Hostellin perustaminen

 (Luettu 100759 kertaa)

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 651
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #20 : 20.03.2009, 22:25:50 »
Yksi ongelma, joka hostellin pyörittämisessä tulee Suomessa (tämä on sitten kieliposkessa puolitosissaan heitetty seikka), että meillä on kohtuullisen tiukka rakennusmääräys- ja työterveysvalvonta ym. viranomaiskyttäys. Yleensä esim. Lontoossa halvimmat hostellit ovat entisiä, käyttöikänsä päässä olevia hotelleja. Eli murjuja. Siksi niitä voidaan pyörittää halvalla, sillä niiden rakentamiskustannukset on maksettu jo aikaa sitten pois. Suomessa kun ei taitaisi moiset murjut kuitenkaan olla ns. laillisia, vaan vanhaan kiinteistöön määrättäisiin nopeasti remontti, ennen kuin sen saisi ottaa uudelleen käyttöön / se vaihtaisi omistajaa. No, en tosin tiedä miten käytännön maailmassa homman kanssa kävisi, jos jonkin puolilahon hotellin löytäisi halvalla ja päättäisi siihen hostellin avata. Uskoisin, että terveystarkastajalla olisi suuri valta päättää, aukeaako Hostel Tallaaja vai ei.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2009, 23:48:43 kirjoittanut raven »
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 695
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #21 : 20.03.2009, 22:47:33 »
... jos jonkin puolilahon hotellin löytäisi halvalla ja päättäisi siihen hostellin avata.

Halvalla löytyvät hotellit eivät ole välttämättä lahoja vaan väärässä paikassa. Se ei taas hostellille sovi yhtään.

En maalailisi piruja seinille, mutta toki yhteydenotto terveysviranomaisiin sun muihin kannattaa muistaa ennenkuin vuokraa yhtään mitän.

Toinen ikävä asia; yrittäjä ei ole kuluttaja. Monenlaista kusettajaa on välittömästi pyrkimässä pienyrittäjän lompakolle, kun toiminnan aloitat. Kannattaa kartoittaa heti, mitä tarvitsee.

tinksu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #22 : 20.03.2009, 23:22:09 »
Mulla on käynyt mielessä, että tämmösen bisneksen alottamisessa vois eri alojen opiskelijoitten hyödyntäminen olla paikallaan säästämisen nimissä. Pari taloustieteitten ja matkailualan opiskelijaa tekemään semmatoimeksiantoina tilanteen kartoitusta, ja sitten harjottelupaikkoja tarjoamalla vois hoitaa sisustussuunnittelun, markkinointimateriaalit yms...näitähän riittää. Harkkareita vois myös ottaa töihin.
To live would be an awfully big adventure.

MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #23 : 20.03.2009, 23:28:36 »
Huomauttaisin vain MrBensonille, että jos hostellin kannattavuus on etäisestikään riippuvainen Ryanairin tuomista asiakkaista, niin yrityksellä on aivan liian suuri riskikeskittymä.

Onhan meillä täällä yksi ekonomikin, tai ainakin tradenomikurssin priimus.

Jos haluaa tehdä tulosta on pakko ottaa riskejä - sellaiseen sattumaan, että Raiski katoaa Tampereelta, pitää varautua. Nopea ennuste tulevaisuudesta ja pillit pussiin, jos siltä näyttää. Eipä tosin ole kovin todennäköistä, että Raiski olisi Tampereelta katoamassa, ilmeisesti reitit kannattaa.

Sinänsä tässä päästiin asiaan, että homma on pakko toteuttaa myös kannattavasti. Eli työvoima halvalla, kustannukset alas itse tekemällä ja hinnat käyvälle tasolle. Sen jälkeen voidaan sitten satsata palveluun ja kaikkeen muuhunkin, mikä ei maksa itselle lisää, sniiduilemaan ei tietenkään kannata ryhtyä, esim. aamupalan kohdalla, se kostautuu nopeasti ja säästöt ovat pieniä. Omalla ja lähipiirin talkootyöllä tuo saadaan varmasti kannattamaan, jos vuokrakulut ovat kohtuulliset.

