Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?

 (Luettu 34357 kertaa)

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #80 : 28.05.2010, 13:22:04 »
^^ On huvittavaa joo, ja moneen kertaan käytyä. Minä vain en väitä etteikö armeijassa voisi oppia hyödyllisiä taitoja, mutta ei niistä mitään erityisen suurta hyötyä matkailijalle ole.

Onko pekkapoks tai donostia esimerkiksi joskus johtanut 40 väsyneen ja toisilleen vittuuntuneen ihmisen yön yli kestävää jalkamarssia (tai patikointia, siirtymistä whatever) vaikeassa maastossa?


Allekirjoittanut ei ole. Enkä ala kiistämään etteikö tuollainen tilanne olisi vaativa. Mutta toisaalta esim. sivarissa opin itse aika paljon vanhustyöstä ja siitä arkipäivän psykologiasta miten pian kuolevien ihmisten kanssa toimitaan. Toisaalta taas olisin voinut vetää sivarin lonkkaa vetäen ja vain välttämättömän tekemällä (tähän väliin vielä että kävin intissäkin tarpeellisen ajan :)). Niinkuin helvetin moni tekee intissä.

Molemmilta puolilta voi ottaa esimerkkejä paljon, mutta yksi puoli tässä on sekin mitä kuulee paljon, eli siviilielämässä ihmiset eivät toimi samalla monotonisella ryhmädynamiikalla kuin intissä. Johtamiskykyä armeijassa ei voi suoraan rinnastaa siihen tilanteeseen missä yksilöt eivät ole ennalta odotetuissa tilanteissa kuten juokse, istu tai ole hiljaa. Tai edes se marssin jälkeinen aamu. Mitä siitä tilanteesta voi muuten oppia reissaamista ajatellen?  :)


himpsu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #81 : 28.05.2010, 14:53:20 »
Molemmilta puolilta voi ottaa esimerkkejä paljon, mutta yksi puoli tässä on sekin mitä kuulee paljon, eli siviilielämässä ihmiset eivät toimi samalla monotonisella ryhmädynamiikalla kuin intissä. Johtamiskykyä armeijassa ei voi suoraan rinnastaa siihen tilanteeseen missä yksilöt eivät ole ennalta odotetuissa tilanteissa kuten juokse, istu tai ole hiljaa. Tai edes se marssin jälkeinen aamu. Mitä siitä tilanteesta voi muuten oppia reissaamista ajatellen?  :)
Sinulla on mielenkiintoinen käsitys siitä mitä armeijassa tapahtuu jos toimintavaihtoehdot ovat juokse, istu tai ole hiljaa.  Kaikki nämä ovat toki tarpeellisia taitoja ja sellaisiakin harjoitellaan syistä joiden luetteleminen vaatisi kirjan kirjoittamista mutta sen lyhyen ajanjakson jälkeen kun ns. sotilaallinen käyttäytyminen on opittu ja siirrytään erikoiskoulutukseen, kuka mihinkin, tehdään työtä. Jokainen kykyjensä mukaista, jos kyvyt rajoittuvat näihin luettelemiisi asioihin niin saa luultavasti tehtävän joka vaatii juuri noita suoritteita. Jos taas kykenee itsenäiseen ajatteluun ja toimintaan, saa tehtävän jossa pääsee hyvinkin itsenäisesti suorittamaan niitä asioita joita osaa.
  Koska armeija on luonteeltaan lähes täysin ympäröivästä yhteiskunnasta erillinen organisaatio, sen organisaation sisältä löytyy vastine lähes kaikille ympäröivän yhteiskunnan toiminnoille mitä voi kuvitella.  Rauhanaikana suuren osan vaativammista  toiminnoista hoitavat käytännössä joko kantahenkilökuntaan kuuluvat sotilaat tai puolustusvoimien palvelukseen hakeutuneet siviilit, mutta kaikkia toimintoja täytyy pystyä hoitamaan poikkeusoloissa myös asevelvollisten voimin joten varusmiehiä koulutetaan mitä erikoisimpiin tehtäviin joilla ei ole metsässä juoksevan, istuvan tai hiljaa olevan taistelijan tehtävien kanssa mitään tekemistä.
  On harmi, jos ihmisen maailmankuvan yksipuolisuus estää ajattelemasta varusmiespalvelusta kokemuksena josta voi halutessaan saada irti hyvinkin paljon oppia ja kokemusta asioista joiden oppiminen muualla voi olla hankalaa, kallista tai suorastaan mahdotonta.  Avoimin mielin suhtautuen saa irti paljon, ja negatiivisesti suhtautuen voi viettää puoli vuotta tehden asioita joita vihaa, koska ei koskaan tullut mieleenkään ottaa selvää mitä kaikkia mahdollisuuksia palvelusaikansa viettämiseen olisikaan ollut.

