Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.

 (Luettu 6451 kertaa)

Viilettäjä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« : 27.02.2006, 13:17:47 »
Kysymys niille joilla on viisautta kuinka löytää hyviä ja edullisa majapaikkoja kiinassa. Itse ajattelisin tilannetta että hyppään junasta asemmalla ja alan katselemaan yö sijaa.

Eli ihan vinkkejä minne mennä kyselemään/mistä alkaa  katselemaan :)

Onko Kiinassa länsimaista hostelli systeemiä?

Jne. :) kaikki vinkit otetaan oikein mielellään vastaan.

Ja niin miten rahan kanssa olette toimineet, visaa matka shekkejä käteistä vai kuinka?

warhis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #1 : 27.02.2006, 16:17:51 »
No ellet kadulla halua yöpyä, niin kannattaa nyt ekaksi yöksi ainakin kattoa mesta valmiiksi. Ota nyt huomioon se, että täällä ei todellakaan puhuta englantia kuin aivan keskeisimmillä alueilla (Shanghai hieman poikkeus) ja se majoituksen löytäminen lyhyellä ajalla tässä kommunismin kaaoksessa ilman minkäänlaista suunnitelmaa ei ole kovinkaan helppoa.

Hostelleja on, länsimaalaisuudesta sitten niin tiedä... http://www.hostelworld.com. Tuoltapa löytyy myös Kiinan hostellit. Jos varailet sieltä niin kannattaa sitten selvittää aika tarkkaan että missä se on. Paras tapa on hoitaa se osoite Kiinalaisilla kirjoitusmerkeillä kirjoitettuna, niin voi turvautua taksiin jos ei muuten löydy.

Unohda ne matkashekit, Visa Electron ja tavallinen Visa toimivat ihan tarpeeksi monissa automaateissa ettei moista pelleilyä tarvitse harjoittaa. Ota vähän käteistä messiin että voit vaihtaa joltain nurkalta jos ei heti satu automaattia silmiin. Täällä nyt ei kuitenkaan kovin kallista ole...

. M .
iina kehittyy paljon nopeammin kuin kiinalaiset. Ongelmia luvassa.

J-P

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 152
  • Profiili
  • Pieni blogi (uutta tekstiä tulee reissussa ollessa)
  • Sähköposti
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #2 : 02.03.2006, 18:00:26 »
Ensinnäkin kaikessa kiinassa tapahtuvassa auttaa jos osaa edes vähän kiinaa. Jos ei osaa, menee monet (halvat) jutut ohi.

Juna-asemilla on yleensä laumoittain omia majapaikkojaan kaupittelevia kiinalaisia ja osa näistä paikoista on jopa halpoja. Huonona puolena on että ne paikat on yleensä hirveitä murjuja jossain laitakaupungilla. Ja jotta niistä tulisi halpoja, pitää tinkiä ja vielä yleensä kiinaksi.

Toinen tapa löytää majoitus omatoimisesti on palloilla ympäriinsä ja yrittää lukea kylttejä. Kyltit on siis lähes poikkeuksetta kiinaksi. Joissain kaupungeissa onnistuu paremmin kuin toisissa ja joissakin ei tuntunut löytyvän halpaa yöpaikkaa millään. LP oli myös hyvä apu, vaikkakin siellä olikin yleensä vähän kalliimpia hostelleja ja oma painokseni oli tietojensa puolesta jo vähän vanhentunut, mutta sieltä löytyy aina joku paikka niin ei tarvii kadulla nukkua. Itse vietin 2kk reissaten ja yhtään ennakkovarausta en tehnyt...

Yleisesti tuntu kiinassa olevan vähän siten että majapaikka on joka halpa tai sitten se on hyvä. Halpaa ja hyvää ei tullut kovin montaa vastaan...

Niin ja ne länsimaiset hostellit jotka tuli vastaan oli aika hurjan hienoja. Marmorilattiat aulassa jne. Tämä näkyi myös hinnassa, dormin sai samalla hinnalla kuin kiinalaisesta hotellista huoneen... Hyvä puoli tietenkin se että hostelleista saattaa löytyä jopa ihan oikea vessa!!

piatro1

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 168
  • Profiili
  • Sähköposti
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #3 : 06.03.2006, 18:43:08 »
Jos Pekingiin menet niin halvan ja todella hyvän hostellin (Eastern Morning Sun Youth Hostel) löydät Oriental Plaza nimisestä talosta aivan keskustasta,samaa komplexia jossa Hyatt Hotelli, josta hyvät kävely/metro yhteydet ihan mihin vaan siellä.Kävelet Taivaallisen rauhan aukiolle n.10min...joka päivä siivous,ystävällinen henkilö kunta joka tosin puhuu aika heikosti englantia,mutta kyllä siellä uni tulee..täys 10 tolle mestalle!!!
..BreAK oN Through to tHe oTher sIDe...

