Jakarta

 (Luettu 35810 kertaa)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jakarta
« Vastaus #20 : 21.11.2010, 16:42:44 »

Voin suositella myös Gondia International Guesthousea, jos nuo Jalan Jaksan paikat tuntuvat rähjäisiltä. Paikka on hieman tasokkaampi ja rauhallisempi. Kahden hengen huone maksaa 20€ (toukokuu 2010).

Toinen viihtyisä paikka on Yannie International Guesthouse, Chikini nimisellä alueella. Plussana ilmainen wlan, joka toimii myös huoneissa. Tänne oli hieman hankala löytää, mutta kyselemällä löytyy. Ihan vieressä oli Puri Inn niminen hotelli, joka toimii hyvänä maamerkkinä. Kahden hengen huone maksaa 20€ (toukokuu 2010).

Yanniessa ei ilmeisesti enää ole internet-yhteyttä; näin ainakin minulle tänään kerrottiin. Gondia on muutenkin näistä kahdesta mielestäni parempi: suuremmat ja persoonallisemmat huoneet, kiva pikkupuutarha, jokaisessa huoneessa oma tv. Tosin kummassakin hotellissa AC:n tehokkuutta haittaa osittain lasittomat ikkunat (pelkät verkot).

Tuo Puri Inn saattaa myös olla ihan kokeilun arvoinen jos sieltä saa huoneen. Sama hinta kuin ylemmissä, mutta kokonaiselle viikolle saa 30% alennuksen.

LP:n suoittelema Formule1 on nostanut hinnat 365 000 rupiaan eikä hintaan edes kuulu nettiä, aamiaista eikä sitä uima-allastakaan, mikä takapihalta löytyy. Läheisestä Mega Cikinistä olisin saanut su ja ma-öiksi hyvän huoneen hintaan 265 000. Normaalisti kalliimpaa.

Kaikkinensa täytyy sanoa, että kalliiksi haukuttuun Kuala Lumpuriin verrattuna Jakarta kyllä häviää hinta-laatusuhteessa. Samat hinnat, huonompi taso. Ei ihme, että täällä on turistien määrä nolla.

Jalan Jaksan tarjontaan tutustun huomenna.  :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jakarta
« Vastaus #21 : 02.12.2010, 09:06:50 »
Kirjotan nyt tännekin, kun tuli Jakartassa hajottua viikon verran. Ei ole ollut ikävä kaupunkia, eiu.

Jakartan liikenne on kaikkien huulilla. Ei se Moskovan, Kairon tai Pekingkin liikennettä kauheampi ole, mutta Jakartan heikkous on metron puute. Maata pitkin liikkuvilla Jakartaa ei kannata lähteä tutkimaan. Kävelykään ei ole kovin hyvin idea. Jakartassa saa nimittäin kävellä tuntikaupalla, näkemättä "mitään". Omituinen kaupunki siinä mielessä, että yleensä kaupunkikujaan liitetyt pienliikkeet katujen varsilla puuttuvat. Jakartassa on vaan massiivisia kortteleita, muurien kätkemiä ties mitä rakennuksia ja sitten hökkelislummeja.

Vinkki: Liiku Jakartassa vain junalla.

Juna on skytrain ja ainoa mielekäs kulkuneuvo. Junan kolmas luokka on mielenkiintoinen kattaus indonesialaisten elämästä. Jos ei muuten tulee matkustaneeksi junalla/bussilla Indonesiassa, kannattaa tästäkin syystä matkustaa Jakartassa junalla. Lisäksi Jakarta näyttää himpun mielenkiintoisemmalta lintuperspektiivistä.

Jalan Jaksan läheisyydessä on juna-asema. Linjalla pääsee mm. Kotaan ja Jakarta Zoohon (tai lähelle). Kotan lähellä on kaikki mielekkään turistinähtävyydet sekä valtavat halpistavaratalot. Näissä tavarataloissa on hyviä ravintoloita. Kaupan on kaikkea. Mangga Dua (tms.) on shoppailudistriktin nimi.

