Pahin floppi ja pettymys?

 (Luettu 320973 kertaa)

san-nii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 154
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #460 : 27.01.2010, 15:55:34 »
Pariisi. odotin romanttisuutta, kauneutta.... noh, saasteita, likaista, roskia. Eiffel-torni oli iso, mutta, en suosittele.

Juuri näin. Ehkä huono vuodenaikavalintakin (kylmä marraskuun loppu) vaikutti, mutta päällimmäisenä Pariisista jäi mieleen likaisuus ja kolkkous. Ja mitä myös Bulgariasta (Varnan kultahietikko) on tässä ketjussa kerrottu, niin siitäkin samaa mieltä. Pelkästään turisteille rakennettu alue (ei paikallisasutusta), jossa rihkamakojuja ja baareja... Meidän viikolla kun vielä satoi joka päivä, niin ei sitä aurinkoakaan juuri ollut... Tietysti jos viihtyy pelkästään rannalla / hotellin uima-altaalla ja sää suosii, niin on ihan edullinen rantakohde.

Milma

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 469
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #461 : 29.01.2010, 17:08:53 »
b) Angkor Wat / Siem Reap, Kamputsea... En ole koskaan reissannut missaan turistikohteissa, mutta niin ne sanoo etta Angkorissa kannattaa kayda jos kambozassa liikkuu.. Ostin lipun joka oli voimassa sen illan (16.30-17.30 tjsp.) ja seuraavan paivan. Enpa viitsinyt menna seuraavana paivana ollenkaan, vaan otin irti koko kaupungista ekalla mahdollisella kyydilla. Niin taynna turisteja etta hyva jos muutaman kiven erotti sielta ihmismassan takaa!

Olisikohan ajankohdalla (auringonlasku) ollut tekemistä asian kanssa? Itse kävin kyseisessä paikassa pari viikkoa sitten ja ainakin päivällä porukkaa oli alueella liikkeellä yllättävänkin vähän. Itse olin varautunut suurempaankin ruuhkaan.

Alaska

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #462 : 03.02.2010, 16:05:21 »
Ruoka Ranskassa. Ehkä kävi pirun huono tuuri, mutta parhaan annokseni söin neonvärejä välkkyvässä kebab-ravintelissa Lillessä. Ja toinen ihmeen hyvä ja edullinen ruokapaikka oli Amelie-kahvila Pariisissa.

Mentiin ihan suositusten mukaisiin ravintoloihin tai minne nenä näytti, mutta kaikkialla oli törkyhintaista ruokaa laatuun nähden, annokset minikokoisia...pahin pettymys oli Poisson Rouge Pariisissa, välttäkää tätä ravintolaa kuin ruttoa :) Tämä oli vielä paikallisten suosittelema ja tupa täynnä porukkaa..en voi ymmärtää. Annokseni oli pieni mauton kasa liisteristä riisipuuroa, jonka päällä nokinen kalantynkä. Nälkä ja vitutus jäi. Piti siis olla hiillostettua kuhaa aurinkokuivattu tomaatti-risottopedillä. MUaaahahhaha...kukaan ei löytänyt tomaatintynkääkään annoksesta. Sitten laitettiin pippuria ja suolaa päälle ja tarjoilija katsoi järkyttyneenä. Jos ravintoloiden ruoka on hanurista, on ainakin mun loma pilalla...  ::)

Maryl

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #463 : 06.02.2010, 10:03:38 »
Bali, Kuta Beach. Aivan järkyttävä paikka, turistirysä kaikkine lieveilmiöineen, joka oli odotettavissakin, mutta silti livenä pahempaa, mitä kuvitella voi. Lähes kuukauden suunniteltu oleilu Balin ja Lombokin alueella jäi kolmeen päivään, kun tuon Kutan jälkeen ei huvittanut enää muualle lähteä...

Myös toinen Indonesian kohde eli Bunaken oli pettymys. Sukelluskohteet sinänsä olivat erinomaisia, MUTTA kun meressä lillui kaikkea roskaa mm. muovipusseja, niin ei ollut kovin kivaa.
Olen sukeltanut useissa kohteissa Malesiassa, Thaimaassa, Australiassa ja Fidjillä. Bunaken on näistä ainoa, jossa olen sukeltanut roskien seassa. Käsittämätöntä, että tunkevat roskat mereen, vaikka sukellusturismi on varmasti yksi merkittävä elinkeinoista alueella (?mutu). Surullista, kertakaikkiaan. Itku ja raivo tuli, kun kilpikonnien vieressä lillui muovipusseja...
Myös rannat olivat laskuveden aikaan täynnä erinäistä jätettä, mutta kukaan ei vaivautunut keräämään roskia pois, vaan siitähän ne sitten huuhtoituivat takaisin mereen. En yleensä ole ympäristöintoilija, mutta tuolla ehkä jonkinlainen ympäristökasvatus voisi olla paikallaan.