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #82 : 28.05.2010, 18:43:18 »
^^^  Jos luit aikaisemmat viestini, niin tajunnet että vähän yksinkertaistin asioita sanoessani että armeijassa joko juostaan tai ollaan hiljaa. Mitä esim. totesin Naken esimerkkiin 40 ihmisen johtamisesta? Olen myös kirjoittanut että armeijassa opitaan hyödyllisiä asioita, joita tosin voi oppia muutenkin (asepalvelusta ja siihen liittyväälukuunottamatta). Opetataanko intissä muuten  luetun ymmärtämistä?

Jos keskustelu armeijasta on sitä ettei sitä kohtaan saa esittää mitään kritiikkiä, niin minkä helvetin takia edes sitä kysytään täällä? Ja alunperinhän kyse oli siitä on onko intistä hyötyä matkustamisessa.

Lopuksi lainaus Himpsulta:

"On harmi, jos ihmisen maailmankuvan yksipuolisuus estää ajattelemasta --------- kokemuksena josta voi halutessaan saada irti hyvinkin paljon oppia ja kokemusta asioista joiden oppiminen muualla voi olla hankalaa, kallista tai suorastaan mahdotonta."  Tuohon yliviivattuun kohtaan voi oman jokainen oman ajattelukykynsä mukaan laittaa intin tai sivarin. Tai ihan mitä vain mihin tuntee oman fiksaationsa juuttuneen.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #83 : 28.05.2010, 19:02:59 »
Sotahullu on tietenkin provo, mutta kyllähän se lievästi militaristisen kuvan antaa, jos henkilö peilaa ihmisten arvon joidenkin metsäleikkien kautta. Sinänsä ei mitenkään epätyypillistä tosin, että samalla tavalla ihmisiä luokitellaan milloin minkäkin asian, vaikkapa matkustelun, perusteella.
Missä tämä ihmistenarvon määrittely "metsäleikkien" kautta on ilmennyt? Muutama on ilmaissut, että palkkaisi asevelvollisuuden suorittaneen yli suorittamattoman, jos puntit olisivat muuten tasan.
En saa tästä mitenkään johdettua "ihmisen arvon määrittelyä". Asevelvollisuuden suoritus on vain yksi saavutus jota he arvostavat, yhtälailla kuin vaikka kielitaito tai koulutus. En muista kenenkään heistä myöskään sanoneen, että palkkaisivat intin käyneen automaattisesti sivarin yli, riippumatta muista ansioista.

Mitä tulee samojen taitojen oppimiseen muualla, niin varmasti ne taidot voi oppia muualla, mutta eriasia tuleeko opittua. Toki ison osan intin taidoista voisi oppia tekemällä samat asiat intin ulkopuolella, mutta kuinka moni tulee niin tehneeksi? Tottakai varusteita oppii huoltamaan huoltamalla, erätaitoja oppii "eräilemällä" ja fyysisiä ja psyykkisiä haasteita käsittelemään niihin itsensä laittamalla, mutta kuinka moni haluaa siviilielämässä mukavuudestaan poistua näitä asioita tekemään? Ei moni.

Yhtälailla voidaan sanoa, että jalkapalloa voi oppia muuallakin kuin jalkapallojoukkueessa, mutta harvapa vastaavaa harjoittelurutiinia niiden ulkopuolella yllä pitää.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

donostia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #84 : 28.05.2010, 19:37:27 »

Kerro oi Tietäjä, MITEN sodankäynti on muuttunut perusperiaatteiltaan?

