"Saarihyppelyä" Karibialla

 (Luettu 27831 kertaa)

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
"Saarihyppelyä" Karibialla
« : 05.05.2010, 14:30:25 »
Heips..

Ollaan nyt pitkällisen pohdinnan jälkeen päätymässä reissuun Karibian suunnalle. Ajankohta olisi marras-joulukuussa (n.15.11-28.12).
Lentolippuja ei olla vielä hankittu, joten nyt mietinnässä minne ne kannattaisi ostaa, jotta olisi mahdollisimman helppoa lähteä myös muille saarille?! Tarkoituksena on kiertää ehkä 2-3 saarta. Vaihtoehtoina olen ajatellut Guadeloupe, Dominica, Barbados, St. Lucia, St. Vincent ja Martinique. Toisaalta myös Trinidad&Tobago kiinnostaisi  ::) Eli noista pitäisi valita jotkut, joiden välillä pääsisi helposti kulkemaan ja itse saarilla oli nähtävää/tehtävää ja sitä snorklailua minäkin kaipaisin  :D

Nyt olen noita lentoja kytännyt ja halvimmalla pääsisi Barbadokselle ja St. Lucialle, joten mitä sanotte kokeneemmat kannattaisiko ottaa jommalle kummalle lento ja lähteä siitä eteenpäin? Jostain luin että Barbadokselta olisi lauttayhteydet ainakin St. Lucialle ja jonnekin muuallekin..
Majoituksen suhteen taas on mietitty asunnon vuokrausta osaksi aikaa ja siihen näytti olevan hyvin vaihtoehtoja Guadeloupella, edulliseen viikkohintaan..

Ja matkaseurueena meillä on 2 aikuista + 2 lasta, jos se nyt johonkin vaikuttaa.. No ehkä ihan mielettömiä viidakkovaelluksia ei voida harrastaa  ;)

Sekavaa ja liikaa vaihtoehtoja, mutta jos jolla kulla olisi heittää kommenttia, niin olisin kiitollinen!! 
Ja saa liittää jonkun muun ketjun jatkoksi, jos aihetta jossain käsitellään  :)

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #1 : 07.05.2010, 18:14:27 »
Kannattaa miettiä saaria ehkä sillä pohjalla että kullekin oma "tehtävänsä", osassa on hyvä snorklata, osassa hyvät biitsit, osassa taas enemmän muuta menoa.  Pienillä saarilla on aina erilaiset fiilikset kuin isoilla saarilla -- yleensä lentokentän koko kertoo jo paljon.  Me esimerkiksi olemme pohjoisempana tehneet kierroksen Anguilla (hyvät rannat), Saba (luonto ja maisemat) ja St. Barth (ranskalainen elämäntapa) lentäen St. Martinille.

Saaret ovat yllättävän erilaisia ja historia vaikuttaa paljon, vierekkäiset britti- ja ranskalaisvaikutteiset saaret ovat täysin erilaisia.  Lasten kanssa joutuu myös miettimään onko kuinka paljon tekemistä, Neviksen tai Anguillan kaltaiselta saarelta kun saa rannan melkein itselleen kun taas jossain muualla löytyy kaikki pelit ja vehkeet.  Osa saarista on melko kuivia, osa taas tulivuoren ympäröivää viidakkoa.  Eli jos ei esimerkiksi pidä ollenkaan hämähäkeistä niin kannattaa välttää vehreimpiä saaria ;-)

Lauttayhteys ei liene järkevä ellei saaret ole näköetäisyydellä, ellei sitten ole pidemmällä matkalla ja ajankulu ei haittaa.

Saarten välillä liikkumiseen kannattaa tsekata ainakin isoimpien paikallisten yhtiöiden lentoreitit.  LIAT lentää paljon mm. Barbadokselta, Trinidadilta ja Antigualta käsin, myös St. Luciasta löytyy hyvin reittejä.  Air Caraibes taas lentää St. Martin/St. Barth - Guadeloupe - St. Lucia tyyppistä "riviä".  Winair lentää St. Maartenilta kaikille lähisaarille.  Ko. yhtiöiden verkkosivuilta löytyy reittikartat.  Lisäksi löytyy nippu pieniä, paikallisia lyhyitä yhteyksiä lentäviä yhtiöitä.

Yleisesti ottaen näillä pikkuyhtiöillä lentäminen ei ole niin tarkkaa, jos et mahdu tällä lennolle jostain syystä niin tulet seuraavalla.  Jos matkalaukut eivät mahdu kyytiin niin ne tulevat seuraavalla lennolla.  2+2 hengellä voi olla myös varteenotettava vaihtoehto vuokrata charter-lento.

Osa Euroopasta tulevista lennoista menee pariin kohteeseen, esim. Antigua + Barbados.  Saarten väliseen liikkumiseen kannattaa siis tsekata myös Air Francen, BA:n ja Virginin kaltaiset yhtiöt, lennot kun saattavat olla varsin halpoja saarten välille.