Indonesia näkyy olevan melkoinen kehitysmaa verrattuna naapureihin (Malesia, Thaimaa, Singapore), ei tosiaan vakuuttanut millään lailla yllämainittujen kohteiden perusteella. Toimintojen sujuvuuteen ei ole kiinnitetty huomiota, (vaikka turismin tuoman rahan vuoksi ehkä kannattaisi) vaan kaikenlaista pientä säätöä oli koko ajan.
Esim. lentokentällä Manadossa ei mitään ohjeita ja mainintoja, mistä maasta poistumisverolippunen ostetaan (tai että sellainen ylipäänsä pitää ostaa), vaan sitä sitten lähtöportilla aletaan vasta pyytämään, kun on jo leimattu maasta ulos. Rajaviranomainen tai kukaan muukaan ei toki mitään lippusesta maininnut ja niinpä moni meistä tietämättömistä turisteista sitten joutui ravaamaan takaisin lähtöhalliin tikettejä ostamaan ja tietysti passit piti jättää rajavirkailijalle siksi aikaa, joka johtaa toiminnan hidastumiseen, ylimääräiseen säätöön jne. Asia olisi korjattavissa esim. yhdellä lappusella, joka voisi sijaita vaikka ennen passijonoja, mutta kun ei...
Lisäksi esim. Balin lentokentällä tivasivat lentolippua nähtäväksi ennen kuin päästivät lähtöselvitystiskeille, vaikka eletään sähköisten lippujen aikaa...

Lomallanikin haluan, että homma toimii jossain määrin sujuvasti (Aasiassakin on nähty tämän olevan mahdollista), etenkin kun kyse on niin yksinkertaisista asioista, jotka olisivat oikaistavissa maalaisjärjellä... Joten minun rahani jäävä todennäköisesti Indonesialta toistaiseksi saamatta, onneksi voi äänestää jaloillaan ja lompakollaan ;)
« Viimeksi muokattu: 13.02.2010, 10:15:18 kirjoittanut Maryl »
Just do it!

KorbSe

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #464 : 08.02.2010, 17:39:18 »
Maryl. Ihan mielenkiinnosta kysyn, kävitkö Balilla pelkästään Kutalla, vai mistä kenkä puristaa?
Matkustus ei ole tuhlausta, vaan pääomaa.

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #465 : 11.02.2010, 15:41:19 »
Bali. Aivan järkyttävä paikka, turistirysä kaikkine lieveilmiöineen, joka oli odotettavissakin, mutta silti livenä pahempaa, mitä kuvitella voi. Lähes kuukauden suunniteltu oleilu jäi kolmeen päivään...

Kuten KorbSea, myös minua ihmetyttää nämä kommentit, joissa haukutaan Balia yksilöimättä sen tarkemmin, mitä sillä tarkoitetaan. Olisi mukava jos kertoisit, mikä paikka Balilla floppasi. Se voisi helpottaa toistenkin matkasuunnitelmien tekemistä, se kai tämän palstan yksi tärkeä idea on. Kolmessa päivässä tuskin kerkeää hirveästi saarta kiertämään.

Omalla reissullani en Balilla vietetyssä reilussa viikossa ehtinyt kuin pyöriä Ubudin lähistöllä ihailemassa arkkitehtuuria ja maisemia. Maltoin käydä vain kerran pikaisesti rannalla, tulivuoret jäi trekkaamatta ja vähän harmittaa, etten käynyt tutustumassa paljon haukuttuun Kutaan tai muihinkaan rannikkokaupunkeihin. Pidempään olisin mielelläni saarella ollut, mutta viisumi huusi ulos. Sellaisen käsityksen kuitenkin sain, että saarelta löytyy vähän kaikille jotakin. Tosin on sanottava, että toisilla vierailemillani saarilla Balista itään elo vaikutti välittömämmältä, mutta toisaalta on vaarallista yleistää näin lyhyen kokemuksen perusteella. Mutta toki toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta, ja onneksi siihen on jokaisella oikeus..

ninjuzu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #466 : 20.02.2010, 00:25:55 »
Busan Etelä-Koreassa. Todella karmiva paikka. Ei enää ikinä uudestaan. Ihmiset tylyjä ja yrittivät huijata joka käänteessä (Intiassa sen jotenkuten sieti). Likaista ja saasteista... eikä oikeestaan mitään nähtävää kuin fishmarket ja Venäjätown :P.
Pitäis joskus varmaan yrittää Soulia.