Ainakin se on muuttunut suurimittaisesta rintamasodankäynnistä sissisodan tyyppiseksi, strategisiin kohteisiin keskittyväksi, minkä esimerkkisikin osoittavat. Järjettömän suuren reservin ylläpitäminen tuntuu tätä taustaa vasten kannattamattomalta.

Muuten, nuo mainitsemasi "muutkin länsimaat" ovat järjestään NATO:n jäseniä. Silläkään ei tietenkään ole mitään yhteyttä asiaan?

Sen takia onkin huvittavaa, että jotkut kannattavat sekä nykyistä asevelvollisuutta että Nato-jäsenyyttä. Ikään kuin Nato tuosta vain hyväksyisi Suomen läskeistä ja rapakuntoisista 6 kk:n varusmiehistä koostuvat Puolustusvoimat. Tietysti on valmiusjoukkoja ja muita, mutta jos niiden kokoa pitäisi kasvattaa, niin jostain muualta pitää sitten jo tinkiä.


Hassua. Yksikään tuttavapiiriini kuuluva suomalaismies ei voi henkisesti huonosti, eikä yksikään ole koskaan syyttänyt varusmiespalvelustaan omista ongelmistaan. Mahtaako siis olla niin, että minun tuttavapiiriini kuuluu ainoastaan henkisesti vahvoja ja terveitä miehiä ja sinun tuttavapiiriisi taas ei, mikäli yllämainittu lausahduksesi perustuu omakohtaisiin kokemuksiisi? Ja täytyyhän sen perustua, koska se ei perustu mihinkään puolueettomaan tutkimukseen.

Totta kai perustuu tutkimuksiin, mihin muuhunkaan? Onneksi olkoon kuitenkin että näet ympärilläsi pelkkiä eliittiyksilöitä. En pääse toisten ihmisten päiden sisään ja vaikka pääsisinkin, niin otos olisi suppea. Kansainvälisessä vertailussa suomalaismiehet ovat ahdistuneita, alkoholisoituneita eivätkä ainakaan erityisen terveitä, vaikka edistystä onkin vuosikymmenten mittaan tapahtunut. Elinajanodote ei ole länsimaisittain erityisen korkea, itsemurhaluvut ovat synkkiä ja aikuiskuolleisuus äskettäisen uutisen mukaan Albanian tasolla. Empiirisen kokemuksen perusteella lisäisin vielä muukalaisvihan ja alemmuudentunnon ("ne vie meidän naiset"). Koska suomalaisnaiset ovat mainituissa tilastoissa yleensä eurooppalaista keskitasoa, niin juuri mieskulttuurissamme olisi jotain korjattavaa.

En tietenkään väitä, että armeija olisi yksinään syypää näihin ongelmiin, mutta niin kauan kuin asepalvelus nähdään jonain miesten kouluna ja merkittävänä osana kasvatusta, niin se vaikuttaa osaltaan kokonaiskuvaan.

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #85 : 28.05.2010, 20:26:02 »
Lainaus
Ja alunperinhän kyse oli siitä on onko intistä hyötyä matkustamisessa.

Niin ja varmaan kaikki muut donostiaa lukuunottamatta ovat sitä mieltä, että armeijassa voi oppia hyödyllisiä asioita, joita voi soveltaa myös matkustelussa? Toki jos on sellainen asenne että koittaa päästä kaikesta mahdollisimman helpolla ja tekee vaan sen mitä käsketään, niin ei varmaan paljoa mitään opi ja sitten myöhemmin vingutaan, kun oli ihan hukkaan heitettyä aikaa. Jos on matkustelusta kiinnostunut, niin sitä voi hakea vaikka valmiusjoukkoihin, jotka harjoittelevat kansainvälisiä tehtäviä varten ja koulutukseen kuuluu kansainvälisiä sotaharjoituksia.

