Loungekokemuksia ja -suosituksia

 (Luettu 13776 kertaa)

myu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 227
  • Profiili
Loungekokemuksia ja -suosituksia
« : 12.06.2009, 06:31:43 »
Monella kentällä on mahdollisuus päästä loungeen pientä maksua vastaan tai esimerkiksi omistamalla tietyn luottokortin. Koska loungejen palvelut ja hinta vaihtelevat, ajattelin että tässä ketjussa voi kysellä hyvistä paikoista ja kertoa omia kokemuksiaan.

Aloitan kehumalla Hong Kongin lentokentän Travellers' Loungea lähtöportin 36 lähellä kauppojen "takana". Sisään pääsee ilmaiseksi Diners Clubilla tai muistaakseni n. 200 HKD maksua vastaan. Sisällä voi nauttia täysipainoisen lounaan kasvisvaihtoehtoineen buffetista (mm. keittoja, nuudeleita, erilaisia sämpylöitä ja croissanteja, salaatteja, hedelmiä ja jälkiruokia) sekä rajoituksetta virvoitusjuomia ja snacksejä. Paikka on erittäin rauhallinen ja nojatuoleissa voi surffailla netissä omalla läppärillä tai käyttää nettipisteitä. Ehdottoman suositeltava DC-kortilla ja ehkä maksullakin jos on iso nälkä loungeen mennessä tai melko pitkä vaihto.

Samalla kysyisin myös Incheonin kentän loungeista. Pitkä vaihto siellä tulossa, saako loungeissa rahalle vastinetta vai kannattaisiko mieluummin mennä vaikka kv-alueen ulkopuolelle kahviloita etsimään?

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #1 : 12.06.2009, 08:54:46 »
Mulla on eraan Finnairin kumppanin ns.tasokortti jolla paasee OneWorld-allianssin odotustiloihin aina kun on heidan lennoillaan matkustamassa. Siksi kokemukset ovat viime vuosina keskittyneet lahinna niihin.

Muista tiedan sen verran etta Helsingin kentalla paasee SSP Finlandin odotustiloihin maksusta jos tilaa on riittavasti. Voi kysella heidan respassaan jos on sita mielta etta parillakympilla tulee syotya ja juotua.

Ruokapuolella on pari kylmaa salaattia tai jotain muuta pienta syotavaa, leipaa ja voita ja muuta kuten kekseja. Juomia on erilaisia alkoholittomia ja sitten puna-ja valkoviinia ja kohtalainen valikoima vakevia. Lisaksi on tarjolla koti-ja ulkomaisia lehtia ja televisioruutuja seka langaton verkko.

Tulevaan ViaHelsinki-loungeen voi kuulemma myoskin maksaa itsensa sisaan, myos kylpyla-ja saunatiloihin.

Incheonissa ei missaan tapauksessa kannata maksaa mistaan loungeista koska siella on terminaalihotellissa erinomaiset ja kohtuuhintaiset ravintolat tarjolla. Lisaksi voi kayda kentan lahella Incheon New Airport Townissa safkalla viela edullisemmin. Ei kesta kuin korkeintaan 10 minuuttia terminaalista suuntaansa.

Lisaksi Incheonissa oli ainakin aiemmin loungekerroksessa myos maksulliset suihkut ja hieronta.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #2 : 12.06.2009, 09:59:00 »
Helsinki-Vantaalla SSP.n loungeihin tosiaan pääsee muistaakseni 25-30 euron hinnalla. Tosin kannattaa mielummin liittyä Suomen Matkatoimiston Klubiin (ilmainen, mutta eipä sillä juuri mitään teekään) jolloin loungeen pääsee sinä ja seuralaiset 18€/henki.

http://www.smt.fi/smtclub

Pari kaljaa siinä irkkupubissa maksaa melkein tuon verran.

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #3 : 12.06.2009, 11:04:31 »
Jeps, ja tokihan myos olutta on SSP:n tiloissa saatavissa. Se ikkunallinen SSP:n tila portin 22 mailla on oikeastaan ihan kiva kun viela nakee koneitakin.

Korttilaisille siina vieressa on Finnairin Silver Wings myoskin hienoilla kenttanakymilla.
Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #4 : 12.06.2009, 12:36:14 »
Olimme Manilan kansainvälisellä kentällä loungessa - sisäänheittäjän suosituksesta:) Maksoi 20 USD per lärvi, ja sillä rahalla sai syödä ruokia niin paljon kuin halusi (täyteleipiä yms.) ja juoda niin paljon juomia kuin halusi. Kyllä, myös alkoholijuomia konjakkia myöten. Paikka oli oikein viihtyisä ja siellä vietti hyvin mielellään ne pari tuntia jotka jouduimme odottamaan. En kuollaksenikaan muista missä päin kenttää se oli. Mutta suosittelen kaikille! :)
Go where you want to be.

