New Orleans

 (Luettu 17541 kertaa)

Gil

 • Vieras
New Orleans
« : 11.05.2004, 18:13:09 »
Onkohan joku sattumalta yöpynyt New Orleansissa ja osaisi sanoa hyviä yöpymispaikkoja. Netistä ei tunnu löytyvän alle 100 taalalla huoneita......

Meillä on auto käytössä, joten myöskään kaupungin ulkopuolella olevat hotellit/motellit eivät olisi ongelma.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 220
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Re: New Orleans
« Vastaus #1 : 11.05.2004, 18:47:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Gil"
Onkohan joku sattumalta yöpynyt New Orleansissa ja osaisi sanoa hyviä yöpymispaikkoja. Netistä ei tunnu löytyvän alle 100 taalalla huoneita......

Meillä on auto käytössä, joten myöskään kaupungin ulkopuolella olevat hotellit/motellit eivät olisi ongelma.


Heh.. Ihan mielenkiinnosta oli pakko kokeilla, kun aloin ihmettelemään, etteikö muka halvemmalla löytyisi!? Itselleni kyllä hakusanoilla New Orleans motel, Google kyllä tarjosi heti ensimmäiseksi minulle majoitusta 50$+tax hintaan! Ja ei tuo nyt mikään järjetön tuuri voinut olla, kun muitakin löytyi suunnilleen tuohon hintaluokkaan, esim. tämä halvimmillaan 59$+tax. :roll:

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #2 : 11.05.2004, 20:03:00 »
Ranskalaisessa korttelissa on aika paljon pieniä hotelleja, jotka ovat tosi tunnelmallisia ja suht edullisia. Jos siellä on täyttä, niin tosiaan kaupungin ulkopuolella on varmasti jotain lääviä joissa asuu $39.99/yö tai jotain. Ajelee vain jotain isoa tietä ulos kaupungista ja katselee valomainoksia. Toi fisun linkki ainakin näytti ihan kivalta ja oli keskeisellä paikalla.

Gil

 • Vieras
New Orleans
« Vastaus #3 : 12.05.2004, 12:27:16 »
Tosiaan unohtui mainita se, että tarkoituksena oli hankkia yöpaikka nimenomaan French Quarterista. Noi pikkuhotellit olis varmaan ihan jees.....

Gil

 • Vieras
New Orleans
« Vastaus #4 : 12.05.2004, 12:31:27 »
sen verran jäi vielä epäselväks, että huonetta fishbonen antamat hinnat vai henkilöä. Ts. meitä on min. 4 kaveria lähdössä, joten 100 taalan huone tulee maksamaan 25 taalaa/hlö+verot.

Gil

 • Vieras
New Orleans
« Vastaus #5 : 12.05.2004, 12:37:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Gil"
huonetta fishbonen antamat hinnat vai henkilöä.


 :?:  :?:  :?:
vielä kerran,

tarkoittiko fishbonen antamat hinnat huonetta vai henkilöä?

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
New Orleans
« Vastaus #6 : 01.09.2005, 22:45:47 »
Laitetaanpa tänne, kun ei jaksa uutta ketjua avata... eli tämä kaupunkihan on nyt veden alla, kuten kaikki tietää. Nyt tietysti alkaa sielläkin keskustelut siitä, että ketä syyttää. No luontoa on vaikea syyttää, mutta eipä voi kyllä sanoa ettei olisi joku varoittanut...