Ei kun pohdintaa siitä, mitä asiakas hostellilta haluaa. Hyvät oleskelutilat, wlanin ja pari nettikonetta, halpaa kaljaa, puhtautta, riittävästi suihkuja ja vessoja, kohtuullisen aamupalan.

Täälläkin on peukku pystyssä Mr Bensonille, varmaan tulen yöpymään, jos saat paikan pystyyn, vaikken hirmuisen kaukana asukaan. :D

Pari kommenttia tähän:

1) kannattavuus ei ole laskettu pelkän raiskin varaan, kerron asiasta mielelläni lisää sitten, kun hostelli voi hyvin ja on pystyssä, vaikka sitten kaljan parissa yhteisissä tiloissa ;)

2) siihen, mitä asiakas haluaa pitää kiinnittää huomiota... itse aloitin kartoittamisen jo muistaakseni syksyllä kyselemällä täällä mitä TE arvostatte hostellissa ja mikä tekee hostellista hyvän. pyydän anteeksi mielipiteidenne julkeaa hyväksikäyttöä, mutta ajattelin tehdä tämän homman oikeasti hyvin. :)

... vielä tosin ei kannata huoneita varailla, niinkun sanoin niin pari ikävää kysymysmerkkiä vielä matkalle mahtuu. lähellä kuitenkin ollaan!

edit:
Lainaus
Yksi ongelma, joka hostellin pyörittämisessä tulee Suomessa (tämä on sitten kieliposkessa puolitosissaan heitetty seikka), että meillä on kohtuullisen tiukka rakaennusmääräys ja työterveysvalvonta ym. viranomaiskyttäys.

Tästähän tässä nyt väännetään, viimeksi tänään olin palotarkastajan kanssa mestoilla. Hommien selvittely helevetin kankeeta ja hankalaa mutta toisaalta ihan antoisaa, oppiipahan samalla. totta on että suomessa määräykset on maailman huippuluokkaa ja vaikka joissain asioissa annetaan virkamiehille vapaus käyttää pelisilmää, ei sitä usein käytetä. enää pitäisi vääntää periaatteessa äänieristyksestä, sen tarpeellisuudesta, määrästä ja hinnasta..mihinkään en siis nimeäni laita ennenkun kun kaikki on selvää. eikä mistään ole tarvinnut vielä mitään maksaa, arkkitehtikin kävi kylässä ilmaiseksi.

opiskelijoiden käyttöstä: hyvä ja käyttökelpoinen idea, tällä hetkellä esim kaks opiskelijaa stadista tekee mulle brandi identiteetin rakentamisesta isoa harjoitustyötä. jos joku tietää jonkun joka haluisi suunnitella esim sisustuksen brändin identiteettiin sopivaks (vaikka lopputyönä johonkin kouluun) niin ei muuta kun yhteyttä tänne päin. muutenkin suhtaudun lämmöllä opiskelijaprojekteihin jos ne a) on hyödyllisiä molemmille osapuolille tai b) siitä ei oo mulle liikaa vaivaa.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2009, 23:42:53 kirjoittanut MrBenson »
Living my dream @ Dream Hostel

Packbacker

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #24 : 20.03.2009, 23:34:54 »
Ei kun pohdintaa siitä, mitä asiakas hostellilta haluaa. Hyvät oleskelutilat, wlanin ja pari nettikonetta, halpaa kaljaa, puhtautta, riittävästi suihkuja ja vessoja, kohtuullisen aamupalan.

Tässäpä se lista onkin mitä itsekin haluaisin hyvältä hostellilta. Aamupala tosin ei ole välttämätön omalla kohdalla, sillä omia eväitä tulee ostettua aina hostelliin reissun päällä.

Tuo halpa kalja voisi olla pieni ongelma, sillä Suomessahan tarvitsisi luonnollisesti anniskeluoikeudet alkoholin myymiseen ja anniskelualue pitäisi rajata tarkasti. En tosin sen tarkemmin tiedä, että kuinka vaikeaa niiden oikeuksien saaminen on ja pitääkö niistä maksaa jotain.  ::)

Mikä olisi sitten sopiva hinta yöpymiselle.. Euroopan halvimmissa maissa saattaa dormiyön saada jo viidellä eurolla, mutta Suomessa varmaan pitäisi pyytää vähintään 20 euroa mikä sekään ei kyllä ole paljon, jos vertaa hotelliyön hintaan.

