Kanariansaaret aikuisille

 (Luettu 6187 kertaa)

Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Kanariansaaret aikuisille
« : 16.10.2011, 16:02:27 »
Kanarian saarille kohdetarjontaa on runsaasti, ja on vaikea päättää minne päin lähtisi. Matkaan on lähdössä keski-ikäinen pariskunta, joka haluaisin jonkin verran iltaelämää ja ostosmadollisuuksia, mutta ei kuitenkaan kohteeksi niitä tavallisimpia Playa del Inglesia tai Puerto de La Cruzia. Eli paikka voisi olla sellainen ei niin turistirysä, mutta kummin elämää saisi löytyä. Mitä kohteita suosittelisitte. Kumpikaan heistä ei ole käynyt Kanarialla aikaisemmin.
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 966
  • Profiili
Vs: Kanariansaaret aikuisille
« Vastaus #1 : 19.10.2011, 10:58:54 »
Puerto de la Cruz on mun mielestä just aikuisille ja siellä näkee paikallistakin elämää. 
Samaa olen kuullut Las Palmasista, mutta itse en ole siellä käynyt.
Soarele este galben

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Kanariansaaret aikuisille
« Vastaus #2 : 19.10.2011, 11:20:41 »
Las Palmasia suosittelen minäkin. Tosin en ole muutamaan vuoteen poikennut, mutta ainakin viimeksi käydessä ei ollut mikään turistihelvetti, vaan suht normaali kaupunki, jossa oli kaikenlaisia kuppiloita ja kauppoja. Voitte myös aina vuokrata auton ja kierrellä sillä ympäri saarta.
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

Silencio

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Kanariansaaret aikuisille
« Vastaus #3 : 29.10.2011, 14:26:13 »
Las Palmas on tosiaan hyvä vaihtoehto. Riippuu tietysti vuoden ajasta, keväällä saattaa olla hyvinkin pilvistä (vaikkakin lämmintä), mutta helpolla, halvalla ja nopeasti pääsee bussilla saaren lämpimämpiin/aurinkoisempiin eteläosiin esim Playa del Ingles/Maspalomas. Tai auton vuokraus ja saarta kiertämään. Las Palmas ei tosiaankaan ole turistirysä (vaikka sieltäkin löytyy mm. Ankkuri-baari Las Canterasin rannalta, mutta ei paljon sen enempää) vaan oikea kaupunki yliopistoineen (olin vaihdossa ko. yliopistossa viime kevään..) ja paikallista elämää. Tietysti jos tarkoituksena on alkuvuodesta käydä, niin karnevaalit on ehdottoman hyvä ajanjakso (tulevana vuonna helmikuussa) jos kiinnostaa hyvät juhlat :) vähän erilaista yöelämää.

nissu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Kanariansaaret aikuisille
« Vastaus #4 : 27.11.2011, 12:00:11 »
Las Palmas on tosiaan hyvä vaihtoehto. Riippuu tietysti vuoden ajasta, keväällä saattaa olla hyvinkin pilvistä (vaikkakin lämmintä), mutta helpolla, halvalla ja nopeasti pääsee bussilla saaren lämpimämpiin/aurinkoisempiin eteläosiin esim Playa del Ingles/Maspalomas.

Samaa mieltä. Jos yksi vaatimus on "ei niin turistirysä", niin silloin Gran Canarialla tukikohdaksi ehdottomasti Las Palmas. Etelän rannoille pääsee bussilla nopeimmillaan noin tunnissa muutamalla eurolla. Jos sää suosii, niin kaupungin omatkin rannat ovat ainakin minusta ihan ok. Las Palmasin uudempi puoli on aika ruma, mutta vanhemmat osat (Triana ja Vegueta) ovat paikoin hyvinkin nättejä. Hieman ylempänä sijaitseva Terorin kylä on myös käymisen arvoinen.

Jos kulttuuri kiinnostaa, niin Las Palmasissa (tapahtumia on muillakin saarilla) on tammi-helmikuussa klassisen musiikin festivaalit, Esa-Pekka Salonenkin näyttäisi olevan paikalla orkesteriaan johtamassa:

http://www.festivaldecanarias.com/en

Myöskään Teneriffan Puerto de la Cruzia ei ole mitään syytä hyljeksiä. Aito kanarialainen kaupunki sekin on, toki elanto tulee nykyisin pääosin turismista, mutta silmämääräisen arvion perusteella turistit ovat enimmäkseen keski-ikäisiä pohjois- ja keskieurooppalaisia.

Kivenheiton päässä Puerto de la Cruzista on nykyään iso ostoskeskus (itse kaupungissakin on joku, mutta en ole koskaan käynyt sisällä) ja bussilla pääsee helposti pääkaupunkiin Santa Cruziin, jossa on ainakin El Corte Inglés-tavaratalo (Espanjan Stockmann). Santa Cruzin yläpuolella olevassa La Lagunassa kannattaa myös käydä, erittäin hieno vanha keskusta.