Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja

 (Luettu 17491 kertaa)

kengurumeininki

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #40 : 31.01.2010, 17:39:21 »
Samaa mieltä otsikon kanssa. Takana tuskainen lento Honkkareista Pariisiin. Koko matkan ranskalaisten pennut paineli kaukosäätimen "lentoemäntä-kutsua", kun eivät käsittäneet, ettei sillä pelata näytön pelejä. Lentoemännät aivan pultissa juoksivat ja yrittivät selittää lasten vanhemmille, että jättävät napit rauhaan. Jo ennen nousua piti vaihtaa paikkoja edestakaisin, kun ei tullut ranskaa puhuvaa henkilöä viereen. Ruokailuvaiheessa tarjoilukärryt eivät päässeet eteenpäin, kun ruokalistoja piti käydä yksityiskohtaisesti läpi kuin paremmassakin ravintolassa. Ranskattaret varasivat vessat itselleen tunniksi kerrallaan, että pystyivät ehostamaan itsensä laskua varten. Kaiken kukkuraksi, patonki tiputti trollinsa päähäni ulosmentäessä ja nauroi päälle. Takuuvarmasti viimeinen reissu Pariisin kautta. Mitähän ajattelin sinä päivänä, kun suosittelin lapsilleni ranskan opiskeluja koulussa?

Katerina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #41 : 19.02.2010, 21:51:59 »
Mielestani suomalaiset itse ovat kauheita turisteja. Kun mennaan Viroon, aloitellaan jo kossun vetaminen Norlandialla aamu kahdeksalla. Paivaksi ollaan jo niin kannissa etta pitaa ottaa nokkoset ja illalla ei muuta kun lisaa viinaa. Tallinnassahan tunnetusti kaikki puhuvat suomea, yhta hyvin kuin Suomessa saamea. Ja sitten katsotaan suu poyreena kun Tallinnan keskustassa tarjoilija ei ymmarra mita yksi hiiva tai Lapparin kolmonen tarkoittaa. Suomalaisillahan on tunnetusti tietty maine virolaisten kesken.

Ja venalaisten isot setelit, no pitaahan se seteli jossain vaihtaa jos Ottomaatti ei anna 2kymppisii 30 kappaletta. Siinahan sitten illalla vahemman laskemista rahojen kanssa.

Saksalaiset ovat kai samanlaisia kuin suomalaiset, mutta mielestani juovat vahemman. Englantilaisethan ne kaikkein kielitaidottomia ovat kun joka puolella parjaa englanniksi, eiko niin? Ja jos viela puhuu ita-lontoon aksenttia niin yrita sitten ymmartaa.
Italialaiset eivat edes matkusta koska he rakastavat omaa maata niin paljon ja siella on kaikki niin taydellista.  Ja ulkomailla ei valttamatta osata italiaa niin parempaa pysyy kotona :) pysykoon siella.
Ranskalaiset ovat tietysti ylpeita omasta kielesta, mutta heidan kanssa ei ole mielestani mitaan ongelmaa, he kayttaytyvat hyvin ja ovat muutenkin siisteja.

dr.lovette

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #42 : 26.03.2010, 22:47:47 »
Mä annan ääneni kans venäläisturisteille ja nimenomaan asiakaspalvelijan näkökulmasta. Ne ei vastaa tervehdyksiin, katsovat nenänvarttaan pitkin kuin halpaa makkaraa ja jos alentuvat kysymään jotain, hyvin harvoin tekevät jollain muulla kielellä kuin venäjäksi...  ::)

Ja ettei menisi ihan naapurivihaksi niin pakko sanoa että suurin osa Suomessa vakituisesti asuvista venäläisistä on ihan oolrait asiakkaita :)

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #43 : 28.03.2010, 00:17:59 »
Tàssà oma tàysin henkilòkohtaisen subjektiivinen listaukseni:

1. Ranskalaiset - puhuvat ja olettavat muidenkin osaavan vain sità ranskaa, vaativat palvelua vaikka olisivat itse myòhàssà/vààràssà, kàytòstavat OK mutta kaikki eivàt silti puhu sità ranskaa! Ja vielàpà Ranskassa sama juttu + yleistà tylyyttà havaittavissa kommunikoinnin aikana. Niin, ja sità ranskaa pitàisi osata tàydellisesti, jos kerran osaa. Raivostuttavaa porukkaa.