Onnea projektiisi MrBenson, toivottavasti saadaan uusi hostelli Tampereella. Minäkin liityn niiden joukkoon, jotka lupaavat siellä yöpyä. ;D

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #25 : 21.03.2009, 02:37:16 »
Tuo halpa kalja voisi olla pieni ongelma, sillä Suomessahan tarvitsisi luonnollisesti anniskeluoikeudet alkoholin myymiseen ja anniskelualue pitäisi rajata tarkasti. En tosin sen tarkemmin tiedä, että kuinka vaikeaa niiden oikeuksien saaminen on ja pitääkö niistä maksaa jotain.  ::)

Joku Pensonin hostelli ei todellakaan ole saamassa anniskelulupaa. Jopa tässäkin maassa on maailman sivu pyöritetty kaiken maailman laitonta opiskelijabilemyyntiä jne. Useimmat ihmiset eivät taida edes ymmärtää sen olevan laitonta.

Suomessa viranomaiset ovat tarkkoja ja uskoakseni eivät juurikaan lahjottavissa. Tuommoiset kaljanmyyntikikkailut kannattaa unohtaa heti alkuunsa. Mielummin leipoo hintoihin aavistuksen lisää ja antaa sitten pullon pari janoisille, jos sen yleensäkään kokee tärkeäksi palveluksi.

Pientä salakapakkaa voi aina pyörittää, mutta minun on vaikea uskoa, että se vakavasti otettavassa hostellissa kannattaisi. Niille ulkomaalaisille pitää vain ystävällisesti kertoa, että klo 21 asti saa kioskilta kaljaa ja tuossa on lähin pubi, täältä sitä ei valitettavasti meidän maassa voi ostaa.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2009, 02:38:49 kirjoittanut Loordi »

Ogatnaa

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 177
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #26 : 21.03.2009, 17:03:24 »
Voisin hyvinkin pyorittaa hostellia jos nettotulot olisi samaa luokkaa kuin eraassa metropolissa olevan suurehkon hostellin.Muutama vuosi sitten 30 000+ e voittoa kuukaudessa ja noista ajoista huonehintoja nostettu.
Ongelmaksi koen ainoastaan mista saisin pikavipin soveltuvan rakennuksen hankintaan. Edm. huoneiston hinta 4 miljoonaa + hostelliksi muuttumisen kustannukset.

Tuo meinaa suurinpiirtein tonnin verran voittoa yötä kohti...joko yöpyjiä pitää olla paljon tai katteet jumalattomat, olis kiva tietää kumpi tässä on menestyksen salaisuus?

Talo taynna lahes 365pv vuodessa. Tonni tulee helposti yli sadasta huoneesta.

Ruuhkis

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 360
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #27 : 21.03.2009, 17:27:53 »
Tuo baari juttu hostellissa on vähän niin ja näin. Onhan se mukava että voi sitä bisseä siinä lipitellä mutta kun siellä hostellissa olisi kiva saada nukuttuakin mikä voi olla aikamoinen suoritus kun viedessä jatkuu bileet koko yön. Tietenkin jos on itse bileissä mukana niin mikäs siinä sitten! ;D Muuten puhtaus on varmaan ykkösenä. Niin ja tietenkin mukava pyörittäjä porukka on tärkeä. Se on myös tärkeää ettei paikassa harrasteta ikärasismia. Olen törmännyt ketjuun jonka paikoissa minun ikäiseni vanhus joutuu maksamaan lisämaksun yöpymisestä. Tuo on mielestäni vähän " kummallista" toimintaa.

