Yksin Aasiaan

 (Luettu 5839 kertaa)

Ilp

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Yksin Aasiaan
« : 05.04.2011, 17:59:06 »
Moi, olis vähän kysymyksiä Aasian reissailua koskien.

Vuoden lopussa/ens vuoden alussa kiinnostas tehdä ensimmäinen pitempi reissu yksin. Siinä mielessä vähän kokematon olen, että tullut kyllä reissattua aasiassa (Intia, Thaimaa, Vietnam, ei kulttuurishokin pelkoa) skidinä perheen kanssa, mutta nyt kiinnostas lähteä yksin sitten sinne ekalle reissulle. Ei välttämättä kiinnostas hengata kokoaikaa resorteilla länkkäreiden kanssa mutta kyl löhöilyki kiinnostaa ainaki osaksi matkaa. Siinä mieles hankala tilanne että pitää sovitella jotenki ajan kanssa, ens vuos olis itelle abivuos ja heti kesäl inttii eli vuoden lopusta olis melkee paras aukko lähteä.

Oon miettiny että sovittas samalle reissulle kaks maata että näkis mahdollisimman paljon, mut osaisko jengi antaa täällä vinkkiä siihenki että mikä on järkevää ettei tuu liian kova tahti? Joku 2-3 viikkoa pystysin matkaan laittaa. Kelasin yhdistelmää Hki-Nepal-Thaimaa-Hki tai Hki-Intia-Nepal-Hki, jälkimmäinen olis helpompi tietenki. Pointtina kuitenki että sais yhdistettyy vähän erikoisemman kohteen ja sitte ihan auringonotto paikan. Kannattaako Nepalissa edes käydä jos ei trekkailu kiinnosta? (Katmandun haluaisin lähinnä nähdä, ehtiikö nähdä parissa päivässä/lentojen hinnat eli onko järkee lyhys visiitis?) Mut tosiaa ekaa kertaa olisin yksin lähös että pitäs saada jotenki sovitettuu että pärjäis yksin ekal reissul! :D

Kiitos vaan jos joku viittis vähän auttaa
« Viimeksi muokattu: 06.04.2011, 00:23:42 kirjoittanut Ilp »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #1 : 06.04.2011, 00:03:18 »
Hki-Nepal-Thaimaa-Hki tai Hki-Intia-Nepal-Hki, jälkimmäinen olis helpompi tietenki. Pointtina kuitenki että sais yhdistettyy vähän erikoisemman kohteen ja sitte ihan auringonotto paikan.

Nepal-Intia -yhdistelmä ei välttämättä ole sen "helpompi". Nepalista on pitkä matka rannoille, lentämistä sekin vaatii lyhellä reissulla. (Huomattavan) Halvemmaksi reissu kyllä tulisi.

Lainaus
Kannattaako Nepalissa edes käydä jos ei trekkailu kiinnosta? (Katmandun haluaisin lähinnä nähdä, ehtiikö nähdä parissa päivässä/lentojen hinnat eli onko järkee lyhys visiitis?)

Minusta parin päivän takia ei kannata vaivautua. Ihan siksi, että mihinkään vieraaseen paikkaan ei pääse kiinni parissa päivässä. Kathmandukin on sen luonteinen kaupunki, että siellä on kiva hengailla ja käydä lähialueen jopa kauniimmissa pikkukaupungeissa.

Kathmandussa on vuoden vaihteessa vuoden kylmimmät päivät. Aikamoista palelemista on tiedossa, jos ei ole lämmitystä huonessa. Päivisin taivaskin on usein pilvinen tuohon vuodenaikaan, joten auringon lämpöäkään ei ole paljon odotettavissa.

Minusta Nepalin talvessa on kuitenkin oma taikansa, etenkin Nepalin alavimmilla alueilla. Itse olin Pokharassa ja Saurahassa helmikuun alussa; hyvin rauhallista, luonto-olot muistuttivat monin tavoin Suomen kevättä.


Tiina-Tuulia

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #2 : 18.08.2011, 22:44:45 »
Herättelenpäs tätä topaa eloon, sillä mulla olis myös kysymyksiä yksin matkustamisesta Aasiasta, niin eikö se ole sama laittaa tähän keskusteluun?

Eli olen 20 v nainen, alustavasti suunnitellut reissua vuoden 2012 talvelle/lopputalvelle, mahdollisesti Aasiaan. Thaimaa, Laos, Vietnam ja ehkä siitä kauemmas. Reissun aika minimissään 3 kk, max vuosi. Kunnon suunnitelmaa ei ole sillä aion lähteä avoimin mielin ja suunnittelu on vielä alkuvaiheessa.

Onko kyseiset maat mielestänne kohtuullisen helppo aloitus yksin matkaavalle naiselle? Kuinka tuolla puolen maailmaa suhtaudutaan yksin matkustaviin naisiin? Millainen olisi hyvä minimi budjetti per kuukausi?