moh

 • Reissaaja
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Re: Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #4 : 06.03.2006, 19:01:20 »
Kiinassa on sellainen mielenkiintoinen systeemi, että kaikki majapaikat eivät majoita ollenkaan ulkomaalaisia (tämä oli ainakin tilanne 2,5v sitten). Että ei kannata olla ihmeissään, jos majapaikan kiinaa puhuva respa ei halua ottaa teitä sisään.

Ylipäätäänkin mielestäni majoituspaikkoja ei syrjemmässä ihan hirveästi ole, että se on hieman tuurissaan löytää länkkäreille tarkoitettuja paikkoja, jos ei ole valmiiksi kattonut osoitteita netistä tai lonarista.
Ainakin nyt Pekingiin mennessä kannattaisi olla edes jotain osoitteita ylhäällä. On pikkuisen iso kaupunki summittaiseen käppäilyyn.

katikala

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
hevosella pääsee ja visalla ei
« Vastaus #5 : 06.03.2006, 19:38:34 »
Edellisellä visiitillä vuosi sitten meni kaikki ok, mutta aikasemmin oli aika paljonki propleemeja rahan kanssa.

Visa Electronilla mulle kävi niin, että rahat hävis tililtä mut automaatista ei tullu mitään ulos. Nostin vielä maksimum oton! Automaatti oli aivan uusi.  Asian sai tietty suomalaisen pankin kanssa setvittyä kaikenlaisten kommervenkkien jälkeen (kesti 4 kk) mut ei se paljoo lohduttanu kesken matkan. Onneks oli kavereita mukana, jotka pysty lainaamaan sen neljä sataa euroa omalta oikeelta visaltaan.

Pekingissä oltiin pari vuotta sitten majotuksessa yliopiston dormissa, se oli tarpeeks edullinen meille ja siisti.

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #6 : 06.03.2006, 19:49:08 »
Kyllä kiinan pikkukaupungeissa hotellin tms kyllä löytää helposti.Näyttää olevan niin varsinkin pienemmissä hotelleissa että respan tiskiltä on näköyhteys kadulle ja päinvastoin.Jokaisen respan takana olevalla seinällä on 3 tai useampi kelloa jotka näyttää tavallaan hotellin tasoa,jos kellot on oikeassa ajassa niin on asiallinen hotelli ja jos kellot ei käy tai näyttää mitä sattuu niin sitä on sitten huoneiden tasokin.Respan henkilökunta ei tosiaan häikäise aktiivisuudellaan varsinkaan halvoissa hotelleissa jos yrittää englatia puhumalla saada huoneen niin yleensä vain pyörittävät päätään ja levittelevät käsiään,mutta jos sanakirjasta näyttää mitä haluaan niin kyllä sitten saa huoneen.Samaa sitten huoneen hinnassa,jos maksaa mitä taulukot seinällä näyttää niin se sopii mutta jos hinta on esim 500Yuania ja pyydät pientä alennusta niin respan likka kirjoittaa lapulle 50 Yuania ja sillä sitten tosiaan saa kunnon huoneen.Kiinalaisilla on noi ärsykekynnykset ja suhteellisuustaju  hieman erilaista mitä länsimaissa on totuttu,kyllä siellä ihan kiva on oleilla kun vähän sisäistää paikallisia tapoja :D

Viilettäjä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
kiitoksia
« Vastaus #7 : 06.03.2006, 21:59:20 »
Kiitoksia jo näistä mainoista vastauksista :)  kuikuilempa siis kellonjen kuntoa :D mutta jos jollain muita pointteja niin otetaan vielä mielellään vastaan :)