Niin joo, itsellenikin on pariin otteeeseen tarjottu hommia hostelleissa missä olen yöpynyt. Ei ollut silloin mahdollista jäädä mutta kyllähän se kovasti houkutteli. Mutta kun olen asiakaspalvelutöitä tehnyt niin kyllähän siinä ne omat juttunsa vaan on. Ihmiset osaavat olla välillä tosi kummallisia ( lue. hankalia) ja siinä vaiheessa kun ei vain kertakaikkiaan pysty tajuamaan että mikä tässä nyt on se ongelma niin se hymyn naamalla pitäminen saattaa olla pienen ( asiakkaan ) puristamisen takana!  ;D   
« Viimeksi muokattu: 21.03.2009, 18:44:54 kirjoittanut Ruuhkis »

tirmo

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 837
  • Profiili
  • http://my.opera.com/tirmo/albums/
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #28 : 21.03.2009, 18:23:45 »
Aamupala on ihan kiva juttu, mutta sen lisäksi kannattaa olla keittiö, jolloin myös omien sapuskoiden laittaminen onnistuu. Keittiö voi olla pienikin, kunhan se on hyvin varustettu ja jääkaapissa on tilaa. Myös ilmainen kahvi/tee on aina mieleen.

Itse en ehkä olisi kovin otettu, jos hostellin pitäjä istuu respassa kaiken päivää kaljapullo kourassa..

Yksi mieleenpainuneimmista omista hostellikokemuksistani on Roomasta (Backpackers Hostel). Pieni, vähän epäsiisti, kylppärissä hieman hometta seinillä, keittiöön mahtui juuri 2 ihmistä kerralla. Oleskelutilana iso ruokapöytä jonka ympärillä penkit ja pari tuolia, toisessa kulmassa oli respan pöytä. Mutta ilmapiiri oli oikeasti todella leppoisa ja mukava. Respantyttö oli ja matkailija, kiersi hostellista ja maasta toiseen tehden aina muutaman kuukauden samassa paikassa. Aamupalalla koko pieni tila oli täynnä ja samoin illalla. Viinipulloista riitti kaikille.   
Krooninen euforia ¤ Ladurée

kilroy1

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 660
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #29 : 21.03.2009, 20:26:24 »
Tuo halpa kalja voisi olla pieni ongelma, sillä Suomessahan tarvitsisi luonnollisesti anniskeluoikeudet alkoholin myymiseen ja anniskelualue pitäisi rajata tarkasti. En tosin sen tarkemmin tiedä, että kuinka vaikeaa niiden oikeuksien saaminen on ja pitääkö niistä maksaa jotain.  ::)

Joku Pensonin hostelli ei todellakaan ole saamassa anniskelulupaa. Jopa tässäkin maassa on maailman sivu pyöritetty kaiken maailman laitonta opiskelijabilemyyntiä jne. Useimmat ihmiset eivät taida edes ymmärtää sen olevan laitonta.

Suomessa viranomaiset ovat tarkkoja ja uskoakseni eivät juurikaan lahjottavissa. Tuommoiset kaljanmyyntikikkailut kannattaa unohtaa heti alkuunsa. Mielummin leipoo hintoihin aavistuksen lisää ja antaa sitten pullon pari janoisille, jos sen yleensäkään kokee tärkeäksi palveluksi.

Pientä salakapakkaa voi aina pyörittää, mutta minun on vaikea uskoa, että se vakavasti otettavassa hostellissa kannattaisi. Niille ulkomaalaisille pitää vain ystävällisesti kertoa, että klo 21 asti saa kioskilta kaljaa ja tuossa on lähin pubi, täältä sitä ei valitettavasti meidän maassa voi ostaa.

Mikä estää bensonia saamasta tarvittavia lupia? alkuun tosin vain keppana-luvat  mutta kuitenkin. Luonnollisesti hakijan ja anniskelualueen on täytettävä määrättyjä säännöksiä, mutta eivät ne mitenkään mahdottomia ole täyttää.

Siinä olen samaa mieltä ettei millään salakapakkahommilla kannata alkaa leikkimään mutta keppanaluvallinen pubi-kahvila on ihan hyvä idea ja tuo usein tarvittavia lisätuloja paikan pyörittämiseen. Monilla paikkakunnilla myös paikkakuntalaiset opiskelijat yms. käyvät oluella backpackers-pubeissa koska siellä tapaa hostellissa majailevia reissaajia.