Güera

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #5 : 12.06.2009, 13:29:14 »
Amsterdamissa on ainakin Diner'sin lounge (kortinhaltija ilmaiseksi sisään), jossa kivat tilat nahkasohvineen, paljon juotavaa, mutta syötävää vain sipsiä yms.

mljv

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #6 : 12.06.2009, 16:00:43 »
Amsterdamissa on ainakin Diner'sin lounge
...ei pääse enää ilmaiseksi, nyt siitä joutuu maksamaan...
Aiheesta juttua ketjussa http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=6104.20


Asiallinen Diners-lounge löytyy Köpiksestä (tarkistettu 20.5.09), Arlandan oli ok joskus. Nyt noita on myös monilla Brittilän kentillä, mm. LHR ja MAN, mutta ei jäänyt viimeksi aikaa tarkistaa Manchesterin versiota (se on uus, aiemmin oli vain LHR).

Zürichissä oli vuonna 2004 pieni, mutta asiallinen Diners-lounge.

Parhaat Diners-lounget löytyvät Euroopan ulkopuolelta, Hongkongin versio (tuo alussa selitetty) on ylitse muiden, myös Kapkaupungin kentällä oli 2004 melko hulppea yksilö (iso, valoisa, ilmainen netti...).


Diners-loungetilanne vaihtelee (esim. Saksan kentillä ei noita enää ole, tai ainakin olivat lopettaneet kaikki syksyllä 2007), joten ennen reissua on aina syytä tarkistaa loungetiedot osoitteesta http://www.dinersclub.com/en/DCIHome/airport.jhtml

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #7 : 12.06.2009, 17:33:08 »
Dubain Diners Club lounge on parhaita mihin ko. kortilla olen päässyt, seisova pöytä oli ihan asiallinen ja tarjolla ihan kohtuulliset alkuruoka+pääruoka+jälkiruoka vaihtoehdot. Samoin baari oli keskimääräistä paremmin varustettu.

Amsterdamissa on tosiaan nuo kaksi entistä DIners Club Loungea, joista se non-schengen puolen on ehdottomasti parempi. Ei mitään ihmeellistä, mutta mieluummin siellä istuu kuin yleisissä odotustiloissa.

LHR:llä T3 on Servisair Diners Club Loungena, ei tarjoilu ok, ei niitä parhaita muttei huonoimpiakaan. Finski käyttää taas Cathay Pacificin Loungea, joka on mielestäni suurin piirtein samaa tasoa. Jos on molempiin ilmainen pääsy niin ei suurta eroa ole, joskin Cathay voi olla hieman rauhallisempi, kun sinne ei Diners:lla pääse.

Tukholmassa ja Köpiksessä on myös perushyvät, muttei mitkään ihmeelliset, Diners Club Lounget. Tukholmassa ehdoton plussa on ilmainen netti, tosin antoivat tunnin kupongin ilmaisesta netistä kysyttäessä, en tiedä saako niitä tarvitessaan useamman, vai onko ilmainen aika rajoitettu tuohon tuntiin per visiitti.

Manilassa pääsee T1:ssä Dinersilla ilmaiseksi siihen samaiseen Loungeen jota sisäänheittäjät mainostavat parilla kympillä. Suht viihtyisä, olkoonkin vanhahtava, ja hyvä valikoima tarjoiluissa, joskin heidän ruokansa ei oikein allekirjoittaneeseen iskenyt.

Helsingissä ei ole tyypattu kuin SSP Tower Lounge, melko ahdas, eikä vessaa sisällä, tarjoiluvalikoima melko keskinkertainen. Plussaa kuitenkin näkymistä, ja suht valoisasta sisustuksesta.
Noihin SSP:n Loungeihin saa muuten alennusta myös Stockan Exclusive kortilla jos sellainen sattuu olemaan lompakossa, sillä hinta on 19,50€ per nassu, max. 2 hlö per kortti.

