Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa

 (Luettu 3454 kertaa)

eemili

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Tervehdys kaikille!

Vihdoin olisi ensimmäinen Intian matka toteutumassa ensi tammikuun alussa 2012. Tarkoitus on lähteä yksin ja lentää Helsingistä Delhiin 8.1. Paluulento olisi helmikuussa kuuden viikon päästä. Voi kuitenkin hyvin olla – ja todennäköisesti onkin - että jätän paluulennon käyttämättä ja kotiudun takaisin Suomeen vasta keväällä/kesällä. Toistaiseksi matkasuunnitelmani on vielä täysin avoin. Luultavasti käyn loppureissusta Nepalissa, mutta muuten matka on vielä ihan auki.

Kotosuomessa tulee harrastettua paljon musiikkia, lähinnä yksin biisejä tehden tai muiden kanssa soittaen, joskus muillekin esittäen. Myös perinteinen Intialainen musiikki on kiehtonut jo vuosia, joskaan en ole siihen mitenkään erityisen syvällisesti koskaan perehtynyt. Nyt reissussa olisi hienoa päätyä seuraamaan monenlaisia perinteisiä musiikkiesityksiä.

Kysymyksiä musiikkiin liittyen on sen verran monta, että voisin lyhyesti kertoa toiveistani matkaa kohtaan, ehkäpä sinulla herää tätä lukiessa jokin ajatus, joka voisi johdattaa osaltaan reissuani näitä toiveita kohti.

Ensinnäkin haluaisin ostaa Intiasta kitaran itselleni. Haluaisin viettää ainakin muutaman viikon reissustani jossain kohtalaisen rauhallisessa paikassa, jossa vois soitella kitaraa ja kirjotella biisejä. Jos sulla tulee mieleen joku hyvä paikka, mistä kitaran vois ostaa niin kuulisin siitä mielelläni. Delhissä näytti ainakin olevan musiikkiliikkeitä, ehkäpä ostan kitaran jo sieltä. Kuinka yleisesti perus länkkärikitaroita on Intiassa saatavilla? Kaippa kitaran roudaaminen junassa onnistuu edes välttävästi? Mistä päin Intiaa olet itse löytänyt kauniin, rauhallisen, luonnonläheisen paikan, jossa viihdyit?

Ois mukavaa päätyä jossain välissä reissua jonnekin, jossa ois paljon musiikkikulttuuria. Nyt en tarkoita välttämättä intialaista perinnemusiikkia, vaan musiikkiesityksiä ylipäänsä. Kaikkea missä näkee oikeita instrumentteja ja intohimoisia soittajia mistä päin maailmaa tahansa. Mihin paikkaan sulla liittyy lämpimiä muistoja hyvästä musiikkiesityksestä?

Entäs sitten se perinteinen Intialainen (taide)musiikki. Ymmärrän että Intia on valtava maa ja musiikilliset perinteet vaihtelevat suurestikin. Haluaisin kuitenkin tiedustella, miten ja missä perinteiseen (karnattiseen tai hindustanilaiseen) Intialaiseen musiikkiin pääsis tutustumaan? Eero Hämeenniemi kertoo kirjassaan Chennaissa joulun alla pidettävästä, noin puolitoista kuukautta kestävästä taidefestivaalista. Mahtaisikohan tämä festivaali olla käynnissä vielä tammikuun puolessa välissä, vaikuttais hyvin mielenkiintoiselta.

Ja oishan se mahtavaa päästä vähän koittamaan tablarumpuja ja shitariakin. Tiedän että tablataituruus vaatii kymmenien vuosien harjoittelua, ja rytmiset rakenteet ovat länsimaalaiselle valtavan pitkiä, monimutkaisia, hankalasti muistettavia ja opiskeltavia. Siitä huolimatta haluaisin saada edes jonkinlaista tuntumaa (ehkäpä opetustakin) näihin soittimiin. Nykyään Intiassa on käsittääkseni vuosia kestävän oppipoikajärjestelmän lisäksi myös musiikkiopistoja. Onko kellään mitään tietoa tai kokemusta tälläisten opistojen opetustarjonnasta? Tai muita ajatuksia/muistoja soittamiseen tai sen opetteluun liittyen?

