiin tiskiltä tinkaan samaa, niin eivät antaneet. Wotif.comista voi myös löytyy jotain.

anselmix

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #11 : 21.02.2010, 01:09:09 »
Phuket on mahtava paikka joka valitettavasti on pilattu turisteilla. Hinnat nousseet, hotellit komistuneet, sisään heittäjät oppineet Suomea jne., eli liikaa turisteja ja alkuperäisestä Thaimaasta ei ole paljoa jäljellä.
Patong on ilta-elämän keskus mutta Karon tai Kata Beachilta pääsee sinne nopeasti ja halvalla. Perheelle ehdottomasti Karon, Kata tai Kamala.
Otettiin viimeksi lentokentältä 'taksi' ja matkalla rantsuun pysähdyttiin matkatoimistoon josta valkattiin hotelli. Saatiin melkein puolet halvemmalla kuin web'istä tai kentältä.
Taitaa nykyään olla Kanariasta hieman parempi ja eksoottisempi vaihtoehto, ei sen kummempaa.

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #12 : 21.02.2010, 11:59:25 »
Lainaus
Onkos tuolla Racha Yailla minkalaiset yopymisoptiot reppuilijalle
AoBatokin ja Ao KonKaren välissä on thaityylinen kylä.Jos halpaa majoitusta etsii niin kannattaa kysellä sieltä.
BanRayalla oli 2006 tarjolla "Divers room" hintaan 1000b/vrk.
Phuketissa kannattaa katsoa Anan House hintoja

ashrak

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 346
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Phuket
« Vastaus #13 : 16.03.2010, 19:46:20 »
Onnistuuko lautan saaminen phi phille tai krabille heti aamulla tyyliin paikalle ja kyytiin vai pitääkö varailla etukäteen?
« Viimeksi muokattu: 16.03.2010, 19:56:00 kirjoittanut ashrak »matti.d

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Phuket
« Vastaus #14 : 20.03.2010, 15:02:36 »
Vastataanpa nyt itselleen. Edullisimmat majoituisoptiot tuntuivat olevan Chalongissa, josta sai majatalon 300b/yo hintaan, esims. Mansion niminen luukku. Racha Yailla ei kaytykaan lopulta vaan heilahdettiin Koh Lipelle, joka onkin vallan eri tarina jo..
From the coast of gold / across the seven seas / I'm traveling on / Far and wide

Jatzio

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Phuketin rannat heinäkuussa?!
« Vastaus #15 : 24.06.2010, 08:24:55 »
Heipä hei,

olemme kaverin kanssa lährössä 19 heinäkuutä tsekkaamaan Phuketin maisemia. Edellisillä reisuilla on tullu katottua yöpaikat vasta paikanpäältä ja aina kun on kyllästytty, niin on vaihrettu maisemaa. Mut tällä kertaa olis tarkotus majailla hetken aikaa Phuketis ehkä bilettääkki pari päivää jos sielä mitään näin kesäaikaan on?

Jotenkas kokeneemmat Phuketin kävijät huomio, millekkä rannalle näin heinäkuus kannattais majoittua? Onkos Phuketin suunnalla mitn aktiviteetteja kesäaikaan? Vai joutuneeko lähtemään sit talvella uudestaan et pääsee leikkimään taas v-skoottereilla..?  ;D

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

jimmy50

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
phuketin halpisranta
« Vastaus #16 : 25.08.2010, 19:14:56 »
 Onko kellään kokemusta phuketin mai khao beach bungaloveista joita ann tiimeineen emännöi.

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 236
  • Profiili
Vs: phuketin halpisranta
« Vastaus #17 : 25.08.2010, 20:44:09 »
On.

musse

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #18 : 30.08.2010, 09:27:16 »
Ajateltiin että low seasonina Phuket olisi mukava paikka. Kaikenlaista pool acces huonetta saa high seasonin 450-500 euroa/yö hintojen sijasta 50-60 euroa/yö hinnalla. Mentiin sitten sellaseen junior suiteen Karonilla.

Mikään ei kuitenkaan poistanut sitä fiilistä, että rannan vieressä on kerrostalohotelleja. Olihan siellä biitsillä tilaa, mutta myös paljon muita ja suomea puhuvat räätälit jne kyllä ärsyttivät. Paljon mukavampia paikkoja reissulta löyty (esim. trangin saaret).

Phuket on mielestäni loistava paikka, jos joku haluaa talvella viikon tai kaksi varmaa aurinkoa mukavassa hotellissa. Mikään seikkailijan paratiisisaari se ei ole :) Jokaiselle omansa, tosin!

Sakcris

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Vs: Phuket
« Vastaus #19 : 22.09.2010, 11:45:44 »
Apua, "joudun" pienibudjettisella maailmanympärys matkallani käymään Phuketissa TAMMIKUUSSA! Viikko kaks ihan maks, tai mistä sitä tietää jos vaikka tykkää  :o

Onko siel nyt mitää halpaa majotusta tohon aikaa? Missää? Ei mua turistit sillee haittaa, mukavahan se välillä on Intialaisten paikallisten näkemisen sijaan nähdä suomalaisiaki :) Rahaa vaan en haluis pistää, eli halpa majotus ja syöminen olis tosi toivottuu. Onnistuuko esim. mopon vuokraaminen jostain kauempaa ja sielt ajella Phuketin menomestoille tyylii joka päivä? :)