Esimerkiksi LIAT:illa voi tehdä aika helposti Barbadoksen lennon ympärille Canouan / St. Vincent / Barbados -tyyppisen kierroksen, SVG:ltä löytyy myös paljon pikkusaaria jos haluaa jotain eksoottisempaa.  Toisaalta ihan naapurista St. Lucialtakin voi tehdä vaikka jonkun St. Lucia / Dominica / Antigua -tyyppisen kierroksen, Antigualta voi helposti piipahtaa myös Barbudalla.  Varteenotettava vaihtoehto olisi myös lentää St. Lucia / St. Vincent / joku eksoottinen pieni saari paikallisella yhtiöllä (esim. SVG Air), jolloin saaret olisivat selkeästi erilaisia.

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #2 : 09.05.2010, 15:18:44 »
Guadeloupe, Dominica, Martinique ja St. Lucia ovat yhteydessä toisiinsa nopeiden katamaraanilauttojen avulla (L'Express des îles). Ne ovat nopeita, luotettavia ja huomattavasti halvempia kuin lentäminen. Kaikilla väleillä yhteyksiä ei ole aivan päivittäin, mutta melko tiuhaan joka tapauksessa.

http://www.express-des-iles.com/

Tuo Barbadoksen lautta oli minulle uusi asia, mutta googlettelamalla löytyi tosiaan firma nimeltä Bedy Ocean Line, joka suunnittelee liikennöivänsä Barbadoksen, St. Lucian, St. Vincentin ja Grenadan välillä.

http://www.bedytravel.com/

Ilmeisesti niillä on ollut joitakin ongelmia, mutta ainakin kotisivujen mukaan liikenne on tarkoitus vielä jollakin aikataululla laittaa pystyyn.

Lentäminen saarten välillä on varsin kallista, joten lauttayhteydet kannattaa hyödyntää silloin kun niitä on. Ja etenkin LIAT on varsin epäluotettava yhtiö, joka lentelee vähän miten sattuu. Kokeiltu on, ja silloin toimi kyllä ihan hyvin, mutta ainakaan paikalliset eivät tunnu kovasti firmaan luottavan. Sanovat kirjainlyhenteen tulevan sanoista "Leave Island Any Time" tai "Luggage In Another Town".
« Viimeksi muokattu: 09.05.2010, 16:23:12 kirjoittanut nl »
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #3 : 09.05.2010, 15:22:33 »
Kannattaa tsekata lennot myös Pariisin kautta Guadeloupelle tai Martiniquelle. Ainakin kun viimeksi tuolla kävimme, saimme todella edulliset lennot Air Caraïbes -yhtiöltä Pariisin ja Guadeloupen välille.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #4 : 11.05.2010, 19:58:08 »
Kiitokset vastauksista!
Tuota katamaraania ollaan mietitty, lentämistä saarten välillä ei olla oikeastaan edes ajateltu vaihtoehtona.

Nl: Muistatko mistä olet löytänyt edullisia lentoja ja kuinka paljon ennen matkan alkua?! Niin ja millä hinnoilla?! Olen nyt etsinyt lentoja sekä Ebookersin että vertaa.fi kautta ja hinnat Guadeloupelle sekä Martiniquelle pyörivät n.1100e/hlö. Barbadokselle tosiaan pääsee jo 800e eli meidänkin porukalla hinta säästö on lähes 600e... Että uskaltaiskohan sitä ostaa liput Barbadokselle ja lähtisi sitten sieltä eteenpäin... Mutta mitäpä jos lauttayhteydet ei toimikaan, jäädäänkö me sitten kuudeksi viikoksi jumiin Barbadokselle  ;D

Mitenkäs olette majoitusta hankkineet ja mikä on hintataso?! Noilta erilaisilta varaussivustoilta löytyi lähinnä hotelleja, joiden hinnat lähti 100USD. Mistähän voisi löytyä edullisempia/erikoisempia vaihtoehtoja vai onko niitä olemassakaan?! Ruokailuun yms. saa varmaan myös kulumaan kiitettävästi rahaa... Minkähänlaisilla budjeteilla olette reissussa olleet?!?

Tämä voi olla nyt sarjassa tyhmä kysymys, mutta mietin myös, että kuinka noille pienimmille saarille (esim. Saba) kuljetaan vai meneekö sinnekin joku lautta ja mistä?! Kun ei ole tullut vastaan... ::)

Niin ja vielä lopuksi mahtaisiko kenelläkään olla tietoa huoneiston vuokraamisesta Karibian alueella?!  