Lainaus
Ainakin se on muuttunut suurimittaisesta rintamasodankäynnistä sissisodan tyyppiseksi, strategisiin kohteisiin keskittyväksi, minkä esimerkkisikin osoittavat. Järjettömän suuren reservin ylläpitäminen tuntuu tätä taustaa vasten kannattamattomalta.

Kannattaisi lopettaa sodankäynnistä kirjoittelu, kun et siitä selvästi yhtään mitään ymmärrä. Menee sissisodat ja strategiset iskut kivasti sekaisin.

Kansainvälisessä vertailussa suomalaismiehet ovat ahdistuneita, alkoholisoituneita eivätkä ainakaan erityisen terveitä, vaikka edistystä onkin vuosikymmenten mittaan tapahtunut. Elinajanodote ei ole länsimaisittain erityisen korkea, itsemurhaluvut ovat synkkiä ja aikuiskuolleisuus äskettäisen uutisen mukaan Albanian tasolla.

Tukimuksia kiitos. Ja oikeita tutkimuksia eikä jonkun naistutkimuslaitoksen pseudotiedettä.

Lainaus
Empiirisen kokemuksen perusteella lisäisin vielä muukalaisvihan ja alemmuudentunnon..

Tähän vastaan empiirisen kokemukseni perusteella, että suomalaisilla miehillä on ihan normaali itsetunto ja Euroopan muukalaisvihamielisimmät maat löytyvät jostain ihan muualta kuin Pohjois-Euroopasta.
ไม่เป็นไร

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 422
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #86 : 28.05.2010, 22:02:20 »
Lainaus
Empiirisen kokemuksen perusteella lisäisin vielä muukalaisvihan ja alemmuudentunnon..

Tähän vastaan empiirisen kokemukseni perusteella, että suomalaisilla miehillä on ihan normaali itsetunto ja Euroopan muukalaisvihamielisimmät maat löytyvät jostain ihan muualta kuin Pohjois-Euroopasta.

Empiirinen kokemus: Nakke ja Naken frendit? 

Ei siis ainakaan mitaan naistutkimuslaitoksen pseudotiedetta....

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #87 : 28.05.2010, 22:06:11 »
Ei siis ainakaan mitaan naistutkimuslaitoksen pseudotiedetta....

Kunhan ei sitä.
ไม่เป็นไร

donostia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #88 : 28.05.2010, 22:12:04 »

Tukimuksia kiitos. Ja oikeita tutkimuksia eikä jonkun naistutkimuslaitoksen pseudotiedettä.


Kelpaavatko WHO:n ja YK:n kaltaiset instituutiot?

http://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutissorvi_uusi.uutissivu?p_uutis_id=13892

http://fathersforlife.org/health/who_suicide_rates.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

Venäjä ja muut ex-Neuvostoliiton osat kyllä päihitetään, jos se Nakkea tyydyttää. Miesten elinajanodotteessa tullaan komeasti Kuuban perässä.

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #89 : 28.05.2010, 22:39:51 »
Miesten elinajanodotteessa tullaan komeasti Kuuban perässä.

..mutta kuitenkin ollaan esimerkiksi Tanskaa edellä :) Lyhyt elinikä ei tarkoita huonoa elämää.

Mitä noista itsemurhatilastoista sitten voisi päätellä. Varmaan esimerkiki Iranissa asuu tosi onnellisia ihmisiä, kun itsemurhia tilastoidaan huomattavan vähän.

Ote artikkelista:

Lainaus
Itsemurhatilastoja vasten on yllättävää se, että lääketieteellisten tutkimusten mukaan Suomessa ei esiinny masennusta sen enempää kuin muissakaan Euroopan maissa. Muutaman vuoden takaisessa vertailevassa tutkimuksessa todettiin masennussairauksien esiintyvyyden olevan Suomessa selvästi alhaisempaa kuin vaikkapa Englannissa ja Irlannissa.