Eikä se meteli (välttämättä) sinne huoneisiin kantaudu, tarjoilualuhhan täytyy olla rajattu eikä tarjoilu-alueen rajaa tarvitse majoitushuoneiden ovien tuntumaan tehdä, suunnittelukysymys.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 695
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #30 : 21.03.2009, 20:37:03 »
Mikä estää bensonia saamasta tarvittavia lupia? alkuun tosin vain keppana-luvat  mutta kuitenkin. Luonnollisesti hakijan ja anniskelualueen on täytettävä määrättyjä säännöksiä, mutta eivät ne mitenkään mahdottomia ole täyttää.

Siinä olen samaa mieltä ettei millään salakapakkahommilla kannata alkaa leikkimään mutta keppanaluvallinen pubi-kahvila on ihan hyvä idea ja tuo usein tarvittavia lisätuloja paikan pyörittämiseen. Monilla paikkakunnilla myös paikkakuntalaiset opiskelijat yms. käyvät oluella backpackers-pubeissa koska siellä tapaa hostellissa majailevia reissaajia.

Eikä se meteli (välttämättä) sinne huoneisiin kantaudu, tarjoilualuhhan täytyy olla rajattu eikä tarjoilu-alueen rajaa tarvitse majoitushuoneiden ovien tuntumaan tehdä, suunnittelukysymys.

Säästit mun näppäimistöä, olin juuri aloittamassa tasan samaa settiä. ;D

Eri juttu sitten on, miten kiinteistö antaa myöten baarin erilliselle sijoittelulle. Minusta baari kannattaa pitää yksinkertaisena ja tarvittaessa rajata aukioloa, muuten huomaa kohta olevansa keppanabaarinpitäjä hostellin jäädessä toissijaiseksi ja vajaakäytölle. Kaksipiippuinen juttu: jos aukiolo on x-22 jää parhaat tulot saamatta.

Minibaaritouhuakaan ei voi hostelliin oikein soveltaa, varsinkaan Suomessa. :o

Benssoni tuntuu olevan asiassa huomattavasti pitemmällä kuin alkuun luulin. Paikka on kyllä pakko nähdä, kun se on toiminnassa. Yhä iso peukalo pystyssä.

Lianna

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 987
 • 莲娜
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #31 : 21.03.2009, 22:29:01 »
Lycka till vaan, jos haluat pärjätä Suomessa yrittäjänä...  :(

Ei pelkästään byrokratian ja verotuksen vuoksi, vaan siksi, että täällä matkailusesonki on niin lyhyt, että sillä ei pitkälle pärjätä. Ja Suomessa on liian vähän suomalaisia! Kotimarkkinoista ei olisi paljoakaan apua kesäsesongin ulkopuolella ellei sinulla olisi jotain ihan hillittömän hienoa konseptia.

Pyydän anteeksi pessimistisyyttäni ja hyvän idean alasampumista. Tosiasia on vaan se, että yhtälö "maksavat asiakkaat + edullinen hinta + hyvä mesta" on vaikea saada täällä toimimaan. Esimerkkinä yksi Suomen tärkeimmistä nähtävyyksistä, Punkaharju. Yksi leirintäalue meni ajat sitten nurin, toinen lomakylä kituuttelee, harjulle (historiallinen suojelukohde, yksi tavallisimmista kuvista matkailujulisteissa) johtavan sillan pielessä oleva ravintola on ollut jo pitkään myynnissä. Ei riitä porukkaa!  :-\ Riittäisikö edes pääkaupungissa?


Matka ei ala siitä kun tullaan perille.
Matka alkaa siitä kun lähdetään!

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #32 : 21.03.2009, 23:04:32 »
Mikä estää bensonia saamasta tarvittavia lupia? alkuun tosin vain keppana-luvat  mutta kuitenkin. Luonnollisesti hakijan ja anniskelualueen on täytettävä määrättyjä säännöksiä, mutta eivät ne mitenkään mahdottomia ole täyttää.