Kiitokset jälleen!!!
« Viimeksi muokattu: 11.05.2010, 20:03:05 kirjoittanut maaly »

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #5 : 11.05.2010, 23:51:28 »
Kävin tuolla viimeksi syksyllä 2007 aika samoihin aikoihin, kuin mitä sinulla on nyt suunnitelmissa (muistaakseni menolento 15.11., paluulento 15.12.). Hintaa tuli melko tasan 400 euroa per henki menopaluulennoille Pariisi-Guadeloupe. Ostimme liput suoraan Air Caraïbesin nettisivuilta suunnilleen näihin aikoihin vuodesta, mitä nyt elämme:

http://www.aircaraibes.com/

Katsoin hintoja sivuilta, ja nyt näyttäisi olevan samoilla päiville 563,67 euroa per henki (aikuisten lippu). Noilla sinun päivämäärilläsi menee yli 700 euron - varmaankin joulun läheisyys nostaa hintoja, kun ihmiset lomamatkailevat ja sukuloivat silloin enemmän.

Pariisiin pääsee halvalla Easyjetin tai Blue1:n kyydissä. Ja kun ostaa liput erikseen, niin voi halutessaan yhdistää reissuun muutaman päivän Pariisissakin. Me tulimme paluumatkan Eurolinesinbussilla Tukholmaan ja sieltä laivalla, niin saimme mahtumaan enemmän rommia kyytiin. Menosuuntaan lensimme Ryanairilla Nyköpingistä Beauvais'hen.

Kirjoittelin noista lentoyhteyksistä juttua vähän blogiinikin:

http://aiheet.domnik.net/ai-2010/05/ita-karibia-lennot

Tärppinä tuohon ylitykseen voisivat menosuuntaan olla myös risteilylaivat. Niitä siirrellään tuolloin Atlantin yli ja matkoista on ylitarjontaa, kun kaikki yhtiöt siirtävät niitä yhtäaikaa. Liput ovat ihan kohtuuhintaisia, kun ottaa huomioon, että niihin kuuluu täysi ylläpito ja usein pysähdyksiäkin muutamassa kohteessa matkan varrella. Etenkin viime hetken lippuja voi saada edullisesti, jos uskaltaa niitä odottaa.

Majoituksia saa paikan päältä ja koska marraskuun puolessa välissä ei ole sesonki päällä, niin voi hyvin luottaa siihen, että niitä myös löytyy. Etenkään itsenäisillä saarilla edullisten hotellien löytäminen ei ongelma, ranskalaisilla saarilla on vähän nihkeämpää. Jos satutte päätymään Pointe-à-Pitreen Guadeloupelle, niin siellä on kaupungin keskustassa pieni siisti hotelli nimeltä Maison de la Marie-Galante, missä kahden hengen huone maksoi muistaakseni 50 euroa yö. Dominicalta löytyi sitten edullisempiakin.

Tietysti kun teillä on lapsiakin mukana, niin ehkä on turvallisinta varata pari yötä jostakin valmiiksi tullessa, niin tietää minne mennä kentältä. Mutta hotelleja varmasti löytää. Jos tasosta on valmis tinkimään, niin löytyy paljon sellaisia pikkuhotelleja, joita käyttävät lähinnä paikalliset saarelta toiselle vierailevat ja reppureissaajat. Niitä ei löydy mistään varauspalveluista eikä niillä useimmiten ole omiakaan kotisivuja.

Guadeloupella ja Martiniquella myös gîte-majoitus voisi olla hyvä vaihtoehto, eli mökit. Olen kokeillut ainoastaan Trois-Rivièressä sijaitsevaa An Eol Caraïbes -mökkikylää, ja se oli edullinen ja siisti, tosin tasoltaan vaatimaton (kahden hengen mökki 40 euroa, viikkovuokralle olisi saanut edullisemminkin). Ne kuitenkin kannattaa varata etukäteen - oli vain sattumaa, että tuolla oli mökki vapaana kun menimme portille kolkuttelemaan.

http://www.gites-de-france.com/

Tuolta sivustolta löytyy noita mökkejä eri puolilta Ranskaa, siis myös Antilleilta. Lisäksi voi googletella "gîtes guadeloupe" ja "gîtes martinique", ja ottaa yhteyttä suoraan niihin, joita ei tuon sivuston kautta löydä. Jos osaa ranskaa, niin kannattaa käyttää sitä - edes matkailualalla toimivat eivät tuolla välttämättä puhu englantia, kun valtaosa turisteista on kuitenkin ranskalaisia.

Itsenäisiltä saarilta kannattaa vaan googletella, niin löytää vuokrattavia kämppiä. Dominicalla vuokrasimme viimeiseksi viikoksi yhden omakotitalon alakerran Roseaun lähiöstä. Sitä tultiin meille kadulla tarjoamaan, ja hinta oli sen verran edullinen, että otimme sen. Ihan turisteille vuokrausta varten se systeemi oli sinne laitettu ja vuokrasi tosi edullisesti, jotain 800 paikallista dollaria koko viikolta kolmen huoneen kämpästä - ei tosin ollut sen normaalitaksa. Sen paikan nimi oli Neva's Nest ja se sijaitsee Wallhousen lähiössä, mutta googlella sitä ei löydä. Jos kiinnostaa, niin kysy Harryltä Frontline-kirjakaupasta (Independence Street), paikan omistaja on sen tuttuja. Se ei tosin ollut kovin valoisa, kun se oli muiden talojen välissä, eikä mitään erityisiä näköalojakaan, mutta tilava, siisti ja edullinen (Harry voi tosin tarjota myös naapuriaan Pepperiä, jolla on vähän hienompi ja kalliimpi vuokrakämppä Jimmitissä, kävimme senkin katsastamassa - Pepper's Cottage löytyy myös netistä).