Itselleni yleensä riitti kolme, neljä tuntia kaupunkia kerrallaan -päiväaikaan. Yöllä kaupunki on inhimillisellisempi. Ei yhtään pahempi idea nukkua päivät pitkään ja tutkia kaupunkia jalan liikenteen vähennettyä. Oma öinen suosikkipaikkani oli Taman Suropati Mentengissä (JJ:ltä etelään) joka on jakartalaisittain harvinaisen tunnelmallinen aukio: paljon ihmisiä ja rauhallinen miljöö. Plaza Indonesian ympäristö on taas urbaania miljöötä parhaimmillaan illalla. Ylikulkusilloista on upeat näköalat luksusostoskeskuksiin ja -hotelleihin sekä monikastaisille teille alapuolella. JJ - Taman Suropati - Plaza Indonesia - Jalan Jaksa on inhimillinen iltalenkki.

Myös Kutan pääaukio, Taman Fatahillah, on iltaisin eloisa.

Jalan Jaksa on tylsä paikka ja harva jaksaa sieltä vaivautua yhtään miehenkään. Itse majoituin aiemmin mainitsemassa International Guesthouse Gondiassa enkä voi kyllin kiittää valintaani. Lähellä Jalan Jaksaa, mutta silti omassa maailmassaan. Lähellä on isohko supermarket Hero, josta voi käydä ostamassa kiskurihintaista geishaa - jos koti-ikävä iskee. Menteng Huisia (missä Hero sijaistee) vastapäätä on lähialueen paras lounaravintola, postin vieressä. Paikallista ruokaa mutta ei sitä tylsää nasigorengmössöä.

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #22 : 02.12.2010, 14:11:19 »
Jakartan liikenne on kaikkien huulilla. Ei se Moskovan, Kairon tai Pekingkin liikennettä kauheampi ole, mutta Jakartan heikkous on metron puute. Maata pitkin liikkuvilla Jakartaa ei kannata lähteä tutkimaan. Kävelykään ei ole kovin hyvin idea. Jakartassa saa nimittäin kävellä tuntikaupalla, näkemättä "mitään". Omituinen kaupunki siinä mielessä, että yleensä kaupunkikujaan liitetyt pienliikkeet katujen varsilla puuttuvat. Jakartassa on vaan massiivisia kortteleita, muurien kätkemiä ties mitä rakennuksia ja sitten hökkelislummeja.

Vinkki: Liiku Jakartassa vain junalla.

Juna on skytrain ja ainoa mielekäs kulkuneuvo...

Asiasta lienee erilaisia näkemyksiä  ::)

Se juna joka kulkee siltojen päällä ei ole oikein mikään "sky train", kuten vaikka Singaporessa tai Bangkokissa. Rata menee vain yhteen suuntaan. Jakartassa metroa vastaa City Bus verkosto, jonka nimeä en nyt muista. Linjat löytyvät vaikka tuolta:

http://mappery.com/map-of/Jakarta-Bus-System-Map-3

Kulkevat ruuhkien ohi omaa vain heitä varten tehtyjä kaistoja varten. Melko siistejä ja ilmastoituja. Myös taksit ja varsinkin moottoripyörätaksit ovat nopea tapa liikkua kaupungissa.

Keskellä Jakartaa ei ole kauheasti pikkukauppoja tai vastaavaa, koska se on enemmänkin liike-elämän keskus. Kaupat ja muu toiminta löytyy keskustan reunoilta. Pikku liikkeitä löytyy esim. Pasar Barusta, Blok M:stä josta löytyy myös paremman luokan liikkeitä. Plaza Senayan on paikka kansainvälisille huippumerkeille. Paras Seni & Jalan Surabaya on hyviä paikkoja etsiä käsitöitä. Yleisroinalle hyviä paikkoja on vaikka Pasar Tanah Abang ja Pasar Mayestik. Glodogista löytyy elektroniikka ja muita teknisen alan liikkeitä isoina ja pieninä versioina. Tuo mainittu Mangga Dua on loistopaikka etsiä elektroniikkaa ja vaatteita.

