cuba libre ja cocotaxi

 (Luettu 6697 kertaa)

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
cuba libre ja cocotaxi
« : 17.11.2010, 20:42:04 »
….eli....pitkään oon suunnitellu lähtee kuubaan sählään ja kattoon meininkiä mutta tähän asti valinnu jonkun muun mestan.nyt se on vihdoin edessä ja odotan suurella mielenkiinnolla nähdä mikä castron saarella on meininki.nyt on taas työt tehty pidemmäks aikaa ja retki on valmis alkaan...
homman nimi ois ensin lontoon ja madridin kautta havanaan,sieltä sitte joskus sisäsellä lennolla etelään holguiniin ja santiago de cubaan.
Ainakin tilastotappion mahollisuus sisäisellä lennolla pitäs olla aika pieni nyt kun aero caribbeanin lennokki putos noin 2 viikkoo sitten samalla reitillä....


12.11.2010 liikkeelle...

easy jet oli ihan ok ja toimitti mut lontoon gatwickiin aikatauluissaan.olin ennen puoltayötä perillä ja makoilin kentällä aamuun asti.joku suomalainen kuolasuu oli vetäny kohtalaisen pöhnän ja oli ongelmissa bobbyjen kans 2 terminaalissa.en tiä miten kävi.

13.11.2010

air europan lennokin piti lähtee 10am madridiin ja oli myöhässä.se siirty ja siirty ja alko pääkalloo kiristään kun vaihtoaika havanan koneeseen oli vaan 1,5h madridissa.
Lento lähti lopuks 1,5h myöhässä,hermot oli kireellä kun kalkuloin että joudun jäädä espanjaan yöks,casa de particular oli varattuna ja en tienny mikä meininki jos en saavukkaan paikalle.
Aloin jo suunnitteleen että jos havanan lennokki tulee vastaan niin loikkaan sinne ilmassa mutta en keksiny mitään ideaa miten saada matkatavarat samaan kyytiin.....hehehehe...joke...
Onneks stuertti kerto,kun kysyin,että kuuban kone venttaa varmasti kun tivasin miten tässä tulee käymään.
Siinä kohtaa kun oisin hypänny ois kumminkin ollu turbulenssia ja oisin tullu kärsä edellä tonttiin espanjassa....
hehehe....

madridissa tuli kiire,piti ravata kovaa kyytiä toiselle puolen kentää olevalle portille.
Onneks kone venttas ja lähti noin 1h myöhässä mutta 10h matkalla sai ajan melken kiinni eli olin havanassa lähes luvattuun aikaan.
Turistikortti oli valmiiks hommattuna ja pääsin tosi nopeesti immigrationin läpi,
kamat tuli ekojen joukossa hihnalta ja sit oli gringo perillä kuubassa.
vaihdoin vähän mynttiä kentällä koska oli kello oli yli 8pm.
Kuubassa on 2 eri paalua,CUC,cuban pesos convertibles,joka on turistien raha ja sitten oma kuuban peso jota ei joka paikassa turistilta hyväksytä eikä sitä vaihdeta exchange paikoissa eikä normi pankeissa. Ekulla sai reilun 1,2 CUC.

Hyppäsin lada taksiin ja äijä lähti ajaan havanaan.oli liikuttavaa kuulla ladan koneen huutavan ilosesti,tuli teiniajat mieleen....
matka kentältä kylälle oli erikoisen pimeetä,ei juurikaan valoja kun risteyksissä.
Matka taittu vilkkaasti ja tultiin kerrostalon pihaan jossa ukko näytti ovee ja sano että tosta tonne.
Joku neuvo pihassa että olis 9.kerros.sähläsin innoissani ja huppari jäi ladaan.lada kuski sai siis pienen lisäbonuksen.
ylhäällä casan omistajarouvan englantia osaava bf kerto ettei oo nyt vapaata mutta viereisessä talossa ois joku mesta mulle.
Netistä olin lukenu että on yleistä että käy niin.mutta ne hoitaa sitten aina toisen tilalle.
Mentiin rouvan kans naapuri condoon ,siellä oli herttanen pieni mummo joka osas hyvin englantia.
Mummon huoneisto oli just hyvä,omassa huoneessa ilmastointi,oma suihku-wc,lämmin vesi,oma keittiö ja oma kulku huoneeseen rapuista.tein heti diilin.35 CUC yö.
Sitten äkkiä lämmintä vettä niskaan ja kohta teppailin jo maleconia ,(havanan bulevardi)pitkin hymyillen itekseni ja tuntu siltä että nyt on päällikkö meininki ja loma alkaa NYT.
Kävelin keskustaa kohti ja matkalla oli tien varressa tropical niminen mesta jonka kellarista kuulu kova musiikki.sinne heti!
Mesta oli aivan täys,ostin oluen ja menin kellariin,ei perkele siä oli kuuma,varmaan 50 astetta lämpöö ja porukka tanssi kylki-kyljessä,oli liika ahdasta,poistuin yläkertaan ja oluen jälkeen päätin vaihtaa mestaa ja palata joku toinen päivä tropicaliin.

Otin lada taksin ja pyysin pilottia ajaan johkin missä on salsaa ja nättejä misuja.
Äijällä oli raskas ajotyyli,ensin täydet kierrokset ja sit suoraan kytkin ylös ja mahd,nopeesti kakkosta.voi lada-parkaa,LUJAA LAATUA LADA...
Onneks matka ei ollu pitkä.cafe cantante oli mestan nimi ja siäkin oli aivan täyttä.
Hetken yritin päästä tiskille ja tajusin että nyt on jotain outoo ilmassa.
Jumalauta,pelkkiä äijiä! Eli hinurijuhlat,lähin kiireesti ulos,en hakenut ihan sellasta meininkiä mutta ovimies sano että ne on speciaalisti vaan tänään,huomenna normi-ilta.taxi kuski ei tienny asiasta,toivon.
Onneks vieressä oli toinen mesta jossa oli kans paljon väkee,salsa meininkiä ja misuja.
Siä olikin vallan lystikäs ilta vaikka espanjan kieli onkin aika zero ,tex willeristä opituilla kommentteilla ei saa kauheesti aikaan....riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #1 : 17.11.2010, 20:44:47 »
14.11.2010

heräsin ja laitoin pari tekstiviestiä kokeeks sohjolaan ja aasiaan että näkee meneeks perille ja tuleeks takas.edellisen kerran kun olin karibialla ei oikeen pelannu viestit aasiaan ja nihkeesti sohjolaankin.
sitten lähdin lenkille maleconia pitkin.kämppä on ihan sen länsi-päässä vedadon kaupunginosassa.
Lenkki on hyvä konsti vähän hahmottaa ympäristöö ja samalla saa vedetyks urheilut siinä.
Näin coco-taxeja ajavan maleconia ja päätin heti että tommoseen on päästävä asap.
Ne on lasikuitusia,huvittavan näkösiä keltasia mopotakseja.kookospähkinän muotosia ja 2-3 nasua mahtuu kyytiin.