Lyhyiden euroopan lomareissujen lisäksi kokemusta matkustamisesta on 6 vk työssäoppiminen Englannissa, 11 kk vaihtarivuosi Jenkeissä, mutta silloin on aina ollut isäntäperhe tukena ja apuna. Nyt olisi tarkoitus pärjätä ensimmäistä kertaa omin päin ja totta kai se innostaa, mutta myös arveluttaa. Vinkkejä, neuvoja yms otetaan mielellään vastaan!!

Reissu Ripa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 42
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #3 : 18.08.2011, 22:55:41 »
Thaimaassa kait ihan sama kummot porukka matkustaa tai yksikseen..mies tai nainen..no problem..ja jotain niitä huijauksia välttelee mitä oli toisessa ketjussa niin homma menee hianosti..jos noin tykkää matkustella yksikseen..ja kait porukkaa löytyy jutusteluun jos on tarvetta..

Ja tuolla K-Aasiassa on totuttu kaikenlaisiin matkalaisiin etten oikeen usko että yksinmatkaava nainen nyt mikään erikoisuus sinällään siis jos ei ol sitten tietty erikoinen tapaus kysessä ja mistä sitä kukaan tietää minkälaisen revohkan kanssa sitä ollaan liikenteessä..ne kaverit voi aina ootella baarissa tai hotlalla tai kulman takana tarpeen mukaan..hehJa se minimibudjetti vois olla 1000 euroa/kk..mutta montaa mieltä tietysti ja jo ketjujakin olemassa..mutta jos rahaa jää säästöön niin ei kait se nyt kauhea katastrooffi sit kuiteskaaan..
« Viimeksi muokattu: 18.08.2011, 23:03:52 kirjoittanut Reissu Ripa »

Raitakerttu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #4 : 28.08.2011, 18:22:49 »
Ilp:lle kommentoisin, että esimerkiksi jo Thaimaan sisällä voi helposti nauttia hyvin erilaisista elämyksistä sen kolmisen viikkoa. Ensimmäisen kaukomatkani tein yksin juuri niin, että suuntasin ensin Bangkokista Chiang Maihin pohjoiseen. Kiersin temppeleitä, keskustelin munkkien kanssa, tutustuin buddhalaisuuteen meditaatiokeskuksessa (meditaatio-opastusta, opetusta buddhalaisuudesta ja tilaisuus kysellä paljon), tein opastetun viidakkokävelyn (sisältäen norsun kaulalla ratsastamista ja alkuperäiskansoihin tutustumista). Toisella viikolla menin Koh Taolle, jossa tuli lojuttua vähän rannalla, snorklattua ja melottua. Viimeisellä viikolla kävin Kwai-joen sillalla sekä teemaan liittyvällä museolla Kanchanaburissa sekä Bangkokin nähtävyyksillä.

Tiina-Tuulialle sanoisin, että Thaimaa on ehdottomasti helppo ja miellyttävä paikka matkustaa yksin naisena. Paikallisista se toki on kummallista, mutta niinhän se on monista suomalaisistakin. Itse koin hyvin rauhoittavaksi, etteivät länsimaiset naiset keskimäärin ole erityisesti thaimiesten mieleen. Kolmen viikon aikana yksi mies lähestyi vikittelymielessä ja minkäänlaista häirintää en kokenut. Kahdesta muusta mainitsemastasi maasta minulla ei vielä ole kokemusta, Laoksesta olen kyllä kuullut vain hyvää, Kambodzassa ystäväni tuli ahdistelluksi.

Tiina-Tuulia

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #5 : 28.08.2011, 23:07:31 »
Kiitos vastauksista! Oon kuullutkin aikaisemmin että Thaimaa olisi helppo ja aika turvallinen paikka matkata. Ajattelin että ensimmäisen yksin tehdyn reissun ei tarvitse olla vielä kovin haastava. Mutta reittisuunnitelmat ja yleensäkin muut mahdolliset maat on vielä hautumassa pääkopassa, Intia kiinnostaisi myös ihan mielettömästi reissun loppua ajatellen, mutten tiedä riittääkö aika siihenkin.

Raitakerttu, kun lähdit tuohon reissuun ja kokeilit erilaisia aktiviteetteja, olitko suunnitellut ne etukäteen Suomessa, vai voiko moiset jättää huoletta paikan päälle? Eli onko siellä helppo löytää erilaista tekemistä esim. kaupungin infopisteestä, vai pitääkö tietää mitä etsii?

Raitakerttu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #6 : 04.09.2011, 21:49:04 »
En ollut suunnitellut Suomessa muuta kuin että varmaan siellä pohjoisemmassakin olisi kiva käydä ja uimaan pitää kyllä päästä. Erilaisia retkiä on runsaasti tarjolla matkatoimistoissa ja hostelleilla, ainakin jonkun buddhalaisuuteen tutustumisen löysin ihan siitä paljon parjatusta Lonely Planetista. Kokemukseni perusteella en murehtisi aktiviteettien löytymistä.

lyydia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • MSN Messenger - directionlost@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Yksin Aasiaan
« Vastaus #7 : 27.12.2011, 17:55:34 »
Nostetaanpa tätä aihetta..

Kuinka Vietnamissa suhtaudutaan yksin matkustavaan nuoreen (vaaleaan) naiseen?
good boys always hide their scars