SyndroDome

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #23 : 10.01.2011, 19:16:13 »

Itsekkin tuli olosuhteiden pakosta vietettyä Jakartassa (lennot Jakartaan, valitettavasti) yhteensä parisen viikkoa touko, kesä ja heinäkuussa ja ei todellakaan ole mestaa ikävä.

Yleensä diggaan näistä mega metropoleista, mutta Jakartasta ei oikeestaan jäänyt juuri mitään hyvää sanottavaa. Ruuhkat nyt on aika perussettiä (vrt. muut aasian miljoona kaupungit) ja saasteet oikeestaan samoin, mutta jo aiemmin mainittu metron puute närästi ja hankaloitti elämää aika paljon. Mitään sky trainia Jakartassa ei kyllä ole, vaan paikallinen transjakarta jotka ovat siis dösiä. Kyllähän siellä stoget silloilla tosiaan kulkee, mutta ei ne mitään kaupungin sisäisiä junia ole. Kaupungin sisäinen liikenne hoituu transjakartalla ja paikallisilla minidösillä ("Kopaja") joka onkin sitten hieman erilainen kokemus kuin transjakarta  ;D

Kaupungissa nyt ei sinäänsä hirveästi nähtävääkään ole, jos nyt pilvenpiirtäjiä ei lasketa, itse en laskisi. Jalan jaksan lähellä sijaitseva "monas" (National Monument) oli ihan kiva kokemus ja maisemat sieltä ihan mukavat. Myöskin kaakkois aasian suurin moskeija Istiqlal Mosque sijaitsee monaksen lähellä ja se on aika massiivinen kokonaisuus. Jakarta zoo oli suuri eläintarha lukuisine eksoottisine eläimineen, mutta satuttiin sinne juuri samana päivänä kun paikallisilla loppu skolet ja loma alko, joten ryysiksen määrä oli aivan käsittämätön, lisäksi paikallisia kiinnosti eläimiä huomattavasti enemmän mun vaalea puoliso, jota kuvattiin päivän aikana varmasti enemmän kuin yhtäkään eläintä. Länkkäreitä ei kyllä näkynyt ;D

Jalan jaksasta pakko myös mainita, että aika monessa "backbagger ghetossa" käyneenä JJ oli aikamoista skeidaa. Tuli budjattua useammassa eri mestassa ja jokaisessa kuului vakiovarusteisiin muun muassa lukuisat torakat, tukossa oleva vessa, tai vaihtoehtoisesti tukossa oleva reikä lattiassa, veden saanti suihkussa oli aina arpapeliä ja hinta&laatusuhde ylivoimaisesti kaakkois aasian huonoin. Jaksalla myös et voi olla törmäämättä rottiin, tai kai niitä melkeen hevosiksi voisi kutsua  ;D

Joka ikinen päivä myös satoi kun Jakartassa olin, joten siitäkin jäi paska maku suuhun. Kuitenkin oli dry season, mutta Jakartassa ja indoissakin noin yleensä, niin keleistä ei ikinä tiedä. Muuta kuin sen, että tarkenee :) Pari kertaa kadut oli tunnin kaatosateen jälkeen niin tukossa, että liikkuminen oli mahdotonta.

Mutta tässä kokemukseni Jakartassa pähkinänkuoressa  ;D Ei voi muuta sanoa, kuin että mesta paikka!  :D
Menestys on matka, ei määränpää

*Pantai*

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #24 : 11.01.2011, 09:06:24 »

Jaksalla myös et voi olla törmäämättä rottiin, tai kai niitä melkeen hevosiksi voisi kutsua Hevosia ne on! Tai vähintään poneja.
Ehkä niitä ei todellakaan kiinnosta mikään "väliaikainen pysäköinti kielletty"-kyltti!

