Huijarisuomalainen liikkeella

 (Luettu 1141 kertaa)

mpala

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 364
    • Profiili
Huijarisuomalainen liikkeella
« : 29.10.2010, 17:37:58 »
Tallainen viesti tuli paikallisesta lahetystosta:

"Tiedoksi koko suomalaisyhteisölle.

Edustusto haluaa varoittaa huijarista nimeltä Jarno Antti Pietari Nousiainen. Hän kääntyy maailmalla suomalaisyhteisöjen puoleen ja esiintyy vakuuttavasti ja ilmoittaa tarvitsevansa pientä n. 100 euron rahallista avustusta, tähän saakka ei liian huomiota herättävää summaa. Hänen tavallisin peitetarinansa on esiintyä ns. tavallisena suomalaisena, joka on joutunut pulaan maailmalla. Hän esiintyy kunnan edustajille kyseisen kunnan asukkaana, seurakunnalle seurakuntalaisena, ulkosuomalaisille ulkosuomalaisena ja on internetistä selvittänyt jopa uskottavan yhteisen tuttavan tai tapahtuman, joka herättäisi rahanantajan sympatiat. Esitetyt tarinat on laadittu vakuuttavasti ja useat henkilöt ovat lähettäneet hänelle pieniä summia rahaa. Nousiainen on etsintäkuulutettu Suomessa ja oleskelee tiettävästi Kambodzhassa.

Edustusto kehottaa suureen varovaisuuteen aina, kun joku soittaa kaukaa ja pyytää lähettämään rahaa. Nousiainen on viime aikoina ollut erityisen aktiivinen.

Saatujen tietojen mukaan Nousiainen on käyttänyt ainakin seuraavia aliaksia: Jussi Mäkinen, Veli-Pekka Hartikainen, Anders Johan Emil Herlin. Myös muut tekaistut nimet voivat olla mahdollisia."

Hanna-73

  • Vieras
Vs: Huijarisuomalainen liikkeella
« Vastaus #1 : 29.10.2010, 22:31:15 »
Vastaava tapaus, n.70-kymppinen mies, liikkui täällä meillä huvivenesatamassa. Oli kuulemma paatti hajonnu... Jäi kiinni pari viikkoa sitten.