Olli Kangas
Tutkimusprofessori
Kelan tutkimusosasto

ไม่เป็นไร

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #90 : 29.05.2010, 02:46:08 »
BTW sekä Kuubassa että Iranissa on asevelvollisuus...
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #91 : 29.05.2010, 10:26:15 »
Ainakin se on muuttunut suurimittaisesta rintamasodankäynnistä sissisodan tyyppiseksi, strategisiin kohteisiin keskittyväksi, minkä esimerkkisikin osoittavat.

Kuten Nakke tuossa jo nasevasti totesikin, niin asiasta olisi hyvä tietää edes jotain ennenkuin siitä alkaa keskustelemaan.

Järjettömän suuren reservin ylläpitäminen tuntuu tätä taustaa vasten kannattamattomalta.
Suomi on pinta-alaltaan suuri maa ja, edelleenkin, asevelvollisuusarmeija on kustannustehokkain tapa puolustaa Suomen Tasavaltaa.

Sen takia onkin huvittavaa, että jotkut kannattavat sekä nykyistä asevelvollisuutta että Nato-jäsenyyttä.
Mitä huvittavaa siinä on? Tietenkin kaikki voi asiaa tuntemattomasta tuntua hauskalta. Hauskaa kun on mukavaa?

Luulet varmaan myöskin, että NATO-maiden Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Bulgaria jne. armeijat koostuvat pelkästään huippuunsa treenatuista piinkovista ammattisotilaista?

Onneksi olkoon kuitenkin että näet ympärilläsi pelkkiä eliittiyksilöitä.
Se taas johtuu puhtaasti siitä, että olen hyvin valikoiva seurani suhteen. Kokeilisit sinäkin.
 
Kuten Nakkekin, minäkin väitän, että perus suomalaismies on hyvin tervepäinen, terve, rehti ja reilu. 

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #92 : 29.05.2010, 11:54:44 »

 
Kuten Nakkekin, minäkin väitän, että perus suomalaismies on hyvin tervepäinen, terve, rehti ja reilu.  


Nooh.. Kun seuraa nykytilannetta, niin alkaa olla kansallinen myytti.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010, 11:57:38 kirjoittanut pekkapoks »

himpsu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #93 : 29.05.2010, 12:21:33 »
Kuten Nakkekin, minäkin väitän, että perus suomalaismies on hyvin tervepäinen, terve, rehti ja reilu.  
Nooh.. Kun seuraa nykytilannetta, niin alkaa olla kansallinen myytti.
Kieltämättä siltä vaikuttaa näitä juttuja seuratessa.

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #94 : 29.05.2010, 13:57:26 »
Nooh.. Kun seuraa nykytilannetta, niin alkaa olla kansallinen myytti.
Niin, minä en puhunutkaan mistään moppitukista, ituhipeistä sun muista lintukirjojen harvoin tuntemista lajeista, vaan normaaleista suomalaismiehistä. Sinun tuttavapiirisi lienee hieman erilainen kuin omani, oletan?

donostia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #95 : 29.05.2010, 15:03:25 »

Suomi on pinta-alaltaan suuri maa ja, edelleenkin, asevelvollisuusarmeija on kustannustehokkain tapa puolustaa Suomen Tasavaltaa.

Luulet varmaan myöskin, että NATO-maiden Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Bulgaria jne. armeijat koostuvat pelkästään huippuunsa treenatuista piinkovista ammattisotilaista?
  

Piinkovuutta en lähde arvioimaan, mutta mainituista maista ainakin Tsekissä, Slovakiassa ja Puolassa on luovuttu asevelvollisuudesta ja niissä on pelkästään ammattiarmeijat, kuten myös mm. Unkarissa.

Mahtaako muissakaan olla koko ikäluokan kattavaa asevelvollisuutta Suomen, Kreikan ja Pohjois-Korean tapaan?

Natoon kuulumattomassa Ruotsissakin on siirrytty enemmän ammattiarmeijan tai valikoivan asevelvollisuuden suuntaan, ja jopa Venäjällä suuntaus on käsittääkseni samanlainen, vaikka siellä sitä lääniä vasta riittääkin (myös asukaslukuun suhteutettuna).