« Viimeksi muokattu: 12.06.2009, 17:42:02 kirjoittanut Juzt »
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

HKG

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 355
 • The secret of life is enjoying the passage of time
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #8 : 12.06.2009, 18:16:05 »
Dinersin lounget ovat valitettavasti huvenneet vuosien varrella monesta vaihtokentältä. Saksassa (FRA& MUC), Damissa ja Pekingissä ei enää ole loungeja  :P. Honkkarin ainoa huono puoli niissä loungeissa on ettei niistä muistaakseni saa viinaksia ilman, että kaivaa kuvetta. Ainakin siinä portti 60:n läheisyydessä ei saa viinaksia muutakuin erillisestä baarista. Parhaat Diners lounget mielestäni on JNB ja HKG (varauksin). CPH ja LHR on ihan ok, perussettiä. ZRH pikkasen kulahtanut, menneen ajan tunnelma.

Seutulassa Sassin/B1:n lounge on todella ahdas iltapäivällä, ennenkuin Saksan ja Skandinavian lennot on lähteneet. Oneworldin nonschengen lounge on suht ok.

Paras tasolounge missä, olen ollut on Honkkarissa CX:n (olikohan se nyt Wing). Palvelu pelaa, siellä on nuudelibaari,missä kokit valistavat annokset tilausten mukaan. Toinen kiva on Bankkarin uuden kentän Oneworldin lounge. Molemmissa ok naposteltavat ja juomingit.  :o

Ainiin unohtu mainita, että Mumbain "lounge" oli ehdoton pohjanoteeraus, aivan perseestä niinkuin koko maa...
« Viimeksi muokattu: 12.06.2009, 18:19:18 kirjoittanut HKG »
I'm just one happy camper!

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #9 : 13.06.2009, 23:55:24 »
Seutulassa SAS:n lounge muuttaa sinne entiseen kotimaanterminaalin päähän kenttää elokuun alussa. Varmaan menee Finskin kotimaan loungen paikalle, hieman laajennettuna.

Tämä siis samalla, kun *A-yhtiöiden lennotkin siirtyvät sinne eli SAS, Blue1, LH, LOT ja Austrian.

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #10 : 14.06.2009, 13:32:35 »
LHR:llä T3 on Servisair Diners Club Loungena, ei tarjoilu ok, ei niitä parhaita muttei huonoimpiakaan. Finski käyttää taas Cathay Pacificin Loungea, joka on mielestäni suurin piirtein samaa tasoa. Jos on molempiin ilmainen pääsy niin ei suurta eroa ole, joskin Cathay voi olla hieman rauhallisempi, kun sinne ei Diners:lla pääse.

Finnair on kasittaakseni ylimenokauden jalkeen siirtynyt kayttamaan juuri avattua British Airwaysin Galleries-loungea T3:sessa.

Ja onhan tuo Cathayn tila aivan eri luokkaa kuin Servisair. Se on sisustukseltaan pienempi versio Hongkongin Wingista ja Pierista, on kolme suihkua, tietokonesali, paljon laajempi ruoka-ja juomavalikoima ja niin edelleen. Siellahan on viela erikseen First-puoli ykkosluokassa lentaville ja kiiltavimmat tasokortit omistaville.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #11 : 14.06.2009, 14:10:22 »
Finnair on kasittaakseni ylimenokauden jalkeen siirtynyt kayttamaan juuri avattua British Airwaysin Galleries-loungea T3:sessa.

Ja onhan tuo Cathayn tila aivan eri luokkaa kuin Servisair. Se on sisustukseltaan pienempi versio Hongkongin Wingista ja Pierista, on kolme suihkua, tietokonesali, paljon laajempi ruoka-ja juomavalikoima ja niin edelleen. Siellahan on viela erikseen First-puoli ykkosluokassa lentaville ja kiiltavimmat tasokortit omistaville.
31.5. kun tulin LHR:ltä läpi niin Finskin tiskiltä opastettiin edelleen CX:lle. Voi toki olla, että sen jälkeen on muuttunut.
Suihkut yms. ovat toki plussaa tuolla CX:n tiloissa, mutta henk. koht. en heidän tarjoilujaan mitenkään ratkaisevasti parempina pitänyt kuin Servisairilla, enkä suihkuja tarvinnut sillä kertaa, joten niiden lisäarvo oli aikalailla nolla. Servisairilla plussaa tuli myös ikkunasta kiitoradalle.
Firstin puolesta en osaa sanoa mitään, kun tasokortti ei kiillä tarpeeksi enkä ole CX:llä lentänyt LHR:ltä yhtään mihinkään, saati sitten Firstissä.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2009, 14:12:55 kirjoittanut Juzt »
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #12 : 14.06.2009, 15:39:37 »
Lainaus
31.5. kun tulin LHR:ltä läpi niin Finskin tiskiltä opastettiin edelleen CX:lle. Voi toki olla, että sen jälkeen on muuttunut.