Urheilun jälkeen suihkun kautta kävelin lähelle riviera hotellin luo missä on kaikkee tarpeellista,pankkeja,rahanvaihtoo,kauppoja,safkaa ja taxeja.
Coco-taxeja oli 2 parkissa ja neuvottelin mimmi-kuskin kans diilin plaza de la revolutionin kautta vanhaan kaupunkiin capitoliolle.
Coco-mimmi osas ihan ok englantia ja oli lysti tapa matkustaa.jose martin monumenttin ei päässy sisälle kun oli sunnuntai,joten ajettiin chinatownin läpi vanhaan kaupunkiin.
Capitolion olin nähny joskus tv ssa ja se oli hieno nähdä livenä.
Sitten kävelin pikkuhiljaa vanhan kaupungin läpi ja rätkin fotoja.
En oo vuosiin juurikaan ottanu kuvia autoista mutta täällä on niin paljon komeita ja vähemmän komeita vanhoja jenkkiautoja, dodgeja,chevyja,buickeja ja fordeja että piisaa.
Lopuks saavuin maleconin toiseen päähän ja otin kuvia jesus-patsaasta ja linnakkeesta.
Sitten alko oleen jajat niin spagettia että lähin mosse-taksilla takas kämpälle huilaileen.

Yöllä taas rivieralle ja taksi miramariin cafe le chevere nimiseen mestaan josta oli kuullu kehuja edellisyönä.vedin vika narusta,mesta oli lopettanu tomintansa.no kuli tiesi lähellä 2 muuta paikkaa.
Tun-tun oli eka paikka,mutta sisällä kerrottiin sen aukeevan vasta kello 11pm.
Viereinen casa de la musica oli kuulemma kalliimpi mesta joten valitsin tun-tunin ja vierestä löyty ulkoilmabaari jossa oli hyvä odotella sen aukeemista.
Sitten vaan cuba libree kitusiin ja vähän ajan päästä sain kutsun paikallisten pöytään ja naurettin ja juteltiin. hauskaa oli.
Myöhemmin kuubalaiset meni musicaan ja ite painelin tun-tuniin vahtaan salsa bändiä.
Yöllä taksilla takas vedadoon lähemmäs kämppää.sitten muistin tropicalin.
Se oli loistava ratkasu.
Nyt kellarissa oli vähän enempi tilaa ja pääsin tiskille istuun.
Paikka meni jo kahelta kiinni mutta baarimikko ja tarjoilija jäi kaataan tiskille mun kans ja ovet pantiin kiinni.musta kaveri oli yandi ja vaalee baarimikko carlos.mukavia heppuja ja carlos puhuu kohtalaista enkkua.kaverit kysy että lähenkö niiden kans kylälle baareja kiertään.toki lähdin ja menikin aika myöhään.sovittiin että lähetään päivällä playa rannalle ja ne lupas kysyä pari misua mukaan.
Olipa hieno ilta ja yö havanassa.


riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #2 : 17.11.2010, 20:46:12 »
15.11.2010

aamulla cuba libre jyskytti vähän kaalia mutta päätin käydä vahtaan partagasin sikaritehtaan ennen rannalle lähtöö.siispä lada-taksilla taas vanhaan kaupunkiin ja tehtaalle.
Opastettuja kierroksia on vähän väliä 10.15 alkaen aamulla,maksaa 10 CUC ja kestää noin 35min.
Oli ihan mielenkiintonen setti.käytiin läpi koko valmistusprosessi ja kierrettiin tehdas.
Sikkejä pyöritellään 8h päivinä.tehtaalla on myös koulu joka valmistaa työntekijöitä.
Koulu kestää 9-12kk ja vaan 35% valmistuu,aika kova seula.jokainen työntekijä saa 3 sikkee omaan käyttöön päivittäin.
Tehtaan myymälä on samassa myös.

Sitten palasin kämpälle ja jätkät oli jo venttaamassa pihassa.
Meinasin kusta alleni kun näin mitä oli tulossa....
yandin kaverilla oli AVO FORD mallia 1941,ja oltiin lähössä sillä rannalle.
Ei ollu puhetta etukäteen ollu ja se oli tosi heino yllätys!
Olin ihan nuukana kun lähettiin vetään maleconia pitkin ford vanhuksella luut pihalla.aivan kuningas meininkiä.ei ois uskonu että tämmönenkin kokemus on saatavilla.fiilikset oli ihan kympissä.
Kohteena oli siin playa del este,lähin ranta havanan aluella.noin 20-25km vedadosta.
Oltiin ajetttu noin 10km kun ylämäessä bussia ohittaessa ford also pitää helvetillistä papatusta ja loputkin tehot hukku pahasti,päästiin tankkiasemalle ja pelti auki.
Siä oli suora nelkku ja 1 tulppa oli lähteny irti,se oli saatanan kuuma mutta kuski sai sen takas ja sininen ford-vanhus lähti takas radalle.nyt oli taas jerkkua koneessa....hhehehe...

Kohta oltiinkin rannalla ja hain jätkille 3€ rommipuikon miksereineen kaupasta ja snackseja.
Myöhemmin joukkoon liitty 2 misua ja oli varsin kiva päivä rannalla.
Yandi meni rommipäissään vaatteet päällä uimaan ja sitten pitikin kuivatella rahapussia ja sen sisältöö...heheheh
poliisit piti kovaa kyyläystä rannalla.kaikilta paitsi multa tultiin kattoon henkkarit ja ne soitteli johkin jotain tarkistuspuheluita ettei oo haku päällä.mimmeille sama meininki.
Mulle ne ei puhunu sanaakaan,carlos sano ettäne aina tarkastaa ettei gringoo kuseteta.
Illalla kahvottiin takas havanaan just sopivasti auringon laskiessa taivaanrantaan kun ajettiin maleconia pitkin.aika hieno fiilis oli kattoo avofordin takapenkiltä kun punanen mollikka hävis horisontista.
yöllä lähdin ulos carlosin ja rannalla olleiden misukoiden kans.
Kuuba on vakuuttanu kyllä ainakin näinä ekoina päivinä todella vahvasti.
Hienoja hetkiä ollu paljon.kannatti ehdottomasti tulla....jatkuu...

