Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara

 (Luettu 14686 kertaa)

tonppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« : 11.03.2009, 19:31:41 »
Pääsiäisen tienoilla suuntana kyseiset seudut.
Pääpaino rantaelossa, surffitreenauksessa ja muussa seikkailu-urheilussa yöelämää unohtamatta :) Kaikki vinkit olisi tervetulleita kyseiseltä seudulta!

nailon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 335
  • Profiili
Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« Vastaus #1 : 14.03.2009, 09:48:16 »
Surffaamiseen voin suositella San Blas-nimistä pikkukaupunkia. Pikkasen Sayulitasta pohjoiseen. Ota hyttysmyrkky mukaan.
"En tahtoisi olla yksi heistä.
Tahdon olla vapaa, ja hengittää havun tuoksua.
Täällä olen kuin vanki, lähden Kuusamoon."
Danny, Kuusamo

Pumbae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« Vastaus #2 : 24.11.2010, 15:17:28 »
Olen noille suunnille myös lähdössä parin viikon päästä. Ei ihan älyttömän tarkkaa matkasuunnitelmaa, mutta olen joskus kaverilta kuullut, että vissiin Sayulita olisi kiva paikka? Tykkäisin kokeilla taas surffausta, mutta minkälaiset aallot? Sopivatko aloittelijalle?

Guadalajarassa ainakin käyn moikkaamassa tuttuja, mutta kannaattaako siitä siis suunnata juuri Sayulitaan vai onko lähistöllä jotain vielä herkullisempaa?

Rokitsi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« Vastaus #3 : 29.12.2017, 12:47:40 »
Helsinki - Puerto Vallarta - Los Arcos - Puerto Vallarta - Isles Marietas - Puerto Vallerta - Helsinki, 17.-24.12.2017

Matkailualue: https://www.scribblemaps.com/maps/view/Puerto_Vallarta_2017/eRPAGzvGmi

Löysin kahden päivän varoitusajalla äkkilähtönä aurinkomatkoilta suorat lennot viikoksi Helsingistä Puerto Vallertaan ~370e. Majoitukseksi valitsin Chanclas Hostellin (97e viikko), jonka sijainti näytti olevan ja olikin ihan loistava. Hostellin välittömässä läheisyydessä on myös 24h Oxxo (ruokakauppa).

Lentokoneessa pitää jo ennalta täyttää pari erilaista lomaketta. Ensimmäiseen lomakkeeseen täytetään mahdolliset tullattavat tavarat jne. Toinen lomake on vähän vastaavanlainen, kuin matkatessa Venäjälle, eli täytetään kaikki yhteystiedot majoituksia myöten kahteen osaan, joista tullissa toinen jää passin väliin ja toinen menee virkailijoille. Siispä on suositeltavaa napata jo koneeseen käsimatkatavaroihin mustekynä mukaan.

Lentokenttä ja matka Puerto Vallertan keskustaan

Matkatavarat napattuani hihnalta painelin ulos etsiskelemään jonkinlaista kulkuneuvoa Puerto Vallertan keskustaan. Heti kentän ovista ulos päästyä yritetään joka puolelta napata sinut takseihin, joiden hinnat ovat ihan älyttömiä. Siispä kannattaa unohtaa taksit ja kääntyä heti ulko-ovilta vasemmalle ja kävellä lentokenttärakennuksen päätyyn, josta pääset porttien välistä vilkkaan tien varteen, josta kulkevat julkiset bussit esimerkiksi tuonne Puerto Vallertan keskustaan. Minä en tätä tajunnut illan pimeydessä, joten päädyin ihan miltei pysäkin vierestä ottamaan taksin, jonka hinta oli Puerto Vallertan ytimeen 300 pesoa (ihan älyttömän kallis), kun bussi olisi maksanut 7,5 pesoa. Taksimatka meni 15-20 minuutissa ja kuski pysähtyi sinne tänne kyselemään tarkempia suuntia.

