Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!

 (Luettu 10847 kertaa)

DeadHabit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« : 26.03.2010, 22:57:20 »
Ni hao.

Elikkäs... näin aluksi pahoittelen jos jotain tällaista jo jostain löytyy... en millään silmät solmussa selaillessani sitä löytänyt.

Kaikki te Kiinassa asuvat ja työskentelevät.
Paljonko ansaitsette duunissanne ja millaista koulutus/työ-taustaa teiltä löytyy.

Paljonko kuluu oikeasti elämiseen, ei välttämättä ihan nämä Peking/Shanghai, ehkä jokin hiukan pienempikin mesta.


Ja sitten ihan loppuherkkuna pyytäisin pientä neuvoa

Itsellä aikeena hiukan tässä muuttaa Kiinaan asumaan ja työskentelemään, kun tyttökin sieltä löytynyt  :D mutta juu...
Ongelmanahan nyt se piru parka, että tyhmänä kakarana ei koulu napannut sitte pätkääkään niin ei oo muuta kuin "amis" takana ja sekin muutamia kursseja vajaa... elikkä en edes valmistunut.
Lusmuiltu on siis ihan tarpeeksi...
Onko sinulla siis mitään kuningasideaa mikä on paras tapa tällaisessa tilanteessa ansaita elantonsa Kiinassa, niin ettei tarvitse palkkaansa hävetä silmät päästä.

Niin helv--isti kuullut kaikkea paskaa että "middle class" palkka kuulemma 25,000-45,000 RMB nykyään kuukaudessa, on kyllä perkele aikoihin eletty jos näin on asiat.

Kiitos jo etukäteen kaikesta <3
a wise man once said.... "Goddamn! Why didn't I think of that?!?"

fimp

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #1 : 27.03.2010, 05:17:42 »
Yliopistolla opettava ja hyvin koulutettu lehtori tienaa 6000RMB kuukaudessa ja tuolla kadunkulmassa pilliä puhaltava perusjamppa tienaa n.1500-2000 RMB.

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #2 : 27.03.2010, 07:02:45 »
Mä en nyt täällä foorumilla rupee omista palkoistani puhumaan, mutta jonkun verran voin kertoa palkkatasosta täällä.

Keskipalkka Kiinassa on tällä hetkellä 1500Rmb, eli 150-200 euroa kuussa. Kadunkulman pillinpuhaltaja ei missään nimessä tienaa keskipalkkaa. Perus katuravintolanpitäjä saa noin 1000rmb kuussa. Tuloerot ovat valtavat - valtion leivissä työskentelevät korkeamman tason tyypit tienaavat aivan valtavasti.

Olen hotellissa töissä Sanyassa. Tämä hotelli on tunnettu hyvistä palkoistaan, ja jatkuvasti siirtyy muista hotelleista väkeä tänne sen takia. Respatyöntekijät saavat 1800rmb kuussa, tarjoilijat about 1500 kuussa, alemman tasot esimiehet 3000-4000rmb, korkeimmista pomoista en tiedä. Ulkomaalaiset saavat hieman enemmän, täällä on muutama venäläinen töissä alemman tason esimiestehtävissä, saavat 5000rmb kuussa.

Toi 25,000 -45,000rmb keskipalkka on jostain aivan hatusta vetästy. Ei TODELLAKAAN pidä paikkaansa. Kiinassa on paljon länsimaisia expat työntekijöitä, jotka tienaavat länsimaapalkkoja ja elävät siis todella leveästi täällä. Mutta jos länsimainen tulee vain Kiinaan ja hakee töitä, ei palkka todennäköisesti kovin paljoa paikallisten palkkoja suurempi ole, vaikka tietenkin se riippuu yrityksestä. Englanninopetustyöstä tienaa todella hyvin, vähintään 5000rmb kuussa, mutta siihen täytyy olla natiivi englannin puhuja yleensä.

Mitä töitä ajattelit sitten Kiinasta hakea? Puhutko mandariinia? Jos et puhu Kiinaa, suosittelen että menet johonkin suurimmista kaupungeista / turistikohteista ja haet töitä esim. hotelleista yms. Varmasti joku nappaa.

Elinkustannukset tosin ovat täällä huooooomattavasti suomea alhaisemmat. Sanoisin että tuollainen 2000rmb kuussa vastaa 1500 euroa Suomessa jos suhteutetaan kaikki kulut. Toki riippuu paikasta ja siitä miten hommansa hoitaa - aina voi joutua myös vedätetyksi.  

Toivottavasti tästä on jotain apua, kysy vain lisää jos haluat. Kiinassa on oikein hauskaa olla töissä! :D
« Viimeksi muokattu: 27.03.2010, 07:05:13 kirjoittanut Anacon »
Go where you want to be.

DeadHabit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #3 : 27.03.2010, 07:36:16 »
 ;D Khiii!!!

Hienoa..

Saavuin itse tosiaan Shanghaista tuossa 15. pv... ja tahtoo takaisin... asumaan.

En puhu Kiinaa  :'(
Englanti kyllä taipuu ilman mitään ongelmia, mutta tosiaan kun on ainekin netistä selaillut silmät solmussa noita avoimia työpaikkoja, niin kaatuu aina siihen.
"Must be a native speaker, no exceptions. Minimum, bachelors degree"  :(

Tuolta HHS Centeristä ollaan oltu yhteydessä minuun, Language Au Pairiksi kun hain...
Hiukan kyllä häiritsee tuo heidän Facebook profiili...
Siellä kun setä selittää, että on juuri Beijingin toimistossa töitä painamassa, kun joku random tyyppi kysy "is this legit"
Muuten ihan hyvä, mutta Facebook kun nyt sattuu olemaan bannissa.... Niin ei sitten tiedä uskaltaako siihen rahojaan tunkea...