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #3 : 17.11.2010, 20:47:29 »
16.11.2010

aamusta lähin riviera hotellille salille ja sen jälkeen lähdin ettiin hollantilaisen kaverini ex.vaimon kämppää.hollantilainen on pitäny mun moottoripyörää jemmassa bangkokissa aina kun en oo kotona ite joten oli aika selkee homma tehdä vastapalvelus kaverille.muutenkin autetaan puolin ja toisin jos tarvetta esiintyy,kaveri on ollu joskus naimisissa cuba-ladyn kans muttei oo nyt käyny täällä 7 vuoteen.
Löysin lopulta oikeen talon muttei kyseinen nainen ollu kotona.vanhempi nainen joka asuu hänen kanssaan kerto että oli koiraa viemässä lääkäriin,jotain ryyniä tuhkaluukussa koiralla.syystä siis!
Sanoin tulevani takasin myöhemmin.

Päätin heittää koivella uudestaan plaza de la revolutionille,jos nyt pääsis sisälle jose martin muistomonumenttiin.
Nyt olin onnekkaampi ja pääsin sisään,3 CUC maksu sisälsi alakerran museon ja hissin ylös katteleen näköaloja.hissirouva kerto korkeudeks 139m.korkeempi kun näsinneula?
Näköalat oli komeet,merelle asti.lähellä ikkunoita kynnyksellä oli jotain punottava-naamasia lintuja.
Näytti korppikotkalta muttei niin isoja.aloin ottaa kuvaa yhestä linnusta niin se levitti siipensä koko pituuuteen ikään kun kunnon poseeraustyyliin.
En tiä mikä merkki sekin oli?toivottavasti hyvä....onkohan tullu liikaa vahdattua elokuvia....
no,joka tapauksessa sain komeita fotoja ja sitten ulos.

Seuraavaks lähin tamppaan isoo hautausmaata (necropolis cristobal colon) ettiin.olin lukenu sen olevan yks isoimmista hautausmaista latino-amerikkalaisissa maissa.noin vartin jälkeen se löyty.
Ei voinu olla huomaamatta,se tosiaan on iso,en oo nähny koskaan yhtä laajaa hautuumaata.
Alueella oli muutamia aikas upeita hautamuistomerkkejä,kyllä siä kelpaa vedellä ikuista unta.
Kävelin laidasta laitaan poikkisuunnassa ja sekin kesti aikansa.kai se kilometrin ainakin on siihen suuntaan.
Pääportilla oli ikivanha cadillac ruumisauto.pääportti on korkee ja massiivisen näkönen,näin sen siis viimeseks kun olin tullu sisälle vastapuolelta.
Jatkoin matkaa 1CUC jäätelö kädessä jokee kohti jossa on pieni hiljanen puisto almendares joen rannalla.
Se oli aika kuollut ja ränsistynyt paikka mutta huilailin siä hetken.
Erikoista että jopa kuubassa oli sillan alla graffiteja ja oli jopa tuhrittu metallica ja slipknot seinään myös!

Menin ison tien varteen ja mietin miten sais taxin,vanhoja jenkkejä ajaa kimppataxeina mutta ilmeisesti niihin voi maksaa vaan cuban pesoilla enkä tiä ottasko ne gringoo kyytiin.
Olin vaan hetken siinä niin pieni auto pysähty ja ukko viitto kyytiin.
Vanha äijä puhu hiukan englantia ja huusi kun hyeena,kalkuloin äijän kuulon olevan aika lopussa.
Yritin pysyä mahd.lähellä auton toista reunaa ja ikkunaa.koska äijä tilitti innoissaan ja oli ns. aika kova-ääninen.korvissa vinku kun lemmyn konsertin jälkeen.no ei nyt ihan....
Ukko kerto että jos se näkee jonkun joka mahdollisesti voi ostaa vähän löylyä pikkuautoon,se ottaa mielellään kyytiin.
Käsitin ettei kuuban pesoilla saa ostettua bensaa.pitää olla CUC paalua.
äijä näytti millasista puljuista (cadeca) voi vaihtaa kuuban pesoja ja heitti mut lähelle kämppää.mukava huutava ukkeli.ei ollu pienempää mynttiä joten palkitsin äijän vitosella.
Kiiteltiin kovasti puolin toisin.
Päätin mennä ostaan patongin palasen katukärrystä.
Riviera hotellin vieressä on ukko joka veistää patongin väliin paksuja kinkun siivuja ja tomaattia.
Ihan hyviä välipaloja,2 isoo ja leveetä patongin palaa maksaa 1 CUC.
Kuuban pesoilla hinta halvempi.
100CUC seteli on muuten viisainta särkee pankissa tahi hotellissa,muuten ei sitä helposti saa palasiks.
Palasin kämpälle,taas jalat oli ihan ryytyny.
Illalla 8 jälkeen tuli kylään musicalla sunnuntaina tapaamani musta mimmi kaverinsa kanssa.
En siis malttanu lähtee havanan yöhön ollenkaan.
Nyt oli niin paljon nähty havanaa että on aika jatkaa keskiviikkona holguiniin,etelän suuntaan melken tuhat kilometriä...toivottavasti siä on yhtä hyvä meininki...
jatkuu siis myöhemmin.........riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #4 : 17.11.2010, 20:52:14 »
17.11.2010

tulin riviera hotellin 20.kerrokseen jossa kuulin loytyvan nettipuljun.
aika rapee hinta,8 CUC tunti...huh! no,taalla ei oo missaan internettia mualla kun joissain hotelleissa,tartti tulla kattoon lentoliput,lahen siis illalla holguiniin ja samalla liitin nortti-tikulta naa paivakirjat tanne.
kavin asken vaihtaan kuuban pesoja,1CUC oli 24 kuuban pesoo.
nyt pitaa lahtee kyseleen kuskia kentalle.
seikkailu jatkuu......

jannu2

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #5 : 18.11.2010, 07:27:34 »
Jahas, ukko on retkellä. Mietinkin hetken et mistä syystä Cuba! Olihan sulla linkki sinne, tämä "talkkarin" rouva.
Hauskaa retkee!

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 115
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #6 : 18.11.2010, 10:40:58 »
Mukavaa luettavaa, tarttis kans täältä räntäsateesta/lumimyräkästä liueta nopeesti jonnekin lämpimään.

tiah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 131
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #7 : 20.11.2010, 10:02:56 »
Kiva lukea kun tyyppi tallailee samoja paikkoja kun itekkin vuos sitten Kuubassa, tulee ikävä Kuubaan tätä lukiessa :) Kivasti olet selvinnyt näemmä kusettajista, tai sitten et vaan myönnä törmänneesi :P

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #8 : 26.11.2010, 00:43:51 »
hohoo! ei oo mitään tarvetta peitellä.kyllä kusettajia ja jinateroja tapas melken päivittäin mutta niiden tarkotus tuli yleensä hyvin nopeesti selville.
yks kusetus meni läpikin mutta pienin vaurioin ja ei jääny kaiveleen.
siitä kerron holguin osiossa lisää.

janne ja kati ilman muuta ens talvena kuubaan,uskon että varmaan tykkäätte.
läskipallo jätti muuten hoitamatta sen asiansa,aivan ämmä.pelkkä varas.
sen edestään löytää minkä taakseen jättää vai miten se meni...