Myöhemmin, kun loman lopuksi oli palattava lentokentälle, käytin julkista bussia, joka pysähtyy ihan lentokentän viereen ylikulkusillan läheisyyteen.

Puerto Vallertasta yleisesti

Puerto Vallertasta jäi vähän kahden tyyppisiä fiiliksiä; hyviä ja huonoja. Ensinnäkin siellä on ihan älyttömän paljon turisteja ja kaikenlaisia myyjiä saa ravistella hihoista vähän väliä pois. Turistit ovat pääasiassa meksikolaisia, jenkkejä ja kanadalaisia. Hämmästyksekseni en kuullut lainkaan kenenkään turistin puhuvan missään saksaa. Myyjät yrittävät myydä ihan kaikenlaista tavaraa matoista, hattuihin, koruihin ja huumeisiin. Joka ainoa päivä minulle yritettiin myydä useita kertoja kokaiinia ja muuta tavaraa, myyjistä pääsee kuitenkin nopeasti eroon, kun vaan on reagoimatta tai sanoo “no thanks”.

Ruoka oli kuitenkin älyttömän hyvää ja kaikkein parhaimmat eväät tulikin syötyä katukeittiöistä tai paikallisten suosimista autenttisen näköisistä keittiöistä, niistä saadut tacot maksoivat 5-11 pesoa kappale, ja viidellä tacolla + juomalla saikin mukavasti siirrettyä nälkää (35-60 pesoa). Pahimmat ruoat söin selkeästi turisteille suunnatuista paikoista (mm. Si Senôr), mutta Pipi’s oli näistä kiva poikkeus (kannattaa tsekata) sekä El Barracuda.

Olutta pystyi kaupasta ostamaan 7-17 pesolla, mutta ravintoloissa pullosta yleensä joutui maksamaan 20-45 pesoa. Puerto Vallartasta löytyy myös ostereihin ja meksikolaisiin pienpanimoihin keskittynyt ravintola La Cerveceria Union, jossa bisset ovat 40-110 peson välillä. Yökerhoissa oluen hinta hyppää helposti vähintään 75 pesoon.

Nähtävyyksiä kaupungilla ei älyttömästi ole pl. Malecon, kirkkorakennus, näköalakukkula ja hiekkarannat. Kokeilin käydä yhden ilmaisen opastetun kävelykierroksen ja lähinnä paras hyöty siitä oli joutua alueille, jossa en ollut vielä loman aikana aiemmin käynyt.

Malecon ja Puerto Vallertan rantakaistale (kuvailtu etelästä -> pohjoiseen)

Puerto Vallertan Maleconin läheisen rantakaistaleen voisi jakaa kolmeen osaan. Eteläisin osio on Playa Los Muertosista Puerto Vallartan purjeveneen purjeelta näyttävään venesatamaan saakka. Tämä osuus on ihan tajuttoman ruuhkainen myyjistä ja turisteista. Keskiosuus venesatamasta pienen jokiuoman ylittävälle sillalle on myös hyvin ruukainen, mutta tältä osuudelta löytyy rauhallinen osio sillan läheisyydestä, jossa oli välillä ihan viihtyisää lepäillä. Pohjoisin osuus on käytännössä delffiinipatsailta (marine museumin vierestä) ihan aallonmurtajalle saakka Villa Premiere Hotel Butiquelle. Tältä osuudelta löytyy ylivoimaisesti leppoisin ja rennoin rantakaistale ihan pohjoispäädystä eli Maleconin kävelykadun päätöskohdasta aallonmurtajalle saakka.

Los Arcosista

Varasin Maleconilta Chico’s Dive Shopilta snorklausreissun Los Arcosille, jonka hinta oli 650p. Reissu sisälsi venekyydityksen Maleconilta, vettä, limuja, snorklausvarusteet ja pientä snäkkiä. Los Arcos oli myös erittäin ruuhkainen ja suuret veneet pudottivat sinne kolmesta kerroksesta snorklaajia pärskimään. Snorkailua vaikeuttivat kovahkot virtaukset, kallioiden läheisyyden ja isohkot mainingit. Lisäksi näkyvyys oli ehkä 7-10m luokkaa, ja koralli näytti käytännössä täysin kuolleelta. Snorkailusta ei jäänyt paljoa käteen, mutta maisemat olivat ihan kivat ja paluumatkalla veneen vieressä uiskenteli pariin otteeseen delffiinejä, nähtiinpä myös yksi iso merikilpikonna haukkaamassa happea. Myös sukeltajat totesivat olosuhteiden olleen virtauksien vuoksi haastavat.