Kaivoin tuossa esiin viime syksyn National Geographicin, jossa maalailtiin New Orleansin tuho oikeastaan juuri niin kuin se nyt tapahtui... tosin lehdessä kaikki oli vielä kauhuskenaariota. Asiantuntijan arvio: "It's not if it will happen. It's when." Viimeisen sadan vuoden aikana ihmisen toiminta Meksikonlahden rannikolla ja etenkin Mississippin suistossa on johtanut maata suojaavan mangrovenalueen kiihtyvään häviämiseen. Padotut joet eivät ole tuoneet lisää lietettä mangrovelle, josta vuosittaiset myrskyt vievät aina oman osansa. Lisäksi ihmisen kaivamat öljyputket ja kanavat ovat tuhonneet myös valtavasti luonnollista suoja-aluetta ja mahdollistaneet suolaveden pääsyn syvemmälle sisämaahan, mikä taas on tappanut paljon suojaavaa kasvillisuutta ja "jättömaata". Noin pari eekkeriä mangrovea on tuhoutunut joka tunti, keskimäärin. Myös kymmenien vuosien aikan pumpatut miljoonat tonnit öljyä ja kaasua ovat johtaneet maan sisäisen paineen laskuun ja maan vajoamiseen. NG:ssä arvioitiin, että seuraava 5-luokan myrsky voisi tehdä temput. Ja niinhän se teki.

"Even the Red Cross no longer opens hurricane shelters in New Orleans, claiming the risk to its workers too great."

Nyt varmaan löytyy paljonkin  jälkiviisaita. :roll:
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Ajattokoj Ahyaj

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 181
  • Profiili
  • Sähköposti
New Orleans
« Vastaus #7 : 02.09.2005, 00:57:23 »
"It was a broiling August afternoon in New Orleans, Louisiana, the Big Easy, the City That Care Forgot. Those who ventured outside moved as if they were swimming in tupelo honey. Those inside paid silent homage to the man who invented air-conditioning as they watched TV "storm teams" warn of a hurricane in the Gulf of Mexico. Nothing surprising there: Hurricanes in August are as much a part of life in this town as hangovers on Ash Wednesday.
 
But the next day the storm gathered steam and drew a bead on the city. As the whirling maelstrom approached the coast, more than a million people evacuated to higher ground. Some 200,000 remained, however—the car-less, the homeless, the aged and infirm, and those die-hard New Orleanians who look for any excuse to throw a party.
 
The storm hit Breton Sound with the fury of a nuclear warhead, pushing a deadly storm surge into Lake Pontchartrain. The water crept to the top of the massive berm that holds back the lake and then spilled over. Nearly 80 percent of New Orleans lies below sea level—more than eight feet below in places—so the water poured in. A liquid brown wall washed over the brick ranch homes of Gentilly, over the clapboard houses of the Ninth Ward, over the white-columned porches of the Garden District, until it raced through the bars and strip joints on Bourbon Street like the pale rider of the Apocalypse. As it reached 25 feet (eight meters) over parts of the city, people climbed onto roofs to escape it.
 
Thousands drowned in the murky brew that was soon contaminated by sewage and industrial waste. Thousands more who survived the flood later perished from dehydration and disease as they waited to be rescued. It took two months to pump the city dry, and by then the Big Easy was buried under a blanket of putrid sediment, a million people were homeless, and 50,000 were dead. It was the worst natural disaster in the history of the United States.
 
When did this calamity happen? It hasn't—yet. But the doomsday scenario is not far-fetched. The Federal Emergency Management Agency lists a hurricane strike on New Orleans as one of the most dire threats to the nation, up there with a large earthquake in California or a terrorist attack on New York City. Even the Red Cross no longer opens hurricane shelters in the city, claiming the risk to its workers is too great."

http://magma.nationalgeographic.com/ngm/0410/feature5/

En enää ikinä epäile tiedemiesten maailmanlopun ennustuksia. Eipähän voi mikään taho ainakaan lausua, etteivätkö olisi tienneet. Saattaapi tulla asiasta myöhemmin melkoista palautetta asianosaisille.

Vähän hävettää tälläistä tässä vaiheessa lausua, mutta hankala uskoa, että ympäristönsuojelu tämän jälkeen Jenkkilässä ainakaan takapakkia ottaa. Tai sitten Alaskan öljykentät tulevat vielä suurempaan tarpeeseen. Eipä siitä veijarista Valkoisessa talossa tiedä.