Toinen kiva vuokrahuoneisto Dominicalla on Celestial Guest Apartments saaren pohjoisosassa Pointe Baptisten kylässä, lähellä Calibishietä. Maksoimme siellä yhdestä yöstä muistaakseni USD 40. Lähellä on myös pari hienoa hiekkarantaa. Se on näköjään ilmestynyt nettiinkin: http://celestial.clubvitrine.net/

Kaikille saarille ei lautoilla pääse, tai sitten niitä menee harvoin. Joskus ainoa vaihtoehto on lentää. Saballa en ole käynyt.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2010, 02:54:02 kirjoittanut nl »
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

Valentine

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #6 : 12.05.2010, 14:38:42 »
Moikka!

Aika kattavasti näköjään on jo selostettu noista Ranskankin saarista ;)

Olin vuoden vaihteessa reissussa Guadeloupe-Dominica-Martinique. Lennot ostimme hki-guade ja martinq-hki 1000euroa kaleva travelsin kautta. Juuri joulun ja uuden vuoden tienoilla on lennot kalliimmillaan. Tuttava matkatoimistosta (eri tosin)silloin myös neuvoi, että lennot kannattaa ostaa yhden lentoyhtiön tai matkatoimston kautta, jolloin jos myöhästyy joltain, olisi edes jotain mahdollisuuksia saada korvaava lento/korvauksia. Mutta meillä Air Francen lennot menivät mallikkaasti, vaikka oli lakkoja, superpakkasia sun muuta uhkaa. Toisaalta muutamalta muulta (jotka aloittivat purjehduksen Martiniquelta) olivat jääneet matkatavarat CDG:lle Pariisiin, kun Helsingistä ne oli checkattu suoraan Orlyyn... (ne siis pitää itse kuskata CDG:lta Orlyyn)

Guadeloupe ja Martinique olivat tosi kivoja ja kehittyneitä saaria, joilla kätevimmin pääsi liikkumaan vuokra-autolla. Varsinkin jos on lapsia mukana, auto on kätevä pikkubusseihin-ilman-aikatauluja verrattuna. Voin myös lämpimästi suositella gîttejä. Gîtes de Francen kautta on turvallista bookata kämmpiä ja ne ovat myös halpoja. Niiden kautta saa myös autoja vuokrattua suoraan kentältä. Martinique oli enemmän turistien kansoittama, etenkin saaren eteläpuoli, mutta siellä osattiin enemmän englantia. Guadelope oli omasta mielestäni sympaattisempi :D Eräässä ravintolassa olimme kuulemma 1. suomalaiset 8) Martiniquella taas törmäsimme kyläbaarissa toisen matkakaverini opiskelukavereihin sattumalta... :o

Dominica oli hyvin erilainen verrattuna Ranskan saariin, infrastruktuuri ja matkailu yleensä olivat kehittymättömämpiä, mutta ihmiset olivat sielläkin ystävällisiä ja avuliaita! Dominicalla ei ole myöskään samalla tavalla rantsuja kuin ympäröivillä saarilla (the nature island of the caribbean). Roseaussa päiväsaikaan on melko vilkasta, kun risteilyalukset ovat satamassa, mutta muuten on aika hiljaista. Saavuimme saarelle joulupäivänä ja silloin kaupunki oli aivan kuollut. Saimme sukelluskeskuksen kautta Salisburyssa halvan huvilan viikoksi (muistaakseni 40 $/yö) ja Roseuassa olimme yhden yön vaatimattomammassa, mutta ihan ok guest housessa 55$ (?)/yö.

Kuljimme lautoilla saarien välillä Expresse des îles -firmalla. Kannattaa ostaa lippu heti lähtöpaikasta lopulliseen määränpäähän, vaikka pysähtyisikin esim. Dominicalla, koska meidän alkuperäiset suunnitelmamme muuttuivat, koska lautoilla ei ollut enää tilaa. Jouluna ihmiset reissaavat paljon saarten välillä... Mutta upea reissu oli ja kannattaa ehdottomasti "jalkautua" ja yrittää välttä all inclusive -resortteja!

