Gdansk-Krakova

 (Luettu 3083 kertaa)

nigy78

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Gdansk-Krakova
« : 08.07.2010, 18:00:00 »
Moikka moi!
Olen lähdössä Elokuun lopussa Krakovaan ja tarkoituksena käydä myös Auscwitchissä. Krakovassa 3-5 yötä ja lennot välillä Turku-Gdansk. Matkakaverini joutuu jättämään reissun väliin joten matkakaveria kaivataan. Laittelehan viestiä mikäli olet samoilla seuduilla samoihin aikoihin!

-M-

heelhook

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Gdansk-Krakova
« Vastaus #1 : 08.07.2010, 21:30:38 »
Moro! Ite en valitettavasti pääse mutta pakko vinkata. Elokuun lopussa on coke music festival krakovassa jossa pääset kattoon chemical  brothers, muse, etc. Auscwitchissä kannattaa todella käydä ja ottaa opas ja anyway aloittaa kiertue n.10min elokuvalla sisään tulo rakennuksen perällä. Wieliczkan suolakaivoksessa kannattaa myös vierailla jos on aikaa... paikka aika lähellä krakovaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wieliczkan_suolakaivos
Jos jotain kysyttävää tulee mieleen niin kysy ihmeessä. Yritän vastata parhaani mukaan. Hyvää matkaa!

ambe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Gdansk-Krakova
« Vastaus #2 : 02.08.2010, 18:08:21 »
Moi!
Olen kanssa suuntaamassa elokuun lopussa Turusta Gdanskiin. Matkaa en ole vielä varannut matkakaverin säätäessä...
Jos kiinnostaa törmätä jossain vaiheessa turkulaisen 32 vuotiaan miehen kanssa, niin ilmoittele ja sovitaan jotain.

nigy78

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Gdansk-Krakova
« Vastaus #3 : 09.08.2010, 20:45:39 »
Matka Krakovaan lähestyy lähestymistään ja suunnitelmissa pieniä aukkoja jotka vielä kaipaisivat pientä varmistusta. Eli lento on Turusta Gdanskiin josta tarkoitus jatkaa yöjunalla matkaa kohti Krakovaa. Puolan rautateiden sivuilta löytyy asiallista tietoa junista sekä erilaisista osastoista.

Osaako joku Puolan junia käyttänyt kertoa onko 2 hlö:n mahdollista ostaa makuupaikka esim. 3 hlö:n makuuosastossa? Tämä siksi että 2hlö:n oma osasto on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto.
Toiseksi onko junat yleensä täynnä, joten onko järkevää ostaa jo etukäteen sekä meno että paluujuna? Paluun suhteen vielä aikataulut auki joten ei viitsisi lyödä naulaa siihen arkkuun...

Kolmanneksi kokeneet Auscwitchisin kävijät. Juna kulkee Krakovasta lähelle leiriä, vai kulkeeko? Pitääkö opastettu kierros varata etukäteen vai voiko liittyä johonkin isompaan seurueen kylkeen?  Suolakaivos kiinnostaa myös, joten infoa siitä :)

Ja tietysti vinkkejä ja ajatuksia siitä missä itse Krakovassa kannattaa nähdä...

-M-

Kiitos heelhook vastauksista,
valitettavasti ambe en ole Gdanskissa tällä kertaa kuin junaa ja lentoja odottelemassa.


funkylord

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Vs: Gdansk-Krakova
« Vastaus #4 : 09.08.2010, 23:24:02 »
Kolmanneksi kokeneet Auscwitchisin kävijät. Juna kulkee Krakovasta lähelle leiriä, vai kulkeeko? Pitääkö opastettu kierros varata etukäteen vai voiko liittyä johonkin isompaan seurueen kylkeen?

Krakovasta lähtee junia Oswiecimiin suunnilleen kerran tunnissa ja maksaa 2e/suunta. Oswiecimin junaaseman pihalla on taulu, jossa on kartta sinne. Myös bussilla pääsee sen n.1.5km matkan, mutta ei se ole paha kävellenkään, kunhan vaan on varma reitistä. Kyltin opastaman kävelyreitin varrella nimittäin ei ole ainoatakaan opastekylttiä. Kannattaa ottaa digikameralla kuva siitä kartasta tai ottaa joku turistikartta josta katsoa.
Kannattaa myös muistaa että ohjetaulun mukaan "individual guests" pääsee klo.15.00 jälkeen ilmaiseksi. Sitä aikaisemmin se on varattu ryhmille ja sisäänpääsy maksaa jotain päälle 10e. Siinä on myös joku tyhmä ohje, että se pitää aloittaa birkenausta, että pääsee ilmaiseksi.

Käytännössä me lontsittiin hivenen kolmen jälkeen sinne pääleiriin suoraan asemalta ja ostettiin Suomenkielinen opaslehtinen (1e) jossa jokainen huone oli varsin hyvin selitetty ja muutenkin se oli varsin kattava paketti. Käytiin katsomassa myös se elokuva (1e), joka sinänsä oli ihan ok. Enpä usko, että oppaan kanssa siitä olisi saanut enempää irti, kun sitä selostusta kuunteli hetkittäin. Tosin voihan siellä semmoseen ryhmään sniikkautua jos haluaa kuulla sen mitä siinä vihkossa lukee. :)

Sen jälkeen voi Krakovassa käydä vähän samoja aiheita käsittelevässä  Oskar Schindler factory:ssa johon on perustettu n.2kk sitten iso, kattava ja mielenkiintoinen museo.

Nova Hutan reissu voi olla myös paikallaan, jos kommunistinen ihannelähiö kiinnostaa tehtaineen kaikkineen. Sinne järjestetään myös varsin erikoisia, syväluotaavia ja hauskoja retkiä. Kannattaa kokeilla http://www.crazyguides.com/

Ja Krakova on kaupunkichillaajan unelmakohde. Osta kioskista kylmä limu ja pikkukojusta savuisen halloumin makuinen pieni suolainen juustosnack ja kulkeudu puistoon, joka kiertää vanhan kaupungin. Istu ja katsele sitä kulttuurisesti värikästä vilinää.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2010, 23:28:27 kirjoittanut funkylord »
Elämä maistuu, kun noudattaa kahta sääntöä:
1. Älä ota paineita pienistä asioista
2. Kaikki asiat ovat pieniä asioita