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #9 : 26.11.2010, 00:46:52 »
Sitten tarina jatkuu....siis edelleen 17.11.

Casan mummo oli ystävällisesti ottanu osan matkatavaroista jemmaan kämpälleen joten laukku oli nyt mukavampi kantaa,huomattava avustus mummolta jälleen.arvostan.
Sovittiin taxikuskin kans 20cuc diili,kamojen haku kämpältä,pieni venttaus ja lentokentälle.
Lennokkikentällä kohtasin yllättävää ongelmaa check inissa.ei löytyny nimee listoilta ja palloteltiin kahden eri tiskin väliä.lämmöt alko nouseen ja ajattelin että ompas nyt vaikeeta.
Sitten tapahtu yllättävä käänne.luokseni tuli englantia osaava nainen joka ystävällisesti kertoi että mun lentohan on vasta huomenna.???ei jumalauta,mitä se hourii???
ennenkun kerkesin alkaa lapsellisen kiukuttelun ja tiuskimisen sain oman varauslappuni käteen ja silmäpallot oli lähtee kaalista.jumalauta mikä munaus....
miten helvetissä voi kattoo päivän väärin? Uskomaton sohlo.tosin ei nyt ihan eka kerta,mutta noviisimainen kämmäys silti.ois ollu kovan munapotkun paikka.
Just olin päivällä sähköpostista tarkastanu ajat mutten näemmä vilkassukkaan päiväystä.
Pitkän miettimisenkään jälkeen en viäkään tajua mistä se 17.11.päivä on jääny mieleen,kerroin sen saman päivän casan rouvallekkin ja tropicalin jätkille.lapussa ei ollu missään numeroo 17 mihin ois voinu sekottaa.mikä 17?
perkele,tää täyty olla se syy miks korppikotka levitteli käsiään...hehehehe
no niin,sitten olin todella pahoillani ja pyytelin kovasti anteeks.
Taas tuli kun puun takaa hymyilevä ratkaisu tilanteeseen.

Sama nainen kerto että illan holguin-lento on 2h myöhässä joten vois olla mahd.vaihtaa lento siihen! Änkytin että ilman muuta jos sopii,lisämaksu olis lennon vaihdosta vaan 20cuc joka ei ois ees piisannu taxiin takas kaupunkiin.
Mimmi kerto että sen pitää kysyä toimistolikalta josko se onnistuu,odotat vaan hetken.
Mutta jos lennolla ei oo tilaa niin sihteeri on kuulemma single ja voi ottaa mut kotiinsa yöks.
Selusta oli siis turvattu ja kuulosti hyvältä diililtä.hehehe...
no,lennon siirto onnistu 20cuc,vitsikkäänä yritin kysyä voinko maksaa kuuban pesoja sen 2kymppiä joka sai kaikki 3 mimmiä nauraan kovasti.noooooooooooooooooooooo!!!!
kaikki oli siis hienosti vaikken olis typeryyttäni ansainnu moista.avokämmentä ennemmin.
Kone lähti noin 9.30pm.
samanlainen aerocaribbeanin lennokki joutu onnettomuuteen noin 2 viikkoo sitten 68 henkee kyydissä kukaan ei pelastunu.varmaan luitte lehestä.
Matka kesti reilun tunnin meni ok.
Kentällä oli hyvin hiljasta eikä yhtään taxia,keskustaan yli 10km.
Paikalliset meni kauempana olevaa vanhaa keltasta bussia kohti joka savus ja kärys bensalle.ymmärsin kuskin puheesta että holguiniin mennään ja hinta 1cuc.deal.

Kohta koliseva ja paukkuva bussi ajo pimeessä kuuban yössä ja ei ollu mitään hajua missä jäis pois joten menin päätepysäkille asti.
Olin huomannu taximerkin lähellä ja teputin sinne,kohta tulikin paku-taxi ja lähettiin casaa ettiin.
Käytiin varmaan 10 paikassa ympäri pimeetä kylää joista osa oli täys ja toisissa ei tullu kukaan ovelle.
Ihmeellistä että nukutaan jo puolilta öin...
aloin vahvasti miettiin pitäskö kuskilta kysyä josko vois elpyä taxi-pakussa.
Sitten vihdoin löyty casa jossa oli vapaata,ystävällinen rouva otti vastaan ja suihkun jälkeen taju lähti saman tien.taas oli ollu tapahtumarikas ilta.
Helpompaakin vois retkeily olla mutta oon tottunu siihen että aina joutuu kikkaileen kaikkee kun on tämmönen sähläri.no,ei mitään,ei oo ainakaan tylsää....
riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #10 : 26.11.2010, 00:48:34 »
18.11.2010

aamusta lähdin kävely-hölkkä lenkille ja tarkotus oli samalla ettiä vanha nyrkkeilysali josta olin lukenu,josko sieltä löytyis punttejakin.
Holguin tunnetaan puistokaupunkina,2 rinnan kulkevaa pääkatua jättää väliinsä useemman puiston ja isoin on keskusaukio joka on kaupungin ydin.sen laidoilta löytyy kauppoja ja ravintoloita,matkatoimistoja yms.hevosia on helvetisti mikä luo hienon fiiliksen.
Rapistunut nyrkkeilysali löyty helposti,holguin on pieni kaupunki.mut vietiin takahuoneeseen jossa oli 3 vanhaa ukkoo ja kiivas keskustelu käynnissä.ukot viitto istuun penkille mutta kävin ensin kattoon salin puolella koska äijät piti niin kovaa mekkalaa,en tiä mikä oli keskustelun topic mutta kovaa oli tilitys.
Sali oli ikivanha siä oli karsina,katsomo ja treenaushuone säkkeineen muttei puntteja.
Paikka on siis käytössä edelleen ja ilmeisesti sieltä on noussu koviakin boxareita.
Palasin huoneeseen ja hetken päästä yks ukoista viitto mukaansa komerrolle salin taakse.
Siä oli nurkassa ruosteisia kiekkoja ja lyhyt tanko pölyn keskellä.
Kannoin kamat treenihuoneeseen ja vedin niillä pienimuotoisen treenin siellä,ukot kävi välillä ovella kurkkimassa ja yritti kovasti jutella muttei oikeen ymmärretty toisiaan kun viittomalla ja nauramalla.
Lopuks yks ukoista toi paperinpalan mihin oli kirjottanu osotteen josta pitäis löytyä pieni sali jostain.
Kuskasin hapantuneet puntit takas komeroon ja heitin ukolle 3cuc salimaksua.
Vähän erilaista treenausta ja ihan hauska setti.taas tuli hyvä olo.
Nykyään jos on muutaman päivän urheilematta mitään tulee heti ryytyny ja paska olo.addiktiutta vai mitä mutta ihan ok addiktio se sitten on..hhehehehe........