Saahan oikeaan pubiin tietenkin luvat pyytämällä. Tarkoitin lähinnä sitä, että respan nurkkaan perustetulle epämääräiselle mukabaarille ei luulisi ihan tuosta vaan saavan? Tuskin omaan autotalliinkaan saa rajaamalla vain sinne alueen?

Ymmärsin, että kyse on kuitenkin hostellista eikä räkälästä missä voi yläkerrassa punkata. Jos taas jaottelun, missä baari ja hostelli ovat selkeästi erikseen, niin mikäs siinä.

dacelo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #33 : 21.03.2009, 23:15:15 »
Varmasti joudut laittamaan itsesi likoon projektin takia. Hostelli Suomessa/Tampereella ei mielestäni ole mikään ykkös bisnesidea, mutta henkilö kuka tietää mitä tekee ja haluaa voi pärjätä missä vaan. Kuuntelemalla asiakkaita ja olemalla esillä PALJON pallis yms.. matkailufoorumit ympäri maailmaa on tärkeää. Kaikkea hyvää toivottaa dacelo joka tulee vierailemaan hostellissasi kun on asiaa tampereelle  ;)

MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #34 : 22.03.2009, 01:09:49 »
nopee vastaus liannalle näin saunaillan jälkeen... riskejä on otettava ja segmenttejä on muitakin kun matkailu. backup planit on (omasta mielestä) kunnossa ja riskiä on laskettu ja arvioitettu monessa paikassa ja kukaan ei ole ideaa vielä törmännyt. sallin sulle kuitenkin sen ensimmäisen "mitä minä sanoin" jos jostain syystä sattuis homma kuseen :)

b-lupia ei oo tarkoitus tässä tilanteessa hankkia, tulo- ja menorakenne on laskettu niin ettei siihen oo tarvetta (eika välttis resurssejakaan, jonkunhan ne kaljat tarvii aina myydä ja henkilökunta on suomessa kallista).

oon erittäin otettu topikin runsaasta suosiosta ja kuuntelen nöyränä mielipiteitä, vaikka periaatteessa mulle ne tärkeimmät tais melkein jo tullakin siellä "mikä tekee hostellista hyvän" topikissa. jokatapauksessa, kaikki apu ja vinkit kelpaa ja oon pyöritelly sellasta ideaakin että ottaisin palliksia koeyöpyjiks jos homma onnistuu, siis ennen valmistumista ihan arviointi mielessä, maksutta tottakai. vastineeks haluan rakentavaa palautetta tiloista, henkilökunnasta, kaikesta. tästä lisää sitten kun asia on ajankohtainen.


Living my dream @ Dream Hostel

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 695
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #35 : 22.03.2009, 08:41:23 »
...vaan siksi, että täällä matkailusesonki on niin lyhyt, että sillä ei pitkälle pärjätä. Ja Suomessa on liian vähän suomalaisia! Kotimarkkinoista ei olisi paljoakaan apua kesäsesongin ulkopuolella ellei sinulla olisi jotain ihan hillittömän hienoa konseptia.

Matkailusesonki on Tampereen ainoalla oikealla hostellilla 365 päivää vuodessa, sen takaa Ryanair, ja Air Baltic osaltaan myös. Tuskin koko aikaa on täyttä, muttei täysin tyhjääkään. Kotimaanosasto on kyllä ohuempaa sesongin ulkopuolella, mutta on Tampereellakin tapahtumia, jotka houkutelevat yleisöä myös matalasesonkina.

Avainasemassa on juuri se oma tai perheen työ, sekä kohtuuhintainen työvoima. Luulisin, että saatavissa on elämäntapaihmisiä hommiin, joita kiinnostaa enemmän itse työnteko, joko kansainvälinen asiakaskunta tai sitten harjoittelu omia matkailualan opintoja varten, kuin raha.

