Taj Mahal

 (Luettu 33178 kertaa)

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Taj Mahal
« Vastaus #20 : 19.09.2017, 21:05:32 »
Viime lokakuussa kakkoiskulman "minareetti" oli läpinäkyvien rakennustelineiden verhoama ja Tajin itäseinällä oli telineitä. Ei se paljon häirinnyt, mutta toisaalta rakennus tavoittelee täydellisyyttä ja jokin voi särkyä jollei kaikki ole kohdallaan. Itseä harmittaisi eniten, jos eteläpääty olisi korjauksen alla tai ettei eteläportista enää päästettäisi sisään. Sinne pitää kai mennä sillä asenteella, että materia ei voi ikinä olla täydellinen. Kiinnittäsin enemmän huomiota väkijoukon määrään eli valitsisin aikaisen aamun ja alkuviikon päivän. Alkuvuodesta odottaisin tammikuun usvan haihtumista ja kuun otollista kulmaa.

Kiitos tiedosta musti! Rakennustelineet harmittaisi kyllä, joten ehkä siirrän vierailua vielä hieman myöhäisemmäksi. Myös tuo mainitsemasi tammikuun usva on mietityttänyt, koska matkustusajankohta nimenomaan olisi tuleva tammikuu. Usva + rakennustelineet ei kuulosta oikein voittavalta yhdistelmältä. Toisaalta tekisi kovasti sinne mennä nyt, mutta kannattaako.

musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 450
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Taj Mahal
« Vastaus #21 : 09.03.2018, 10:11:11 »
Onko joku käynyt lähiaikoina Taj Mahalilla ja osaisi kertoa missä vaiheessa puhdistus on menossa? Lähinnä mietin, onko alkuvuodesta kenties rakennustelineitä vielä pilaamassa näkymää vai pitäisikö mahdollista reissua siirtää vielä tovilla eteenpäin.
Taj Mahalin mausoleumi on tällä hetkellä vapaana rakennustelineistä ja näyttää puhdistetulta. Sen itäpuolella olevan moskeijan tapaisen ”vierastalon” kupolissa on pieniä telineitä, jotka eivät haittaa kokonaisvaikutelmaa.

Muutoin on huomattava, että eteläportilta ei enää pääse sisään vaan ainoastaan ulos. Hinta on suomalaisilta tällä hetkellä 1 000 rupiaa ja ruuhkat ovat vain kasvaneet. Huhtikuusta alkaen intialaisten sisäänpääsymaksu nousee 40 rupiasta 100 rupiaan ja itse mausoleumiin vaaditaan erillinen 200 rupian lippu, mitkä saattavat hieman keventää väenpaljoutta, kuten myös voimaantuleva 3 tunnin maximioloaika ja sisään päästettävän määrän rajoittaminen.

Itäpuolen portille olisi eilen eli torstaina pitänyt tulla jo viimeistään klo 6 aamulla jos olisi halunnut sisään edes alkupäässä. Joku intialainen sanoi aloittaneensa odottamisen klo 5 am. Länsiportti saattaa nykyään olla jopa nopeampi reitti aamuvarhaisella. Sisään päästetään virallisesti auringon noustessa. Eilen sisään päästettiin itäportilta klo 06:18 eli reilu vartti ennen auringonnousua. Lipunmyynnissä (aukeaa klo 05:40) ei ollut jonoa johtuen kai nettilipuista. Portin jonoja näyttää voivan sivuttaa ottamalla virallisen oppaan (esim 500 rs). Perjantaisin paikka on kiinni ja viikonloppuisin täynnä.

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Taj Mahal
« Vastaus #22 : 22.03.2018, 13:14:22 »
Taj Mahalin mausoleumi on tällä hetkellä vapaana rakennustelineistä ja näyttää puhdistetulta. Sen itäpuolella olevan moskeijan tapaisen ”vierastalon” kupolissa on pieniä telineitä, jotka eivät haittaa kokonaisvaikutelmaa.
Hyvä tietää. Ilmeisesti kupolin puhdistus kesti vähemmän aikaa kuin oli arvioitu. Muistelisin jostain lukeneeni, että menisi tämän vuoden syksyyn, ennen kuin telineet olisivat poissa. Ruuhkat ja hinnat kuulostavat kyllä melkoisilta, joten pitänee olla todellakin ajoissa liikenteessä, kun sinne asti lopulta pääsee.

valtov

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Taj Mahal
« Vastaus #23 : 26.03.2018, 23:54:49 »
Moi
Tulin eilen Intiasta. Taj Mahaliin ei ollut lainkaan jonoa vaan sisään pääsi Itä-Portista jonottamatta n. Klo  7:30.
Kaksi aiempaa kertaa olen ollut portilla ennen kuutta jotta näkisin auringon kimaltelevan kuvuissa.
(Yhtä tyhjän kanssa) parempi tulla vähän myöhemmin niin säästyy hermot mutta kuitenkin aamusta jotta on vielä viileää.
 Pääsymaksu on edelleen 1000Rs ulkomaalaisilta. Rakennustelineitä ei näkynyt lainkaan.
Jos suunnittelet kultaisen kolmion matkaa niin lisää reitille Ranthambhoren luonnonpuisto.
Oli vaikuttava näky kun heinikosta alle 10m matkan päästä esiin tuli täysikasvuinen urostiikeri.
Naaras ja pentu kulkivat vähän kauempana.
Kolme kertaa olen tilannut matkapaketin  (hotellit ja 24/7 taksikuljetuksen) Balvinder Rayatilta
[email protected] Muitakin vastaavia yrityksiä on mutta tätä voi vilpittömästi suositella.
Hänellä on 15v kokemus alalta. Hän järjestää vastaavia matkoja myös muualle Intiaan sekä Nepaliin.
Tarjoaa myös sisämaan lennot tarvittaessa.
*** tähden De Lux hotellit ovat jo riittävän tasokkaita osa jopa upeita. Hinnat nousevat jo melko paljon **** tasolla
puhumattakaan ***** hotellleista.
Tämän kertainen reitti oli Delhi-Agra-Ranthambhore-Jaipur-Udaipur-Jodhpur-Pushkar-Delhi
Matkapäiviä oli 12.