2. (Kànniset) britit - òrveltàvàt ja riehuvat. Puhuvat liian kovaàànisesti, eikà kukaan osaa yhtàkààn vierasta kieltà. Vàlillà epàkohteliaita, etenkin nuoret. Selvinpàin ihan mukavaa sakkia.

3. Puolalaiset - kielitaidotonta, epàkohteliasta ja huumorintajutonta jengià. Tai ainakin kaikki ne, jotka itse olen tavannut tàssà vuosien varrella. Vain yksi poikkeustapaus on eksynyt joukkoon.

4. Kiinalaiset - àrsyttàvàà parveilua ja kamerahòsòtystà joka paikassa, useimmiten muiden turistien valokuvien tiellà. Muita kielià ei osata, kàytòstavat hakusessa (toisin kuin japanilaisilla), ja muutenkin aivan uskomatonta porukkaa.

5. Yhdysvaltalaiset - yleissivistys useimmilla kadoksissa tai jopa tavoittamattomissa. Ei tietoakaan muista kielistà + olettavat muiden  usein osaavan englantia.

6. Espanjalaiset - kovaàànistà touhua, jossa kàytòstavoilla on kakkossija.

7. Venàlàiset - tai siis vain ne "Kroisokset". Hieman ylimielistà puuhaa, mutta muuten OK.

8. Hollantilaiset - valittajia. Muuten OK.

9. Israelilaiset - riehujia ne nuoret.

10. Tanskalaiset - nuoret tàysià kànnikaloja, jotka aiheuttavat hàiriòtà kaikkialla. Vanhemmat tanskalaiset on ihan jees.

Mielestàni mukavimpia matkailijoita ovat karkeasti yleistàen japanilaiset, arabit, saksalaiset, unkarilaiset ja islantilaiset. Suomalaisetkin ovat OK, mutta mua àrsyttàà se monien juominen ja yleinen òrvellys. Thaimaassa nuo "Pattayan-pojat" làhinnà àllòttàvàt kaljamahoineen.

viltzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #44 : 23.04.2010, 17:56:59 »
Välillä tuo pitää paikkaansa (ei kuitenkaan läheskään aina), että ovat kauheimpia turisteja. Työskentelen itse matkailualalla ja kokemuksia löytyy. Silti kauheita turisteija, ja vielä kauheampia, löytyy enemmän muissa, esim. jenkeissä.

Ranskan kieli on jo karsean kuuloista, mutta vielä hirveempää on, jos he yrittävät sönköttää englantia francais-aksentilla. No tämä nyt on vaan kielijuttu, joten pelkästään sen takia ei voi paheksua.

On muitakin syitä, ja yksi ärsyttävimpiä piirteitä on ylimielisyys ja se, että ranskan kielellä pitäisi hoitua kaikki joka paikassa.

Korostan kuitenkin, että em. toteutuu vain osalla ja ranskalaisissa turisteissa on todella miellyttävää ja mukavaa porukkaa paljon. Sosiaalista ja avointa, iloista porukkaa toisin kuin me kaikesta valittavat skandinaavit. Valitettavasti kuitenkin jotkut varsin ärsyttävät ranskalaiset sitten onnistuvat pilaamaan mainettaan.

No, ihan pahimpia he eivät siis omasta mielestäni ole, vaan kyllä amerikkalaiset menee kaikkein edelle. Jenkkituristien "oikeustietoisuus" ja tapa valittaa asioista - hehän eivät ymmärrä alkuunkaan maalaisjärjen käytöstä... Ne on pahimmat! Itselläni on runsaasti kokemuksia heistä oman duunin kautta, etenkin risteilijämatkustajista kesäaikaan.