Lianna

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 987
 • 莲娜
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #25 : 12.01.2011, 19:50:31 »
Yleensä diggaan näistä mega metropoleista, mutta Jakartasta ei oikeestaan jäänyt juuri mitään hyvää sanottavaa.

Jotain vähän tuohon suuntaan on oma kokemukseni Jakartasta. Pidän isoista kaupungeista varsinkin tuolla idän sunnalla, niissä liikkumisesta ja fiilistelystä, kaikenlaisen pienen havainnoimisesta ja sensellaisesta. Jakartassa ei ollut oikein mitään erityisen kiinnostavaa. Ei oikein voi sanoa, että olisin inhonnutkaan sitä, mutta siitä ei jäänyt oikein mitään sanottavaa mihinkään suuntaan. Ei tarvitse mennä toista kertaa.
Matka ei ala siitä kun tullaan perille.
Matka alkaa siitä kun lähdetään!

aiku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #26 : 07.02.2011, 13:38:47 »
Minkälaista Jakartan yöelämä on? Baarit, klubit?
Löytyykö jotain suositeltavaa muuta halpaa "hotellikeskittymää" kuin Jalan Jaksa?

homeri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #27 : 07.02.2011, 15:11:53 »
Minkälaista Jakartan yöelämä on? Baarit, klubit?
Löytyykö jotain suositeltavaa muuta halpaa "hotellikeskittymää" kuin Jalan Jaksa?

Jos yoelama kiinnostaa Jakartassa niin vierailkaa Stasium yokerhossa, se on siella Kota-aseman valittomassa laheisyydessa, ytimessa. Aika suosittu paikka, joten ei ehka sovi ahtaanpaikan kammosille. Hurja meno, suosittelen.

Jakartaa on haukuttu tassa ketjussa paljon. Mun mielesta hyva paikka, ystavallisia ihmisia ja turvallinen. Mutta mutta.. Liikkuminen kaupungissa on lahes mahdottomuus. Niilla on se hieno metroa vastaava systeemi siella, sky-busseilla omat kaistat ja laiturit jne. Bussit kylla liikkui ruuhkassa liukkaasti omilla kaistoillaan, ongelma oli siina etta jo valmiiksi tayteen bussiin yritti tyontya n. 200 henkea. Eika siina seisottu missaan jonossa, vaan kirjaimellisesti kaikki yrittivat yhta-aikaa tyontya samasta pienesta ovesta sisaan, ja samalla aikaa osa ihmisista rynni ulos bussista. Todella mahtavaa! Kannattaa kokeilla ruuhka-aikaan, mutta jattakaa kaikki omaisuus suosiolla hotellin tallelokeroon.

Ja jos oikeasti tarvii Jakartassa paasta johonkin niilla ruuhka-alueilla niin ainoa jarkeva vaihtoehto on ottaa mopotaksi. Bluebird-taksit kylla hyvin kayttivat mittareitaan, mutta siina sitten istuttiin ruuhkassa tuntitolkulla.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2011, 15:15:49 kirjoittanut homeri »

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #28 : 07.02.2011, 16:53:35 »

Jos yoelama kiinnostaa Jakartassa niin vierailkaa Stasium yokerhossa, se on siella Kota-aseman valittomassa laheisyydessa, ytimessa. Aika suosittu paikka, joten ei ehka sovi ahtaanpaikan kammosille. Hurja meno, suosittelen.

Tuossa on typotusta, "Stadium" oletan  :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jakarta
« Vastaus #29 : 07.02.2011, 17:21:08 »
Minkälaista Jakartan yöelämä on? Baarit, klubit?
Löytyykö jotain suositeltavaa muuta halpaa "hotellikeskittymää" kuin Jalan Jaksa?