Palasin casalle jossa suihkun jälkeen koin mukavan yllätyksen.casan rouva toi keittiöön kuuman lautasellisen herkullista peruna-lihasoppaa.olin ihan onnessani,keitto oli nimittäin tosi hyvää.
Rouva kertoi ikävöivänsä poikaansa joka asuu jenkeissä ja kuulemma oleskeluni casassa sai hänet tuntemaan kuin poika olis kotona.rouva lupas hommata eguja kun kysyin,muttei suostunut ottaan rahaa tulevista eguista eikä keitosta.kiitos ja kumarrus.
Kuubassa tuntuu olevan vaikee hankkia eguja.normikaupoissa ei oo mutta molemmissa casoissa omistajat on niitä hankkinut pyydettyäni jostain.ilmeisesti maassa on joku egu-mafia joka pyörittää kananmunabusinesta....kalliita ne EI ole.1cuc tusina tai jotain.
kysyin rouvalta miten voisin päästä holguinin provinssin hienoille rannoille reilut 50km pohjoiseen.
Hän kertoi että taxi on noin 35cuc meno ja 60-70cuc menopaluu,julkisia ei reitille oo,hullua.
Mutta keskustan matkatoimistot ehkä vois tarjota jotain,casa particulareja ei rannoilla kuulemma ole.

Seuraavaks päätin lähtee kipuaan kaupungin pohj.päässä olevalle La Loma vuorelle jossa pönöttää risti.
Ylös on 462 askelman rappuset ja vissy valuu ottasta jos pitää kovaa tahtia.teppailin hissukseen ylös,maisemat oli komeet joka suuntaan.ylhäällä oli lauma 'jinateroja' eli tyrkyttäjiä,ostin piruuttani 2 askia halpoja sikareita.10 pötköö 6,5€ ei ollu kalliita vaikka laatu ei varmaan niin hyvä.so so...
En oo röökimies joten aivan sama.
Ylös kuskataan porukkaa myös busseilla jos ei oo hermoo kävellä.
Palasin ytimeen ja menin matkatoimistoon ja sain mielenkiintosia tarjouksia.
Skootteri 24cuc/24h yks vaihtoehto,valttina vapaus ja seikkailufiilis.
mutta aiemmin karibialla ajellessa oli tullu paskaa hanskaan joten vähän negatiiviset odotukset,niin paljon kun muuten 2pyöräsistä tykkäänkin.
Lisäks skootterivian sattuessa aika kusinen tilanne jos on 55km matkaa takas.
Sit yks vaihtoehto ois päästä matkayhtiön bussin mukana sinne mutta paluusta ei varmuutta.
Paras ja oikeen hyvä diili ois pakettisetti.paras tarjous oli 2 yötä täyshoidolla ja kuljetukset 81cuc !!!
hei! Siis taxi ois return 70cuc ja hotellisetti täyshoidolla 81cuc.ei vaikee valinta.
Yheks yöks ei ollu paketteja nyt joten otin 2 yön setin guardavalacaan,sen 81cuc.
Deal or no deal?-deal !
Kämpälle kävellessä jinatero alko seuraan ja pummaan mynttiä.olin tavannu tyypin jo ennemminkin samalla asialla mutta nyt se alko oleen tod. pain in the ass ja aikomuksena oli ilmeisesti selvittää missä majailen.
mieleen tuli vanha kuningas-sanonta: ''sillä onko olemassa mitään sellaista tilannetta mitä raavas mies ei selvittäisi parilla rivakalla nyrkiniskulla'....heheheh...
selvitin tilanteen diplomaattisesti kertomalla kaverille että kohta mennään moikkaan poliisia.
Äijä veti u-käännöksen samantien.täällä tosiaan suhtaudutaan pelolla poliisijuttuihin ja se turvaa useissa tilanteissa turistia.


Illalla lähin 9 pinnassa keskusaukiolle pyöriin.ensin imuroin cristal oluen ulkoilmabaarissa ja kyttäsin ohikulkevia ihmisiä.olut oli 1cuc,holguinissa kaikki tuntuu olevan paljon halvempaa kun havanassa.luonnollisesti iso pääkaupunki usein on se kallein alue.
Ostin yhen puikon mukaan ja menin puistoon istuun.
Olin noin 2min penkillä niin 2 kollia tuli kysyyn tulta ja jäi sanalle.ernesto ja victor.
Victor oli ihan (oikeesti,hämmästyttävä yhdennäkösyys) kummelin kahilaisen näkönen ja kokonen.
Nauratti aina kun vilkasin sitä.annoin uudet nimet,erno ja timo.
Ajattelin että ne on jinateroja mutta jäin jutteleen ja kyseleen infoo yöelämästä.ernon englanti oli okei mutta timpan so so.
Jätkien tutut misut tuli siihen muttei voinu jutella kun kytät vahtaa pääpuistossa jatkuvasti.
Mimmit ei voi oikeen vapaasti tulla sanalle turistin kans kuubassa,siitä voi tulla isoja ongelmia.
Baareissa yms ei ongelmia.
hypättiin ladataxiin ja poimittiin mimmit kyytiin toisesta puistosta.
Sitten mentiin kauemmas kattoterassille biljardimestaan.
Siä olikin lepposa meininki ja oltiin muutama tunti.sit toinen misu lähti kotiin,kollit meni lähelle pernik hotellin discoon kattoon tilannetta ja ite lähin toisen mimmin,nellyn kans kerrostaloon kotibileisiin.
Myöhemmin yöllä haettiin jätkät mukaan ja mentiin keskustan casa de la musicaan jossa olikin paljon väkee ja hyvä meininki,musiikki sekasin salsaa ja uusia pop hittejä.sisään makso 5cuc koko porukalta ja olut oli 1,5cuc.paikka alko hiljeneen 3 pinnassa kun lähettiin elpyyn.


riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #11 : 26.11.2010, 00:49:59 »
19.11.2010

