Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas

 (Luettu 1796 kertaa)

rabid

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Hei

Olen tässä kesäkuun alussa suuntaamassa Peruun ja siellä aikani Gringoiltuani olisi tarkoitus päätyä Sacred Valleyn seutuville. Täältä mieleni halajaa Amazonia alas lopulta Brasilian puolelle. Tekisin reissun mieluiten suoraan Quillabamban seutuvilta Amazonia alas, mutta kuljetukset tässä vaiheessa Amazonia eivät ole kovin säännöllisiä. ( Tuskin vähiten koskien takia ).

Senverran olen saanut googlattua että matkaa tulisi jatkaa Kiteniin / Ivachoteen josta voisi matkaa jatkaa. Käytännössä kai Pucallpaan asti josta menee jo säännöllisiä kuljetuksia. Nyt ongelmana on se, että uskallanko luottaa siihen että löydän tuolta jonkun kuljettamaan minua alajuoksuun? Olisiko jollakulla tiedossa jotain tahoa joka järkkäisi matkoja? Tai tietoa kuinka helppoa se on Quillabambasta / kylistä?

rabid

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas
« Vastaus #1 : 28.08.2009, 21:40:43 »
Vastaan nyt omaan viestiini jos nyt joku sattuisi olemaan tuosta reitinpätkästä kiinnostunut.

Lyhyesti: Turhaan matkakirjat yms. tuota reittiä hankalaksi haukkuvat. Jos muuten reppumatkailu ja pieni epävarmuus ei pelota, niin sinne vain. Ivochotesta löytyy veneitä jotka matkaavat päivän verran alavirtaan. Kylistä löytyy kyselemällä yöpaikkoja = paikka riippumatolle tai teltalle, ja paikalliset myös valmistavat ruokaa jos ei satu olemaan ruoanlaittovälineitä mukana. Hinnat ovat kylissä hieman kalliimpia kuin muualla Perussa kun kaikki joudutaan raijaamaan jokea pitkin, mutta eipä tuo silti länsimaiselle järin kallista ole. Illallisesta veloittivat vakiosti 8 Solea eli siinä parisen euroa. Yhdessä kylässä missattiin vene kun ei oltu tarpeeksi aikaisin liikkeellä joen varressa passissa ja jouduttiin odottelemaan siella seuraavaan aamuun, mutta muuten matka sujui hyvin jouhevasti. Lisää saa toki kysellä jos jokin askarruttaa.

ElMundoBailando

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas
« Vastaus #2 : 12.09.2009, 23:39:19 »
Kiitos hyvästä vinkistä! Oon itsekin miettimässä matkaa Peruun ja sieltä olis kiva jatkaa Amatsoneille. Kuinka helppoa ja aikaavievää oli ensinnä liikkuminen Perussa ympäriinsä - menitkö suoraan Limasta kohti Iquitosta, vai miten? Kaunko käytit matkaan kaikkinensa? Itsellä ei ole kovin paljon aikaa tällä reissulla, joten täytyy vähän miettiä, mitä tekisi. Kiva jos ehdit kertoa vähän lisää, voin sitten vielä jatkaa kyselyä, kunhan omat ajatukset vähän kirkastuvat.

petska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas
« Vastaus #3 : 24.09.2009, 03:18:04 »
Kuinka helppoa ja aikaavievää oli ensinnä liikkuminen Perussa ympäriinsä - menitkö suoraan Limasta kohti Iquitosta, vai miten?

Gringo Traililla liikkuminen on Perussa todella helppoa. Tama alue tarkoittaa siis Liman etelapuolisia osia ja sisamaan Cuzcoa ja Lake Titicacaa. Reittia Lima-Nazca-Arequipa-Titicaca-Cuzco jyraa lankkareille tehdyt bussit jotka ovat kuin lentokoneita. Niissa on lentoemo, passitarkastukset, ja matkatavarat lukitaan ruumaan. Nama bussit ovat verrattain kalliita, esim Arequipa-Cuzco maksaa jotain 50-90 solea (12-22 eur).

Vaihtoehtoisesti voi kayttaa paikallisia busseja, mutta nama ovat hitaita silla ne pysahtyvat aina kun joku haluaa kyytiin. Myos niiden turvallisuudella etenkin yoaikaan pelotellaan, silla ryoston mahdollisuus on suurempi kun bussi pysahtelee yolla.

Pohjois-Perusta en varsinaisesti tieda kun en ole sinne pain menossa. Olettaisin etta kirjoittamani patee myos siella suosituimmille reiteille. Monet tapaamistani ihmisista olivat lentaneet Limasta Iquitosiin, ilmeisesti sinne asti ei mene kovin hyvia teita.

hanna71

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 684
  • Profiili
Vs: Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas
« Vastaus #4 : 16.10.2009, 21:31:21 »
Monet tapaamistani ihmisista olivat lentaneet Limasta Iquitosiin, ilmeisesti sinne asti ei mene kovin hyvia teita.

Iquitokseen ei mene minkaanlaista tieta (paitsi n. 120km Nautasta). Mahdollisuudet ovat siis lentaa sinne, tai menna Yurimaguasista jokilaivalla. Matka kestaa vahintaan 3vrk, mukaan kannattaa ottaa riippumatto, paljon vetta, jotakin syotavaa ja naposteltavaa (laivalla ruoka, mutta se on sita samaa riisia ja lihaa, tosin laivan pysahtyessa voit ostaa mm. hedelmia) ja runsaasti karsivallisyytta.

suvit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Quillabamban lähettyviltä veneellä Amazonia alas
« Vastaus #5 : 08.11.2009, 13:36:00 »
Olen etsinyt tietoa Amazonin jokilaivoista, ja ilmeisesti on ihmisiä, jotka ovat siellä suunnalla reissanneet  :). Onko kukaan mennyt Iquitoksesta Manaukseen jokilaivalla (tai vice versa)? Matka kestänee ainakin viikon+myöhästymiset...? Limasta Iquitokseen ei matkakirjojen mukaan suositella muuta kuin lentämistä, tie kyllä on kuuleman mukaan kuitenkin olemassa. Mitähän kyseinen väli lentäen kustantaa?