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #7 : 12.05.2010, 16:06:45 »
Kiitos hyvistä vastauksista!! Ja kävin tuota nl:n blogiakin kurkkaamassa, hyödyllistä tietoa  :) Vähän jo innostuin Atlantin ylityksestä, mutta hintoja ei (tietenkään) vielä syksylle löytynyt ja riskiä niiden suhteen en ehkä uskalla ottaa.. Ja okei, voin pahoin jo ruotsinlaivalla  ::)

Noi gitesit näytti lupaavilta, täytyy vaan pistää tuo ranskaa osaava puolisko katsomaan niitä. Katsoin myös huvikseni lennot Barbadoksela Martiniquelle ja järkytyin, olis maksanut 1000e koko porukalta  :o Joten lautalla matkustellaan..
Täytynee siis vielä noita lentoja katsella ja selvittää se Barbadokselta kulkeva lautta. Mutta eiköhän se siis tästä..

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #8 : 14.05.2010, 02:36:33 »
Tuttava matkatoimistosta (eri tosin)silloin myös neuvoi, että lennot kannattaa ostaa yhden lentoyhtiön tai matkatoimston kautta, jolloin jos myöhästyy joltain, olisi edes jotain mahdollisuuksia saada korvaava lento/korvauksia.

Jos itse kasaa lentonsa, niin kannattaa tosiaan varata vähän väljyyttä. Itse olen yleensä yöpynyt matkalla Pariisissa, joillakin kerroilla useammankin yön. Onhan Pariisi sen verran hieno kaupunki, että siellä kannattaa aina joksikin aikaa pysähtyä, jos ohi menee.

Ranskalaisille saarille päätymisessä on se hyvä puoli, että sieltä pääsee niillä katamaraanilautoilla helposti ja edullisesti naapurisaarille. Barbados on keskellä merta yksinään, joten jos yhteydet ei toimi, niin voi olla tyyristä mennä muualle. Kannattaa tosin tsekata tuo ojalan vinkki niistä isojen lentoyhtiöiden koneista, jotka pysähtyvät Euroopasta tullessa tai sinne palatessa useammalla saarella. Niillä tosiaan saattaa päästä suurimpien kenttien välejä edullisemmin ja todennäköisesti myös luotettavammin kuin LIATilla.

Antigualtakaan ei taida päästä vesitse kuin Barbudalle ja ehkä Montserratille (en ole ihan varma, mikä on tämänhetkinen tilanne).

Ja okei, voin pahoin jo ruotsinlaivalla  ::)

Ne lauttakyydit voivat sitten olla aikamoista heilumista. Useimmiten ovat kulkeneet varsin tasaisesti, mutta viimeksi paluumatkalla Dominicalta Guadeloupelle oli aikamoista rynkytystä, kun jossakin Dominikaanisen tasavallan tienoilla riehui vähän isompi myrsky. Matka myös kesti reilusti normaalia pidempään, kun eivät voineet kovan aallokon vuoksi vetää täyttä vauhtia.

Nopeissa katamaraanilautoissa vähiten keinuva osa on takaosassa, mutta ei ihan takana. Keulaan ei kannata mennä, jos potee merisairautta. Siellä heiluu eniten.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2010, 02:45:28 kirjoittanut nl »
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #9 : 27.05.2010, 21:09:35 »
Dodiin nyt on lennot ostettu. Yllärivetona keksin Saint Lucian, jonne pääsi n. 820e/lippu Lontoon kautta.  :)

Katsoin että tuo lauttayhtiö kulkee Saint Lucialta Dominicaan, Guadeloupelle ja Martiniquelle. Dominicassa käydään ainakin ja vielä pitäisi valita toinen noista ranskalaisista. Suositella saa  :D

nl: Tiedätkö minkä hintaisia nuo lauttaliput ovat?! kun katsoin tuolta sivuilta, niin antoi kaikille reiteille saman hinnan, meidän porukalle 211e/suunta. Ei siis ollut mitään väliä, mihin oli menossa tai mistä. Kuulostaa oudolta  ::)

« Viimeksi muokattu: 27.05.2010, 22:42:35 kirjoittanut maaly »

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #10 : 29.05.2010, 04:20:29 »
Hinnoista muistan sen, että Guadeloupelta lähtiessä ero Dominicalle ja Martiniquelle matkustamisen välillä oli varsin pieni. Ei se ihan sama kuitenkaan ollut. Siitä, kun olen noilla Saint Lucialle asti matkustanut, on jo sen verran kauan, että hinnat ovat päässeet kokonaan unohtumaan (ja olisivat jo muuttuneet joka tapauksessa).

Ranskalaisista saarista Guadeloupe on suosikkini. Se tosin voi johtua myös siitä, että tunnen sen paremmin. Saaren eri puoliskot ovat varsin erilaisia, ja siinä on kupeessa myös kivoja pikkusaaria, kuten Seintsit (Les Saintes) ja Marie-Galante. Mutta ei Martiniquekaan hullumpi ole.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #11 : 14.06.2010, 08:47:49 »
Lautoille matkapahoinvointitabletin nappaaminen ei ole huono ajatus.