RIP New Orleans.
 ·- ·-· ···- ·· - ··· · - ···· ·- ·-· ·-· ·- ··· - ··-
-·- ··· · -·

Tigalily

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Yahoo Instant Messenger - tiger_lily1980
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #8 : 05.10.2005, 11:50:42 »
New Orleans...

...Paljon hyviä muistoja.
...Paljon ihania ihmisiä.
...Paljon kokemuksia.
...Paljon elämyksiä.

Nyt.

...Paljon syytöksiä.
...EI paljoakaan yllätyksiä.
...Paljon vettä.
...Paljon huolta ja surua.

Kyllä se vielä nousee, muttei samanlaisena!
quot;Happiness is in the journey, not at the end of the road."
- Quilter's saying

maanma

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 534
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #9 : 10.10.2005, 13:53:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Gil"
Tosiaan unohtui mainita se, että tarkoituksena oli hankkia yöpaikka nimenomaan French Quarterista. Noi pikkuhotellit olis varmaan ihan jees.....
Olimme pienessä Best Western French Quarter Landmark hotellissa 3 yötä. Uima-allas ja pieni erikseen maksullinen parkkihalli. 82 euroa French Quarterissa laidalla ennenkuin New Orleans upposi. Toinen varaus www.hotels.com ja toinen www.expedia.com

tzt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #10 : 16.10.2005, 01:40:20 »
Huhutaan, että New Orleansista tehdään toinen Las Vegas. Köyhät saavat jäädä pakolaisiksi Teksasiin tai ties minne, ja kaupunki rakennetaan kasinoita täyteen, jotta saadaan uudelleenrakennustuloja.  :shock:

Hyvä, että tuli sielläkin käytyä aikoinaan. Silloin kun se vielä oli.

aaro

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 389
  • Profiili
New Orleans, kannattaako käydä?
« Vastaus #11 : 30.07.2007, 22:12:39 »
Haulla löytyi vanha aihe, joten en raaskinut avata uutta. Olen syyskuussa käymässä St. Louisissa tapaamassa jenkkiläistä vaihto-opiskelukaveriani. Ajattelin samalla reilun viikon reissulla poiketa jenkeissä jossain muuallakin uudessa paikassa ja nyt kysynkin vinkkejä muilta matkustelijoilta. Nykissä olen ollut aiemmin, mutta halvimmat Atlantin ylitykset ovat sinne eli siellä tulee taas poikettua.

Haluaisin kuitenkin kysyä kumpaa suosittelisitte uudeksi kohteeksi, New Orleansia vai Bostonia. New Orleansista haluaisin kuulla tuoreita (hurrikaanin jälkeen) kokemuksia. Mitkä ovat New Orleansin hyvät/huonot puolet matkailukohteena. Bostonista olen kuullut paljon positiivista, mutta aika ei riitä tällä reissulla molempiin joten pitää priorisoida.
Stansted - the worlds largest homeless shelter - full of people too tight to buy a hotel room for the night.

Aquarian

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #12 : 31.07.2007, 16:26:38 »
Aloin vastaamaan vaikka viime käynneistä onkin jo yli viisi vuotta.

Kummassakin on puolensa. New Orleans on (tai ainakin oli) USA:ssa ainutlaatuinen paikka ja Boston on myös nasta mesta, tosin aika paljon Nykin kaltainen.

En tarkkaan tiedä mikä on tilanne New Orleanissa nykyään, mutta turistien pääasiallisesti kiertämät alueet olivat joka tapauksessa ensimmäisenä kuivattuja paikkoja ja lähiöitä on korjailtu sitten myöhemmin, eikä kaikkia kait vieläkään.