Ois mukava tavata myös muita soittajia ja ehkä jamitella muuten vaan jotain. Kaikenlaiset rytmisessiot kiinnostais kovasti. Ja jos tykkäät semmosesta Pekka Streng, Nick Drake, Jeff  Buckley, Bon Iver, Fleet Foxes -meiningistä, niin vois sitä vaikka noita munkin biisejä soitella/lauleskella. Laitan matkaseuraa-osioon ilmoituksen tässä joku päivä, saa siis ottaa yhteyksiä sitäkin kautta!

Kuulisin mieluusti kokemuksistanne, ehkäpä sieltä pomppaa esille joku paikka tai asia, joka tuntuis sopivan omallekin reitille. Kiitos paljon ja kuulemisiin!

Bolpoco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa
« Vastaus #1 : 08.11.2011, 23:04:58 »
Höm höm...paljon kysymyksiä mutta koitetaas jotain apua/ajatuksia heittää ilmoille  ;)

Ainakin tuohon kitaran ostoon voisi sanoa että esim. Goalla löytyi pienehköjä musiikkikauppoja joista ostaja pystyy kotiuttamaan halvahkon mutta asiansa ajavan kuusikielisen. Kaveri osti joku neljä vuotta sitten Arambolista akustisen kitaran ja maksoi muistaakseni joku 40e kyseisestä soittopelistä. Itse soitinhan oli juurikin mitä tuohon hintaan voi odottaa, mutta kyllä sillä kuulemma jamitteli mukavasti iltaisin  :). Hintaan saattoi myös kuulua kantopussi, mutta tästä en ole varma. Muistaakseni myös kaveri vinkkasi että kannattaisi ehkä ottaa muutamat paketit varakieliä mukaan Suomesta koska saatavuus Intiassa voi vaihdella paikasta riippuen...

Sitten noista paikoista missä sitä luovuuttaan voi kitarallaan kanavoida  :). Itellä nousi heti mieleen Andamaanien saaret ja vielä tarkemmin Neil Island. Paikka on suhteellisen pieni, oliko saarella vain neljä guest housea kokonaisuudessaan ja luovuuden kannalta plussaa mielestäni on se ettei saarelta löydy internet-yhteyksiä ja kotimainen kännykkäliittymäkään ei siellä toimi ! Omasta mielestäni jos saa "pakolla" suljettua luovuuden kannalta häiriötekijöitä niin ehkä sitä sitten saa itsestään enemmän irti tai jotain  ;). Mutta tosiaan Andamaaneille meneminen on sinäänsä "kallista" joten jos on kovinkin tiukka budjetti niin kannattanee etsiä niitä rauhallisia mestoja muualta, kyllä Intiasta löytyy kaikenlaisia miljöitä mistä valita !

Sitten tuosta perinteisestä intialaisesta musiikista ja sen tarjonnasta. Mamallapuramissa pidetään tammi-helmikuussa jonkinmoiset tanssifestivaalit, joten uskoisin että ainakin siellä voisi kuulla tätä perinteisempää musisointia ja samalla seurata myös tanssiesityksiä. Mainitsit tuossa viestissäs että Chennaissa on jotkut taidefestarit, joten jos näin on ja olet Chennaihin menossa niin Mamallapuram on sitten n.60km etelään Chennaista joten ehkäpä voit käydä katsastamassa tilukset ja tutustua molempiin festivaaleihin  :D. Word on the street on myös että Mamallapuramin lähistölle rakentuu/rakentui jonkinasteinen meditaatioluostari jossa voinet latailla akkuja ja löytää mahdollisesti musisointiseuraa, tai ihan vaan kerätä inspiraatiota, miten nyt tykkää  :).