Taisit muuten olla oikeassa. Finnairin kotisivuilla on Lontoon perusloungeiksi yha mainittu Cathayn molemmat tilat.

Lainaus
Suihkut yms. ovat toki plussaa tuolla CX:n tiloissa, mutta henk. koht. en heidän tarjoilujaan mitenkään ratkaisevasti parempina pitänyt kuin Servisairilla, enkä suihkuja tarvinnut sillä kertaa, joten niiden lisäarvo oli aikalailla nolla. Servisairilla plussaa tuli myös ikkunasta kiitoradalle.

Lahinna ajattelin sita Cathayn kiinalaista ruokaa, dim sumia jne, mita on tarjolla. Ikkuna on toki aina plussaa ettei tule niin laatikkomaista oloa.


wysig

 • Vieras
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #13 : 06.07.2009, 21:58:36 »
Ehdottomasti kokemisen arvoinen on Lufthansan First Class Terminal Frankfurtissa. Sisääntullessa henkilökohtainen assistentti ottaa hoitaakseen matkatavarat ja tuo bordarin. Sitten voi nauttia vaikka illallisen loungessa. Koneelle on sitten henk.koht kuljetus, Mersulla. Eipä voi valittaa.

lillagiraffen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #14 : 07.07.2009, 18:13:21 »
Ehdottomasti kokemisen arvoinen on Lufthansan First Class Terminal Frankfurtissa. Sisääntullessa henkilökohtainen assistentti ottaa hoitaakseen matkatavarat ja tuo bordarin. Sitten voi nauttia vaikka illallisen loungessa. Koneelle on sitten henk.koht kuljetus, Mersulla. Eipä voi valittaa.

Siis mitä, voiko tällainen olla todellista? Pakko päästä! ;D Mitäköhän sisäänpääsyyn vaaditaan?

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #15 : 07.07.2009, 18:50:40 »
Ehdottomasti kokemisen arvoinen on Lufthansan First Class Terminal Frankfurtissa.
Siis mitä, voiko tällainen olla todellista? Pakko päästä! ;D Mitäköhän sisäänpääsyyn vaaditaan?

Varmaan ensimmäisen luokan lippu riittää.

lillagiraffen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #16 : 07.07.2009, 21:01:32 »
Ehdottomasti kokemisen arvoinen on Lufthansan First Class Terminal Frankfurtissa.
Siis mitä, voiko tällainen olla todellista? Pakko päästä! ;D Mitäköhän sisäänpääsyyn vaaditaan?
Varmaan ensimmäisen luokan lippu riittää.

Tai Amex/Diners Club -jäsenyys. Olen itse tosin päässyt loungeen ihan vaan sen takia, että lentokentällä oli niin hiljaista? :D

Lainaus korjattu. Heloriina/mode

HKG

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 355
 • The secret of life is enjoying the passage of time
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #17 : 07.07.2009, 21:58:38 »
Varmaan ensimmäisen luokan lippu riittää.
Tai Amex/Diners Club -jäsenyys. Olen itse tosin päässyt loungeen ihan vaan sen takia, että lentokentällä oli niin hiljaista? :D

Firstin loungeen ei pääse D:llä. Pääasiallisesti karvalakki "loungeen"

Lainaus korjattu. Heloriina/mode
I'm just one happy camper!

wysig

 • Vieras
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #18 : 07.07.2009, 22:35:32 »
Frankfurtin First Class Terminaaliin pääsee, kun on Firstin lentolippu LH:lle (helpompaa) tai Miles & More Hon Circle-kortti.
Itsellä oli tuo lippu.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« Vastaus #19 : 07.07.2009, 22:56:50 »
Joo ei ihan pääse luottokortilla, LH:n senatorkortilla tai millään muullakaan kuin HON:lla ja LH:n omalla ygösluokan lipulla. Ei edes partneryhtiön ygösluokan lipulla pääse eli siis vaikkapa Unitedin Frankfurtista lähtevän lennon lipulla. Ja ygönen siis maksaa Euroopasta jenkkeihin ainakin sellaisen viisi donaa. Tuskin päästävät, kun kentällä on hiljaista, mutta aina voi haaveilla. Nykyisin ei edes nämä HON cirkkelin jäbät saa enää ottaa kavereita mukaan, jos ei samalla lennolla.