Pelkkään ammattiarmeijaan Suomessa tuskin ihan pian siirrytään, mutta jonkinlainen sen ja nykyjärjestelmän välimuoto lienee odotettavissa, jos ainakin Euroopassa yleisestä joukkojen pienentämistrendistä voi jotain päätellä. Etenkin jos Suomen nuorison kunto ei ala pikkuhiljaa kohentua.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010, 17:06:02 kirjoittanut donostia »

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #96 : 29.05.2010, 17:54:27 »
Nooh.. Kun seuraa nykytilannetta, niin alkaa olla kansallinen myytti.
Niin, minä en puhunutkaan mistään moppitukista, ituhipeistä sun muista lintukirjojen harvoin tuntemista lajeista, vaan normaaleista suomalaismiehistä. Sinun tuttavapiirisi lienee hieman erilainen kuin omani, oletan?

Kun en sinua tunne, niin paha sanoa. Mutta jos lähden mukaan lapselliseen leikkiisi, niin minä saatan puhua paskantärkeistä "tosimiehistä" joille jokainen erinäköinen ihminen on outo kauhistus.  Mulkuista ja mulkun jatkeista jotka kuvittelevat pätevänsä jollain samankaltaisten kadehtimalla statussymbolilla... Mutta en taida sanoa mitään. Katos kun ei tunne ihmistä, niin olisi aika helvetin typerää heittää tuollaisia juttuja  :) :)

Meinasin sitä kuinka viime vuodet on politiikassa ja yritysmaailmassa on tullut esiin koko ajan enemmän silkkaa kusetusta ja hyvävelipyöritystä. Tietty politiikka ja bisnesmaailma on eri asia kuin arkipäivän kanssakäynti, mutta toisaalta ei suomalainen mies tai nainen ole koskaan eronnut rehtiydessään minkään muunmaalaisesta.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010, 17:56:38 kirjoittanut pekkapoks »

kims1500

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 377
 • Дзержинск, Город Шахтеров!! :*
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #97 : 30.05.2010, 23:16:30 »
Ei, ei todellakaan ole. Eikä siitä ole hyötyä juuri muutenkaan.
Go Shahtar!!!!!!!!!!!!

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #98 : 03.06.2010, 01:09:06 »
Suomi on pinta-alaltaan suuri maa ja, edelleenkin, asevelvollisuusarmeija on kustannustehokkain tapa puolustaa Suomen Tasavaltaa.

Jaa? Kanadakin on iso maa ja isot pahat jenkit ihan vieressà, mutta ei siellà vain mitààn asevelvollisuusarmeijaa ole.  ???  Se siità pinta-alavàitteestà.

Onko sinusta, hyvà Expat, kustannustehokasta kouluttaa epàmotivoituneita massoja sen sijaan, ettà uudistaisi sekà armeijakoulutusta ettà kalustoa ammattimaisempaan suuntaan? Tai sitten ainakin sità palvelusaikaa voitaisiin lyhentàà tuntuvasti, samat asiat kun puheista pààtellen oppisi helposti alle kuukaudessakin, ja sààstòà kertyisi tuntuvasti.
Siinàpà mietittàvàà, tasa-arvokysymyksestà puhumattakaan...

mikke.

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 356
  • Profiili
Vs: Onko armeijasta hyötyä reissaajalle?
« Vastaus #99 : 03.06.2010, 10:37:59 »
Melko ihana keskustelu...

Omalla kohdalla ei tule mieleen mitään hyötyjä, aika kaukaa saa hakea.

Armeijan suorittamisella tai suorittamattomuudella (mikäli on palvellut muuten/istunut aikansa) taitaa olla aika vähän merkitystä tänä päivänä. Tottakai armeijassa voi hyödyntää koulutusmahdollisuudet, mutta ihan suorittaminen sinänsä tuskin on keskimäärin avuksi. Omasta mielestä armeijaa voisi keventää nostamalla vaatimuksia ja laittaa poisputoavat tekemään jotain sivarijuttuja. Naiset voisi tulla mukaan velvollisiksi. Armeija saattaa tehdä pojista miehiä, mutta ei varmaan kaikista. Mitä se tekee niistä muista?