Dubrovnik-Melnik välin matkustaminen kolmessa vuorokaudessa

 (Luettu 2691 kertaa)

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Lennämme elokuun puolessa välissä sunnuntaina Dubrovnikiin. Siellä yövymme ainakin yhden yön, tyttären kone kun tulee Pariisista myöhään. Ja muutenkin olisi kiva olla Dubrovnikissä edes maanantaina puoleenpäivään - iltapäivään asti. Torstaina meidän pitää olla iltapäivällä Bulgarian Melnikissä (Sandanski lähin isompi kaupunki). Muista aikautauluista johtuen tähän väliin ei ole enempää aikaa eikä noista päivämääristä voi yhtään joustaa. Toivomuksena olisi "bongata" mahdollisimman moni maa siinä matkalla. Aivan, on pelkkää matkustamista eikä pahemmin paikkoihin tutustumista  :(

Mies mietti reittiä Dubrovnik - Shkoder - Pristina - Skopje - Melnik (Sandanski)
Matkustustapoina käy juna, bussi, taksi ja/tai vuokra-auto kuljettajineen. Matkaseurueena perhe eli kaksi aikuista ja kaksi täysikäistä lasta.

Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

thautal

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 135
  • Profiili
  • Blogi
Ei kyllä mitään järkeä mennä Albanian ja Kosovon kautta jos tarkoituksena on vain maiden läpi matkustaminen, vaikka hienoja alueita ovatkin. Paljon helpommalla ja mukavammin pääsee Serbian kautta.

Tylsyyksissäni väsäsin esimerkkireitin, joka nyt ei ihan pelkästään bussissa istumista ole.

Ma: lähtö Dubrovnikista iltapäivällä, yö Kotorissa.
Ti: lähtö Kotorista iltapäivällä, 18.10 junalla Barista kohti Serbian Nišia.
Ke: perillä Nišissa 06.45, lähtö iltapäivällä Sofiaan jossa yö
To: Lähtö Sofiasta Sandanskiin.
Jos mielesi ei ole avoin, pidä myös suusi kiinni.

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Sorry en painottanut tarpeeksi sitä, että tarkoitus on tosiaan mennä mahdollisimman monen maan kautta. Tässä ei haeta helpointa tai lyhyintä matkaa vaan sitä että mennään mahdollisimman monen maan läpi. Jep, ei kuulosta fiksulta, mutta tämä on mieheni "harrastuspiirin" yleinen "tapa"  8)

Niin ja menomatka ei saisi mennä Sofian kautta, koska matkustamme sitten Melnikistä Sofiaan, josta lennämme eteenpäin.

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
> Mies mietti reittiä Dubrovnik - Shkoder - Pristina - Skopje - Melnik (Sandanski)

Matkalla Dubrovnikista Shkoderiin joutuu todennäköisesti yöpymään Ulcinjissa tai Podgoricassa Montenegrossa. Ainoastaan Ulcinjista on julkista liikennettä Shkoderiin, Podgoricasta joutuu menemään taksi-raja-taksi-yhdistelmällä. Dubrovnikista lähtevien bussien aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.libertasdubrovnik.hr/ mutta kuten tulette huomaamaan, busseja on tou-della vähän, joten en usko että pääsette mitenkään Albaniaan maanantain aikana. Älkää myöskään luottako siihen, että samat bussilinjat ovat varmuudella olemassa vielä elokuussa. Ulcinj-Shkoder-yhteydet menevät tietääkseni klo 6 ja 14, mutta myös tämä voi muuttua.