Jakartan yöelämää moni mies kehuu jopa maailman parhaimmaksi. Naisten suusta ei ole kommentteja kantautunut ensimmäistäkään...

Ei ole muita halpahotellien keskittymää. Jalan Jaksassa on oma hyvä puolensa: huoneen shoppailu on vaivatonta ja majoitusta löytyy moneen lähtöön, myös vähän parempaa.

Jos kelaa ketjua taakse päin, löytää kommenttini Cikinin hotelleista, jotka ovat kalliimpia ja hintaansa nähden vaatimattomia.

ennytkeksimitaan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jakarta
« Vastaus #30 : 07.02.2011, 20:25:58 »

Kaksi kuukautta Indonesiassa välillä Bukit Lawang - Bali (ja kaikki siltä väliltä) yhteensä päiväbudjetiksi tuli 6,15 senttiä. Hintaan kuulu kaiken normin lisäksi parin päivän viidakkotrekki, pari temppelikäyntiä Javalla ja surffauksen opettelu. Tähän tiestysti vaadittiin sitä, että syötiin siellä missä paikallisetki, ilmastoinnista tai kuumasta suihkusta ei edes haaveiltu, matkustettiin bussilla eikä lennetty ja tietenki tingittiin joka käänteessä. Itse en kaivannut minkäänlaisia mukavuuksia ja pitkällä reissulla ei sellaisiin ole varaakaan, mutta uskon kyllä täysin, että Indoistakin löytyy paikkoja joissa 5 tai edes 10 euroa päivässä ei riitä. Mutta omalla tyhmyydelläkin maksaa itsensä usein kipeäksi - joku maksaa flip-flopeista 2 euroa, toiset ymmärtää tinkiä ne 50 senttiin :D


Tasta haluaisin kuulla lisaa, tuo summa on jotakuinkin 74k paikallista rahaa. Tuskin soitte pelkkaa riisia paivasta toiseen, vissiin kielta tosin osaatte ihan ok, kun sanot, etta olette syoneet paikallisissa mestoissa. Eli 2x nasi goreng ja jaatee olisi minimissaan sen 20k per paiva, tuohon viela pari pulloa vetta niin tulee jo 25k. En tieda kuinka usein matkustitte, mutta esim. Jogja-Semarang vali maksaa jo 70k paikallista rahaa ja vaikkapa 70km siirtymisesta perustaksa on 30k. Tuohon kun viela huomioi Balin korkeammat hinnat ja nuo surffaus, temppeli kaynnit ym. niiin majoitukseen olisi jaanva raha olisi varmaan jotain 40k, vaikea myos uskoa, etta olette pelkalla riisilla ja vedella parjanneet. :) Niin ja tuolla 40k (x30pv) saisi kuukaudeksi kalustamattoman huoneen. :p

Omasta kokemusesta matkustaessa on kylla jo ihan ok. saavutus elaa 10e paiva budjetilla, kun pelkastaan paikallaan asuessakin iso osa paikallisista kayttaa tuon rahamaraan mita sinulla mennyt, itsekkaan en tuohon ole koskaan paassyt, halvimman kuukauden kustannukset jaivat johonkin 200e-250e paikkeille, josta vuokran osuus oli jo 50k per paiva ja mitaan matkustamista ei kuitenkaan ole tapahtunut, mika Indonesiassa on muuten kuin lentamalla aika pirun kallista.

ennytkeksimitaan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jakarta
« Vastaus #31 : 07.02.2011, 20:29:47 »

Budjataan just tällä hetkellä Jalan jaksan liepeillä hostel 35:ssa. Double room on 100000rp eli hiukan alle 10e tän hetken kurssilla. Kämppä nyt ei oo kovin kummallinen. Muurahaisia lattialla, vessa ei vedä, suihkusta ei juurikaan tule vettä. Tuuletin löytyy. Ollaan kahdessa eri huoneessa oltu kahdella eri visiitillä ja molemmissa täysin samat "ongelmat". En tiedä pitäskö tätä suositella vai ei  :D Jalan jaksan hinta/laatusuhde ei kyllä muutenkaan vaikuta kovin erikoiselta kaakkois aasian mittapuussa.