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #467 : 20.02.2010, 06:44:14 »
Busan Etelä-Koreassa. Todella karmiva paikka. Ei enää ikinä uudestaan. Ihmiset tylyjä ja yrittivät huijata joka käänteessä (Intiassa sen jotenkuten sieti). Likaista ja saasteista... eikä oikeestaan mitään nähtävää kuin fishmarket ja Venäjätown :P.
Pitäis joskus varmaan yrittää Soulia.

Hehe, mietinkin että olinko ainoa jolle tuli tuo fiilis Busanista. Vertailee porukkaa vaikka Soulin metrossa ja Busanin metrossa, niin ero on valtava, eikä vaan sen takia että Busanin metrossa tuntui keski-ikä olevan jotain 15 vuotta enemmän. Vähän jäi semmonen kuva, että Koreassa ne, jotka onnistuu elämässään, päätyy Souliin, ja ne jotka epäonnistuu niin päätyy Busaniin  ;D Busanissa tuntui myös olevan huomattava populaatio todella v-mäisiä vanhuksia ;D Mutta onhan tuossa tietty charminsa, eipä joka paikan tarvitse olla täynnä hymyileviä ihmisiä täyttämässä turistin tarpeet...

Ja oli siellä kaikenlaista kivaa nähtävää siellä sun täällä (en käynyt mainitsemissasi paikoissa), ja tietty "satamakaupunkifiilis", ei haittaa yhtään että tuli käytyä...mutta joo, jos et ole Soulissa käynyt niin suosittelen, ja eron huomaa  :P
« Viimeksi muokattu: 20.02.2010, 06:51:11 kirjoittanut Vandit »

ninjuzu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #468 : 21.02.2010, 20:59:14 »
Busan Etelä-Koreassa. Todella karmiva paikka. Ei enää ikinä uudestaan. Ihmiset tylyjä ja yrittivät huijata joka käänteessä (Intiassa sen jotenkuten sieti). Likaista ja saasteista... eikä oikeestaan mitään nähtävää kuin fishmarket ja Venäjätown :P.
Pitäis joskus varmaan yrittää Soulia.

Hehe, mietinkin että olinko ainoa jolle tuli tuo fiilis Busanista. Vertailee porukkaa vaikka Soulin metrossa ja Busanin metrossa, niin ero on valtava, eikä vaan sen takia että Busanin metrossa tuntui keski-ikä olevan jotain 15 vuotta enemmän. Vähän jäi semmonen kuva, että Koreassa ne, jotka onnistuu elämässään, päätyy Souliin, ja ne jotka epäonnistuu niin päätyy Busaniin  ;D Busanissa tuntui myös olevan huomattava populaatio todella v-mäisiä vanhuksia ;D Mutta onhan tuossa tietty charminsa, eipä joka paikan tarvitse olla täynnä hymyileviä ihmisiä täyttämässä turistin tarpeet...

Ja oli siellä kaikenlaista kivaa nähtävää siellä sun täällä (en käynyt mainitsemissasi paikoissa), ja tietty "satamakaupunkifiilis", ei haittaa yhtään että tuli käytyä...mutta joo, jos et ole Soulissa käynyt niin suosittelen, ja eron huomaa  :P

Joo no jos sitä joskus sitten uskaltautuis sinne Souliin. Jäi vaan aika paha maku suuhun ja voi olla ettei ole ihan ensimmäisenä listalla. Toki tuota järkytystä lisäsi se että olin tosiaan tulossa Japanista ja siellä kaikki tuntui olevan niin täydellistä ja ihanaa ;).