Shkoderista Pristinaan en tiedä mitään julkisen liikenteen yhteyttä; luulen että joutuu menemään ensin yhdellä bussilla Tiranaan ja sitten toisella Pristinaan, minimissään noin kahdeksan tunnin keikka. Pristina-Skopje-bussin matka-aika taas on virallisen aikataulun mukaan kaksi tuntia, mutta itselläni meni kyllä lähemmäs viisi. Sama pätee kaikkeen julkiseen liikenteeseen Balkanilla: rajan ylittävillä reiteillä on muutaman tunnin myöhästyminen sääntö pikemmin kuin poikkeus. Reitit näyttävät kauhean lyhyiltä kartalla, mutta kestävät kovin kauan ajaa, jos/kun edessä köröttää hevoskuski tai traktori yksikaistaisella serpentiinitiellä.

Skopje-Melnik-väliltä ei ole kokemusta.

Toivottavasti pidätte paljon itäeurooppalaisista bussiasemista, kun matkakokemuksenne tullee keskittymään niillä oleskeluun...
« Viimeksi muokattu: 01.05.2011, 17:34:07 kirjoittanut muuvaara »

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
^Kiitos vinkeistä! Tuo laitettu reitti ei toki ole kiveen hakattu ja olemme tottuneita tekemään kesken matkaa suunnitelmiin muutoksia. Voi olla että tässä vuokrataan auto kuljettajineen käyttöön useammaksi päiväksi...

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Tämä matka on jo ovella eli lähtö 14.8. Vähän väljyyttä saatu aikatauluun ja reitti mennee
Dubrovnikistä Ulcinjin ja Shkoderin kautta Kukesiin. Sieltä matka jatkuu Skopjen kautta Melnikiin.

Ainoa "avoin" siirtyminen on tuo Shkoderistä Kukesiin. Sieltä menee melko suoraan tie, mutta ei löydy mistään minkäänlaista tietoa, että onko tuolle välille esim. bussia tms.

Olemme aikaisemmin matkustanut Balkanilla vain Bulgariassa ja nyt mietin, että onko tarvetta vaihtaa kaikkia paikallisia valuuttoja (niitä on eurojen lisäksi neljä erilaista) vai selviääkö kaikissa tilanteissa euroilla? Lähinnä mietin bussimatkoja.

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Matkalta palattu ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Ainoastaa jatkuva hikoilu oli negatiivistä eli koko matkan lämpötila oli yli 30 asteessa, lämpimimpinä päivinä 40 asteessa.

Dubrovnik oli pieni pettymys tai lähinnä sen "turistirysämäisyys". Sieltä matka jatkui Montenegron Ulcinjiin kahdella bussilla ja taksilla. Aikataulut sattuivat niin hyvin, että jouduimme odottamaan vain puoli tuntia bussien välillä. Ihastuimme kaikki Ulcinjiin ja sinne voisi mennä uudelleen vaikkapa viikoksi.

Ulcinjista matka jatkui Shkoderiin taksilla, Shkoderista Kukesiin furgasilla (minibussi) sekä taksilla. Albania oli positiivinen yllätys: kaikki toimi ja ihmiset olivat tosi mukavia. Niin ja ruokakin oli yllättävän hyvää sekä hotellissa oli todella osaava henkilökunta. Hotellin tarjoilijan ystävän isä vei meidät Pritzreniin josta otimme taksin Makedonian rajalle. Siellä oli takseja odottamassa joten jatkoimme saman tien matkaa Skopjeen.

Skopjesta matka jatkui neljän tunnin bussimatkalla Delcevoon, josta etenimme kahdella eri taksilla Bulgarian Blagoevgradiin. Seuraavan pätkän menimme junalla ja Sandaskista Melnikiin menimme taas taksilla. Siellä olimme kolme yötä ja sen jälkeen kolme yötä olimme Sofiassa.

Budjettia vähän venytti useat taksimatkat, mutta niillä liikkuminen oli edullista ja nopeaa. Toki busseilla olisi osan näistä väleistä päässyt, mutta aina ei aikataulut käynyt yksiin. Kallein matka taisi olla Pritzrenistä Makedonian rajalle 70 euroa. Matka kesti reilun pari tuntia ja meitä oli neljä kyydissä. Eli ei todellakaan mikään kallis!