Heh, itsekkaan en oikein Jalan Jaksaa suosittele, tuli lahinna Khaosan Road tms. Bangkokista mieleen ja ei mikaan ihme, etta lonely planetissa ei edes oikein muun Jakartan majoituksista puhuta mitaan... Ymparilta kuitenkin loytyy jo heti paljon tasokkaampaa majoitusta ja sen metron tms. varrelta loytyy kanssa lahempana lentokenttaa vaikka kuinka paljon halpaa majoitusta, esim Gambirista lentokentan suuntaan ylospain loytyi vaikka kuinka paljon halpoja hostelleja / guest houseja joiden taso olisi Jl. Jaksaa parempi.

aiku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #32 : 08.02.2011, 09:54:00 »
Kiitos vastauksista!

Lainaus
esim Gambirista lentokentan suuntaan ylospain loytyi vaikka kuinka paljon halpoja hostelleja / guest houseja joiden taso olisi Jl. Jaksaa parempi.
Löytyiskö noita majoja siis jostain Kota / Jayakarta vai Mangga Besar asemien lähettyviltä?

Lainaus
Jakartan yöelämää moni mies kehuu jopa maailman parhaimmaksi. Naisten suusta ei ole kommentteja kantautunut ensimmäistäkään...

Tää alkoi kiinnostamaan koska 2 naispuoleista tosiaan lähdössä reissuun. Mitä, mitä?

Lainaus
Ja jos oikeasti tarvii Jakartassa paasta johonkin niilla ruuhka-alueilla niin ainoa jarkeva vaihtoehto on ottaa mopotaksi.

Paljonkos tuollainen pari kilsaa mopolla kustantaa, joutuuko hintaa paljon "vääntämään"?

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #33 : 11.02.2011, 19:17:33 »
Lainaus
Jakartan yöelämää moni mies kehuu jopa maailman parhaimmaksi. Naisten suusta ei ole kommentteja kantautunut ensimmäistäkään...

Tää alkoi kiinnostamaan koska 2 naispuoleista tosiaan lähdössä reissuun. Mitä, mitä?

Lainaus
Ja jos oikeasti tarvii Jakartassa paasta johonkin niilla ruuhka-alueilla niin ainoa jarkeva vaihtoehto on ottaa mopotaksi.

Paljonkos tuollainen pari kilsaa mopolla kustantaa, joutuuko hintaa paljon "vääntämään"?

Menettepä mihin tahansa paikalliseen yökerhoon tai baariin niin ei varmaan tarvitse kärsiä seuran puutteesta.  :P

Moottoripyörätaksilla pari kilometriä lienee 4000-5000 rp. Pyytävät kymppiä mutta 5k on lähempänä oikeaa, jolla kyyti bulelle irtoaa. Paikallinen pääsee varmaan 3 k:lla tai alle.

aiku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #34 : 11.02.2011, 19:41:32 »
Kiitti!

sembilan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #35 : 30.08.2011, 09:46:28 »
Nostanpa tätä aihetta...

Kellään tuoreita majoitusvinkkejä/suosituksia Jakartasta? Pari yötä siellä tarttis viivähtää marraskuussa ja siihen majotuksia metsästän, mutta piru vieköön, ei se tää Jakartakaan ole mikään halpojen JA hyvien hotellien mekka. Heti kun luulee löytäneensä budjettiin sopivan hyvän majan niin Tripadvisorin arviot tipauttaa maan pinnalle. On saanu taas todeta että jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se todellakin ON liian hyvää ollakseen totta.