Esimerkiksi St. Martinin ja St. Barthin välistä lauttaa kutsutaan yleisesti "Vomit Comet"iksi ja nuo lauttamatkat esimerkiksi Guadeloupe - Dominica tai Dominica - Martinique ovat kolme kertaa pidempiä ;-)  Hötkyilyyn ei tarvita edes myrskyä, siihen riittää ihan vain aallot Atlantilta.

Saban kaltaisille pienille saarille lentää helpoiten mutta sinne pääsee myös muutaman kerran viikossa lautalla St. Martinilta (Saba on hyvä esimerkki saaresta jossa sekä satama että lentokenttä ei ole helpoimpia rakentaa..).

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #12 : 14.06.2010, 11:01:06 »
No Malesiassa lauttamatkat sujui ilman pahoinvointia, mutta tiedä sitten tuolla  :)

Vähennettiin tosin lauttamatkoja, mennään ainoastaan St. Lucialta Dominicalle ja sen ei kai pitäisi kovin pitkä matka olla.. Lisäksi lennetään Trinidad & Tobagolle pariksi viikoksi. Satuin vahingossa löytämään BA:n lennot sinne, joiden hinta ei hirvittänyt  :D  Kyseinen lento menee Lontoosta St. Lucian kautta port of Spainiin, joten varmaan jatkaa puoli tyhjänä St. Lucialta ja sen takia liput suht edulliset. Alkoi meinaan hirvittämään nuo St. Lucian majoitusten hinnat joulun aikaan..

Ollaan mietitty Dominicalle paria viikkoa, siinä ajassa varmaan ehtii näkemään ne oleellisimmat?! Kannaattaako ottaa majoitus vain yhdestä paikasta vai vaihtaa tuossa välissä sitä jollekin toiselle alueelle... Voi tosin olla että tähän löytyy vastaus jo noista aiemmista kirjotuksista..

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #13 : 29.06.2010, 17:03:56 »
Löytyy St Lucialtakin myös edullisempia majoituksia, mutta niitä voi olla hankala varailla netin kautta etukäteen.

Dominicalla pari viikkoa riittänee hyvin (tai riippuu tietysto matkustusmieltymyksistä; minulle kolme viikkoa oli viimeksi vähän niukasti, vaikka olin käynyt Dominicalla kahdesti aikaisemminkin).

Dominica on sen verran pieni saari, että kyllä siellä tarvittaessa voi olla yhdessäkin paikassa ja sitten matkustella sieltä käsin. Tosin silloin ei kannata ottaa majoitusta mistään kovin syrjäisestä kolkasta, sillä tiet eivät ole erityisen hyväkuntoisia. Ei niitä huvikseen kovin montaa kertaa samaa tietä viitsi edestakaisin ajella. Kannattaa tuolloin majoittua Roseauhun tai johonkin sen pohjoispuolelle länsirannikolla, niin ajomatkat jäävät lyhyiksi.

Toisaalta ainakaan minusta ei olisi ollenkaan huonompi vaihtoehto olla osa ajasta Roseaussa ja osa jossakin enemmän maaseudulla/viidakossa, esim. saaren pohjois- tai itäosissa.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

Aa__tu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
"Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #14 : 04.10.2011, 04:00:56 »
Noniin, tarttis vähän vinkkejä kokeneemmilta.

Tarkoitus olisi toukokuussa suunnata Karibialle ja hyppelehtiä saarelta toiselle nelisen viikkoa, samalla kenties mahdollisia ravintola-alan duuneja kartoittaen. Suunniteltu reitti olisi New Yorkin kautta ja samalla käydä moikkaamassa frendejä siellä. Eli menopaluu lennot Hellsinki-NYC-Hellsinki. Nykistä lento Aruballe, katsastaa ABC-saaret, sieltä lento St Luciaan, josta lautalla Martique:lle. Paluu St Lucia-NYC. Lentojen yhteishinnaksi tulisi tällä hetkellä n.1100€. Guadeloupekin olisi kiinnostanut, mutta sijainti ei oikein istu tän hetkiseen matkasuunnitelmaan. Jos hyviä vinkkejä tuohon alustavaan lentosuunnitelmaan löytyy, niin mieluusti vastaan otetaan.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ABC-saarten välillä lauttaliikenne toimii varsin mallikkaasti? Ja St Lucia:lta pääsee katamariinilla kätevästi Martique:lle? Minkä hintaista lauttamatkustaminen tuolla mahtaa olla? St Lucia ei varsinaisesti ole kiinnostuksen kohteena, vaan lento St Luciaan on useita satoja halvempi kuin lento esim. Martinique:lle, siitä syystä St Lucia pulpahti kuvioihin. Ja mitenkäs tarvitseeko St Luciaan eurooppalainen viisumia?

Tuossa nyt alkuun jotain kysymyksiä tietäjille ja mestoilla vierailleille.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #15 : 05.10.2011, 23:12:06 »
Noniin, tarttis vähän vinkkejä kokeneemmilta.