Aamusta pakkasin roinat ja hyvästelin kivan casan rouvan,palataan sunnuntaina asiaan sovittiin.
Bussi lähti 9am ja ajo about 1,5 tuntia rantahotellille.
Vajaan tunnin ajon jälkeen paikallisen pikkutytön pakki riistäyty hallinnasta ja likka heitti komeet laatat bussin lattialle.niiden hotelli oli 3min matkan päässä eli ajotus oli aikas sopiva...
kaivoin justiin kassista paperia tytölle kun huomasin kauhukseni että laatta-noro lähti ilosesti tulleen mua kohti  kun bussi kallisteli.äkkiä kassi lattialta syliin ja paikanvaihto.loppumatka meni rattoisasti maireesti hiukan tuoksuvassa pikkubussissa.
Tiesin että hotellille pääsee sisään vasta kello 15 mutta sain neuvolteltua respassa diilin (12cuc) että pääsen sisään heti ja saan alkaa käyttää kaikkia palveluita heti.
Ei ollu hermoo odottaa iltapäivään ja oli vähän nälkäkin joten oli ihan ok maksaa.
Hotelli oli hieno,iso all inclusive alue,ilmaseks fillareita lainaks jolla pääsee toisille rannoille ja ympäriinsä.
ilmanen sali myös huippu juttu mulle.
Guardavalacan kylä itessään on tosi pieni lähellä rannan resort alueita.
Paikka on loistava jos haluaa vaan olla ja levätä mutta tylsä pidemmäks aikaa mun kaltaselle duracell-retkeilijälle.siis 2 yötä max sopiva.
Onhan tässä kaikenlaista aktiviteettia ja valmisretkiä tarjolla muttei oikeen mulle muuta kiinostavaa kun fillarit ja sali.
Jotain sukellussettejä ois kans mutta sukeltelen tammi-helmikuun taas filsuilla joten jätän väliin täällä.
Hinta-laatusuhde kumminkin niin paljon heikompi kun filsuilla.
No,nyt PITÄÄ huilata kunnolla ja pulistella atlantissa ja kuntoilla.
Eli perjantai meni niissä merkeissä.ruuat oli hyvät ja kaikki palvelut toimi.
Yöelämä oli hiljasta mutta huomenna lauantaina on kuulemma bueno....rannan toisessa päässä on la roca ulkoilmabaari jossa launataisin ja sunnuntaisin kekkerit ja pitäs olla paikallisia myös.
Ehkäpä muutama chica bonita kanssa...

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #12 : 26.11.2010, 00:51:19 »
20.11.2010
 
aamusta tiputti vähän vettä ja huoneen ikkunasta näin komeen sateenkaaren meren suunnassa.
Sitten aamupalalle ja punttipajalle.iltapäivällä sotkin hotellin fillarilla 7km playa de esmeraldan rannalle.se on pienempi kun guardavalacan ranta mutta viihtyisämpi ja kauniimpi,
heinon näköstä kun on paljon palmuja.joku kanukki tuli hetkeks sanalle kun otin fotoja,mukava äijä.
Matkalla takas oli paljon hevosia,osa vapaina ja tallusteli tien yli itekseen.
Ajelin takas hotellille ja menin rannalle.
Yöllä lähdin kattoon la rocan meiningin.se olikin hyvä mesta.
Sisäänpääsy oli 3cuc ja sillä sai omavalintaisen paukun,kaljan tai softin.ei paha hinta.
La roca on osittain katettu ulkoilmadisco ,auki la ja su.paljon sakkia mix paikallisia ja turisteja.
Musiikki salsaa ja uusia poppeja.
Hain cuba libren ja just kun istuin alas sexy latina misu merlyn tuli pyytään pöytäänsä missä oli sen kaverit.
Se olikin niin hyvä tarjous että viihdyin koko illan siinä.
Merlyn koitti opettaa salsa tanssia ja hauskaa oli.
En muuten tienny että salsaan sisältyy niin paljon pussailua...hehehe...kiva tanssi.
Jaa niin,juomat makso 1cuc kipale.vesi-limsa-paukut-oluet sama hinta.eli alta 1€.
suosittelen...hyvä meininki.

21.11.2010

takasin holguiniin,hyvä.2 yötä täyshoitohotellissa oli ihan riittävä setti.
Sit pitää alkaa suunnitteleen siirtymistä santiago de cuban kaupunkiin etelärannalle.
Jos lähtis maanantai aamuna sinne.
Bussimatka meni nyt paremmin ,sama perhe oli taas kyydissä mutta pikkutytölle oli annettu varoks muovipussi käteen eikä laatta ees irronnu tällä kertaa...
heti holguinissa bussista päästyä alko puistosta kuuluun älämölyä ja rikua huudettiin isoon ääneen.
Yllätys,jinaterot erno ja kahilainen.ne patisti heittään äkkiä roinat kämpälle koska casa de la musicassa oli iltapäivädisco.mielenkiintosta.
Casa missä olin ollu oli nyt kanukkiparin käytössä mutta rouva oli hoitanu mulle naapurista mestan 25cuc.ei ollu samaa tasoo mutta mukava omistajapariskunta paikkas tilannetta.
Sitten discoon kattoon meininki.
Kollit kerto että joskus sunnuntaisin on siis päivädisco joka loppuu 7-8 aikaan ja sit musica avataan taas illemmalla uudestaan normi meiningillä.
Siähän porukka oli jo kaljoissaan ja aivan täys tupa.hurja meininki.
Myöhemmin lähettiin biljardibaariin ja mukaan lähti uus tuttavuus mia.(chica bonita heheheh...).
Sieltä sitten mian kans käytiin kotibileissä ja myöhemmin yöllä menin jollekkin clubille jossa tarjosin parit drinksut jinaterokaksikolle keskiyön jälkeen alkaneen synt.päiväni takia.
Jinaterojen tyttöystävät tuli sinne myös ja ne häippäs jossain vaiheessa nelistään johkin,poinaat oli aika lailla pöhnässä ja jotenkin sai kusetettua multa jokusen peson.
Ei tosin jääny kaiveleen koska ne oli auttanu mua monessa jutussa ja olin säästäny kymmeniä pesoja niiden takia.mutta se  kaveruus loppu siihen,ehkä piikit sisään ens kerralla....
jäin viä hetkeks clubille mimmin kans jonka olin tavannu aiemmin päivädiscossa.

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #13 : 26.11.2010, 00:52:41 »
Bd 22.11.2010

aamu alko ilosella tekstarilla filippiineiltä.manny ''pacman'' paquiao oli hakannu viikko sitten paskat pihalle a.margaritosta ja säilytti siten helposti maailmanmestaruusvyönsä.pacman on kova nasu.
Oon monesti ihmetelly ettei sohjolassa paquiaon matsit oikeen ylitä uutiskynnyksiä.
Ohan ukko omassa sarjassaan helvetin kova tekijä ei oo vissiin hävinny urallaan kun 2 kertaa joskus 15v sitten ja on hallinnu montaa mm-vyötä kauan aikaa.yks mailman parhaita nyrkkeilijöitä tällä hetkellä.