Itsellähän tuli eleltyä kuin kroisos ne 3vk ja 600€ palo iloisesti, paljon enemmänkin olisi tietysti mennyt... mutta niinhän se on kaikkialla, kyllä sitä rahaa saa aina tuhlattua ihan niin paljon kun itseä huvittaa


Mutta siis...
Elikkäs, onko paras idea painaa ihan suoraan takaisin Kiinaa ja hakea sitten sieltä töitä? sen sijaan, että etsisi niitä ihan netin välityksellä?
« Viimeksi muokattu: 28.03.2010, 10:57:55 kirjoittanut DeadHabit »
a wise man once said.... "Goddamn! Why didn't I think of that?!?"

Nicodemus

 • Vieras
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #4 : 27.03.2010, 11:26:19 »
2000rmb täällä ei kyllä vastaa 1500 euroa kuussa Suomessa. Puolia siitä korkeintaan. Kyllä Pekingissä ainakin 2500 rmb elää kuukauden, mutta miten kivasti, se on sitten eri asia. Paikallisten keskipalkat on kyllä vielu reippaasti alle 10,000 rmb kuussa. Mutta kadut on kuitenkin taynna mustaa Audia ja Bemaria ja Mercedestä. Töitä on tullut ite tehtyä laidasta laitaan, kääntäjästä oikolukijaan, näyttelijästä extraan, lastentarhan englannin opettajasta yksityisopettajaan. Palkkaa voit saada 60-250 rmb tunnilta tai 3000-20,000 kuussa. Paremmilla palkoilla olevat ulkomaalaiset täällä ovat tulleet yleensä firmojensa lahettamana ja esim. suomalaisilla on aika kohtuullinen paivaraha jo pelkastaan palkasta puhumattakaan. Ja tietysti autot ja kuljettajat yms. paalle. Eli voi elaa siina expat-kuplassa sitten. Asunnosta voit maksaa 1000-50,000 kuussa riippuen mita haet. Paikalliset kylla elelee niissa alle 1000 rmb asunnoissakin. Kaikki riippuu tietysti sijainnista, kunnosta yms. yms. Itsellakin on vahan koulutus kehnoa ja yritan asiaa parantaa. Koulut kannattaa kylla kayda. Vaikka voi se elama tuoda vaikka mita eteensa ilman koulujakin, mutta se on sitten kuitenkin itsesta kiinni. Mahdollisuuksia Kiina kylla tarjoaa. Ei Suomessa vedettas punaista mattoa paikallista kielta puhumattomalle lankkarille jolla ei ole edes kunnon koulutusta ja tarjottas tyopaikka hotellin G.R.O. virkailijana, ohjelmistotestaus insinöörinä, lentokoneen stuerttina yms. Omista palkoistani en puhu, mutta valilla on helppoa ja valilla ei. Jos on ei ole nirso siita mita tekee ja paljon haluaa, niin tanne vaan. Itsellani siis kokemusta lahinna Pekingista ja kyllahan tassa maassa laania riittaa. Ja Kiinassa jos missä on sitä rahaa tällä hetkellä, eli jos vaan on business mielta, rahan vainua, yrittäjyyshenkeä tms. mitä tahansa sellaista niin täältä omaisuutta haalimaan ja sitten sinne palmujen alle jonnekin.

turkkalo

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #5 : 02.04.2010, 15:33:49 »
Kuulin legendaa, että englanninopettajaksi pääsee Kiinassa aivan surkeallakin taidolla, kun vain on länsimaalainen naama.

Mikkel

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #6 : 06.04.2010, 18:09:51 »
Kuulin legendaa, että englanninopettajaksi pääsee Kiinassa aivan surkeallakin taidolla, kun vain on länsimaalainen naama.

Kuulit tosiaan legendaa. Kaytannossa ainakin taalla itarannikolla pitaa olla natiivi puhuja, seka vielapa varustettuna neutraalilla murteella.

Tuohon raha-asiaan, itsella menee noin 1000rmb/vko + 2000rmb asuntoon taalla Hangzhoussa. Nyt viikonloppu meni kahden baari-illan, keskitason ravintoloiden ja runsaan taksin kayton takia 2000rmb tietamiin. Ei taalla niin halpaa ole kuin moni luulee..

Huomattavasti vahemmallakin silti parjaisi jos haluaisi, paikalliset tutut elavat alle 1000rmb + asunto.

Nicodemus

 • Vieras
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #7 : 07.04.2010, 03:24:45 »
Ei se ihan täysin legendaa kuitenkaan ole....  ::)

Mikkel

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #8 : 07.04.2010, 17:53:40 »
Ei se ihan täysin legendaa kuitenkaan ole....  ::)

Voi olla etta tuolla sisamaan puolella tilanne on eri, mutta ainakin kaikki noin 20 tuntemaani opettajaa ympari Jiangsun provinssia olivat tuon kyseisen vaatimuksen kohdanneet.

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« Vastaus #9 : 08.04.2010, 03:39:04 »
Veikkaan että se menee niin, että jos virallista kautta / jonkun järjestön kautta hakee, täytyy olla natiivi puhuja, mutta jos itse kävelee jonnekin ja kysyy paikkaa niin saattaapi tärpätä.
Go where you want to be.