Tarkoitus olisi toukokuussa suunnata Karibialle ja hyppelehtiä saarelta toiselle nelisen viikkoa, samalla kenties mahdollisia ravintola-alan duuneja kartoittaen. Suunniteltu reitti olisi New Yorkin kautta ja samalla käydä moikkaamassa frendejä siellä. Eli menopaluu lennot Hellsinki-NYC-Hellsinki. Nykistä lento Aruballe, katsastaa ABC-saaret, sieltä lento St Luciaan, josta lautalla Martique:lle. Paluu St Lucia-NYC. Lentojen yhteishinnaksi tulisi tällä hetkellä n.1100€. Guadeloupekin olisi kiinnostanut, mutta sijainti ei oikein istu tän hetkiseen matkasuunnitelmaan. Jos hyviä vinkkejä tuohon alustavaan lentosuunnitelmaan löytyy, niin mieluusti vastaan otetaan.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ABC-saarten välillä lauttaliikenne toimii varsin mallikkaasti? Ja St Lucia:lta pääsee katamariinilla kätevästi Martique:lle? Minkä hintaista lauttamatkustaminen tuolla mahtaa olla? St Lucia ei varsinaisesti ole kiinnostuksen kohteena, vaan lento St Luciaan on useita satoja halvempi kuin lento esim. Martinique:lle, siitä syystä St Lucia pulpahti kuvioihin. Ja mitenkäs tarvitseeko St Luciaan eurooppalainen viisumia?

Tuossa nyt alkuun jotain kysymyksiä tietäjille ja mestoilla vierailleille.


St. Luciaa en kyllä omien kokemusten perusteella suosittelisikaan  :) Ihan kiva, mutta melkoinen Kanaria-meininki, ei oikeastaan mitään kovin ihmeellistä.
Lautat Martiniquelle toimii hyvin, tai ainakin vuosi sitten toimi. Lauttoja meni ainakin kerran päivässä (en nyt muista menikö useampikin). Matka kesti n. 1,5h ja oli melkoista ketkutusta, että pahoinvointilääkkeet kehiin, jos on yhtään taipumusta matkapahoinvointiin.  ::) Lautta on tosiaan katamaraani, kaksi kerrosta ja yksi kioski juomien yms. ostamiseen. Leffakin taisi pyöriä. Lippujen hintoja en muista, mutta ne kuten aikataulutkin löytyvät täältä: http://www.express-des-iles.com/

Martiniquella satamakin sijaitsi ihan pääkaupunkin keskustassa, johon pääsi hyvin kävellen. Muuten jäi paikkojen katselu vähille, kun vietettiin vain pakollinen yön pysähdys matkalla Dominicalle. Itse varattiin liput ennakolta Dominicalaiselta matkatoimistolta, mutta helpoiten kaiketi käy kun ostaa päivää paria ennen lauttafirman toimistolta liput.

MinnieM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #16 : 10.10.2011, 13:12:33 »
Itselläni on tarkoitus lähteä Saint Lucialta purjehtimaan ensi talvena. Purjehduksen loputtua palaan muutamaksi päiväksi Saint Lucialle. Missä saarella kannattaa majoittua? Valtaosa hotelleista näyttää sijoittuvan Gros isletin alueelle, mutta onko alue vain täynnä all inclusive-hotelleja? Saari on käsittääkseni niin pieni, että joka kolkan näkee hyvin sijoittumalla minne tahansa, mutta lähinnä ruokaravintoloiden ja palveluiden perään huutelen etsiessäni majoitusta...

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #17 : 10.10.2011, 17:41:00 »
Hotelleja löytyy kyllä ihan ympäri saarta ja kaiken tasoisia. Mun mielestä itse Gros isletillä ei ollut kauheasti resortteja, mutta käytiin siellä oikeastaan vaan kerran. Majoituttiin Rodney Bayssä, joka oli muutaman kilometrin päässä. Siellä oli useita hotelleja ja niitä all-inclusive resortteja. Ravintoloita oli yksi kadun mitta täynnä, mutta ne oli turistihinnoissa, ja muutenkin juuri siellä vallitsi Kanaria-meininki. Castrierissä löytyy myös jonkun verran majoitusta, sekä tietysti kauppoja ja etenkin ketjuravintoloita. Vaikka kyseessä on pääkaupunki, niin aika vahvan leiman sille lyö risteiylturistit, jotka tulevat sinne muutamaksi tunniksi pyörimään. ( Suosittelen käymään sataman "ostoskeskuksessa", jos haluaa nähdä sen mitä suurin osa risteilijöistä saa St. Luciasta irti  ;D). Etelässä taas on Soufrier, josta löytyy myös paljon majoitusta, tosin sielläkin suurin osa jonkinlaisia resortteja ja melko kalliita. Soufrierin kaupungissa ei ollut juurikaan nähtävää/tehtävää eikä ravintolatarjontakaan kummonen ollut ja useimmat ruokapaikat olivat hotellien yhteydessä. Monet hotellit taas ovat selvästi "kaupungin" ulkopuolella, joten välimatkat hotellien välillä on pitkiä eli käytännössä ruokailut on hoidettava hotellin välittömässä läheisyydessä ellei sitten vuokraa autoa, jolla liikkuu. Soufrierin ainoat nähtävyydet on Pitonsit ja tulivuori. Pitonseille varsinkin järjestetään kyllä risteilyjä Castrierista käsin, joten niiden takia sinne majoittuminen ei ole välttämätöntä.
Saaren itärannikolla on myös jonkun verran bb-tyyppistä majoitusta, siellä majottuvilla on useimmiten auto vuokrattuna, koska majapaikasta ei muuten pääse mihinkään.