Pakkasin roinat ja menin bussiasemalle.bussi santiago de cubaan makso 11cuc viazulin hyvälaatusella bussilla.matka alko n.klo 9am ja olin joskus 1pm perillä.vajaan nelosen setti.
Santiagossa asemalla oli karmee hässäkkä.
Heti ulko-ovella oli lauma jinateroja jokka kaikki tappeli asiakkaista ja helvetinmoinen huuto päällä.
Olin saanu holguinin casan rouvalta hänen serkun osotteen ja pläni oli mennä sinne.
Jinatero taxikuli kinus 6cuc mutta se oli hetkessä enää 3cuc kun kuskeja oli 100 vieressä.
nyt kiesinä oli vanha moskvich 1300.ai ai,hieno peli,musiikkivehkeet huusi täysiä ja kuski yritti saada kysyttyä mihkä mennään.ei voinu kun itkee tai nauraa,valkkasin hauskemman vaihtoehdon ja mosse lähti liikkeellee,ilmeisesti ilman pakoputkee.kyydissä oli kuskin kaveri ja matkan aikana kaverit vaihto iskuja toistensa olkavarsiin.huvittavia tapauksia.
Päätin että nyt on hyvä meininki.salsa soi ja mosse nilkutti kylille.
Päästiin perille ja kuski näytti mistä casaan mennään sisään.
Meinin ovelle ja mietin miten pääsis kerrostaloon,sanalle tuli 2 mimmiä jotka kysy tarvinko majotusta.
Toinen heistä,yaqueline,oli tyrmäävän näkönen hoikka,musta misu,supermalli jos asuis mualla kalkuloin...
Kerroin meneväni casaan sisällä ja sovittiin illaks treffit misujen kans illaks.yep yep...
Sitten pääsin casaan jossa asuu ilonen omistajarouva natacha 2 lapsen ja siskonsa kanssa.
Mulla oli oma huone ja wc-suihku,tod.siisti paikka,25cuc diili.

Sitten lähdin äkkiä ettiin kyytiä morron linnakkeelle etelä-rannalle.(castillo de san pedro de la roca del morro)se on muuten unescon maailmanperintökohde.
Keskusaukiolla oli mosse-kuski vapaana ja nöyrty 11cuc hintaan menopaluusettiin linnalle.
Morrolle oli jotain 10km se oli komee iso linna josta avautuu hienot näkymät rannikolle.
Hieno paikka,sisään 4cuc ja 1cuc kamerasta.
Lähellä on myös joku saari johka pääsee lautalle mutta ilta alko hämärtyyn enkä kerenny sinne enää.
Siis mosseen ja koneet käymään.ruikutin koko matkan että oisin saanu ajaa mossella mutta itara kuski ei suostunu ja nauro katketakseen.loco2x finlandese.

Santiago oli oikeestaan mun retken varasuunnitelma.eli,halusin nähdän holguinin ja rannat jonka jälkeen otin paluun havanaan santiagosta.
sinne ku on suht lyhyt bussimatka ja varalta sen takia jos holguin olis ollu hanurista olisin voinu olla pidempään sdc:ssa.se oli siis suunnitelma b joka oli vaan varalta.
holguin oli kuitenkin niin hyvä provinssi etten malttanu tulla santiagoon aiemmin.
Olin vetäny oikeesta narusta.santiagon kapeilla kaduilla ei tuule ja pakokaasun käry on kamala.
Lisäks missään ennemmin kuubassa ei oo ollu jinateroja niin paljoo ja niin röyhkeitä
illalla 9pm oli tapaaminen misujen kans ,ensin mentiin keskupuiston terassibaarille josta casa de la musicaan jossa oli salsa bändi ja meininki oli hieno.joka kaupungissa tuntuu olevan casa de la musica.house of music.havana,holguin ja sdc.
Likat vasikoi illan juontajalle että suomalaismursulla on synttärit vaikka kielsin nimenomaan siitä numeroo tekemästä.joku kanukki-äijä tarjos meille paukut ja sitten mua jos vedettiin  tanssiin.
Yö meni pitkälle kuuman salsan tahdissa yaquilinen kanssa.bueno....

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #14 : 26.11.2010, 00:54:25 »
23.11.2010

aamusta santiagon kentälle taxilla 7cuc.sitten takas havanaan.olin illalla varmistanu vedadon mummolta että oon tulossa eli koppi oli valmiina.
Cubanan lento havanaan olikin vähän isommalla lennokilla kun aero-caribbeanin tonttiin tullut tuplapotkuri.
Vanhoilla ladoilla ja mosseilla viimepäivät liikkuneena luotto venäläiseen teknologiaan oli hieman hapero ja kone oli siis joku yakulev tai sinne päin.3 riviä penkkejä moelmmin puolin käytävää.
Lento kesti vaan reilun tunnin vaikka piti 1h30,kerran näinkin päin.
Cubanan koneessa tarjottiin softdrinkkejä vastikkeetta ja sanomalehtiä.
Kentältä otin mittaritaxin,se oli munaus.kuski kerto ettei kannata laittaa mittaria kentältä pois koska se menee eri taksan mukaan sillon.äijä puhu totta,mittari oli 25cuc perillä ja ilman ois päässy 20cuc.
Siis muuten aina mittaria kannattaa yrittää saada päälle muttei kentältä kylille.

Casan mummo oli jossain kun olin melken tunnin ajoissa mutta kodinhoitaja päästi sisään ja samaan huoneeseen kun viimeks.hyvä homma.
Kohta mummo tulikin kotiin ja kerroin matkakertomusta ja annoin casojen osotteita ja tietoja hänelle.
Nyt vasta huomasin ihan casan lähellä pikaruokamestan josta saa hyviä hot dogeja 0,75 cuc hintaan eli reilun puoli ekua.miten se on voinu jäädä näkemättä?
Illalla ystäväni yeny tuli käymään kylässä ja hyvästeleen kaverinsa kenian kanssa.yep,sen misun nimi on kenia,hän on viä hyvin kenyalaisen näkönen!
Yöllä menin taxilla centron (keskusta) casa de la musicaan.se on siis eri kun miramarissa oleva.
Siä oli joku suosittu salsaryhmä joten tiketit oli 10cuc ja paikka oli täynnä,iso mesta.
Meininki oli bueno ja porukka tykkäs bändistä kovasti.vaikka paikka on hyvin siisti juomat oli vaan jotain ekun pinnassa.taas oli lystiä.