Voimia leirikoulu/luokkaretkisesonkiin (vai miksi sitä nykyään kutsutaan) jskus toukokuussa, kun 14-15 -vuotiaat täyttävät talon. :o

4rska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #36 : 22.03.2009, 09:45:05 »
Ei kun pohdintaa siitä, mitä asiakas hostellilta haluaa. Hyvät oleskelutilat, wlanin ja pari nettikonetta, halpaa kaljaa, puhtautta, riittävästi suihkuja ja vessoja, kohtuullisen aamupalan.

ja mä ainaki iha mielelläni saisin hostellilta lakanat, peitot, tyynyt jne. mut ne sää varmaanki jo laskit iha perusjuttuihin. yks mikä oli ainaki minun mielestäni hauska idea. oli sellane että joku pv viiikosta esim. lauantai olis jotai yhteistä ohjelmaa hostellissa. esimerkiksi yhteinen syömisjuttu, vaikka pastailta. vieraat saisivat syödä pastaa niin paljo ku napa vetää. tämä idea lainattuna eräältä saksalaiselta hostellilta. ihmiset jaksavat sitten rellestää baarissa täysin vatsoin. eikä varmaan hirveät olisi kulutkaan tuollaisessa ideassa. pieni asia, mutta varmasti lisää paikan muistettavuutta ja positiivista puolta.

Generig

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 112
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #37 : 22.03.2009, 10:45:43 »
Joissain hotelleissa/hostelleissa on talvella opiskelijat ja kesällä matkailijat. Kuukausivuokralaiset ovat varmasti kausivaihteluita tasoittava tekijä. Suomen hostelleista ei juuri ole havaintoja mutta ainakin Raumalla on tälläinen kuten on Ilmajoellakin.

Kohtuuhintaisista soluista saa varmasti opiskelijoita asiakkaiksi. Kämppäpula tuntuu olevan kroonista mallia.

Lianna

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 987
 • 莲娜
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #38 : 22.03.2009, 11:16:09 »
nopee vastaus liannalle näin saunaillan jälkeen... riskejä on otettava ja segmenttejä on muitakin kun matkailu. backup planit on (omasta mielestä) kunnossa ja riskiä on laskettu ja arvioitettu monessa paikassa ja kukaan ei ole ideaa vielä törmännyt. sallin sulle kuitenkin sen ensimmäisen "mitä minä sanoin" jos jostain syystä sattuis homma kuseen :)

Jos sulla menee homma pieleen, niin en ole nauramassa räkäisesti että hähhähhää, mitä minä sanoin.  ;) En ole sellainen ihminen, olen realisti joka etukäteen kyselen ja yritän osoittaa mahdollisia ongelmia. Tee kunnollinen business plan ja jos se näyttää jonkun muunkin mielestä hyvältä, niin siitä yrittämään vaan!  :)
Matka ei ala siitä kun tullaan perille.
Matka alkaa siitä kun lähdetään!

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 966
  • Profiili
Vs: Hostellin perustaminen
« Vastaus #39 : 22.03.2009, 11:29:05 »
En nyt ihan koko keskustelua lukenut joten en tiedä onko tästä jo mainittu... mutta suosittelisin ettei kaikki huoneet ole dormeja. Itse yövyn aina yhden hengen huoneessa ja se rajaa useimmat hostellit jo pois. Tietysti kahden hengen huoneitakin! Kaikki eivät halua dormissa yöpyä. Muuten hostellin tulee olla siisti ja rauhallinen, tietysti joku haluaa hostellissakin bilettää mutta eivätköhän useimmat halua hostellissa nukkua ja käyvät riekkumassa muualla. Selkeät säännöt joista pidetään kiinni mutta kuitenkin rento meininki. Ja sen rennon meiningin luo henkilökunta, joka tarvittaessa myös puuttuu tilanteisiin. Keittiö tietysti pitää olla ja iso jääkaappi. Keittiön siisteys erityisesti on ehdottoman tärkeä! Tupakoitsijoille tupakointialue pihalla niin ettei sieltä tule savua huoneisiin!!
Koeyöpyjäksi lähden mielelläni, mutta asiakasta pidemmän päälle minusta ei tule kun on niin paljon kavereita seudulla (ainakin tällä hetkellä), mutta tunnen paljon porukkaa jotka yöpyvät siellä usein Omenahotellissa eri tapahtumien aikaan, he varmasti olisivat hostellista kiinnostuneita. Markkinointia siis voin tehdä omalta osaltani!

Soarele este galben