Ja jeee kiinan viisumi tuli postiin tuossa pari päivää sitten :) eli reissu reissu lähenee ;)

alonso

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #8 : 31.03.2006, 10:16:56 »
Hehheh.. kerronpa meikalaisen ekasta paivasta kun saavuin tanne Beijingiin  8)  Eli aamulla joskus klo 6 saavuin Pekingin lentoasemalle, otin vain kylman viileasti taksin ja sanoin etta taivaallisen rauhan aukiolle kiitos.
Mitaan karttaa, saatikka opaskirjaa minulla ei ollut, kiinan kielen taito rajoittui Ni hao sanaan.
Siina sitten taksimatka meni rattoisasti (kuski ei puhunut sanaakaan englantia, maksoi n.80 yuania) kuski jatti minut viela jonnekin epamaaraiselle sivukujalle, mutta kuitenkin lahelle aukiota.
Siina oli suomipojalla hiukan orpo olo kun ei ollut karttaa, majapaikkaa, kaveria, opaskirjaa tai kielitaitoa :)
No lahdin kappailemaan sitten kohti taivaallisen rauhan aukiota ja etsimaan jostain karttaa. Kartta loytyikin helposti 8 yuanin hintaan joltain mummolta aukion laidasta. Se helpotti suuresti.
Siina sitten muistelin etta olin netista katsovinani joskus aikoinaan etta Leos hostel sijaitsee jossain nailla main, no eikun sita sitten etsimaan. Kyllahan se kavely valilla alkoi jo arsyttamaan kun aikaero painoi, rinkka selassa ehka sitakin enemman ja samalla oli hihasta repijat kimpussa joka suunnasta ja kaiken maailman kaupittelijaa huutelemassa.
Lopulta sitten loysin ihan sattumalta Leos hostellin ja otin huoneen. Silloin vitutti suunnattomasti, mutta nyt kun muistelee niin ihan hauskaahan se oli :)
Nyt majailen Gongti youth hostellissa, vaikuttaa hyvalta paikalta, ja on suht halpakin ja hyvalla paikalla.

moikka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #9 : 31.03.2006, 13:48:13 »
Pekingissä tuota Leo hostelsia kannattaa välttää. Talvella kylmä, erittäin kova hinta huoneella, eikä sijaintikaan mikään loistava, huoneet paskaiset jne. Tai jos yhtä kuusesta haluaa huoneen, niin esimerkiksi gtwondernhotel (www.gtxdjd.com) antaa huoneita samaan hintaan ellei jopa halvemmalla kuin leo, ja on sentään hotelli siisteillä huoneillaan. 160 jeniä oli huone tuossa tammikuussa.

Sade77

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • MSN Messenger - olazza@hotmail.com
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #10 : 31.03.2006, 17:14:21 »
Enpä tiedä mihin päin Tsainaa olet tulossa tai menossa, mutta Shanghaissa on ainakin tässä yliopistolla edullinen hotelli. Se maksaa 20 euroa yö. Sitä en tiedä kuinka varattu se on, mutta kantsii kysellä.

Tässä yliopiston kampuksessa maksaa 7,5 euroa yö. Yksi likka punkkasi täällä pari viikkoa, vaikka se ei ollutkaan opiskelija. Meikäläisen mesta sijaitsee siis Yanchan Roadilla eli Yanchan Lulla.

Ehkä näistä tiedosta voi olla sulle jotain apua   :)

Pallo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #11 : 01.04.2006, 10:51:19 »
Tah? Ite reissasin Kiinassa 5 viikkoo ympariinsa, en puhu sanaakaan kiinaa enka ollut varannut yhtaan mitaan etukateen. Eika mulla mitaan ongelmia ollut. Hostellit loytyivat erittain helposti, joko niitten juna asemalla olevien kauputtelijoiden avulla tai sitten opaskirjaa/ karttaa kahtomalla. Lisaksi hostellit olivat edullisia ja siisteja ja hyvalla paikalla. Kertaakaan en tormannyt moiseen, etta ulkomaalaisia ei saisi ottaa, mutta epailematta tama on jossain kaytanto, ei kuitenkaan isoissa kaupungeissa.

Leos2 hostelli Pekingissa oli jees. Maksoin 4 euroa yolta, oli siisti, lammin, ystavallinen ja hyvalla paikalla. Ja upeita ihmisia... 8)  Ollaan hyvia ystavia yha edelleen!

alonso

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #12 : 01.04.2006, 11:01:49 »
Kylla se leos hostelli oli ihan hyva mielestani, en tosin viettanyt siella kun sen yhden yon. Oli ehka hiukan liian meluisa paikka (shopping streetilla), mutta muuten menetteli.
Gongti youth hostellia suosittelen lampimasti, mukava henkilokunta, hyva sijainti, suht halpa, mukavat huoneet jne.. Banana yokerho on tossa vieressa missa eilen kavin pyorahtamssa, ihan alyttoman hyvat bileet! Paljon erittain kauniita kiinattaria ja porukka tais muutenkin olla sielta varakkaimmasta paasta. Eras kiinalainen seurue kutsui minut poytaansa ja tarjosivat koko illan... Raha ei kelvannu vaikka kuinka yritin maksaa  :)
Tanaan pitaa testata joku JJ disco club.. kuulemma hyva paikka!