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #15 : 26.11.2010, 00:56:56 »
24.11.2010

aamulla lähdin ettiin vanhasta kaupungista (havana vieja) shoppailupaikkaa nimeltä feria de artesanos.
Casan mummo oli neuvonu sen olevan paras paikka löytää kuuba-roinaa.
Paikka on vanhan kaupungin laidalla maleconin päässä olevien puistojen ja havanan rommitehtaan takana.siinä edessä oli vanha höyryveturi joka puuskutti mustaa savua,hyvä munkki että satuin just paikalle kun se lähti liikkeelle tuhisten.sillä ilmeisesti voi päästä pätkän matkaa kyydissäkin?
Oon joskus menny sellasella brasiliassa joten en nyt innostunu yrittään kyytiin.
Feria on iso katettu ulkoilmahalli joka on täynnä myyntikojuja.
Noin puolet myy tauluja  ja kokoja löytyy mitä vaan.sitten pikkupuodeissa on lakkeja,paitoja,käsitöitä,rihkamaa,sikarikoteloita,koristejuttuja,lippuja ja ties mitä.halpaa on ja tinkiminen on ok.ronttikaupassa hinnat viä putoo alemmas.
Ihan takalaidalla on ruokamesta mistä saa paistettua ja grillattua kanaa,porsasta ja lehmää riisillä.
Vedin paistettuja porsasfileitä,jumalauta oli hyviä.
Feria oli hyvä säästää viimeseks päiväks ja ostaa kaikki tuliaisroina samalla kertaa,kaikkee meinaan löytyy.esim hieno nahkanen sikarikotelo makso 2cuc ja 3kpl rontissa 5cuc.huokeeta sanoisin.

Nyt se sitten alkaa oleen sitten siinä.valitettavasti,no pääseehän tänne takasin.
Yöllä lennokkiin ja englantia päin.oon ihan helvetin ilonen että tulin tänne.ihan erilainen kokemus ja hyvinhyvin mielenkiintonen retki.
Ens kerralla lähen länteen pinal de rion suuntaan missä pitäs olla komeet rannat.
ei osannu kyllä kuvitellakkaan etukäteen millasta täällä on,kuvat,videot ja muut ei avaa tän maan juttuja pintaa syvemmälle,
pitää todellakin tulla ja näkee ja kokee paikan päällä.

Tänään alkaa raskas matkustus aasiaan ja filippiineille,sitten kotiin bangkokiin.
Menee muutama päivä lennokeissa ja matkustaessa reitti on havana-madrid-london(1n)-kuala lumpur(1n)-clark,phils-cebu city(pari vko)-bangkok,thai
joskus joulukuussa pitäs olla himassa bangkokissa ja uudeks vuodeks suunnitelma lähtee sri lankalle joka on kans ihan uus tuttavuus.siitä vois tehdä päiväkirjaa jos on virtaa.
Sorry karkee kielenkäyttö ja pahat tavat,lupaan ettei tuu muuttuun...
kirjotusvirheitä on varmaan kans aika reippaasti.
onneks ketään ei pakoteta tavaan näitä.4 gods sake...
Kaverit varmaan löytää jotain myös rivien välistä...heheheh....
itelle mukavia muistoja nää päiväkirjat lukee myöhemmin ja niitä on hyvä kirjotella läppäriin venaillessa lentokentillä,lennoilla ja busseissa.
toivon mukaan tää saa monet innostuun lähteen kuubaan ja saa jotain tarpeellista infoo.

Kannattaa! Kiitos ja kumarrus.....adios amigos.

Riku


riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #16 : 26.11.2010, 00:58:12 »
Kuuban plusat ja  vähäiset miinukset........

+ todella erilainen maa kun mikään muu,ihan oma maailmansa.hyvin mielenkiintoinen.
+ helppo liikkua,autoja on jopa havanassa niin vähän etten joutunu käkkiin ruuhkissa,cocotaxit!
+ hauskat ja ystävälliset ihmiset
+ vanhanaikaisuus,autot,talot yms.
+++++++ misut...todella kauniita naisia katukuvassa ja paljon,ja joka makuun,holguinissa kaiken laadukkaimmat näkymät....
+ ++++oman retken yks kohokohtia oli ajelu -41 avofordilla auringonlaskun aikaan maleconilla
+ sikaritehdas oli mielenkiintonen
+ +++turistien vähyys,ainoo rysä oli guardavalaca,mutta se onkin tehty sellaseks alueeks
+ hintataso on halpa varsinkin havanan ulkopuolella
+ viazulin hyvät bussit ja sisäset lennot,ihmeen äkkiä ja helposti vaihtuu paikat
+casa de particularit ! Halpaa,turvallista,oma rauha ja omistajat mukavia ja avuliaita
+ turvallisuus,poliisin pelko on viisauden alku
++++ yöelämä! Kaikista paikoista löyty huippumeininkiä ja juomat halpoja.salsa.
+ katuruoka pikkupizzat ja kinnkuvoileivät,halpoja ja hyviä.ei pakkiongelmia koko retkellä
   muista tehasta perro caliente,hot dog

miinuksia vaikeempi löytää,koko retkellä ei juuri mikään vituttanu isommin,ainoostaan oma kämmäily lento päivän kans,muttei se kuuban vika ollu.jotain pikkumiinuksia voi väkisin keksiä

jinaterot rasittavia santiagossa mutta yleensä kaikki kusetusyritykset on niin helppo huomata ettei juurikaan riesaa
ruokakauppojen vaisu tarjonta ja ravintoloiden vähyys muttei iso ongelma sekään.hyvää ruokaa löyty kuitenkin helposti joka päivä
paikallisbussit on niin täys ryhmää ettei viittiny ängetä kertaakaan,varmaan yli 100henkee parhaillaan.taskuvarasriski


tiah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 131
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #17 : 26.11.2010, 06:30:04 »
Sä oot tainut viihdyttää monen jinistytön iltaa näemmä siellä :) Tuliko jo vaimo napattua? :)

riku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #18 : 27.11.2010, 03:09:00 »
hehehe....ei ihan niin vakavaks äityny meininki.pitää olla nyt varovainen kun on jo yhet erokupongit kirjottanu aikanaan....
kuubalainen vaimo olis tosin varmaan hyvin erilainen kun aasialainen,molemmissa puolensa ;)
nyt just oon jo kuala lumpurissa.jumalauta oli raskas lento lontoosta tänne,13h ja air asian koneessa on aika ahdasta,onneks ei ollu täys lennokki.
lontoossa oli helvetin kylmä,auton lasit näky olevan jäässä.
nyt pitää vähän urheilla ja ottaa lepoo.aamulla filsuille.yep yep
« Viimeksi muokattu: 27.11.2010, 03:13:08 kirjoittanut riku »

tiah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 131
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: cuba libre ja cocotaxi
« Vastaus #19 : 27.11.2010, 12:15:14 »
Juu, Kuubalainen vaimo on mm. TOSI uskollinen ;) ja varmasti tykkää vain ja ainoastaan just susta :P
  Yllättävän helpolla oot kyllä näemmä selvinnyt niistä jinistytöistä? eivät oo kuitenkaan naimisiin ja suomeen halunnut? :)
 Mut toisaalta kun tietää tyttöjen aikeet siellä, niin niiden kusetukset eivät varmaan haittaa. Sama miesjiniksissä, kun tietää mitä ne hakee homma ei rasita niin paljon vaan voi viettää iltaa niiden kanssa kunhan on tarkkana :D