Isles Marietas

Varasin Maleconilta paikallisen Cruceros Beachboyn päiväreissun Marietasin saarille, jonka hinta oli 1100p. Reissu sisälsi isommalla kaksitasoisella veneellä matkan Marina Vallarta satamasta Isles Marietas saarille, pienen aamupalan (kahvia, pullaa), lounaan ja paluu matkalla open barin. Satamaan matkustelin paikallisbussilla 7,5P.

Laivaan päästyämme huristelimme reilu 1h saarille, josta sitten pienellä veneellä heittokuljetettiin porukkaa snorklailemaan ja myös käymään halutessaan pienellä rantakaistaleella. Hommassa tuntui olevan jatkuva kiire, porukat äkkiä veteen, äkkiä vedestä takaisin veneelle, jätä snorklauskamat ja hyppää uudelleen veneeseen, heitto rantakaistaleelle, 20min siellä ja taas veneellä takaisin isolle paatille. Olipa jopa surkuhupaista seurata sitä kaaosta kajakkeja ja suppailua ensimmäistä kertaa testaavien kera, mutta yllättävän hyvin kaikki lopulta suljui eikä tietääkseni kukaan jäänyt paluumatkasta. Hidden beachin kallioinen suuaukko nähtiin ehkä 500m päästä laivan kannelta, mitään muuta siitä ei nähty eikä kukaan päässyt käymään siellä. Matkalla näkyi kuitenkin mennessä ja tullessa paljon valaita, mikä oli todella hienoa. Snorklailusta ei täälläkään jäänyt mitään käteen, sillä vaikka näkyvyys olikin melko hyvä, ei veden alla ollut juuri mitään muuta nähtävää kuin ruskeita kiviä, kuolleita koralleja ja muutamia pikkukaloja.

Mikä sitten Puerto Vallartassa oli parasta?

Sanoisin ehkä, että ruoat, aallon murtajan ja El Barracudan läheisyydessä oleva rauhallisempi rantakaistale sekä lämpö ja aurinko. Suhteellisen turvallinen fiilis jäi paikasta kaikenkaikkiaan ja ihmiset olivat pääasiallisesti erittäin ystävällisiä. Yöaikaan välillä kuului jänniä yksittäisiä pamauksia, mutta mitä sitten lienivätkään.

Poistuminen Maleconilta sisämaahan päin kolme-neljä korttelia ja näiden sivukatujen grindaaminen. Hinnat putosivat ja näistä juuri löytyi niitä paikallisia pieniä ruokapaikkoja.

Mikä sitten oli Puerto Vallartassa huonointa?

Ihan järkyttävä määrä turisteja, jatkuvat kaikenlaisten tavaroiden, tequila tastingien ja huumeiden myyntiyritykset.

Menisinkö Puerto Vallartaan uudelleen?
Tuskin.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2017, 14:15:22 kirjoittanut Rokitsi »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« Vastaus #4 : 17.08.2018, 14:29:51 »
Puerto Vallartasta on täällä hämmästyttävän vähän juttua, vaikka sinne pääsee Finnairilla helposti ja välillä myös aika halvalla. Buukattiin reissu alkuvuodeksi ja kiinnostaisi kuulla nimenomaan noista lähipaikoista: kannattaisiko reppureissuhenkisen viettää valtaosa ajasta muualla kuin itse Vallartassa? Sayulita vaikuttaa kivalta, ja tämänhetkinen pläni olisi olla viikko siellä ja Viikko Vallartassa. Mutta onko pelipaikoilla viime aikoina olleita?