Shala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • Profiili
  • Living A Dream In China
Vs: Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #13 : 30.12.2009, 14:49:53 »
Olen 1.2 saapumassa Kiinaan, tarkemmin sanottuna Beijingiin. Olen miettinyt majapaikaksi Wangfujing International Youth Hostellia, mutta muutama muukin paikka näyttää lupaavalta. Kannattaako tehdä ennakkovaraus jonkin nettisaitin kautta vai marssia vain paikanpäälle? Toki pitkän lennon jälkeen on väsynyt, mutta kun lento saapuu päivällä niin pitäisi kuitenkin pystyä olemaan hereillä, jotta pääsee oikeaan rytmiin.

Eli kannattaako hostellihuone eli sänky varata etukäteen? Matkustelen myös muualla Kiinassa, mutta muihin kohteisiin en ajatellut varausta tehdä. Miten hostelleista löytyy majapaikkaa kiinalaisen uuden vuoden aikaan?
Living A Dream In China - www.sarajaaksola.com

johto

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #14 : 03.01.2010, 18:38:43 »
Sen verran kannattaa tarkistaa että hotellilla on lupa majoittaa ulkomaalaisia, Jos majoittuu pienissä hotelleissä missä länsimaalaisia ei majoitu.

Satuin lentämään pihalle yinchuanissa hotellista kun paikalla ei ollut lupaa majoittaa ulkomaalaisia.

Kaakkuri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #15 : 05.01.2010, 18:44:22 »
Satuin lentämään pihalle yinchuanissa hotellista kun paikalla ei ollut lupaa majoittaa ulkomaalaisia.
Itsekin kävin Yinchuanissa seikkaillessani kysymässä eräästä LP hostellista huonetta ja vastasivat että eivät majoitta ulkomaalaisia. Ei kyllä missään muualla Kiinassa puolentoista vuoden aikana tullut vastaan moisia ongelmia. Yleensä ketään ei kiinnosta oletko ulkomaalainen vai et, jos vain jotenkin onnistut huoneen hinnan sopimaan omistajan kanssa. Jos jossain paikassa hotelleissa ei tunnuta ulkomaalaisia majoitettavan niin kannattaa mennä johonkin pienenpään paikkaan kun niitä ei kuitenkaan valvota. Ja majoitusta tarkoittavat kaksi kiinalaista merkkiä "住宿" (zhu4 su4) kannattaa kirjoittaa lapulle, sillä siten löytää majoitusta huomattavasti helpommin kuin sanaa "hostel" etsiessä.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2010, 18:45:55 kirjoittanut Kaakkuri »

yeren

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« Vastaus #16 : 06.01.2010, 12:06:42 »
Tuo majoituskielto ilmeisesti on ilmeisesti siitä syystä , ettei hotelli/ hostelli ole riittävän edustuskelpoinen ulkomaalaisille sillä hetkellä.
Tämä selvisi minulle Guangzhoussa. Vaimoni ( kiinalainen) buukkasi hotellin hinnan perusteella  lentokentällä ja perillä hotellissa minun ilmaantuminen respaan aiheutti paniikinpoikasta. Puheluja soiteltiin ja viimein apulaisjohtaja huitaisi kädellään hyväksynnän majoitukselle. Respan tiskin peränurkassa oli vaimoni mukaan lappunen jossa kiellettiin majoittamasta ulkomaalaisia.....kiinankielinen lappunen.
Ja eihän se totisesti mikään hyvä paikka ollut. Aamulla seitsemältä alkoi helvetinmoinen mekkala ulkona.....iso rakennustyömaa vieressä. Ja mekkala jatkui iltayhdeksään.
Ilmeisesti siellä halutaan estää ' kasvojen menetys' maksukykyisten asiakkaitten silmissä jonkin vastaavan tilapäisen häiriön takia.
Muuten hotelli oli halpa, asiallinen ja siisti paikka.

letukka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Majoitus Pekingissä
« Vastaus #17 : 20.09.2010, 15:47:17 »
Moi.
Lokakuun lopulla tulossa Ausseista ja välillä on kellonympäri odotus Pekingissä yö aikaan.Löytyiskö tipsejä majoitukseen ihan kentän läheisyydessä?
Kiitti
« Viimeksi muokattu: 20.09.2010, 18:07:59 kirjoittanut letukka »