Tohon tablarumpu-kysymykseen vastaisin sen verran että käsittääkseni Varanasi on Intiassa ns. kaikenmaailman rumpujen runsauden sarvi, eli toisin sanoen rummunvalmistajien kasti tms. kilta (mikä nyt onkaan) tulee kuulemma juuri Varanasista ja juurikin ne parhaat jannut ovat kotoisin sieltäpäin ! Ainakin näin minulle kertoi viime vuonna Goalla muuan rumpukauppias joka myi rumpujaan auringonpalvojille Arambolissa. Eli mikäli haluat ostaa laadukkaita rumpuja tai oppia niiden soittamista, lähtisin itse varmaankin sit just Varanasiin...

Ja sitten noista jamisessioista ! Pakko nyt heittää tuo Goa tähän vastaukseksi, sieltä löytynee jos jonkinmoisia leirinuotio-jamitykitysmahkuja yms. ja jos ei olen kauhean ronkeli kanssasoittajien soittotaidoista niin uskoisin että Goalla missä tahansa kylässä pääsee toteuttamaan itseään muiden soittajien kanssa  :). Ainakin Arambolissa oli yks rafla jossa pidettiin säännöllisesti akustisia iltamia ja homma toimi ns. open stage mentaliteetilla eli kuka tahansa pääsi esiintymään. Goan lisäksi varmaankin Keralasta voisi löytyä jonkinasteista jamittelumeininkiä, lähinnä siis jos nyt puhutaan tuollaisesta rantanotski+10 random heppua +muutama jointti +Kingfishereitä = No woman no cry, Wonderwall jne. -jamittelusta  :). Mutta niin...paha sanoa löytyykö jostain ns. "artisti" menoa ja soittotaitoa, mielestäni se on vähän tuurista kiinni millaisia soittokavereita sieltä löytääkään ! Karkeasti yleistettynä ja ehkä jopa provosoituna väitän että Goan ja Keralan kaltaisista rantapummi paikoista löytyy niitä akustisten soittimien omistajia, että hyvällä tuurilla sieltä voi sitten löytää mukavia soittokavereita  :D...

Uh, mitäs vielä...NIIN sellaisen haasteen heittäisin vielä että mikäli reissullasi saat mahdollisuuden päästä kuokkimaan intialaisiin häihin, niin siinä voi piillä mahdollisesti soittotiedon ja taidon kartuttamismahdollisuus :). Eli jos perinteiset häät löytyy jostain niin kannattanee jututtaa niitä paikallisia soittajia, antavan varmaankin kullanarvoisia vinkkejä missä voi oppia mitäkin ja mistä tulevat maan kovimmat sitarinsoittajat jne. Jos oikein käy tuuri niin voi jopa päästä jamittelemaan näiden heppujen kanssa  ;D !

Eipä nyt tule äkkiseltään muuta mieleen aiheesta, mutta jos jotain muistuu vielä mieleen tai haluat täsmennystä johonkin asiaan niin koitan auttaa ! Intiasta kyllä pitäisi löytyä musiikin harrastajille vaikka mitä, ja kun pitää korvat ja silmät auki niin kyllä sieltä kaikkea jännää tulee aina eteen :). Antoisaa reissua !

Ps: foorumipoliiseille pahoittelen ylenpalttista hymiöiden käyttöä ja lukuisia kirjoitusvirheitä yms. yhdyssana -källejä. I know...olen väsynyt :)

Pacino

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
 • Jos sulla on se juttu,ni pidä se juttu.
  • MSN Messenger - japetdf@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa
« Vastaus #2 : 09.11.2011, 20:02:07 »
Moi.
Arambolista löytyy.
"Drinking heroes" eli sporting heroes raflassa melkein joka ilta livemusaa ja toki muissaki "iltama"mestoissa.Siellä järjestetään lähes viikottain myös
Jami-iltoja,jolloin kuka vaan pääsee soittamaan.Iltaisin rannalla ollut sillointällöin ihan mukavan ja rennon oloista rumpu yms.fiilistelyä suht suurellakin porukalla.Mutta Goalla ehrottomasti Arambol on paras livemusa mesta.
Itse ostin juurikin Arambolista Djemben ja kunhan osaa tarkkaa tseggailla niin ihan kelpo pelejäkin sieltä löytyy.(kamelin nahkainen kuulemma paras:)Itellä on Vuohen nahkasta venytetty kalvo.On myös Kursseja joilla pääsee rakentamaan itelleen oman Djembensä jne.Myös Sitar-soittotunteja sieltä saapi tietty.