French Quarter on hieno arkkitehtuuriltaan ja live-musiikkibaareja jne. riittää. Syyskuu ei vain ole karnevaaliaikaa, joten väkeä voi olla vähemmän liikkeellä. Siellä on myös paljon kahviloita kuuluisimpana varmaan Café du Monde, jossa kahvi ja "French Doughnuts" (vähän niinkuin suomalaiset munkit) on hyviä. 8) Lopuksi kehut mainiolle kreoliruoalle.

vapi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
New Orleans
« Vastaus #13 : 03.08.2007, 15:35:46 »
Kävin New Orleansissa parin päivän visiitillä viime vuoden marraskuussa. Tykkäsin tosi paljon kaupungista, joten voin suositella.  Hurrikaanin tuhot ei yltäny French Quarterin alueelle, joten ne kulmat on päällisin puolin ihan entisellään. Kuulemma yöelämä on alueella hiljaisempaa kuin ennen, mutta ainakin mun mielestä meno oli ihan tarpeeksi vilkasta parina arki-iltana kun Bourbon Streetillä pyörittiin. Live-musiikkia oli tarjolla useemmassa baarissa ja drinkit oli halpoja. Kannattaa käydä maistamassa Pat O'Brian'sin Hurricaaneja :)

Käytiin autolla ajelemassa myös tulva-alueella, joka tosiaan oli aika lohduton näky. Osa alueista oli edelleen ihan maan tasalla, toisissa paikoissa taas jälleenrakennustyöt oli käynnissä. Kannattaa käydä katsomassa, saa hyvän näytteen luonnonvoimien mahtavuudesta.

New Orleans oli mun mielestä ihan omanlaisensa paikka verrattuna muihin USA:n alueisiin, joissa oon käyny (NY, Chicago, Teksas, Tennessee), joten senkin suhteen oli mielenkiintoista nähdä taas tosi erilaista Amerikkaa.

Kuulemani mukaan New Orleansia on pidetty hurrikaanin jälkeen aika vaarallisena paikkana, mutta mulla oli French Quarterin alueella koko ajan ihan turvallinen olo. Kauempana keskustasta oli jotain vähän "hämärämpiä" alueita, jonne en yksin lähtisi ainakaan jalkaisin liikkumaan, mutta tämä taitaa päteä jokaiseen vähän suurempaan kaupunkiin.

Pacino

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
 • Jos sulla on se juttu,ni pidä se juttu.
  • MSN Messenger - japetdf@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
New Orleans
« Vastaus #14 : 05.08.2007, 10:43:02 »
Kolmisen viikkoa sitten kävin orleansissa,ja mestat jotka ite näin oli suht karuja.autioita taloja paljon ja narkkeja:)
ei ne saakeli sitä kovin äkkiä kuntoon tule saamaan.
vaarallisia paikkoja sieltä löytyy,mutta pitää itse vähän tsekata mihin itsensä tunkee:)
we want the world and we want it now!

Lekojo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Tulevaisuus
« Vastaus #15 : 19.09.2007, 11:15:22 »
Kävin alkuvuodesta New Orleansissa ja toisen kerran huhti-toukokuussa. French Quarter oli ihan kunnossa mutta ei sieltä paljon viitsinyt kauas lähteä. Ajelin polkupyörällä tuollaisella kolmen kilometrin säteellä. Columns Hotelissa kävin drinksuilla.

Toisella kertaa menossa oli Jazzfest ja siellä oli paljon porukkaa paikallisella raviradalla (?). Jotenkin alakuloinen fiilis kuitenkin ja tuskin tulen ihan lähivuosina sinne menemään. Joku esitti veikkauksen että paikasta ollaan luomassa toista Las Vegasia. Sellainen minullakin kävi mielessä ja aika karmea ajatus kyllä on. Harvat poislähteneistä olivat palanneet taloihinsa ja epäilemättä tätä tullaan käyttämään alueella hyväksi. Paikalliset sanoivat että köyhä ja rikollinen aines  meni Bushin Texasiin (oikein sille!) ja valkoiset jäivät jäljelle.