Tarttis siis löytää huone omalla kylppärillä, hintaa max. 25 euroa/yö, mielellään vähemmän. Tärkeintä on siisteys ja turvallisuus, mitään uima-altaita ja kylpylätoimintaa ei todellakaan tarvita.

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #36 : 01.10.2011, 13:09:09 »

Lokakuun lopussa pitäisi yö viettää Jakartassa. Illalla lentolaskeutuu Jakartaan 7PM ja aamulla jatkolento lähtee 7.15AM eli hirveesti ei aikaa ole, mutta olisi mukava päästä nukkumaan rauhalliseen ja siistiin huoneeseen.

Jalan Jaksalla ois ilmeisesti kohtuuhintaisempaa majoitusta, mutta onko bussi lentokentän ja JJ:n välillä kuinka näppärä?
Loppureissusta ainakin voisi ehkä keskustan pintaan mennäkkin yöksi. Pistäkäähän edelleen suosituksia majoituksista ja vinkkejä!

Kalliimpia vaihtoehtoja lentokentän vierestä:
Jakarta Airport Hotel agodassa 69euroa yöltä
FM7 resort agodassa 49euroa

Kuuluuko lentokoneiden äänet FM7:n huoneisiin. Muutoin vaikuttaa ihan hyvältä vaihtoehdolta ja voi olla et mennessä valitaan kyseinen hotelli. Tosin aamupala taitaa jäädä meiltä aamulennon takia väliin.

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #37 : 01.10.2011, 13:41:20 »

Jalan Jaksalla ois ilmeisesti kohtuuhintaisempaa majoitusta, mutta onko bussi lentokentän ja JJ:n välillä kuinka näppärä?


Jakarta on liikenteen puolesta epäonnistunein kaupunki mitä on tullut vastaan, tuollaisessa ajassa Lentokenttä-JJ-Lentokenttä, eieiei...
Katsele noita majoituksia jotka on irrallaan kaupungista.

Hercco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #38 : 01.10.2011, 13:59:11 »

Kuuluuko lentokoneiden äänet FM7:n huoneisiin. Muutoin vaikuttaa ihan hyvältä vaihtoehdolta ja voi olla et mennessä valitaan kyseinen hotelli. Tosin aamupala taitaa jäädä meiltä aamulennon takia väliin.


Ei kuulu. Oltiin tuolla yö vasta ennen lentoa Medaniin ja hyvät huoneet + hyvä palvelu. Lentokenttäkuljetus toimii ja kentältä hotellille kesti abt 10min. Aamupalaa saa jo aikaisin aamulla (meillä lähti lento 7.00) ja se on aivan jees, kuten myös samassa yhteydessä olevan ravintolan muut ruoat (hinnatkin varsin kohtuullisia, nasi goreng 1€ jne...)

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Jakarta
« Vastaus #39 : 02.10.2011, 11:22:50 »
Kiitokset kommenteista!

Kotia kohti palatessa ois mahdollisuus tehdä stoppi Jakartaan, mutta onko siellä mitään syytä pysähtyä? Kaupunki, kun ei ole saanut kovin kehuja. Ainut mielenkiintoinen asia mihin olen törmännyt: "monas" (National Monument)...  :D

Ajateltiin, et 1-2 yötä vois pysähtyy. Tosin, senkin ajan vois olla Bunakenilla...  8)

Vielä lentokenttä bussista ja taksista? Paljonko olette varanneet aikaa siirtymiseen Jalan Jaksalta Lentokentälle?
Mikäli tehdään stoppi Jakartassa, niin lentokentälle pitäis päästä Sunnuntaina illalla tai maanantaina aamusta. Vois olettaa, että ainakin maanantaina aamusta 7-9am on liikenne aika ruuhkainen...  ::)
« Viimeksi muokattu: 02.10.2011, 12:29:18 kirjoittanut ihmeseikkailija »