Olen itse taas Arambolissa(kin) välillä 18.2>13.3 ja taatusti menen jameihin soittamaan:)
itseäni kiinnostaisi ostaa Sitar mutta Goalta niitä ei minun tietääkseni hyviä löydy.Ite nähnyt ja testaillut siellä  niitä "turisti-krääsä" Sitaroita ja niillä ei tee mitään.Mumbaista kuulemma löytynee ja taatusti Delhistäki oikeat musakaupat.

Eihän sitä tiedä jos vaikka törmätään,ni soitetaan vaan:)
we want the world and we want it now!

eleanora

 • Vieras
Vs: Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa
« Vastaus #3 : 11.11.2011, 00:10:15 »
Pohjois Intiassa vuorilla on täysin tavallista törmätä jamitteleviin reissareihin. Jokainen soittelee omaa soitintaan ja antaa fiiliksien viedä, ainakin tunnelma kohdallaan! Jos satut eksymään etelämpään niin Goalla Arambol beachillä (todella helpossa paikassa löytää) alkaa joka ilta  rantajamit n. klo18-19 hieman kauempana rantatuoli rannasta. Ihmiset tuovat omat soittimensa ja soittavat mitä haluavat, siellä on ainakin menoa ja hyvää meininkiä. Kuulemma Arambolin jamittelut joku perinne juttu. Itse ainakin dikkailin!

eemili

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa
« Vastaus #4 : 08.12.2011, 20:11:15 »
Huh, käsittämätöntä että edellisestä postauksesta on jo kuukausi. Tätä menoa olen reissussa ennemmin kuin huomaankaan! Bolbocolle lämmin kiitos pitästä ja kattavasta vastauksesta. Vastauksesi myötä on kyllä Andamaanit alkanu kiinnostamaan todella paljon. Rauhallisuuden lisäksi paikan sukeltelumahdollisuudet mahdollistais pitkäaikaisen haaveeni päästä sukeltamaan kirkkaissa vesissä. Luulenpa siis päätyväni sinne!

Kitaran kieliä ajattelin tosiaan ottaa mukaan. Pidän muutenkin vähän paksummista seteistä, joita ei löydy aina edes suomalaisista musaliikkeistäliikkeistä :) Hyvä kuulla että kitaroita löytyy kohtalaisen helposti. Luultavasti ostan sellaisen jo Delhistä. Voin samalla tutustua paikalliseen sitar-tarjontaan. Pacino; mukava kuulla että ainakin Arambolissa saa sitar-tunteja. Voihan olla että päädyn vielä länsirannikollekin reissullani.

Näyttäisi siltä että reissuni alkuosa kohdistuu Delhistä (hiljalleen) Chennaita kohti. Ehkäpä käyn myös Varanasissa. Chennaista näyttäis saavan lentoja, sekä laivakyytejä Andamaaneille. Mamallapuramin tanssifestarit käyn ehdottomasti tarkastamassa! Meditaatioluostari kiinnostaa myös.

Jotta ketju pysyisi musiikkiaiheisena taidan jättää muutamia kysymyksiä muille viestitketjuille. Tässä vielä muutama aiheeseen liittyen:

Onko kukaan lähettänyt Intian postilla sitaria Suomeen? Onnituukohan moinen ja mitä maksaa?

Tietääkö kukaan muita paikkoja Goan lisäksi, mistä saa soittotunteja esimerkiksi sitarille tai tablalle?

Pacino

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
 • Jos sulla on se juttu,ni pidä se juttu.
  • MSN Messenger - japetdf@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Musiikki ja musiikin soittaminen / harrastaminen Intiassa
« Vastaus #5 : 14.12.2011, 17:32:25 »
Hey.Oletko tseggaillut Sitaroiden hintoja? Jos olet niin heitäpä hintahaarukkaa,niin osaan varautua paremmin tuon maallisen mammonan kanssa.
we want the world and we want it now!