McLean

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • www.stranded.to
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #469 : 24.02.2010, 10:06:40 »
Koh Tao, Thaimaa! Odotin paikalta todella paljon, mutta mites kavikaan... Kai tuolla olisi pitanyt sukeltaa, etta kyseisesta paikasta olisi saanut jotain irti. Itsella jai sukellukset valiin budjetin niukkuuden takia. Kaveri oli kaynyt tuolla vuonna 2004 ja suositteli ehdottomasti kaymaan. Nuoret backpackerit, neohipit ym.(jotka ennen kuulemma bostailivat saarella hyvinkin pitkia aikoja) olivat korvaantuneet vanhuksilla, lapsiperheilla ja 'o'kyjurrisilla brittibilehileilla. ME DID NOT LIKE! Baaritkin oli taynna huoria. :o Tietysti pitaa ottaa huomioon, etta olin joulukuussa saarella, joka on ilmeisesti aivan topseasonia. Oletettavasti lowseasonilla olisi jaanyt parempi maku suuhun. Koh Phanganilla, jossa kavin myos loytyi viela todella rauhallisia rantoja, jotka eivat olleet ylikansoittuneet. Taytyy tosin muistaa, etta Tao on pinta-alaltaan karpasen paska verrattuna Phanganiin... Johtopaatos: ei enaa koskaan tuonne tai sitten vaihtoehtoisesti lowseasonilla.
The use of traveling is to regulate the imagination by reality, and instead of thinking how things may be, to see them as they are.
- Samuel Johnson

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #470 : 30.03.2010, 04:52:47 »
Pallontallaajat ovat puhuneet! :D Pariisi on pallontallaajien mielestä suurin floppi!

209 paikkaa mainittiin flopeiksi. Top 10:

1. Pariisi (23) ;D
2. Venetsia (18)  >:(
3. Budapest (17)  :'(
3. Lontoo (17)
5. Milano (12)
6. Wien (10)
7. Riika (8 )
7. Dublin (8 )
9. Praha (7)
9. Amsterdam(7)
9. Brysseli (7)

Jos ihan maista puhutaan niin Italia vie pisimmän korren - flopanneita paikkoja mainittiin Italiassa 12 jotka keräsivät yhteensä 52 mainintaa. Itse asiassa Espanjasta mainittiin yhteensä jopa 13 paikkaa, mutta mainintoja ei kertynyt yhtä paljon. Tää on varmaan tosi kiinnostavaa. ;D

Itse noista yllämainituista voin allekirjoittaa Pariisin ja ehkä jossain määrin Lontoon, mutta en todellakaan ymmärrä mitä Budapest, Venetsia, Amsterdam tai Riika tekee listalla. :o
« Viimeksi muokattu: 30.03.2010, 04:56:13 kirjoittanut Anacon »
Go where you want to be.

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 721
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #471 : 30.03.2010, 12:22:21 »
Pallontallaajat ovat puhuneet! :D Pariisi on pallontallaajien mielestä suurin floppi!

209 paikkaa mainittiin flopeiksi. Top 10:

1. Pariisi (23) ;D
2. Venetsia (18)  >:(
3. Budapest (17)  :'(
3. Lontoo (17)
5. Milano (12)
6. Wien (10)
7. Riika (8 )
7. Dublin (8 )
9. Praha (7)
9. Amsterdam(7)
9. Brysseli (7)

Jos ihan maista puhutaan niin Italia vie pisimmän korren - flopanneita paikkoja mainittiin Italiassa 12 jotka keräsivät yhteensä 52 mainintaa. Itse asiassa Espanjasta mainittiin yhteensä jopa 13 paikkaa, mutta mainintoja ei kertynyt yhtä paljon. Tää on varmaan tosi kiinnostavaa. ;D

Itse noista yllämainituista voin allekirjoittaa Pariisin ja ehkä jossain määrin Lontoon, mutta en todellakaan ymmärrä mitä Budapest, Venetsia, Amsterdam tai Riika tekee listalla. :o
Ihan mielenkiintoinen lista, jolle toisi lisäarvoa yleisimmät syyt (tarkemmin kuin "ei vastannut odotuksia".) Nythän nuo kohteet ovat lähes kaikki suosittuja kaupunkikohteita, joihin pääsee helposti ja/tai halvalla. Eli eniten vierailuja tuottaa eniten floppejakin lukumääräisesti. Bryssel siksipä suurin yllätys minulle, vaikkakin on listan viimeisin.

Toinen vaihtoehto olisi vertailla muihin vastaaviin kohteisiin, esim. Berliini tässä valossa voisi nousta korkealle (positiivisessa mielessä.)
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #472 : 30.03.2010, 14:15:59 »
Tuossa tosiaan sama juttu kuin vastaavassa listassa mitä täällä oli "maista jotka ei kiinnosta", eli ne jotka on matkustusmielessä "kuuluisia" / yleisiä, niin nehän näissä aina pyörii...