Jos pitäisi valita eurooppalaisista turisteista, niin vaikea rasti. Jenkkiläisiin nuijiin verrattuna kaikki eurooppalaiset ovat kyllä sivistynyttä ja hyvätapaista porukkaa :)

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #45 : 24.04.2010, 12:33:20 »
Omien kokemusteni perusteella matkustellessani ja töissä en pitäisi ranskalaisia kauheimpina turisteina. Kuvaisin heitä lähinnä tylsiksi, itseriittoisiksi ja epäsosiaalisiksi (siis muuten kuin omassa porukassaan). Hymyä näkyy harvoin ja tylsänoloinen meininki. Mutta ei ne kauheita ole, ei ne mitään pahaa muille tee.

Mistäköhän maasta löytyisi kamalimmat turistit... Kiinalaisilla ei ole käytöstapoja eikä kielitaitoa, ja ovat ärsyttävän laumaeläimiä mutta ovat iloisia, nauravia ja kovin ystävällisiä, ja yleensä kiinnostuneita muista. Useimmiten niistä tulee hyvälle tuulelle kuin pahalle. Britit osaavat ärveltää ja olla röyhkeitä, mutta suurin osan on kuitenkin erittäin kohteliaita ja ennen kaikkea mukavaa ja avointa juttuseuraa. Tosin he ovat yleensä aina jostain tyytymättömiä.

Korealaiset ovat (niiden muutamien kokemusten perusteella) ehkä kamalimpia turisteja. Löytyy japanilaisten turistien huonot puolet (laumaeläimiä liukuhihtalta!) mutta hyvät puolet puuttuu. Ovat äänekkäitä, röyhkeitä ja muista täysin piittaamattomia. Ero japanilaisiin on yleensä hyvin selvä.

Mutta hei: pitääkö tästä oikeesti keskustella, eiköhän ne venäläiset ihan oikeesti ole selviä ykkösiä tässä ;D Oikeesti, ei kielitaitoa, ei yritystäkään siitä, kännissä, röyhkeitä.. Isot kaljamahat miehillä ;D. Ei niistä paljon hyvää sanottavaa ole. Mutta on täällä esimerkiksi ihan mukaviakin venäläisiä turisteja...

Joku mainitsi israelilaiset - itselläni on pelkästään hyviä kokemuksia, mutta olen kuullut hyvin monelta että ovat todella töykeitä ja sisäänpäin kääntyneitä.   
Go where you want to be.

louhikärmes

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: Ranskalaiset ovat kauheimpia turisteja
« Vastaus #46 : 26.04.2010, 10:53:24 »
Hirveän mielenkiintoista kuulla asiakaspalvelutehtävissä olevien näkökulmaa tähän. Tuosta ranskalaisturistien huonosta maineesta olen kyllä kuullut ennenkin, mutta omat kokemukseni heistä ovat olleet etupäässä asiallisia, samoin kuin yllätyksekseni jenkeistä. Ihan nuo pahimmat örveltäjät olen ilmeisesti onnistunut kiertämään kaukaa, mutta töykeimmin käyttäytyvän kansakunnan titteli menee kyllä kirkkaasti englantilaisille. On yksi juttu olla tietämätön tai osata huonosti kieliä, mutta joka kerta kun minuun tai maahani on suhtauduttu suoranaisen alentuvasti, on keskustelukumppanina ollut englantilainen. Toki ko. saarelta on tullut vastaan myös hyvinkin viksuja tapauksia, yleensä kypsempään ikään ehtineitä. Pohjoismaista yhteishenkeä olen puolestaan alkanut potea täysin mukavien kanssaturistien tähden, lukuunottamatta ehkä ruotsalaisia, joita tuntuu loukkaavan, etten osaa heidän kieltään. Ystävällisimmän kansakunnan kruunun löisin leppoisille ja tasapainoisille tanskalaisille.