Riga - Helsinki 27.7. alkaen matkassa...

 (Luettu 4918 kertaa)

dixdiou

  • Aloittelija
  • Viestejä: 2
    • Profiili
    • Sähköposti
Riga - Helsinki 27.7. alkaen matkassa...
« : 26.06.2013, 23:25:43 »
Heips!

Oon menossa Tall Ship Racen kyydissä Rigaan 26.7. perillä siellä suunnilleen, tarkotus liftaa sieltä sitten ehkä päivän parin kuluttua takas Suomeen aina turkuun asti. Kaikki tieto ja neuvot siis suunnitelmaan liittyen ois kivoja:D tarkotus matkaa melkosella nolla-budjetilla, joten jos tiedät jotakin baltian ruoan dyykkauskulttuurista, olis hyvä varautuu. Myös koitan etsiä kavereita joiden luona vois yöpyä matkan varrella. Lisäksi, ehkä tärkein juttu reittiä valiten: ymmärtääkseni Venäjälle, Pietarin kautta ei kannata lähteä yrittämään koska Venäjälle tarvitsee viisumin? Vai miten on?  Lisäksi jos menee Viron ja Tallinan kautta lautalla Helsinkiin, lauttalippukin verottaa jo melko pahasti rahattoman elämää.. :/  mut täytyy kattoo mitä käy tai mitä seikkailui löydänkään. Vinkit/ matkatoverit/ ehdotukset ym. ovat aina erittäin tervetulleita! :)

ps. siis oon kyllä liftannu euroopan halki (en baltian kautta) aina canarialle saakka (lähestulkoon sillä nolla-budjetilla), joten tuskin ongelmia sen suhteen tulee. Kiitos neuvoista!

Tero_elTravellero

  • Aloittelija
  • Viestejä: 9
    • Profiili
Vs: Riga - Helsinki 27.7. alkaen matkassa...
« Vastaus #1 : 09.07.2013, 18:41:18 »
Pietariin ei kannata yrittää. Viisumi maksaa enemmän kuin lauttalippu.

Liftaaminen on Baltiassa tosi yleistä. Riiasta kannattaa ottaa ensin ratikka tai bussi kaupungin laidalle. Esimerkiksi ratikka numero 6 Juglaan on hyvä vaihtoehto. Päättäriltä on kävelyä hyville liftauspaikoille alle kilometri. Riiasta Tallinnaan on noin neljän tunnin ajomatka.

Dyykkaamisesta ei ole tietoa. Riiassa on kodittomia ja paljon ihmisiä köyhyysrajan alapuolella. Jostain hekin ruokansa saa lähes nollabudjetilla. Kokeile tinkimistä Riian keskustorilla myöhään iltapäivällä. Riiassa tosin syö kahden ruokalajin lounaan ravintolassa muutamalla eurolla. Se ei mielestäni ole paljon edes suomalaiselle köyhälle.