Välimatkat ei tosiaan ole pitkiä, mutta tiet ei ole mitenkään hyväkuntoisia eli aikaa kyllä menee. Me oltiin St. Lucialla heti sinne iskeneen hurrikaanin jälkeen, joten tilanne oli varmasti tavallista huonompi. Tiet oli välillä poikki, kiertoteitä käytössä jne. Meillä oli tosiaan mukana pari lasta, joista toinen matkapahoinvoiva eli senkään takia, en ollut niistä ajomatkoista mitenkään innoissani   ;D Julkisesta liikenteestä en osaa oikeastaan sanoa mitään, musta jotenkin tuntuu ettei se ollut kauhean toimiva. Yhdestä hotellista, joka oli keskellä ei mitään, yritettiin kysellä bussia, että päästäisiin Soufrieriin, mutta ei sieltä ilmeisesti sellaista mennyt kuin kerran päivässä ja lopulta tilasivat meille ihan oma-aloitteisesti kuskin  ::)

Mutta ehkäpä siis suosittelisin sulle kuitenkin sitä pohjois-osaa (Rodney Bay, Gros Islet), jos tärkeintä on löytää majoitus ja vaihtoehtoja ravintoloille. Turistipaikkoja ovat molemmat, mutta niiden mukana saat kaupat, hotellit, ravintolat jne. Sitten yhtenä päivänä kun käy sieltä käsin etelässä kattomassa nähtävyydet ja toisena Castrierin, niin siinäpä onkin sitten "oleellisimmat" St. Lucialta nähty.  :D
« Viimeksi muokattu: 10.10.2011, 17:45:26 kirjoittanut maaly »

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #18 : 10.10.2011, 17:55:04 »
Lautoille matkapahoinvointitabletin nappaaminen ei ole huono ajatus.

Esimerkiksi St. Martinin ja St. Barthin välistä lauttaa kutsutaan yleisesti "Vomit Comet"iksi ja nuo lauttamatkat esimerkiksi Guadeloupe - Dominica tai Dominica - Martinique ovat kolme kertaa pidempiä ;-)  Hötkyilyyn ei tarvita edes myrskyä, siihen riittää ihan vain aallot Atlantilta.


Pitää muuten tähän vielä sanoa, että todellakin se aaltojen korkeus ja voima yllätti  ;) Ja enpä muistanut matkalla, ettei sinne etuosaan kannata istua vaan eikös heti ensimmäisellä matkalla tungettu sinne keulan tuntumaa... Sieltä oli sitten mukava katsella ikkunasta, että taas ollaan aallon alapuolella ja koppailla lapsen tuotoksia muovipussiin :o Martiniquen apteekissa sitten onneksi toimi elekieli ja lähti matkapahoinvointilääkkeet mukaan, joten suosittelen myös, jos on vähänkin taipuvainen pahoinvointiin..

APH

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: "Saarihyppelyä" Karibialla
« Vastaus #19 : 09.09.2012, 14:44:39 »
Guadeloupe, Dominica, Martinique ja St. Lucia ovat yhteydessä toisiinsa nopeiden katamaraanilauttojen avulla (L'Express des îles). Ne ovat nopeita, luotettavia ja huomattavasti halvempia kuin lentäminen. Kaikilla väleillä yhteyksiä ei ole aivan päivittäin, mutta melko tiuhaan joka tapauksessa.

http://www.express-des-iles.com/

Tuo Barbadoksen lautta oli minulle uusi asia, mutta googlettelamalla löytyi tosiaan firma nimeltä Bedy Ocean Line, joka suunnittelee liikennöivänsä Barbadoksen, St. Lucian, St. Vincentin ja Grenadan välillä.

http://www.bedytravel.com/

Ilmeisesti niillä on ollut joitakin ongelmia, mutta ainakin kotisivujen mukaan liikenne on tarkoitus vielä jollakin aikataululla laittaa pystyyn.


Onko kenelläkään kokemuksia että liikennöikö tuo Bedy Ocean Line?
Netistä luetun perusteella ei ole varmuutta että onko se toiminnassa vai ei. '
Pitänee ottaa lennot St.Lucia-Barbados jos lauttaa ei ole.