Juneau

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: New Orleans
« Vastaus #16 : 05.05.2008, 18:31:35 »
Vajaan viikon vietin New Orleansissa reilu vuosi sitten..French Quarter ja keskusta olivat tosiaan hyvässä kunnossa, mutta oli aika villiä nähdä muualla kattojen alla vesirajojen jäljet edelleen. Suhteellisen hurja tulva on tosiaan ollut :-\

Jos musiikista, karnevaalibilemeiningistä, voodoovampyyrimystiikasta ja hyvästä ruuasta pitää niin kannattaa käydä alkuvuodesta mardi gras seasonin aikaan. Kelitkin on vähän miedommat. Muulloin (ja hurrikaanin jälkeen entistä enemmän) suurimmaksi osaksi ihan kuten mikä tahansa jenkkien suurkaupunki.

Joku kun kyseli majoituksista niin mainitsemisen arvoinen hostelli on Marquette House, n. 20min kävelymatkan päässä french quarterista, tosin omistaja (helvetin mukava miekkonen) varoitti kävelemästä ainakaan mitään muuta reittiä kuin päätietä. Mukavat, tilavat ja eksoottiset huoneet kohtuuhintaan ainakin erillisrakennuksessa vastapäätä resparakennusta.
Following our will and wind we may just go where no one's been. We'll ride the spiral to the end and may just go where no one's been. Spiral out. Keep going.

aaro

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 389
  • Profiili
Vs: New Orleans
« Vastaus #17 : 13.06.2008, 18:20:27 »
Juu, pari yötä siellä tosiaan tuli syyskuussa kulutettua. Ihan mukava paikka ja sporalla oli kiva kulkea. Melko epämääräinen olo tosin tuli hostellin naapurustossa, siellä oli näitä hylättyjä taloja eikä myöskään pimeällä huvittanut kävellä evästä hakemaan lähimmältä huoltoasemalta. Osallistuin myös jollekin tuomoiselle "Swamp Tourille". Pienessä ryhmässä (minun lisäksi pari eläkeläistä Missourista) veneellä pitkin rämettä ja innokas opas kertoili alueen historiasta ja krokotiileistä. Suosittelen. Myös alueen ruokakulttuuri ansaitsee varovaiset kehut. Juomat eivät niinkään, jenkkiläiset perusbisset eivät sytytä.

Hostellin nimi oli India House Backpackers ja siellä oli poikkeuksellisen leppoisa tunnelma. Myös langaton verkko toimi ja yhteydenpito Suomeen hoitui ilmaiseksi ihan omalta sängyltä.
http://www.hostelworld.com/availability.php/IndiaHouseBackpackersHostel-NewOrleans-4857

Hostelworldistä näyttäisi onnistuvan tuon edellisviestissä mainitun Marquette Housenkin varaaminen.
Stansted - the worlds largest homeless shelter - full of people too tight to buy a hotel room for the night.

uniqventure

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: New Orleans
« Vastaus #18 : 13.01.2009, 12:20:58 »
Ollaan suunniteltu kesäkuussa 3-5 yön trippiä New Orleansiin.

Tuota liikkumista pisteestä A => B mietiskelin, jos ei vuokra-autoa aio hankkia, millaista tuo sporalla liikkuminen on? Kuinka turvallista päiväsaikaan ja pääseekö sillä kätevästi kaiken näkemisen arvoisen lähettyville?
Vai olisiko sittenkin järkevämpää vuokrata auto, näkeekö niin ehdottomasti enemmän?

Juneaun mainitsema voodoovampyyrimystiikka etc sekä alueen historia kiinnostaa tosi paljon joten kiitollisuudella kuulisin mitä paikkoja kokeneet kävijät suosittelevat ;)

Entäs onkohan kaupungin lähistöllä jotain vanhoja plantaaseja ym "orjatiloja", joilla pääsisi suhteellisen vaivattomasti vierailemaan?

profeetta

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Vs: New Orleans
« Vastaus #19 : 27.03.2010, 14:22:10 »
Suosituksia New Orleansin hotelleista? Katselin tuossa http://www.saintjameshotel.com/ tällaista ja jäi hiukan ihmetyttämään kesän loppupuolen (elokuu) halvat hinnat ko. hotellissa, onko tuo nyt sitten huono alue, vai miksi neljä tähden hotelli on no 45€/yö?