Jos tuosta nyt jotain yrittää saada irti, niin kaksi ensimmäistä, Pariisi ja Venetsia, ovat molemmat sellaisia kliseisen "romanttisia kaupunkeja", kun taas todellisuus lienee monessa tapauksessa huomattavasti tylsempää kuin mitä ehkä oli kuviteltu. Ainakin jos itse haluaisi jonkun naisen viedä "romanttiseen kohteeseen", niin ei kyllä tulisi mieleenkään ko. kaupungit.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #473 : 31.03.2010, 00:29:05 »
Olen hieman yllättynyt floppituloksista. Muistan, kun ensimmäisen kerran kävin Pariisissa. Rakastuin kaupunkiin! Ja kun ensimmäisen kerran kävin Venetsiassa, rakastuin niin ikään. Minusta kummatkin ovat maailman kauneimpien kaupunkien joukossa. Matkustuskokemusta 90 maan verran.

Totuuden nimissä on tosin mainittava, että Pariisin kauneutta varjostaa ihmisten tylyys. On yritetty ryöstää väkivalloin, on viskattu kaupan takahuoneeseen tutkittavaksi näpistyksestä, hotellihenkilökunta ollut vittumaista jne.

Mutta floppeja... ei suinkaan.

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #474 : 31.03.2010, 12:24:40 »
^ Kaupungit, joista ihmisillä on suuret ennakko-odotukset, ovat herkimpiä floppaamaan. Pariisiinkin matkustaa varmaan paljon ihmisiä, jotka kuvittevat löytävänsä sieltä jonkinlaisen taianomaisen satukaupungin ja järkyttyvät sitten huomatessaan, että samat miljoonakaupugin merkit sieltäkin löytyy, mm. roskia kaduilla.. On tietysti myös ikävää, jos on sattunut juuri matkan aikana satamaan..

laama.

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #475 : 05.04.2010, 20:11:26 »
Phi Phi Leh eli The Beach

The Beach-leffan kuvauksissa käytetty saari, joka oli niin hirveä turistirysä ettei mitään rajaa! Tuhat ja sata ihmistä ja turmeltunut ranta. Kaiken lisäksi maksoi 200 rahaa, että sai astua veneestä rannalle!

Ihan hirvee paikka, alkoi vain ahdistaa...
Viisas ei ole se, joka on matkustanut paljon, vaan se, joka on havainnut paljon"-J.G. Granö

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #476 : 07.04.2010, 05:08:06 »
Jep, onhan tuo totta että listaukseni anti on aika rajallista, nimenomaan mainitsemienne syiden takia. Mutta ei voi mitään! :D Jos nyt vertaa hieman vaikka "sijaintisi nyt" listaa ja "pahimmat flopit" listaa, niin Buones Aires on siinä mielessä ykkönen että sai monta "sijaintisi nyt" mainintaa, mutta yksikään ei sitä nimennyt flopiksi. Bangkok "pärjäsi" myös hyvin, sillä oli vielä Buenos Airesia korkeammalla "sinaintisi nyt" lisassa, mutta sai vain kolme floppimainintaa. Euroopassa tosiaan Berliini pärjäsi hyvin, kuten joku jo mainitsi.
Go where you want to be.

Ruuhkis

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 360
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #477 : 07.04.2010, 10:57:11 »
Olen hieman yllättynyt floppituloksista. Muistan, kun ensimmäisen kerran kävin Pariisissa. Rakastuin kaupunkiin!

Sama juttu. Aivan omaa luokkaansa paikka.

En tiedä sitten mimmosta siellä asua on mutta kyllä tuollaisella reilun viikon visiitillä olin ainakin ihan myyty. Satokin kokoajan eikä haitannut kyllä yhtään, päinvastoin.


Ikiliikkuja

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 807
  • Profiili
  • @ .
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #478 : 09.04.2010, 04:21:35 »
Pallontallaajat ovat puhuneet! :D Pariisi on pallontallaajien mielestä suurin floppi!

Voisitko muuten seuraavaksi kun on ylimääräistä aikaa
tehdä listan monessako maassa on tallattu- topicista
että missä maissa on vierailtu eniten?
Ei tietysti pakko ole mutta se olisi kiintoisa  :)

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« Vastaus #479 : 09.04.2010, 09:16:50 »
Käskystä! Working on it ;D
Go where you want to be.